dinsdag, maart 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij5 spuikleppen stuwdam open; wateroverlast in dorpen

5 spuikleppen stuwdam open; wateroverlast in dorpen

-

De Nationale Carrierebeurs

Deze foto, die vanmorgen gemaakt is bij de Afobakadam, toont aan dat 5 spuikleppen van de stuwdam in de Suriname rivier zijn geopend. Dit is noodzakelijk om het overtollig water in het Brokopondostuwmeer te laten wegstromen.

Als gevolg van zware regenval de afgelopen twee maanden is het waterniveau in het stuwmeer sneller dan normaal gestegen. Het openen van de spuikleppen is daarom nodig, maar heeft als gevolg dat gebieden benedenwaarts van de dam te maken hebben met wateroverlast.

Bepaalde dorpen zitten ook zonder stromend water, vanwege het feit dat hun waterleiding station ook is overlopen. Een foto van het waterleiding station van Klaaskreek is hieronder te zien. Andere dorpen zijn hun aanplant kwijt door het water.

Enkele foto’s van de wateroverlast werden door BIC Brokopondo gedeeld, die eraan toevoegde: “Het spuien moet sowieso gebeuren en het is ook niet de eerste keer. Want als dat niet gebeurd, komen wij met grotere problemen te zitten en dat begrijpen de mensen ook wel“:

Steiger te Klaaskreek
Aanmeersteiger te Klaaskreek
Waterleiding station Klaaskreek.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

18 REACTIES
  1. Moderator… kunt u niet ingrijpen wanneer mensen over het toelaatbare gaan. Ik word misselijk van de racistische uitlatingen hier. Sommige moeten eerst goed in de spiegel kijken alvorens zo tekeer te gaan tegen andere bevolkingsgroepen.


    Maak melding
  2. Laatste docu van David Attenborough. Meer dan 40 jaar onderzoek naar vervuiling, ontbossing, industriële toxic waste in onze wateren, plastic rommels etc. Nog veel meer natuurrampen op komst.

    Maar global warming is een fabeltje toch…

    De natuur geeft nu haar antwoord op de nonchalante behandeling van de geldbeluste egoïstische mensen.

    Maar goed ook want er is enorm veel schade aangericht door al die vervuilende industrieën.


    Maak melding
  3. Wanneer ht waterpeil te hoog is kunnen er grotere problemen.
    Welke zijn deze problemen?
    Gaat de dam ht begeven? Of kunnen de skalians de boden niet meer bereiken met hun slurf om het goud nr boven te halen?
    Er klipt iets niet.je kn hele dorpen niet onder water laten lopen omdat ht waterpeil met een paar inches is gestegen.
    Is die dam dan zo fragiel?


    Maak melding
  4. De zichzelf benoemde vp zonder integriteit moet zijn broer , de enigste deskundige en super geleerde in sur , benoemen tot head ingeneer vn de afobakka stuwdam die lost ht problm wel op.


    Maak melding
  5. Konsensi, je hebt 100% gelijk; de moderator zou moeten ingrijpen als er racisme gepredikt wordt op WKN. Maar dat gebeurt zelden of nooit, ook niet je er een melding over maakt.


    Maak melding
  6. Een videofilm gemaakt met een drome van dit gebeuren zou wel heel mooi zijn als dit op youtube of het nieuwsuitzending te zien voor de Surinamers en de wereld.


    Maak melding
  7. FORZA, de dam kan een bepaalde druk/kracht verwerken, hor hoger de waterstand hoe groter de druk.
    Dus moeten ze een bepaald hoeveelheid water kwijt binnen een tijdsbestek.
    Kennelijk kunnen ze het niet met minder. Bij een dambreuk is het geen wateroverlast, maar een ramp.
    Paramaribo is dan deels verleden tijd en de dichtstbijzijnde plaatsen onder de stuwdam weg.


    Maak melding
  8. Ik zal informeren waar er een klacht ingediend kan worden bij de Nederlandse overheid over de racistische uitlatingen die Waterkant toe laat.


    Maak melding
  9. Taurus, zie uitleg van staatsolie via starnieuws op 9 juni 2021 waarom het wordt gedaan.

    09 Jun, 12:58

    De Brokopondo Krachtcentrale

    Enkele spuikleppen van de Afobakadam worden vanaf vandaag geopend om water uit het stuwmeer te lozen. Het is de bedoeling om zo het waterniveau in het stuwmeer, dat als gevolg van zware regenval van de afgelopen maanden sneller dan normaal is gestegen, geleidelijk te laten dalen. Het spuien kan afhankelijk van de regenbuien tot eind augustus duren.

    Op dit moment is de waterstand van het stuwmeer 262.5 voet, terwijl deze een maximum van 265 voet mag bereiken. De spuikleppen zullen met tussenpozen opengedaan worden om rekening te houden met het getij van de Surinamerivier. Op deze manier wordt er alles aan gedaan om eventuele negatieve effecten benedenstrooms van het stuwmeer zoveel als mogelijk te beperken, meldt de Corporate Communication van Staatsolie.

    De ministers van Natuurlijke Hulpbronnen en Regionale Ontwikkeling hebben van Staatsolie al informatie gekregen over deze actie en de districtscommissarissen van Brokopondo, Para, Commewijne en Paramaribo zullen de plaatselijke bevolking op de hoogte stellen over de periodes van het spuien.

    hoop dat het nu duidelijk is waarom ze nu begonnen zijn met spuien.


    Maak melding
  10. GEWELDIG !! Er is hoogopgeleid KADER dus mensen wees niet bang. We gaan een beetje onder lopen…maar ja wat doe je eraan. Tang teki ..wo sit eng…!!!!


    Maak melding
  11. ===We kunnen ook alle zoet water verkopen aan landen die watertekort hebben.zoet water word de nieuw olie.===

    Beter opslaan in basins voor de droge tijden. Want dan gaat men ook klagen dat door de droogte weinig geplant en geoogst kan worden


    Maak melding
  12. Hopelijk hebben ze met de mensen die in dat gebied wonen besproken .
    Dit zou de 2de keer zijn dat de mensen in het brokopondo gebied onder water worden gezet.
    Hoe kan je in godsnaam de mensen nu moedwillig onder water laten lopen om het water overlast ergens anders te verlichten ???
    Dit kan toch echt niet.
    Lijkt wel een oorlogsverklaring.


    Maak melding
  13. die paarse ratten voelen zich ook aangesproken , de grootste racisten hier op WTK zijn zij , en als het jullie het niet bevalt ga dan naar faya pepre en ga daar jullie dingen plaatsen , en konsensi , luci’s , henkes , afiba , en wat heeft jullie reacties met het water spuien bij de dam er mee te maken


    Maak melding
  14. De kleur v h water zegt al alles. Gruis v d omgeving voornamelijk door graafwerkzaamheden naar goud. Grote bassins ontstaan en het water zoekt op den duur nieuwe wegen. Door de kaalkap v d bomen verdampt er ook veel minder. Wordt vervolgd, time will tell. ER ZIJN VEEL SCHULDIGEN.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES