Ajacied Sean Klaiber verrast met keuze voor Suriname

8
Ajacied Sean Klaiber verrast met keuze voor Suriname

Ajacied Sean Klaiber wilde in 2018 nog graag voor het Nederlands elftal uitkomen, maar afgelopen weekend werd bekend dat hij toch kiest voor een carrière bij het elftal van Suriname (Natio). De 26-jarige in Nieuwegein geboren voetballer met Surinaamse roots kan mogelijk 13 juli al zijn debuut maken.

In juli speelt Suriname namelijk om de Gold Cup. Het is de 1ste keer dat het land zich voor dat toernooi kwalificeert. Op 12 juli is de 1e poulewedstrijd tegen Jamaica, op 16 juli is Costa Rica de tegenstander. Op 20 juli speelt Suriname de laatste poulewedstrijd tegen een nog onbekende tegenstander.

De kwartfinale wordt gehouden op 25 en 26 juli, de halve finale op de 30e en de finale is op 2 augustus.

Klaiber, die in de jeugd van FC Utrecht speelde en daar ook zijn doorbraak kende, was in het verleden actief voor de nationale jeugdteams van Nederland. Hij stapte aan het begin van het seizoen 2020/2021 over van Utrecht naar Ajax.

Zo kondigde Natio hem aan:


8 REACTIES

 1. Waar zijn onze jongens gebleven , zijn ze nu ballenjongens geworden , echt te gek van woorden weer een Nederlander die een Surinaams paspoort krijgt , nou het zal zo zijn.


  Maak melding

 2. De huidige generatie Surinaamse spelers zullen inderdaad gepasseerd worden door de Surineds. Is dat erg? Nee. Als Natio hierdoor verder komt bij toernooien komt er meer geld vrij van de Uefa. Meer geld is meer ontwikkeling voor het Surinaamse voetbal. Daar gaan toekomstige generaties van profiteren. Dit is een langetermijn project.


  Maak melding

 3. Mie gado, zoveel domheid
  Doe niet zo dom robles, Suriname heeft HELEMAAL NIETS te maken met UEFA.
  Of ligt Suriname in EUROPA? Zoveel domheid.

  The Union of European Football Associations, is het controlerend orgaan voor voetbal tussen Europese voetbalteams. Het vertegenwoordigt de nationale voetbalbonden van Europa, organiseert clubcompetities in Europa en beheert het prijzengeld, regels en mediarechten voor deze competities.

  Oooh , je hebt je vergist noh, je bedoelt FIFA
  Nee dombo, Suriname krijgt niets van de FIFA. Het zou pas wat kunnen gaan opleveren als Suriname ooit een keer de eindronde bereikt. Meedoen op een eindtoernooi
  Dit geintje levert Suriname niets op, maar kost wel bakken met geld. Dat geld kunnen ze beter besteden


  Maak melding

 4. Sonja jij staat toch langs de lijn? Of niet?
  Dus??????????
  De vraag is wat is zijn waarde. Ik laat hem precies in zijn waarde. dat het weinig is daar kan ik niets aan doen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.