Inbraak verdachte winkel via camerabeelden achterhaald

7
politieauto-suriname-agenten-op-plaats-delict

leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) van de Surinaamse politie hebben op dinsdag 16 februari de 36-jarige inbraak verdachte S.N. aan de Waterkant opgespoord en aangehouden. Hij zou een paar dagen eerder hebben ingebroken in een winkel meldt het Korps Politie Suriname.

De 23-jarige winkelier Y.Y. deed op vrijdag 12 februari aangifte van diefstal middels braak op het politiebureau De Nieuwe Grond. Volgens verklaring van de aangever ontving hij telefonisch het bericht van een oplettende buurtbewoner dat onbekenden zijn winkel probeerden binnen te dringen. Hij koerste direct naar huis en ontdekte dat de metalen plaat en een spijl van zijn poort was doorgeknipt.

Bij hem rees gelijk het vermoeden dat onbekenden zich toegang tot de winkel hadden verschaft en constateerde daarbij dat zijn slaapruimte en de ruimte achter de toonbank overhoop waren gehaald. De inbrekers verlieten de plek met medeneming van een laptop, een onbekend aantal Telesur en Digicel belkaarten en geldbedragen in SRD en valuta.

De winkelier vermoedde dat de verdachten werden gehinderd, aangezien zij een zwarte zak inhoudende vier sloffen sigaretten, enkele aanstekers, twee flessen campari’s en de camera box die zij gereed hadden gezet om mee te nemen, bij de poort achterlieten.

De wetsdienaren van RBTP en RRM werkten de informatie uit en via camerabeelden kwam de verdachte S.N. en het voertuig dat hij bestuurde in beeld. De verdachte werd opgespoord en aangehouden waarna hij ter voorgeleiding werd overgedragen aan de Recherche van Regio Midden (RRM).

De verdachte S.N. verklaarde aan de politie dat hij drie vreemdelingen op het adres had afgezet die daarna vermoedelijk overgingen tot het plegen van de inbraak. De gestolen goederen zijn nog niet achterhaald. Het voertuig waarmee het strafbaar feit is gepleegd is door de politie in beslag genomen.

S.N. is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld meldt de politie.

7 REACTIES

 1. Let op he een 23 jarige die als zelfstandige de handen uit de mouwen steekt terwijl de 36 jarige ervoor kiest om via geweld, beroving en steken in zijn levensonderhoud te voorzien. Het zal mij echt verbazen als blijkt dat deze crimineel Chinees spreekt….iets om over na te denken.


  Maak melding

 2. @ DiDiBrie

  4 jaar geleden zei Brunswijk dat de gevangenissen vol zitten met Marrons en dat hij zich daarvoor schaamt. Helaas is er nog steeds geen verbetering in het vooruitzicht. En al die figuren die nu de racismekaart in hun kwebbel gaan nemen … doe dan iets om het beeld van de criminele Afro Surinamer in positieve zin te veranderen.


  Maak melding

 3. PARAMARIBO, 20 mei – Parlementariër Ronny Brunswijk (AC/Abop) windt er geen doekjes om. De hele politieke correctheid rond etniciteit en criminaliteit mag overboord. “Ik ben zelf gaan kijken in cellenhuizen. Ik heb zelf gezien dat de meeste criminelen die opgesloten worden boslandcreolen (Marrons, red.) zijn.”

  Het stigma op deze bevolkingsgroep doet dan ook zeer. “Ik kom uit een tijd toen boslandcreolen zeer respectvol en vredelievend waren”, zegt de voormalige rebellenleider tegenover de Ware Tijd. Er lijkt dus sprake van een omslag. Werk aan de winkel voor de regering. Die zou moeten nagaan of de omslag te maken heeft met sociale problemen waar de groep mee kampt.

  Volgens sommige deskundigen is er sprake van aanpassing aan de gevolgen van urbanisatie. Brunswijk heeft liefst geen zachte heelmeesters bij de aanpak van de misdaad zelf. Hooguit zou een uitzondering gemaakt kunnen worden voor zijn voormalige oorlogskameraden. “Als mensen gevochten hebben, kan ik nog meelij hebben. Maar criminelen die mensen beroven en vermoorden, moeten hard worden aangepakt.”

  Amen


  Maak melding

 4. @Paul, doe geen moeite. Een racist zal wel met 1001 redenen aankomen waarom hij geen racist is. Je bent allang door de mand gevallen. Valse schijnheilige, onreine racistische hond die je bent. Yu beest, laag- bij- de- gronds aardvarken!


  Maak melding

 5. @pakiratigri U heeft gelijk,Paul zegt dat hij zelf is gaan kijken,ik denk eerder dat die lul ook achter de tralie zat waarom hij schaamt om te zeggen dat hij de cellenhuis uit z”n duimpje kent.Die djoeka’s beseffen niet eens hoeveel paardenkracht ze bezitten.De meeste millionairs verklaren bij de vraag hoe ze millionair zijn geworden”,is hard werken”.Besef nou eens waarom de onderdrukkers die africaners lieten werken en hun krachten met geweld uitgebuit.Ja vanaf de slavenketting gebroken zijn ,hoeven ze niet meer te werken dus gaan ze stelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.