Politieman schiet op band lijnbus na wilde achtervolging

21

Een politieman in Suriname heeft donderdagmiddag schoten gelost op een van de banden van een lijnbus in de binnenstad toen de chauffeur bijna op hem had ingereden.

Bij een onderzoek is gebleken dat de bus niet is verzekerd. Bovendien is de vergunning sedert 2018 vervallen. De bus stond verkeerd geparkeerd aan de Dr Sophie Redmondstraat in de omgeving van de Ladesmastraat.

De agent, die vrij van dienst was, was in zijn privéwagen. Hij wilde wegrijden toen de bus zijn auto bijna had aangereden. Hij stapte uit om met de chauffeur te praten, maar die reed weg. De agent zette een achtervolging in en reed de bus klem ter hoogte van Readytex. Hij toonde zijn legitimatiebewijs aan de chauffeur maar die reed weg in de tegenrichting naar de Steenbakkerijstraat.

Daarna kwam de agent hem tegen aan de Eddy Brumastraat en sommeerde hem weer te stoppen. De bus reed bijna op de agent in waarna de politieman op de voorband heeft geschoten. De chauffeur heeft de bus achtergelaten en is op de vlucht geslagen.

De verdachte zou zeker drie keer toe het rood verkeerslicht hebben genegeerd toen hij werd achtervolgd. De bus is hangende het onderzoek in beslag genomen. Het onderzoek duurt voort.

21 REACTIES

 1. Dat de bus niet was verzekerd en de vergunning sinds 2018 is verlopen is achteraf na onderzoek pas duidelijk geworden. Waarom komt het dan zo ver dat een agent, in burger nog wel, zijn dienstwapen trekt om op de banden van een lijnbus te schieten. Wat heeft hij misdaan dat je denkt dat het gerechtvaardigd is om je wapen te trekken en deze nog te gebruiken ook. Ondanks dat hij zegt zichzelf gelegitimeerd te hebben, wat me sterk lijkt, als de man in zijn lijnbus op volle snelheid rijdt, is het knap dat je je en kan legitimeren en op de banden kan schieten. Plus met al de berichten van nep agenten, zou ik ook niet stoppen voor een “agent” in burger. Laat ze er eerst maar voor zorgen dat er vertrouwen komt in de politie
  gemodereerd

 2. mag een agent als hij niet in dienst is , en in zijn privéwagen rijdt , zomaar schieten met het dienstwapen , wat een rotzooi is dit , deze agent is zeker opgeleid op de paarse politie academie , want wat ik ook doe bouta beschermd mij .
  deze agent opstaande voet ontslaan , en opsluiten.
  gemodereerd

 3. De bestuurder is ook familie van VP, hij probeerde de DC te bellen maar die nam de telefoon niet op.
  gemodereerd

 4. Dom dom dom van deze bus chauffeur, en dan nog op de vlucht slaan, 3x op rood gereden, ik snap het dat hij misschien geen geld heeft om alles orde op zaken te regelen, maar dan had deze mensen nooit op ndp toen nog moeten stemmen, dan was het nooit zover gekomen, surinamers moeten politiek bewust worden, en weten dat de bevolking de maatschappij is, en niet de regering,


  Maak melding

 5. Iedereen mag een burger staande houden. Indienst of niet.
  Die Lummel had opdat moment de persoon netjes te woord moeten staan en niet doorrijden.


  Maak melding

 6. Nood breek wet.
  De Politie is Actiever gaan optreden.
  ook was hij buitendienst, hij zag de fouten en greep in.
  Bij Nuchter denken zegt ik: Hij heeft het goed afgehandeld.
  ietsje meer gewerkt voor Land en Staat en veiligheid.


  Maak melding

 7. Kenteken natrekken dan kom je toch ook achter waar die chauffeur woont om hem vervolgens te arresteren. Waarom schieten?
  Wat nou als er passagiers in zaten?


  Maak melding

 8. Je bent 1×24 uur een agent, dus hij mag wel handelen.

  Even goed wordt een vrouw aangevallen en verkracht en die agent die privé langsloopt keer zijn rug naar het gebeuren toe. Wat dan????


  Maak melding

 9. Ik zou niet op zijn band schieten maar gelijk op zijn voor hoofd.
  Deze gasten weten dat ze fout zijn en toch proberen te vluchten.
  Geef deze paarse ratten een enkel reis “bosje”.


  Maak melding

 10. @ Maripa Ko,

  Als politie agent ben 24 je 24 in dienst, en hij deed het goed door zich te legimiteren.

