Inbreker en mannen met drugs aangehouden tijdens lockdowncontrole

5
verkeerscontrole van politie in Suriname
Archieffoto - Controle in Suriname

Een gemengd team van het Korps Politie Suriname bijgestaan door leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en het Nationaal Leger (NL) heeft in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juli drie lockdown-overtreders aangehouden aan de Latourweg. Het drietal werd vervolgens overgebracht naar het Andre Kamperveen (AK) stadion.

Naderhand bleek één hunner de 25-jarige Dwayne V. een bekende van de politie te zijn. Deze overtreder, die geruime tijd werd opgespoord door de politie, is overgedragen aan de Recherche van Paramaribo. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Dwayne ter zake diefstal middels braak achter slot en grendel geplaatst.

De twee anderen werden aan een veiligheidsfouillering onderworpen. Op de 35-jarige Nengre S. werden aangetroffen en in beslag genomen 76 wikkels cocaïne met een gewicht van 11 gram en een geldbedrag van SRD 1.902. Bij een ingesteld onderzoek in zijn woning werd er een wikkel marihuana gevonden. Dit werd eveneens in beslag genomen.

Op de andere overtreder, de 42-jarige Guno K. is er niets gevonden. Aan hem werd een bestuurlijke boete opgelegd, waarna hij de volgende dag is heengezonden. Nengre werd voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Tijdens surveillance in de nabije omgeving van het AK-stadion werd ook nog een vierde Lock downovertreder Giovanni W. (39) aangehouden. Deze man had ongeveer 68 gram marihuana in zijn bezit die door de politie eveneens in beslag werd genomen. Giovanni verklaarde aan de politie dat hij drugsgebruiker is en het verderfelijk spul had gekocht om mee te nemen naar zijn werklocatie in het binnenland, meldt de politie.

Verder werden er in dat weekend en op dinsdag 20 juli op verschillende locaties in totaal 147 Lock downovertreders, van wie 11 vrouwen staande gehouden en overgebracht naar het AK-stadion. Aldaar kregen zij allen een bestuurlijke boete opgelegd. Een overtreder zijn voertuig werd weggesleept, omdat hij geen geldig rijbewijs kon overleggen. Er zijn in totaal 430 voertuigen bij de bruggen gecontroleerd.

5 REACTIES

 1. 16 en 17 julie??? We zijn al op 25 juli. Bespaar ons dat soort waardeloos nieuws. Kom met aanhoudingen van zware criminelen en rovers die in politie post stelen. Ga dat oplossen


  Maak melding

 2. Hee Debieus, niemand dwingt je om op WTK de artikelen, die de Redactie plaatst, te lezen. Waardeloos zijn je commentaren. Ga naar faja pepre.Daar kan je je paarse gal spuwen. En die zware criminelen bivakkeren in Ocer en op leonsberg.
  Back to the topic: te neti ala kaw blakka. Dus denken ze savonds hun slag te slaan.


  Maak melding

 3. Debby
  je schrijft: Kom met aanhoudingen van zware criminelen en rovers die in politie post stelen. Ga dat oplossen. Als je goed kan lezen en begrijpend lezen en als je Sur vergelijkt met andere landen, dan zijn er geen zware criminelen in Sur. En als die er wel zijn, zou je de politie kunnen tippen. Al die reacties van je overal slaan nergens op. Je bent van de categorie Angela. ik vermoed dat je op een school hebt gezeten voor zwakzinnigen of op een school voor moeilijk opvoedbare kinderen. Heb je je al laten vaccineren? Neem een Chinese zoals DB. Die zijn toch al bezig de wereld uit te roeien met hun covid.


  Maak melding

 4. De inbrekers hebbe wel (over)moed. Wetende dat gedurende een lockdown de mensen thuis zullen zijn, gaan ze toch op inbrekerspad. Maar misschien zijn dit bedrijfsinbrekers die inbreken in bedrijven waar niemand aanwezig is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.