dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBeschoten ondernemer schiet vermoedelijke roofverdachte dood

Beschoten ondernemer schiet vermoedelijke roofverdachte dood

-

Does Travel - naar Suriname

Een 30-jarige ondernemer in Suriname is in de nacht van woensdag op donderdag te Paranam beschoten door twee mannen. Een van hen is is dodelijk geraakt door een kogel uit het vuurwapen van de ondernemer, toen hij terugschoot. De ondernemer bleef ongedeerd tijdens de schotenwisseling.

De ondernemer R.P. was kort voor het geval thuis gekomen toen hij naar zijn woning liep. Er werden op een gegeven moment schoten in zijn richting gelost. R.P. reageerde daarop door terug te schieten met zijn vuurwapen. De twee mannen vluchtte daarna via een aangrenzend perceel weg.

R.P. schakelde de politie in die een onderzoek in stelde. Het levenloos lichaam van een man waarvan zijn identiteit nog niet bekend is werd op het aangrenzende perceel aangetroffen. Het lichaam vertoonde een schotwond in de rug. Een arts stelde de dood ter plaatse vast waarna het ontzielde lichaam in afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in beslag werd genomen.

Het vuistvuurwapen van de ondernemer is belang van het onderzoek in beslag genomen. Het is vooralsnog onduidelijk als de tweede verdachte ook geraakt is. Aan de hand van de aangetroffen spullen ter plaatse werd vastgesteld dat de mannen van plan waren om een roofoverval te plegen, maar niets hebben kunnen meenemen.

Het onderzoek is ter plaatse overgedragen aan Kapitale Delicten die het onderzoek verder zal verrichten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

38 REACTIES
 1. Misschien moet de regering mensen gewoon bewapenen ipv crisissteun te geven. Dan word het criminaliteitsprobleem ook sneller opgelost…

  Gewone burgers worden het op een gegeven moment ook zat om slachtoffer te zijn terwijl hoge pietjes en grietjes met een heel arsenaal aan security thuis zitten en rustig kunnen slapen…


  Maak melding
 2. Ik roep al jaren dat het rechtop het dragen van vuurwapens in de grondwet opgenomen moet worden ter bescherming van de burger. Het is niet moeilijk om dit op te nemen gelet op dat de politie in Suriname onvoldoende bescherming kan bieden.
  Deze ondernemer verdient een lintje en €200 aan beloning.


  gemodereerd
 3. Stel je voor dat ze in NL elke vermoedelijke rover gingen doodschieten.
  Rovers genoeg www roversplein.nl.
  En stoppen doet het niet.
  Straks is het wilde westen.
  Roven en stelen is niet goed te keuren maar als we zo gaan beginnen, dan liggen de ondernemers straks ook 6voet.
  Heeft niks met NDP te maken NDP had veel van dat andere volk in zn partij ja.


  Maak melding
 4. Goed zo goed zo menr. de Ondernemer en er zullen nog meer volgen je moest ze beiden doodgeschoten hebben. In t vervolg waka nanga ju gong ini ju anu om gelijk neer te knallen. Laten ze gaan werken dan maar afpakken wat anderen hebben opgebouwd….ka sani


  gemodereerd
 5. Risico of the job. Dit moet gebeuren met die abangies, die niet willen werken en denken dat ze easy money kunnen maken op zo’n manier. Gun them down.


  Maak melding
 6. Na dit gelezen te hebben is mijn dag helemaal van de gekke, en ik ga een goed weekend tegemoet ! Elke dag 2 afmaken is 730 van die …… op jaar basis, een goed getal man. ”Deze ondernemer verdient een een oorkonde, van de vallende gele ster”.

  @ Els
  Dat moeten ze ook doen in NL, ben zelf ook bereid om te helpen als het ongestraft wordt gesteld. En inderdaad dieven zijn niet bepaald van een bepaalde partij afhankelijk, het zijn gewoon criminelen die te lui zijn, en niet willen werken. Een dood geschoten crimineel doet me helemaal niks, het is juist vergelijkbaar als een feest voor mij.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 7. Goed zo mijnheer de ondernemer. U verdient ook een lintje en een bijpassende nieuwe glock van de president voor uw heldendaad, opruiming en kostenbesparende effect uw daad.


  Maak melding
 8. Dit is tot nu toe het beste bericht wat ik heb ik gelezen op deze site !!!!
  Als je met vuur speelt, zijn er risico’s aan verbonden.
  Van hard werken is niemand dood gegaan !!!!!!!!!!!!!


  gemodereerd
 9. Eens met Els.
  Dit is een typische mannendroom, zwaaien met een gun.
  Ik ben geen voorstander van iedereen een gun. Willen jullie Amerikaanse toestanden of een Polder samenleving, iets met vredelievende grazende koeien in een wei.

  Je zal maar een kopje suiker gaan lenen bij buurman en hij schiet je overhoop, alleen maar omdat hij een verdachte beweging dacht te zien.


  Maak melding
 10. Een kop hierboven luidt: “first lady bedankt held die brugspringer tegenhield”.

