‘VN toespraak president Santokhi belangrijk moment voor Suriname’

34
'VN toespraak president Santokhi belangrijk moment voor Suriname'
Vergaderzaal van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

De Surinaamse president Santokhi heeft maandag voorbereidingen getroffen voor bilaterale gesprekken en zijn toespraak tot de Verenigde Naties (VN). Op dinsdag 21 september zal het staatshoofd een receptie bijwonen van VN Secretaris-Generaal António Guterres. Het Surinaamse staatshoofd zal dan de algemene beschouwing bijwonen, met toespraken van onder andere de regeringsleiders van de Brazilië en de VS.

Op agenda staan er ook gesprekken met de VN-topman, regeringsfunctionarissen, de voorzitter van de Algemene Vergadering en een vertegenwoordiger van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB).

President Santokhi zal ook bilaterale ontmoetingen hebben met regeringsfunctionarissen van overige aanwezige landen. Op ministerieel niveau zijn er reeds gesprekken geweest met Panama, Bhutan, Colombia en Chili.

Op woensdag 22 september volgt rond 13.00 uur de formele toespraak van het Surinaamse staatshoofd tijdens de 76ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN). Na de ontmoeting in Mexico met Latijns-Amerikaanse staatshoofden is de toespraak tot de wereldgemeenschap volgens minister Ramdin het meest belangrijke moment voor Suriname.

De bewindsman hoopt tijdens de VN-vergadering ook vertegenwoordigers van andere landen te ontmoeten die van belang kunnen zijn in het verder versterken van Surinames positie in de wereld. “Maar meer nog om Suriname te ondersteunen in haar proces van herstel, stabilisatie en groei”.


34 REACTIES

 1. Wat een hardwerkende president, mijn welgemeende complimenten. Ik ben niet zo oud en heb geen idee of er nog meer presidenten van Surinaamse afkom zijn geweest die zich op dit niveau, zo keihard inzetten, veel energie steken voor een goede toekomst van Suriname. Overleggen, onderhandelingen op wereldniveau. Suriname staat weer op de wereldkaart. Mijn petje af.

  Ik hoop niet dat ook hier Surinamers van bepaalde afkomst, de president zal opwachten om hem verrot uit te schelden voor kaulo koeli en hond.


  Maak melding

 2. Zet je beste benen voor Z.E. president Chan Santokhi voor internationale samenwerking met die landen die Suriname ondersteuning vd Surinaamse herstelplan, schuldenlast, armoede bestrijding, ondernemers, werkgelegenheid, financien, economie, veiligheid/ en vrede, leger, politie, justitie, celac, wapenhandel, drugshandel, zeepiraterij, zeevisserij, mensenhandel, grensoverschrijdende criminaliteit, onderwijs en wetenschappen, cultuur, grondrechten vd inheemsen en marrons, geloof en samenleving, welvaart en welzijn voor het Surinaamse Volk. enz

  Samen Werken, Samen Sterker

  Suriname Op Weg Naar Een Beter Leven Internationaal

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 3. Beste Realist,
  U hebt het heel goed en in verstaanbare taal en woorden, laten weten. Hoe belangrijk onze president is voor ons.

  U bent niet zo oud om bepaalde dingen te weten, maar u bent wel goed op de hoogte van de gang van zaken in onze wereld.

  Dat is het belangrijkste.
  Ik kan me herinneren, dat bouterse ergens in 2010 de V.N., had toegesproken.

  Zijn speech, was vele malen belabberd, als mijn afgekeurde spreekbeurt op de langereschool. ( ik kreeg een 5,5) als waardering.

  Zijn speech, kwam niet geloofwaardig over. Hij heeft wel bereikt dat het land van alles is geroofd, ( rijkdom, menswaardigheid, fatsoen, repect en nog meer).