  @ Wat>>>>> Een agent in burger mag ook met een privé wagen ook schieten.
  Deze agent heeft goed gehandeld, alléén had hij een collega moeten bellen voor assistentie. Het heeft niks te maken met zij opleiding, en in welke tijd.

  @ Rayik>>>>Een politie agent is 24 uur per dag in dienst, ook al is hij vrij !

  @>>>>>>Jack Ook jij hebt gelijk! ( Niet arresteren, dat doet de politie)

  Bung tori

  Jacko
  gemodereerd

 11. Er zijn richtlijnen in welke situatie een agent zijn wapen mag trekken. Niet als iemand verkeerd geparkeerd staat en besluit weg te rijden als je hem aanspreekt. De agenten en hun ego’s….. Wat als er omstanders in de buurt stonden? Wat als het je zoon is? Of jijzelf in die situatie komt. En dan zeggen mensen hier juist gehandeld? Alsof het een crimineel is…..
  De bushouders worden al jaren niet of veel te laat betaald door de overheid. Het een zal vast met het andere te maken hebben. Wel willen betalen maar niet kunnen.
  gemodereerd

 12. Hij mag dat doen, maar dit wordt afgeraden in de opleiding ivm ricochet.
  Hij zal als het goed is, na rapportage van het gebruik van zijn vuurwapen erop worden gewezen.
  Ik hoop dat de leiding dat niet verzuimd.


  Maak melding

 13. Ai baja @John moet hij dat ook controleren wie dr allemaal vergunningen hft en wie dr allemaal op straat slaapt foeiiiii wat ben je toch een kloot.

  Soms vraag ik me af ef weh law dja tap a net
  gemodereerd

 14. Begrijpelijk waarom die chauffeur wegreed want tegenwoordig weet je niet wie wie is( laten we hopen dat hij zich werkelijk heeft gelegitimeerd). Ik zou het zelfde gedaan hebben als die chaffeur. Agenten in burger zijn zeer gevaarlijk, voor een overtreding of ruzie in het verkeer grijpen ze eerst hun wapen hoor en dat weten we allemaal. Die chaffeur mag blij zijn dat hij dit heeft overleefd. Agenten in burger lokken situaties uit, legitimeren zich vaak ook niet dus…
  gemodereerd

 15. Politie mag zaka yu tempo .
  Straks word het nog erger met die Chinese politie opleiding.
  Dan is het gelijk “Ping pang”.
  Skowtu sutu nanga panja agra.


  Maak melding

 16. Hoe kan je je legitimeren als die chauffeur op je inreet en jij ala agent een wapen in de hand hebt en gelijk op banden schieten🤣 je bent toch gre Mandraak de Tovenaar ofzo😏. Btw ik zou het fijn vinden als ze allemaal in hun vrijetijd ook meer oplettend zijn door 1x24u Skowtoe te zijn dan maybe kan Criminaliteitscijfer beetje dalende trend vertonen want die Amoksi of moismoisi fa mang ning deugt geen ene moer🤦🏽‍♀️
  gemodereerd

 17. Je kan op verschilende manieren naar deze zaak kijken. De bus chauffeur is sowieso in overtreding door met een vervallen vergunning rond te rijden. Echter, de realiteit in SU maakt ook dat zelfs mensen die zgn. in politie uniform gekleed zijn, grote misdadigers blijken te zijn. Onder het mom van wet en recht wordt je staande gehouden en vervolgens wordt je beroofd door deze zgn. agenten in uniform. In dit geval was de echte agent in burger kleding. Als je nu wat op je kerfstok hebt of niet, het lijkt me op dat moment niet verstandig te stoppen voor iemand die beweert een agent te zijn en zijn identificatie tevoorschijn haalt. Er worden alle trucs bedacht om mensen te beroven, dus als burgers zijn we argwanend geworden. Niemand is te vertrouwen. Op afstand kan je trouwens ook niet zien als de identificatie van de agent authentiek is of niet. Het zou best kunnen dat er een valse identificatie tevoorschijn wordt gehaald. Alles is mogelijk in SU.

  Iets kapot maken gaat heel snel, maar iets herstellen jammer genoeg niet. Het KPS moet zich een spiegel voorhouden en het imago verbeteren, zodat agenten weer het respect mogen genieten van de burger. Op korte termijn zie ik dat niet gebeuren.


  Maak melding

 18. Politieman moet niet vervelend doen. Gewoon de kenteken noteren, dan e.e.a. checken en de bestuurder achteraf aanhouden ipv hem in paniek te brengen en allerlei gevaarlijke situaties te laten creëren.
  Wat leren ze eigenlijk op de Politie Academie? Je ego hoog houden?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.