Leerkrachten en kinderen geëvacueerd uit Sipaliwini

4
Archieffoto: Leerkrachten van het binnenland in Paramaribo.

Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC) in Suriname, heeft afgelopen zondag 18 leerkrachten en 36 kinderen overgebracht naar Paramaribo vanuit Stoelmanseiland, Goninimofo Kriki en Malobi uit het district Sipaliwini. Extreme wateroverlast heeft een nijpende situatie gecreëerd waarbij het water in bepaalde gebieden meer dan een meter hoog in de huizen en de scholen stond.

Op het vliegveld te Zorg en Hoop werden de leerkrachten verwelkomd door de Surinaamse onderwijsminister Marie Levens (FOTO), waar ze haar bewondering en dankbaarheid uitsprak over het feit dat de leerkrachten onder uitdagende omstandigheden bereid zijn te werken in het binnenland.

Twee leerkrachten en een kind te Kwamalasemutu en Sipaliwini Savanne werden per helikopter overgebracht naar Paramaribo. Het MINOWC is drukdoende een oplossing te zoeken om alle leerkrachten veilig naar Paramaribo te brengen.

Minister Levens heeft ook aangegeven dat zij de leerkrachten apart zal ontvangen om samen na te gaan hoe de achterstanden zullen worden ingelopen en hoe het schooljaar op een aanvaardbare manier kan worden afgesloten.


4 REACTIES

  1. Ja helpen moet,want na sranang mang toch, maar waar zijn de overige bewoners dan?4 miljard gestolen, de ndp heeft Suriname geen vooruitgang gebracht?santhoki pe a moni de, of heeft bouta santhoki ook omgekocht, politicus zijn. Moeilijk te vertrouwen, santhoki geld moet toch te vinden zijn??


    Maak melding

  2. Zo dus de lokale bevolking mag stikken, en zelf een oplossing creëren (ze zijn ook SURINAMERS “” Paramaribo ” jullie PROVITEREN maar van de RIJKDOMMEN in het binnenland maar om te helpen en te ontwikkelen komt er niets van TERECHT ( PARAMARIBO/ PARASIETEN 👿👹👺🤧


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.