  Maak melding

 4. Robg
  Als je het over speeches van Adhin hebt, kan ik me enigszins wat voorstellen. Hij is hoog geschoold.
  Volgens mij droom je. Waar heeft Bouterse speeches gehouden. Hij staat op de lijst van Interpol. Daar bent zeker trots op. Ik heb filmpjes van hem gezien over parlementaire discussies en speeches die jij bedoelt.aan het einde daarvan vroeg ik me af wat hij allemaal gezegd had. Veel geschreeuw en weinig wol bij hem en tra la la. Hij is niet eens geschoold. Slechtste spreker van de NDP. Ik weet zeker dat het bij jou alleen maar jaloezie is en minderwaardigheidscomplex? Als je denkt dat Chan’s speeches saai wordt, maak je niet druk, kijk en luister er niet naar. Eigenlijk had jij speeches moeten geven en zeggen:
  I HAVE A DREAM. MY DREAM IS THAT ALL THE BLACK PEOPLE BECOME RICH, BUT WE DON’T LIKE TO WORK AND STEALING PAYS LITTLE.
  Succes met je toespraak.


  Maak melding

 5. Ik ken u niet, maar wat ik van u lees, heb ik een beeld over u:

  U hebt maling aan democratie, u bent iemand die niet naar goede raad wil luisteren, ben tegendraads, ontevreden, kwaad en verwaard.

  U voelt zich onzeker en hebt gebrek aan zelfvertrouwen. Uw kritische houding maskeert dat u dwars ligt, omdat u vol afgunst, jaloezie zit en u het gevoel hebt dat anderen bevoordeeld worden.

  U lijkt iemand te zijn die niet geneigd is zich iets goeds te laten zeggen.
  U bent boos en iets meer opstandig, zit vol wrok of wroeging.
  Het is tot u niet doorgedrongen dat er mensen zijn die een goed toekomst willen.

  Door dwars en tegendraads te zijn, krijgt u sterk de drang om iets te laten horen maar wel op een weerspannige manier.

  Laten weten hoe goed u bent, door proberen aan te tonen dat anderen het niet goed doen.


  Maak melding

 6. Er zijn enkele zwakbegaafde typen actief op dit forum die denken dat kritiek op zijne excellentie Chanwa, automatisch gericht is tegen alle Hindoestanen. Ze trekken dan direct de racistische kaart. Deze personen hebben een ingewikkelde minderwaardigheidscomplex. Ik ken vele Hindoestanen die kritiek hebben op Santokhi omdat zij het oneens zijn met het sociaal-economisch beleid.


  Maak melding

 7. Ik heb het dubbel gecheckt, geen enkele reactie hierboven is racistisch, dus je draait behoorlijk door robg.

  Het is zéér opmerkelijk dat die bloementuin van de ndp, vol zit met hardnekkig onkruid in alle kleuren en geuren.

  In een goed verzorgde en geordende tuin vind je alleen maar “nette”, sierlijke en geurige bloemetjes die een lust zijn voor de ogen.

  Proest!


  Maak melding

 8. Esmerald, ik heb het alleen maar aangekaart. Lees maar de reactie van Yor. Maar hoe je het ook draait of keert linksom of rechtsom, de NDP is een politieke partij voor alle Surinamers. De NDP is on the road. De NDP en haar aanhang doen niet mee aan racisme.


  Maak melding

 9. @@2Realist, je hebt GROOT gelijk en dit kun je NIET zeggen van die moordenaar bouterse en die dief boefdraad.

  Mensen zullen altijd jaloers zijn en blijven, maar dat geef niet. Zie waarom Nederland HOOG staat aangeschreven, dit omdat de Nederlanders bij zulke aangelegenheden altijd achter hun “president” M Rutte staan.

  Daarom zeg ik ook altijd tegen mensen::: ik hou van Suriname, het land, het volk en de verschillende culturen, maar het is soms een GROTE VLOEK dat ze bij elkaar zijn gebracht, omdat sommigen het verpesten voor de goede en deze groep in het kwade daglicht plaatsten.


  Maak melding

 10. Robg
  Als je reacties racistisch vindt komt het omdat jij racisme aanwakkert. Ik heb ook leuke berichten en berichten met humor. Heb jij wel gevoel voor humor. Als maar beledigen.
  Schrijf een keer iets leuks.
  Zelfs Franco is een keer complimenteus geweest. Je pleegt plagiaat door te zeggen dat
  personen een minderwaardigheidscomplex hebben. En dat NDP niet aan racisme doet zou wel waar kunnen zijn, maar haar aanhang is wel behoorlijk racistisch. De meerderheid van de creolen kunnen niet hebben dat een Hindoestaan president is. Hindoestanen worden stelselmatig door jullie uitgescholden. Ze worden ook vaak voor koeli’s uitgemaakt. Hierover zal ik het een andere keer hebben. Heb jij de beelden gezien hoe de NDP aanhang Chan heeft uitgescholden in de Bijlmers. Ging niet om zijn beleid. Ze hebben hem, zijn vrouw en zelf zijn moeder diep beledigd. Is het dat wat jullie willen. Denk je dat het ooit goed komt tussen Hindoestanen en Creolen na wat er in de Bijlmer gebeurd is.
  Ik ga goed om met creolen, maar ik zie nu iedere creool een NDP’er. Natuurlijk zijn er heel creolen die goed gestudeerd hebben, goed opgevoed zijn en veel geld hebben, maar een deel van de creolen bezorgt het imago van jullie keer op keer een behoorlijke deuk. Werk aan de verbetering van je imago. De goede Creolen lijden eronder. Ik ken heel veel Creolen die andere Creolen uitkotsen vanwege hun gedrag, vrouwen die geen creoolse mannen willen. andersom zal het misschien ook zo zijn. Chan doet zijn best voor iedereen. Zodra hij wat doet of naar het buitenland gaat, heb jij denigrerende opmerkingen. Wat verwacht je dan van mij. De opmerking van jou dat veel Hindoestanen kritiek hebben op Chan kan waar zijn.ik vind ook veel dingen niet goed. Hij moet de kans krijgen. Is Rutte in Ned de perfecte man. Zolang jij doorgaat met je onzin en denigrerende opmerking zal je van alles naar je hoofd geslingerd krijgen en dan heb jij het aan je zelf te danken.
  Wat ik tegen Franco heb gezegd,zeg ik ook tegen jou. Dat ik me racistisch uitlaat komt omdat ik me op bepaalde momenten niet kan inhouden. Doe je voordeel mee.
  Nederland, waar jij woont, heeft na 6 maanden nog geen regering kunnen vormen.
  Heb je hierover niets te zeggen?
  Ik wens je een fijne middag toe.


  Maak melding

 11. Wel RobG, je legt de lat wel erg laag voor de huidige president als zijn toespraak het niveau van de toespraken gehouden door VP Adhin en DiDiBri moet halen. Vooral DiDiBri kwam niet hoger dan het niveau van een Guyaba rollende wakaman.


  Maak melding

 12. RobGay….jouw meervoudig veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar kan geen grens ter wereld passeren of hij wordt opgepakt door Interpol. Alleen afhankelijk, laaggeschoold, hersenloos stem en klapvee als jij klampen zich vast aan deze corrupte, criminele misdadiger. Dat zegt meer dan genoeg over jou en je kansloze, uitzichtloze leventje.


  Maak melding

 13. Sorry, niet gezien @robg
  Bij “I have a dream”, gaan mijn hersenen er automatisch vanuit dat de tekst van M. Luther King volgt. Oooh wat erg notabene in hoofdletters, My bad.

  Dat was een val Yor.


  Maak melding

 14. Ai Boi Sranamans.. Wat een geouwehoer hier zeg!. Politiek maken sommige mensen blind. Ik vind dat de mensen, die Chan in Nederland hebben uitgescholden om zijn afkomst totale idioten, maar op de forum heb je ook totale idioten. Schelden jullie elkaar maar voor rotte appels , maar laat iemand ras kleur en geloof met rust zeg. Bye bye. Yor@@ Wanneer spreek jullie ook Redshin, R , Poepejantje enz ook over hun racistische gedrag. Trouwens mijn broer en 4 neven hebben voor VHP gestemd en ze zijn creolen. Ik laat ze de reacties zien van hun partij genoten.


  Maak melding

 15. De Presentatie Van Onze President Moet Goed Zijn. Hij Moet Een Goed Onderbouwd Verhaal Neerzetten.

  Wat Hij Zeer Zeker Niet Moet Gaan Doen Is
  Liegen


  Maak melding

 16. Yor, je vraagt je af of het ooit wel goed komt tussen Creolen en Hindoestanen in Suriname? Mijn vraag aan jou is; waarom niet? Zelfs binnen families is het niet altijd koek en ei, zolang mensen met elkaar samenleven zullen en conflicten en meningsverschillen zijn. Maar tot nu toe valt het wel mee tussen Hindoestanen en Creolen in Suriname, wij gaan niet om met elkaar zoals Duitsers niet zo lang geleden met andere Europeanen omgingen of Hutus met Tutsis, Amerikanen met Japanners, Katholieke Ieren met Protestantse Ieren en tussen al deze groepen is het goed gekomen. Je hoeft niet van alle mensen te houden, je moet wel alle mensen als aparte individuen zien. Als een Hindoestaan of een Creool een onprettig mens is, dan laat je die links liggen, maar je moet die onprettige ervaring met die ene persoon niet op alle Creolen of Hindoestanen projecteren, omdat in dat geval er sprake is van racisme en met racisme op de achtergrond komt het nergens in de wereld goed.


  Maak melding

 17. Maak pakiratigri blij. Wanneer het zover is, wens ik Santokhi in onberispelijk Engels te zien spreken. Laat hij goed gaan oefenen. Er moet geen tolk aanwezig zijn. Geen lange toespraak. Kort en krachtig en de kern belichten. Succes.


  Maak melding

 18. Om die BROMTJIE DJARI terug te brengen in plaats van dit RACISTISCH gedoe, waarbij DEMOCRATIE en VRIJE MENINGSUITING geen plaats hebben, is besloten dat de NDP weer aan de MACHT geholpen zal worden, maar dat Dhr. Bouterse zich op de achtergrond opstelt en niet opteerd voor het Presidentschap. Alleen geschoolde kandidaten zich verkiesbaar mogen stellen en NEPOTISME en CORRUPTIE geen kans krijgen om de kop op te steken.

  TIDE TAMARRA WE STRE GO MORO FARA…………!!!!


  Maak melding

 19. We zullen deze speech niet te horen krijgen. We gaan de wereld rond als bedelland.
  Straks wilt niemand ons meer in hun land.
  Nederlands komt chan niet uit zn woorden, wat zal het met engels zijn.
  Is er ook VHP usa?????


  Maak melding

 20. Glen
  Laat je je broer en neven ook de reacties van anderen zien, anders krijgen ze een vertekend beeld van dit alles en dan ga je misschien olie op het vuur gooien. je moet ook zeker van zijn dat ik een partijgenoot ben van VHP. Er zijn ook veel Hindoestanen die op NDP gestemd hadden. Negatieve reacties roepen weer negatieve reacties op. Let op de reactie van Debby die slecht Nederlands schrijft. Zij vraagt nu om een reactie van mij die niet in goede aarde zal vallen bij de lezers. Succes.


  Maak melding

 21. Bouterse is alleen in 2010 geweest.
  In het eerste ontwikkelingsplan stond een foto dat hij bij een diner in een stoel hing en Obama voor hem stond met uitgestoken hand. DDB had geen idee wie er voor hem stond.
  DDB is nooit meer gegaan na een dergelijke verschutting.


  Maak melding

 22. Altijd weer haat en nijd op WKN van bekende reactiegevers. Ik zou ook de VN willen toespreken en aan de VN willen vragen hoe het komt dat er zoveel Psychopaten im suriname en ook in Holland rondlopen en er geboren worden. Heel veel nachtmerrie gekken “I have a bad dream. ” Heel veel zieke eenzijdige haat scheld reacties altijd weer op WKN niveau van paardelullen en waarom Holland vooral de Overheid en Politie zo erg rastische doet tegem bepaalde personen.


  Maak melding

 23. JoJo 22 september 2021 At 00:56
  Bouterse is alleen in 2010 geweest.
  In het eerste ontwikkelingsplan stond een foto dat hij bij een diner in een stoel hing en Obama voor hem stond met uitgestoken hand. DDB had geen idee wie er voor hem stond.
  DDB is nooit meer gegaan na een dergelijke verschutting.
  =====================================

  Jojo, er zijn nu eenmaal mensen die een foto met zichzelf en zowat de machtigste persoon op aarde belangrijker vinden dan de inhoud….


  Maak melding

 24. FRANCO 11 21 september 2021 At 18:09
  Om die BROMTJIE DJARI terug te brengen in plaats van dit RACISTISCH gedoe, waarbij DEMOCRATIE en VRIJE MENINGSUITING geen plaats hebben, is besloten dat de NDP weer aan de MACHT geholpen zal worden, maar dat Dhr. Bouterse zich op de achtergrond opstelt en niet opteerd voor het Presidentschap. Alleen geschoolde kandidaten zich verkiesbaar mogen stellen en NEPOTISME en CORRUPTIE geen kans krijgen om de kop op te steken.
  ===================================

  SPUIT 11, vergeet het maar. Die bromkidyari waar jij het over hebt, komt in die vorm niet meer terug. De bromkidyari van de NDP bestond voornamelijk uit criminele machtswellustelingen die met staatsgelden en spaarcentjes van het volk vandoor is gegaan. Je spreekt jezelf tegen als je het hebt over nepotisme en corruptie die geen kans meer moeten krijgen om de kop op te steken. Het is misschien niet door jullie uitgevonden maar wel door jullie soort geperfectioneerd.
  Ik snap wel dat jullie de volgende verkiezingen willen ingaan met de filosofische stelling dat Bouterse zich op de achtergrond gaat houden, maar wie willen jullie dan naar voren schuiven? Het volk weet inmiddels dat de hele NDP kliek zich zwaar schuldig heeft gemaakt aan malversaties en zich ten koste van het volk hebben verrijkt. Kortom zo corrupt als ik weet niet wat.
  Het is een nobel streven om Bouterse als lijstduwer te gebruiken maar verder dan wishful thinking kom ik helaas niet.
  Kortom, kruip maar lekker weer onder die steen waar je vandaan komt…


  Maak melding

 25. Belangrijk herstel stabilisatie en groei? Dat is Belangrijk en daarom is meneer santhoki hard bezig?maar goed sommige mensen zijn azijnpissers wat je ook doet is nooit goed?


  Maak melding

 26. Sabaku je hebt gelijk? Maar soms mie ne begrijp? Blaka mang,mie blaka mang ne presteert neks toch zijn ze niet voor de vooruitgang van sranang? Brada mie ne begrijp te now? En waarom racisme waarom haat? Tegen over president santhoki foe saide? A mang e doe someni moetie toch we kos kos a mang?
  Daarom mie volk no lob vooruitgang? Te wang trawang wan vooruitgang dat anno boeng ook toe? Mie negre volk lob negatief,


  Maak melding

 27. Me aksi ding hindostani laat je niet misleiden door haat? We zijn allemaal sranang mang? Ab respect? Soms vraag ik me zelf is dat het doel van jullie allemaal zijn op dit aarde? Men haat elkaar en dan smorgens gaat iedereen god bidden?anno 2021 haat op waterkant,is niet leuk echtwaar? Debby Rob g ivanno
  Tuurlijk verdedig wat en popo jantje,
  Als wij het land vooruit willen brengen dan als eerste respect voor elkaar? Dan komt het goed,17e rijkste land en toch we pina?
  Laat santhoki brunswijk met rust past over jaar zien wij het resultaat??


  Maak melding

 28. Allen,

  Petje af voor deze President, maak mij niet uit welke ras hij is.
  Hij is een Surinamer die weet wat hij moet doen.
  APPLAUS voor deze President.

  SUCCES


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.