  Ook deze ondernemer is een held en komt dus ook in aanmerking voor een bedankje van de first lady.

  B.t.w., Angela j’e skop a Claus jere.
  Een cursus avond-vmbo zou misschien ietwat te hoog gegrepen zijn. Maar ik adviseer tenminste een gedegen inburgeringscursus.
  Als alles je zo tegenvalt hier in witman-land, WAT LET JE?
  Allen KAPPEN met die Calimero-attitude. Werk verdomme aan jezelf en dan heb je ook minder last van die witman.


  Maak melding
 11. Els. “Vermoedelijke rover”????? Die hufters hebben op man geschoten by the way. Wat is te rechtvaardigen. Dat de 2 smeerlappen hem zouden overmeesteren, hem in zijn woning meenemen, vastbinden en mishandelen???? Ik hoop dat de 2de hufter ook geraakt is. Kan justitie hem ook snel inrekenen. Dit heeft niets met politiek te maken. Maar smeerlappen die niet willen werken en op een makkelijke manier aan geld komen om hun “pórie” coke te gebruiken. Ik ben vóórstander dat ondernemers zich bewapenen en zulk tuig direct neermaaien. Als een ondernemer in Suriname of Nederland om 06.00 uur opstaat om zijn zaak te openen dan slapen deze ellendelingen nog. Om 14.00-15.00 uur staan ze op en berekenen wie ze kunnen overvallen en beroven. Jóngoe. Soet déng chierie. Stelletje kl**tzakken.


  gemodereerd
 12. Whahahaha @Sukru sani,

  Even je creatieve denkvermogen gebruiken; stel suri nu, avondklok ondernemer racet net 1 minuut voor de avondklok op zijn erf, pfff gered geen boete.
  Buurtjes zijn rustig binnen, kids al naar bed, wat nu; filmpje, popcorn en drankje. Hij wil zoete popcorn, maar buurvrouw is vergeten om suiker te kopen. Dus… bedenkt ze ik ga effe een kopje suiker lenen bij buurman, doe jij maar alvast de drankjes. Ondernemer is ondertussen achter in een kamer bezig om zijn kluis te vullen, en hij hoort de hond blaffen. Het is donker en buurvrouw doet de poort open en loopt naar de deur. Omdat de hond blaft staat buurman op scherp, hij ziet een ‘verdachte’ bij de deur en schiet. Einde verhaal.


  Maak melding
 13. Wie met lood strooit moet ook lood verwachtten in dit geval legde hij het loodje .
  Een stukje lood in je reet is gloeiend heet


  gemodereerd
 14. Ik hoop dat de ondernemer heel snel zijn wapen terug heeft, indien hij daarvoor een vergunning heeft.

  In Suriname moet je een wapen in huis hebben om jezelf, gezin, goederen tegen dit soort criminelen te beschermen, anders ben je geweest. Je moet de criminelen nooit een tweede kans geven. De criminaliteit moet bestreden worden en kan hiermee verminderd worden. De grootste crimineel van Suriname heeft gezegd, wie eerst schiet. Ik zeg wie goed raakt schiet.

  Laat dit een voorbeeld zijn voor alle criminelen dat ze aan het kortste eind gaan trekken als ze mensen die wapens mogen hebben om zich te beschermen.


  Maak melding
 15. Els 25 februari 2021 At 13:59
  Stel je voor dat ze in NL elke vermoedelijke rover gingen doodschieten.
  Rovers genoeg www roversplein.nl.
  En stoppen doet het niet.
  Straks is het wilde westen.
  Roven en stelen is niet goed te keuren maar als we zo gaan beginnen, dan liggen de ondernemers straks ook 6voet.
  Heeft niks met NDP te maken NDP had veel van dat andere volk in zn partij ja.
  =========================================
  Els, je lult letterlijk met je gore bek. Precies zo als het artikel volgens jou niets te maken heeft met NDP, heeft NL en “dat ander volk” hier ook niets mee te maken.
  Even je zaken in perspectief plaatsen a.u.b.


  Maak melding
 16. De grootste moordenaar,dief.crimineel leeft nog en hij stuurt de dieven op pad.
  Hele Suriname is door hun leeggerooft en ze hebben nog meer geld nodig.
  Schiet gericht tussen de ogen zodra ze op je erf komen.


  Maak melding
 17. Het is alleman toch bekend wie steeds de slachtoffers worden van deze losgeslagen bende ? Overal waar dit soort mensen te vinden zijn krijg je te maken met berovingen, verkrachtingen en geweld. Niks nieuws onder de zon. Goed dat de ondernemer zich niet heeft laten afschrikken en direct zijn pipa trok en op beiden schoot. Vergeet niet dat deze twee criminelen als eersten schoten. Wat hadden ze verwacht? dat deze hardwerkende ondernemer met zijn handen over elkaar zou afwachten totdat hij beroofd zou worden ?


  Maak melding
 18. “Je zal maar een kopje suiker gaan lenen bij buurman en hij schiet je overhoop, alleen maar omdat hij een verdachte beweging dacht te zien.” Dit slaat kant noch wal.

  1. De buurman kent jou, dus je bent geen onbekende
  2. Als je suiker zou gaan lenen, ga je niet met een voorwerp in de hand behalve misschien met een kopje of bakje, etc.

  In dit geval ging het niet om een verdachte beweging. Er zijn schoten gelost richting de ondernemer. Dan ga je handelen, ja. En, de ondernemer heeft het recht zijn have en goed te beschermen. Hij heeft niet teruggeschoten vanuit de straat, maar vanuit zijn eigendom dat alleen hem en zijn gezin toebehoort.
  Voor de verruwing van de criminaliteit, moet je ook radicaler optreden. Een aantal van deze bendes opruimen, zou andere criminelen tweemaal laten nadenken om een feit te plegen. We leven in een andere tijd.


  Maak melding
 19. @ esmerald als je suiker moet gaat lenen in 2021 is dood mischien een genadeslag dat je nodig hebt om uit je lijden te helpen. En nog even wachten op de familie van deze beest …. hij was een goed mens……bla bla bla…..


  Maak melding
 20. Soet deng blaka abanie disi …deng mand dies na wang ladt in a grontapoe…soso foefoeroe nanga sori sma tak eej rij mooi wagi….ze zijn erger dan kanker deze groep mense


  Maak melding
 21. Is het een ondernemer die in drugs handeld zoals de meesten doen. Drugs tussen hun groente en fruit. Lijkt wel een ripdeal als ze gelijk zijn begonnen met schieten.


  gemodereerd
 22. Jeetje man, waarom vatten jullie alles letterlijk op 😆😅.

  Sammy je hebt gelijk, een suri buurvrouw zou vanaf haar huis ‘schreeuwen’ buuuuurmaaaan ik kom eraan, ben je gekleed 😉. Niet allemaal, mijn moeder is een rustige vrouw, die zou eerst braaf met de hond spelen.

  Trouwens, die ondernemer had geen vergunning, dus… nu wachten op het volgende bericht vd politie. Jammer jongens.


  Maak melding
 23. Surinamers en wapens gaan niet samen. De wapens zullen gebruikt worden om vetes op te lossen. De houwer zal rustig opgeborgen worden en alleen gebruikt worden voor, juist ja, wieden. Nu heeft men een pistool op zak en de buurman doet lastig. Je kunt raden wat er kan gebeuren. Ruzie met de vrouw ,je kunt raden wat er kan gebeuren. Een beetje zat geworden van het leven ,je kunt raden wat er kan gebeuren. De moeizame tocht naar de Bosjebrug hoeft niet meer. Tegen de tijd dat je echt gebruik moet maken van jouw pistool, heeft de rover jou al neergeschoten daar hij weet dat je bewapend bent. In verreweg de meeste gevallen loopt het eerder slecht af voor het slachtoffer dan de rover. In de VS schieten ze elkaar als gekken neer. Nee hoor, geen wapens voor Surinamers. De regering moet harder zijn best doen voor de kansarmen.


  Maak melding
 24. Mijn mening: Ondernemer heeft het heel goed gedaan om deze rover uit te schakelen, met de dood ten gevolge, so let it be!

  Gelukkig had hij OOK een wapen om zijn eigen leven te redden.

  Voor degene die de ondernemer kwalijk nemen dat hij een wapen heeft: Ik lees nog niks van van jullie die de rovers de schuld geven, omdat “ZIJ” wapens hadden en eerst zijn begonnen met schieten op de ondernemer!

  Wat deden de rovers daar?
  Wel, gelukkig 1 minder!


  Maak melding
 25. Esmerald, zo vredeliefend zijn koeien ook weer niet, ‘kaw habi tutu en deng é buku’. Persoonlijk kende ik twee Surinamers die door koeien zijn gedood.


  Maak melding
 26. Esmerald hahaha ik zie al een actie film in jouw verhaal.
  Je moet boeken gaan schrijven je heb een levendige fantasie.

  Ps wat je moeder doet is wel heel erg gevaarlijk en verdacht in het donker gaan spelen met de honden van je buren.
  Ik zie weer een scène uit een film van jouw .

  Trouwens als iemand zo laat suiker bij mijn kom “lenen ” schiet ik die gelijk neer .zo laat gaat niemand suiker lenen. Dan is het verdacht of een Takru sani .dan ga ik met kot loto schieten.

  Ik hoop dat ik wat heb bijgedragen aan jouw fantasie film wereld.


  Maak melding
 27. Afiba
  25 februari 2021 At 18:33
  Is het een ondernemer die in drugs handeld zoals de meesten doen. Drugs tussen hun groente en fruit. Lijkt wel een ripdeal als ze gelijk zijn begonnen met schieten.
  gemodereerd

  Nog zo vooroordeel ja gelukkig dat hij de zwarte overvaller tussen de ballen schoot
  Ps. Reactie op jouw posting!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES