zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit NederlandRegering valt over uitspraken minister Blok en PVV-Kamerlid De Roon over Brunswijk

Regering valt over uitspraken minister Blok en PVV-Kamerlid De Roon over Brunswijk

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering is niet te spreken over uitspraken die PVV-Kamerlid Raymond de Roon eind januari tijdens een vergadering in de Tweede Kamer heeft gedaan over de vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk.

De Roon zou gezegd hebben dat Brunswijk een ‘cocaïnecrimineel’ is. Ook zou Brunswijks politieke partij ABOP een sterke greep op de regering van president Chan Santokhi hebben, aldus De Roon.

Ook de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok moest het ontgelden. Blok zei tijdens hetzelfde overleg dat Nederland alleen ‘functionele’ gesprekken voert met de vicepresident.

De uitspraken zouden denigrerend zijn zegt minister Ramdin, die zijn ongenoegen hierover heeft laten blijken aan de Nederlandse regering. Hij heeft in zijn reactie aan Nederland laten weten dat Brunswijk democratisch is gekozen en daarmee een ‘integraal en ondeelbaar’ onderdeel is van de Surinaamse regering.

Ramdin roept Nederland daarom op respect en erkenning te hebben voor de democratische instituten en politici in functie.

opening
Fernandes Express
BODO Party

31 REACTIES
 1. wat is er niet waar dan?
  toon je respect door te gaan liegen?
  die domme ramdin moet gewoon zijn smoel houden met zijn domme gezeur.
  waar was het respect voor trump toen die president was, was wereldwijd ver te vinden?
  feit is gewoon dat rb een crimineel is, een net pakje veranderd daar echt niets aan.
  en je kan zien aan de acties van rb dat abop misbruik maakt van zijn positie om dingen te doen, die een normale regering niet toe zou laten.

  facts don’t care about your feelings dom overbetaald nutteloos ministertje.


  Maak melding
 2. Laten we open en eerlijk zijn, Ronnie Brunswijk is een omstreden persoon, misdaden tijdens de Binnenlandse oorlog verricht, veroordeeld in Nederland en veroordeeld in Frankrijk en ja hij is een drugscrimineel en een zoveelste ordinaire dief van Surinaamse hulpbronnen. De beste man hoort keihard in de gevangenis en absoluut niet in geen enkele regeringspositie en al helemaal niet als VP, 2e burger van het land.

  Suriname hoeft geen enkel diplomatiek protest de wereld in te sturen, het land doet er beter aan en zal op de lange termijn alleen maar profijt hebben als ze hem definitief uit de politiek verwijderen.


  Maak melding
 3. Oke dan, beste Sranang,
  hier gaan we weer, want het doet Brunsi ontzettend pijn dat de waarheid wordt verteld over zijn cokehistory. Maar Brunsi hoge bomen vangen veel….?


  Maak melding
 4. De Roon zou gezegd hebben dat Brunswijk een ‘cocaïnecrimineel’ is.

  Vraag aan de huidige regering
  Is het de waarheid of niet wat Hetgeen de Roon heeft gezegd over Brunswijk?
  Indien jullie dit met ja hebben beantwoord dan is het toch geen leugen.
  Hoe vaak hebben ze niet gezegd dat Bouterse een crimineel en moordenaar is?

  Dus shut the F… up met jullie ” niet te spreken over uitspraken “.


  Maak melding
 5. Deze so call vice president moet nog steeds een straf uitzitten in nederland. PVV en Stef blok hebben gelijk dat deze man een veroordeelde criminal is. En als men goed oplet naar recente ontwikkeling in Suriname dan zie je inderdaad dat deze criminal zijn eigen mensen die op hem hebben gestemd rechten met voeten betreed.


  Maak melding
 6. Hoe komt Ronnie aan zijn vermogen? Geërfd? Welke toegevoegde waarde heeft deze man voor Suriname. Hij was niet in staat Su te verlossen van Desi. Een slappeling. Gewoon een grote bek. Met geld strooien en laten zien wat voor auto je voor je vrouw koopt? Is dat een vp? Er zijn veel slimmere marrons die veel voor Su kunnen betekenen. Bij Ronnie gaat het zeker om her geld. Su komt 2e plaats


  Maak melding
 7. Suriname had van tevoren kunnen weten toen Brunswijk tot vicepresident werd benoemd.Dacht hij dat ze hem anders zouden behandelen dan DB? Hij zal nooit het respect krijgen van de Nederlandse regering.De droom om ooit president van Su te worden moet hij gewoon uit zijn hoofd zetten want Su zal onder zijn bewind net zo worden behandeld door Nederland als onder het regime van DB.Su heeft met DB die fout gemaakt en nu weer met Brunswijk.Hoe dom kan men wezen.En Nederland heeft Su niet nodig.Eerder andersom.


  Maak melding
 8. noem die witman maar lekker bakra, dan weten we gelijk al dat je dom bent.
  geen recht van spreken? en waarom dat niet?
  is het niet gewoon de waarheid wat er gezegd is?
  dus lul niet zo dom met je recht van spreken, want dan kunnen alle surinamers in nederland ook wel hun mond gaan houden vanaf nu.

  eerlijk gezegd? hoop ik dat je geen nazaten krijgt, want al te slim ben je niet


  Maak melding
 9. De waarheid is niet altijd leuk om aan te horen . Maar neem verantwoordelijkheid voor wie je bent . Deze uitspraken en omgangsvormen zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen . Landgenoten wordt wakker . Als wij mensen met een dubieuze staat van dienst verkiezen , dan is dit het gevolg , dus deal er maar mee !


  Maak melding
 10. COCAINECRIMINEEL : DAT IS DE NAAKTE WAARHEID ,DE NAAKTE WAARHEID IS OOK DAT ABOP DEMOCRATISCH IS GEKOZEN…..DUS niet die COCAINECRIMINEEL persoonlijk .


  Maak melding
 11. Crimineel regeerders wat is niet waar dan , vertel het .
  De vp. heeft de Surinaamse bank in Moengoe berooft, mensen in het binnenland vermoord,
  is veroordeelt in Nederland voor drugs smokkel,smokkelt goud naar het buitenland,betaalt geen tot bijna geen belasting,heeft stemmers gekocht met geld.Moet ik nog meer onthullen??
  Het is waar wat Nederland zegt,want jullie durven de waarheid niet te vertellen.gelukkig hebben we in Nederland de radio Stanvaste die echte nieuws over Suriname naar buiten brengt.De surinaamse journalisten vertellen alleen binnenhuis nieuws,verder durven ze niet.


  Maak melding
 12. Wat een ophef over niets.
  De Roon spreekt niet namens NL maar als back bencher van de PVV waar je opruiende taal mag verwachten.

  Waarom lange tenen het gaat niet over het ambt van VP maar de persoon die de functie conform de spelregels van Suriname in handen gekregen heeft en die functie naar de weten van Suriname zal moeten vervullen.

  Verder kan het vervullen van een ambt het verleden van iemand weg poetsen.

  Dit is onderdeel van de politiek. Brunswijk kan dan democratisch gekozen zijn echter hij is geen democraat. Zie hoe hij met het binnenland omgaat en hoe hij problemen binnen zijn partij oplost.

  Hij heeft het beslist niet makkelijk in zijn eigen partij met iemand als Belfort die een ongeleid projectiel is en waar niemand partij discipline kan en mag verwachten. Zijn gedrag in de DNA is een tijdbom onder de ABOB. Ofwel het gedoe met van Roon en Blok is een afleidingsmanoeuvre.


  Maak melding
 13. Bij deze gaat, om de uitspraak van de Roon en Stef Blok.
  Minister Ramdin, heeft zich op stag laten jagen!
  Dom is Ramdin niet, maar erg onwijs wat dit materie, betreft.
  Ik kijk niet meer, hoe Nederland aan haar rijkdom komt, maar wat ik (onze regering ) kan halen uit Nederland.
  Ik, geef Roon en Stefblok, alleen maar gelijk.


  Maak melding
 14. Intussen likken de Nederlandse politici de billen van de Chinese leider Xi e de Noord-Koreaanse leider Kim. Ook alemaal geweldige democraten toch?
  Het verhaal van Nederlanders is duidelijk. Ze hebben graag mensen die hen schofferen en mensen die hen met respect behandelen, die beledigen ze.


  gemodereerd
 15. JoJo 28 februari 2021 At 16:04
  Zijn gedrag in de DNA is een tijdbom onder de ABOB.
  ======

  Eerder een tijdbom onder deze coalitie zoals van Roon terecht opmerkt.


  Maak melding
 16. En zo zie je maar dat het niet aan cultuur ligt maar aan bepaalde type (A-) sociale klasse.

  Vingerwijzen naar de splinter van de ander maar de eigen balk niet zien komt in elk land en cultuur voor.

  De Roon / PVV hoor je niet over Thierry Baudet die zaken doet met het communistisch regiem en over bijv Ivo Opstelten en Fred Teeven die ook zaken deden in de onderwereld, etc. De PVV moet dus niet de heilige komen spelen terwijl zij ook stront aan hun knikker hebben.

  Het verschil is wel dat Opstelten en Teeven zijn opgestapt nadat ze waren betrapt terwijl Brunswijk juist bevordert.
  Aan de andere kant is er ook duidelijk een ander groot verschil nml Brunswijk doet zijn best om zijn fouten te herstellen en zet zich in voor een betere ontwikkeling. Alles wijst ernaar dat Brunswijk afstand en afscheid heeft genomen van het slechte pad. Hij lijkt dus niet dezelfde fout te maken als Bullshit Bouta.

  Een ander punt is dat Nederland Brunswijk wel had gesteund in strijd tegen Bouterse.

  Dus is het van belang om te kijken hoe de kaarten nu liggen. De huidige situatie moet opnieuw beoordeelt worden en verder moeten er duidelijke en concreten afspraken gemaakt worden met voorwaarden en tegenprestaties.

  Nederland geeft grotere criminelen en misdadigers ook de gelegenheid om te herstellen. Nederland toont begrip voor de menselijke kant en onderzoekt de beweegredenen en Nederland stelt de rechten van de mens centraal. Dus dat zou in deze case ook moeten.

  Een ding is duidelijk o.l.v. Bullshit Bouta zou deze situatie escaleren.
  Nu o.l.v. Z. E. Santokhi wordt er gewerkt aan structurele oplossingen.

  Justitia Pietas Fides.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding
 17. Surinamers moeten eens uitrekenen voor Nederland hoeveel slaven, contractarbeiders moesten sterven voor elke miljoen florins dat richting Nederland ging tijdens hun gouden eeuw.


  gemodereerd
 18. Para Express 28 februari 2021 At 19:54

  Ik vind het een beetje dubbel om Bouterse als democratisch gekozen president af te keuren (los van wat je vind van de man) en Brunswijk dan maar wel een kans te geven omdat het je toevallig goed uitkomt. Dat is meten met twee maten en hoe lang je er ook over gaat discussiëren het klopt gewoon niet.

  Verder is van Roon een PVV-er en die is per definitie fout. Maar hij maakt wel een aantal punten. Zo stelt hij dat Santhoki wat hem betreft het voordeel van de twijfel krijgt maar tevens stelt hij dat bij uitval van Santhoki de VP president wordt. Dat kan natuurlijk. Dan is opeens Brunswijk president. Ook stelt hij dat Brunswijk in het verleden al vaker samen heeft gewerkt met Bouta. Je weet nooit zeker of dat niet nog een keer gebeurd. Al met al dus niet echt een stabiele basis. Maar ik denk dat iedereen met een beetje gezond verstand ongeacht je politieke voorkeur snapt dat dit niet de meest sterke combinatie is.
  We zullen zien de komende tijd. We hopen er maar het beste van.


  Maak melding
 19. Even een gewetensvraag. Een vraag om te kijken of men wel zo eerlijk is. Hoeveel Surinamers en Antillianen gaan binnenkort op de pvv stemmen ?
  Het is bekend dat velen op de PVV stemmen,


  Maak melding
 20. Meneer Ramdin,
  Ik ga ervan uit dat u de geschiedenis van Suriname kent. Dus ook de status van de Jouw democratisch .
  Meneer Ramdin Respect verdient je, die dwing je niet.
  jouw VP Ronny Brunswijk heeft op 21 op 22 juli 1986 te Commewijne 12 militairen van het Surinamse leger ontvoerd en deze zijn Systematisch mishandeld.
  U spreekt wel over uw VP, meneer Ramdin wanneer maakt u uw mond open voor de 12 militairen die nog spoorloos zijn. Durft u hierover wat te zeggen?
  Wanneer gaat de Surinamse regering de militairen in hún eer herstellen.
  Shame ome you


  Maak melding
 21. @ Robles28 februari 2021 At 20:32

  Je haalt een paar zaken door elkaar.

  Ten eerste is dit de eerste benoeming van Brunswijk. Bouterse daarentegen heeft er meerdere gehad en telkens weer er een puinhoop van gemaakt.

  Ten tweede is er geen andere keus. Door de scheve kiesstelsel heeft de NPS minder zetels ondanks meer stemmen.

  Ten derde bestaat de coalitie ook nog uit NPS en PL al hebben zij minder zetels dus niet alleen VHP en ABOP.

  Dus gezien de situatie is deze combinatie sowieso beter dan een combinatie met Bouterse of zijn NDP.

  Ik begrijp heel goed dat het voor jouw en alle paars denkenden verwarrend is. Maar het is niet met 2 maten meten. Er zijn duidelijk verschillende situaties met verschillende achtergronden. Maar daar moet je wat breder voor kunnen denken.

  De scenario’s die de Roon schets zijn mogelijk maar zijn niet de enige. Want wie zegt dat in het geval Santokhi uitvalt en dan Brunswijk president zou worden dat het volk niet zal reageren en misschien wel nieuwe verkiezingen zal eisen ?
  Er wordt gezegd dat Santokhi de voordeel van de twijfel krijgt.
  Is dit wel zo ?
  Het volk heeft overduidelijk gekozen voor Santokhi en de VHP als leidend. Dus totaal geen twijfel.

  En beste Robles, hoe kan de Roon en jij en iedereen die het met jullie eens zijn bewijzen dat dit geen goede combinatie is ?
  Er wordt immers niet gekeken wie Brunswijk nu is. Brunswijk begon als strijder tegen het regiem van Bouterse gesteund door Nederland. Dit wordt ontzien maar dit is wel wie Brunswijk was. Volgens de instelling van de Roon en die van jouw is het duidelijk dat een mens niet kan veranderen. Gezien Bouterse hebben jullie gelijk. Maar ik zie Brunswijk ontwikkelen en groeien. Of hij in de toekomst weer ontspoort is koffiedik kijken, dit weet niemand. Niemand had ook verwacht dat van Trikt misbruik zou maken van zijn posities met al zijn universitaire titels. Niemand had ook verwacht dat er zoveel racisme op hoog nieveau was in case van de toeslagen affaire om maar een straatje te noemen.

  Er wordt dus bewust belangrijke factoren overgeslagen om een goede overweging te kunnen maken alleen om verwarring en verdeeldheid te zaaien.

  Inderdaad de tijd zal het bewijzen. En inderdaad laten we het beste hopen en vooral zelf ook inzetten voor het beste.

  Gado de wi fesiman. Krakti !


  Maak melding
 22. Mensen un luku na foto. Luku fa a mang eh luku VP. Weh lul eh begi den witman fu lob unu.
  Heb verdomd zelfrespect en smeek deze mensen niet langer om van ons te houden. Ze weigeren zelfs maar hun verontschuldigingen te bieden voor het leed dat ze ons eeuwenlang hebben bezorgd, maar het enige waar sommige van mijn landgenoten om geven, is hun hoofd zo ver mogelijk in de reet van deze mensen steken. Heb verdomd respect voor onszelf en het land. Laat ze stikken.


  Maak melding
 23. robles ga de straat op daar in Nederland , maar jij zwakkeling durft dat niet he , zit dan niet te zeiken paarse rat , , zorg dat Nederland niets meer te maken wil hebben met Suriname , want dat willen jullie toch he , dus ga dan met je paarse gezinten daar in Nederland op de straat , en zeg ook dat Nederland excuus moet aanbieden aan de echte Surinamers ( niet jullie) voor het leed tijdens de slavernij , , de 19 miljoen moet per direct terug naar bouta , want die demente man huilt elke dag en schreeuwt , waar is mijn geld , , dus waardeloze nietsnutters ga de straat op daar in Nederland , maar jullie zijn zo bang als een wezel want die pvv veegt jullie van de straat.


  Maak melding
 24. Beginnen jullie eerst jezelf te respecteren en excuses aan elkaar te bieden voor alle ellende die jullie mekaar hebben aangedaan, pas daarna zullen anderen je ook respecteren en hun excuses aanbieden. Stelletje malloten….


  Maak melding
 25. @Mikel

  Quote
  jouw VP Ronny Brunswijk heeft op 21 op 22 juli 1986 te Commewijne 12 militairen van het Surinamse leger ontvoerd en deze zijn Systematisch mishandeld.
  Unquote

  Ik heb dit al een aantal keren voorbij zien komen. Denk dat je moet zijn bij de minister v Defensie, specifiek militaire politie, of een ‘stevig’ ingezonden stuk in alle kranten.
  Suc6


  Maak melding
 26. Ik ben nog steeds in afwachting van het antwoord op mijn vraag die ik op 28 februari stelde (zie kader). Paul
  28 februari 2021 At 20:48
  Even een gewetensvraag. Een vraag om te kijken of men wel zo eerlijk is. Hoeveel Surinamers en Antillianen gaan binnenkort op de pvv stemmen ?
  Het is bekend dat velen op de PVV stemmen,

  Nog niemand heeft op deze vraag geantwoord wetende dat het veroordelen van de opmerking van Van Roon gewoon hypocriet gedrag is. Want veel Surinamers en Antillianen stemmen op de PVV. Dus hou die achterlijke opmerkingen maar voor je als je zelf racistisch in je denken bent. Jou aub de racistische kwebbel dan ook dicht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES