dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenGeschiedenis'25 februari 1980 is de dag van een fake revolutie'

’25 februari 1980 is de dag van een fake revolutie’

-

- Advertisement -

[INGEZONDEN] – Met veel bla bla probeert de NDP zoals elk jaar weer, een ordinaire machtsovername goed te praten en ook haar veroordeelde leider ‘schoon te wassen’. De slaapverwekkende teksten waarmee de partij 25 februari 1980 probeert te beschrijven als de dag van de bevrijding en de vernieuwing, werken elke keer weer op de lachspieren.

Nee 25 februari was geen revolutie. Een revolutie is namelijk een opstand van het volk. De coup op 25 februari was geen opstand van het volk, maar een illegale gewapende opstand van een groep mensen die zichzelf daarna flink hebben verrijkt en de rest van de bevolking jarenlang hebben laten creperen.

Tegenstanders werden simpelweg vermoord. Zoals Roy Horb die in een vroeg stadium door had dat het geen revolutie was en de militairen uit waren op macht en zelfverrijking. De tweede man van deze nep-revolutie werd al vroeg uit de weg geruimd en helaas zouden er vele anderen volgen. Daarbij werd de een na de andere leugen gebruikt, waaronder de bekende: ‘ze zijn op de vlucht neergeschoten‘.

- Advertisement -

In al die teksten van de NDP over 25 februari wordt de liegende voorman van de partij Desiré Delano Bouterse, ook gepresenteerd als nationale leider en een geweldig man. Maar de feiten laten andere zaken zien: volgens diverse vonnissen is Bouterse naast leugenaar gewoon een veroordeelde drugsdealer en moordenaar. Al die mooie woorden van de NDP zullen dit nooit veranderen.

Nee, mensen die een beetje kunnen nadenken prikken door al dat revo geblaat heen. Het is wel begrijpelijk dat een handjevol mensen nog probeert deze nep revolutie te ondersteunen. Ze hebben zichzelf flink verrijkt en zonder deze ‘revo’ zijn ze nergens. Het beste voorbeeld is Abrahams, een militair die in februari 1980 gevangen genomen werd en wiens gevangenschap de staatsgreep heeft getriggerd.

Vandaag de dag is NDP’er Abrahams miljonair en voor hem is 25 februari wel de dag van bevrijding en de vernieuwing. Figuren als Abrahams hebben zich immers de afgelopen jaren flink verrijkt ten koste van het volk, dat nooit de vruchten van een revolutie heeft kunnen plukken.

Simpelweg omdat het geen revolutie van het volk was. Het is allemaal fake…

I. Naf-Zabi


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
50 REACTIES
 1. Laten ze het onderwijzen op de scholen dat 25 februari geen dag van de revolutie is maar een dag waarop de democratie in een neerwaartse spiraal terechtkwam.Een dag doordrenkt van bloed,tranen en heel veel verdriet.Heeft de NDP het woord REVOLUTIE NOOIT BEGREPEN WAT HET WOORD BETEKENT?


  Maak melding

 2. Op deze dag zouden ze bobo moeten oppakken
  bo bouterse
  bo boefdraad
  opsluiten in 2 kooien met tralies en 1 vrije kooi ertussen
  rara wie mag daar in? Wie staat er tussen deze 2 imbecielen?
  Juist ja adhin. het enige dat hij dan kan doen is bek open en reet open voor zijn matties


  Maak melding

 3. Bouterse is te dom om te begrijpen wat een revolutie inhoudt. Bouterse lijkt veel op de Afrikaanse moordenaars en dictators. Geweldig dat Nederland hem daarna de wacht aanzegde en hem in de gaten hield. Beter was het geweest als kolonel Volk hem de bosjes in nam en hem daar zou hebben geliquideerd. Gemiste kans kolonel.


  Maak melding

 4. Dit is de juiste waarheid en niets anders, gelukkig dat er een hogere macht is die alles bepaalt. Hoe waarom waar en wanneer. Alle antwoorden op deze vragen zullen op een zeker dag beantwoord worden. Wacht even Wees geduld, Alles komt terecht. Deze uitspraak is ooit gedaan door een echte leider en geldt nog steeds tot de dag van vandaag.
  gemodereerd

 5. dag afschaffen en dat domme monument weghalen
  en wettelijk laten bepalen dat dit gewoon geen revolutie genoemd mag worden.
  en dat die domme revo dag nooit meer ingesteld mag worden

  tevens een goed onderzoek team inzetten op het stelen van staatsgoederen en die confisqueren bij het vinden daarvan.

  abrahams en bouta hebben 40 jaar het land leeg gestolen.
  dus alles wat ze nu hebben? is direct en indirect eigendom van het land.
  dus pluk die kippen maar lekker leeg.


  Maak melding

 6. Helaas deels niet fake!

  Sergt 4e klas, in dienst vh Hollandse leger heeft zijn eigen landgenoten gecoupt.
  Dit was een verrassing voor vele suri’s, omdat ze niet gewend waren om onder het juk van militairen te leven. Fake omdat niemand ze gevraagd had om het land te coupen. Dit was overduidelijk eigen belang. De coupe werd gepromoot als zijnde voor de minderbedeelden. Dat is absoluut fake. Ze hebben gemoord, geroofd en vernietigd, wal-ge-lijk!

  Het volk, met name de intellectuelen en beter gesitueerden; mensen die zicht hadden op de toekomst, waren faliekant tegen de heersende dictatuur.
  De ontevredenheid borrelde bij het volk. Om dit de kop in te drukken, heeft bouta besloten om 15 Surinamers te vermoorden en als voorbeeld te stellen. Daarnaast zijn er tientallen mensen verdwenen.
  Het is nooit meer goed gekomen, de angst zit er nog steeds in.

  Er is toen besloten om een schijn-democratie in leven te roepen door de revo partij ndp op te richten en verkiezingen te houden. Vandaag is de invloed v dit individu gelukkig tanende. Vandaag is hij een ongewenste gast.

  Respectloos, gewetenloos, vernietigend.
  Dat is jou legacy bouta.


  Maak melding

 7. @ Delano zwarte keskesie
  Het was Chin A Chen die het over de revolutie sprak en niet Bouterse. Deze dictator wist niet eens wat een revolutie precies inhield ja moorden, roven en stelen. Dat was in zijn ogen wat een revolutie precies inhield en in dat opzichte was er inderdaad sprake van een omwenteling. Waarom ? 400 jaar koloniale overheersing door Nederland, uitbuiting en vernedering en toch was er welvaart en voorspoed. Dit alles werd onder de fascist en dictator Bouterse en companen binnen 10 jaar teniet gedaan. Je mag een grote kwebbel hebben maar wat heeft de ndp in 10 tijd voor Suriname gedaan? Niks !


  Maak melding

 8. 25 februari is en blijft een zwarte bladzijde in Surinaamse geschiedenis. Ben ook blij dat deze dag niet meer de dag van revolutie heet, want een revolutie was het absoluut niet maar een ordinaire staatsgreep. Laaggeschoolden en ongeletterden weten het verschil niet, daarom heeft bouta destijds deze dag zo genoemd. Het zou me trouwens verbazen als hij een definitie kan geven van het woord revolutie. De laffe moordenaar en landrover.


  Maak melding

 9. Revolution = re-evolution. Oftewel, omkeren van een ontwikkeling. De echte revolutie begint in 2020, met de VHP aan het roer, waar het land wordt opgeschoond en de regering voor de welzijn van het volk werd.
  Aaron bracht corruptie in 1975, Bouterse bracht vernieling in 1980, Jogi (VHP) brengt verschoning in 2020.
  Jogi is de echte leider van de VHP. Santokhi en zijn vrouw zijn slechts trekpoppen van Harold Pultoo.


  Maak melding

 10. Associeer deze coupplegers toch niet met het gehele zwarte volk, de meeste koeparies zijn stilletjes richting VHP gekropen na de verkiezing sluw en geslepen bah.


  Maak melding

 11. Bijltjesdag. Juist vandaag op de verkrachtingsdag van Suriname moet je opa D en zijn paarse criminele boevenbende oppakken, kaalplukken en in het gevang gooien. En wettelijk ervoor zorgen dat, dat nóóit meer de paarse criminele boevenbende van ocer en leonsberg olv opa D aan de macht komt. Suriname gecondoleerd.


  Maak melding

 12. Een revolutie is een opstand van het volk tegen de regeermacht van een land.
  Ik vraag mij wel af, over hoeveel mensen van het volk het zou moeten gaan, om te kunnen praten van een revolutie?
  De logica leert mij, dat het leger van Suriname is opgebouwd uit Surinamers, en daardoor per definitie ook een onderdeel van het volk zijn, dus er is sprake van een volksopstand waarbij de militairen het voortouw hadden genomen.
  Is de revolutie geslaagd?
  Nee, vanwege volkerenmoord en diefstal van Surinaamse goederen, die het land in een puinhoop hebben verandert.
  De intellectuelen hadden wel degelijk geparticipeerd in deze revolutie, Hoost, Kamperveen en nog vele anderen zaten zelfs in de Revolutionaire Raad van dit land, en hadden hieraan vorm gegeven, allemaal leden van de volksmilitie. Misschien waren de intellectuelen van de VHP er niet bij, maar de intellectuelen van de PALU, PNR, RV, KPS etc, waren er wel bij.
  Uit deze partijen kan men namen halen van mensen die hadden meegeregeerd met DDB en heden ten dage op de lijst van de 15 doden voorkomen.
  De VHP intellectuelen probeerden via diplomatieke weg DDB uit te schakelen door hem te vergiftigen en een contra coup te plegen.
  Stel dat de coup van Rambocus en Hawker in 1982 was gelukt, en zij die dag tot een nationale dag hadden verklaard, en jaarlijks zou worden gevierd, als de dag van de tegencoup. Zouden deze, huichelaars dan ook schreeuwen, dat het een illegale revolutie was, omdat het niet van het volk kwam?
  Er zou beslist een borstbeeld komen te staan van Rambocus ergens bij de Olifant, waar het feest zou worden gevierd.
  Halve waarheden moeten strafbaar worden gesteld, Suriname heeft recht op de waarheid, ongeacht of het voor of tegen je persoonlijke ideologie staat.


  Maak melding

 13. Als je kijkt naar de leider van de NDP
  Dan zie je alleen maar van die “witte”creolen.
  Ze beschouwen de donkere creolen als hun werkers.
  Kijk maar naar al die bewaker van de witte NDPers alleen maar donkere ja knikkers.
  Piqué is ook zo een die het doet voor een spiegeltjes en kitscherige dingetjes zo al in de slaven tijd.
  Deze witte creolen zijn geen echte creolen.ze liegen en bedriegen dat is wat ze heel goed kunnen.
  Het Surinaamse volk is te goed gelovig.
  Het heet 40 jaar geduurd voor dat ze hebben in gegrepen.

  Dit mag nooit meer gebeuren.
  Weg met die duvelse Redi musu’s.


  Maak melding

 14. @Boesskowtoe,
  Wat ben je toch een lafaard. Als je iemand bekritiseerd hoef je zijn (geloof/goden) niet bij te betrekken. Of ben je nu trots op je neerbuigende reactie?


  Maak melding

 15. Boesskowtoe is een typische bekeerde Hindoe. Zodra ze christen of moslim worden, beginnen ze alles te haten waar ze voorheen voor stonden. Typisch voor de bekeerde Hindoes. Hele nare mensen worden ze, na hun bekering.


  Maak melding

 16. Overal in de wereld is er WAT
  Europa heeft ook zijn tijd GEHAD
  Suriname zal ook BLOEIEN
  Wanneer de mensen zijn gaan GROEIEN

  Revolutie of NIET, wat er nog niet is
  Ligt in het VERSCHIET.
  gemodereerd

 17. Eindelijk werd het gebed verhoord VERLOS ONS VAN DE BOZE….in dit geval. Van de boze dag waar in vaderlandse helden op een lage en laffe manier werden vermoord… ze werden. Op de vlucht vermoord . Ndp-jers luister goed. Tijdens het weg rennen vlogen de kogels langs de vluchtende mensen , keerden terug en de mensen werden van voren getroffen.. Het waren éénmalig ontwikkelde vanzelf terug kerende kogels ..
  Maar goed we zijn verlost van deze bizarre zwarte dag in de Surinaamse geschiedenis..
  Dit is een laffe daad sinds de slavernij. Moge God Suriname beschermen, en dat deze lafaards hun straf niet ontlopen
  gemodereerd

 18. Kronto, eindelijk een tegengeluid, ik ben het niet helemaal met je eens, maar toch bdankt, je wordt soms dood ziek van de eentonigheid hier van de gasten die niks zeggen en alleen maar anderen de maat te nemen. Soms lijkt het Calimero in het klein hahaha.

  Waar ter wereld is een revolutie geslaagd!!!!!!!!? , misschien in Frankrijk!!! Revolutie? Je kunt liever spreken van politieke omwenteling van de Notabelen dan van een revolutie. Je krijgt zelden of nooit politieke verbetering voor het ‘gewone’ volk, alleen maar verschuiving van de macht van de hogere klasse. Wie de macht heeft geeft hem niet makkelijk terug.
  Men spreekt van volksrevolutie, ook zo’n term die de lading niet dekt. Welke arme volk heeft nu tijd voor een revolutie, het zijn de zogenaamde leiders (lijders aan machtswellust) die het volk op sleep touw voor eigen gewin met hulp van Redimusu’s. We moeten ophouden termen te gebruiken die niet op onze geschiedenis van toepassing zijn als wij willen kijken naar onze eigen geschiedenis.

  In Suriname waren de militairen toen ‘onze’ jongens die verbetering zouden brengen, iedereen dol enthousiast en behulpzaam, maar het liep anders en nu zitten wij weer in een situatie waar het volk zijn lot in handen heeft gelegd van enkelen en mogen hopen dat het dit keer goed komt, nu met een politieman, toen met een militair, beiden lid van de gewapende macht, die van rechtswege geweld mogen gebruiken. Jip en Janneke.


  Maak melding

 19. Belangrijk te vermelden, is dat de Surinaamse bevolking de revolutie omarmd heeft. Nagenoeg iedereen was blij met deze verandering. Idem dito de buitenwereld, zoals Nederland. Een staatsgreep of revolutie, het ene sluit het andere niet uit. Het gaat erom dat er een plotselinge ommekeer komt door een deel van het volk, waarbij de grondwet genegeerd wordt. Het kan gebeuren door middel van geweld, of vreedzaam als de huidige machthebbers geen andere keus hebben dan de macht af te staan. Het ware begrip revolutie ontstaat pas later. De bedoeling is namelijk dat het volk er beter van moet worden.

  De militairen waren destijds jong en onervaren. Machtsdronkenheid zal ook een rol gespeeld hebben. En toch hebben deze jonge onervaren militairen het beste voor gehad met de Surinaamse bevolking. Dit ging echter niet gepaard zonder de nodige fouten. De grootse fout is de eliminatie van de vijftien slachtoffers geweest. Was het in Chili, Uruguay, Brazilië of Panama gebeurd, zou het nog te verklaren zijn vanwege de gewelddadige aard van deze landen. Vergeet niet dat wijlen Maurice Bishop in dat zelfde jaar (1982), Suriname bezocht heeft en bij die gelegenheid een gesprek gehad heeft met Bouterse . Het was geen aardig gesprek en in december geschiedde het noodlot. Het lijkt erop dat Bouterse zich heeft laten ophitsen. De dood van Horb blijft vaag ,maar zolang niets bewezen is, moet men het doen met de officiële verklaring.

  Het zwaard van Damocles hing altijd boven Bouterse ,vandaar dat hij ook altijd wegen gezocht heeft om zich daaraan te ontworstelen. Gedane zaken nemen geen keer. De geschiedenis mag nimmer verdraaid, noch verloochend worden of in een ander daglicht geplaatst worden, anders dan het juiste. Anders gaan we dezelfde weg op die de Nederlanders gegaan zijn toen er geschiedenis over Surinamers geschreven werd, bekeken vanuit de Nederlandse bril. Het staat als een paal boven water dat deze militairen het beste voor hadden met Suriname. Dit is nog steeds het geval (lees de NDP). Men heeft genoeg geleerd van de fouten en er is altijd een nieuw begin met verse spelers op de markt. Het is niet slechts gelegen aan de huidige regering om vooruitgang te brengen voor het land. Regeringen komen namelijk en gaan. Alleen en alleen in zijn totaliteit, breng je vooruitgang.


  Maak melding

 20. pakiRATigri je lult onzin
  “En toch hebben deze jonge onervaren militairen het beste voor gehad met de Surinaamse bevolking.”
  dat hebben ze nooit en te nimmer.
  anders hadden ze zelf wel een regering ingesteld ipv er zelf in te gaan zitten zonder enige kennis van zaken.
  dat je zoiets leugenachtigs loopt te vertellen zegt al genoeg over het soort persoon dat je bent.
  je hebt totaal niets met suriname, want je liegt en bedriegt alsof het de feitelijke waarheid is.
  “dit is nog steeds het geval”
  hoe komt het dat het hele land naar de sodemier is dan?
  bouta en zijn slaafjes zijn altijd uit geweest op eigen gewin.
  je kan hele boeken vol schrijven waaruit dat blijkt, en dat weet je zelf ook wel.
  voor het volk…. je bedoeld zijn eigen familie en vriendjes?
  de rest van de inwoners heeft hij nooit een cent om gegeven.
  dus misschien wordt het eens tijd dat je die vieze grote smoel eens houdt met je totale ndp stront verhaaltjes.
  denk dat je tegen de gemiddelde surinamer niet zo’n grote bek hebt
  maar je naam zegt het al papiratigri… een papieren tijgertje, grote bek op internet… en in het echt durf je niet


  Maak melding

 21. “De dood van Horb blijft vaag ,maar zolang niets bewezen is, moet men het doen met de officiële verklaring.”

  er is niets bewezen? dus kan er ook geen officiele verklaring zijn domme idioot.
  zogenaamd iets officieel maken, maakt het nog niet waar…. hooguit propaganda wat ze willen dat je geloofd.
  precies hetgeen ze willen bereiken bij hersenloze zoals jij


  Maak melding

 22. Kronto, ga geen halve waarheden ronddraaien. Er bestond geen revolutinaire raad en die volksmilitie kwam pas na de decembermoorden. En het was nooit een revolutie geweest. Maar een ordinaire staatsgreep. Ga samen met pony en pakira EERST de betekenis van hetzelfde woord REVOLUTIE opzoeken en ik moet lachen, pakira, over jouw commentaar van. De militairen hadden en hebben het beste voorgehad met Su. A mi boi, REVOLUTINAIRE VERRIJKING TEN KOSTE VAN VERARMD SURINAAMS VOLK. stick to the FACTS.


  Maak melding

 23. De mensen waren zo blij, dat hij binnen 2 jr op 8 dec 1982, 15 burgers heeft vermoord om de rest in bedwang te houden.
  De mensen waren zo blij dat ze massaal zijn verhuisd naar het buitenland, jij ook tok @pakitigri
  Oefff wat waren die suri’s blij met de revo; vermiste burgers en uit elkaar gereten families, wat waren ze blij.

  30 plus met vrouw en kids is dat jong, pffff
  De ndp heeft helemaal niets geleerd, ze houden boefdraad schuil. Corrupt zooitje.


  Maak melding

 24. Volgens de grote lijder opa D heeft Horb zich opgehangen aan zijn sportbroekskoord. O ja, de anderen zijn op de vlucht neergeschoten. Wat een lijder opa D.


  Maak melding

 25. Ja kom mij meer onzin en lulverhaal vertellen. Als de revolutie zo een geweldige oplossing was waarom zijn velen na de revolutie gevlucht naar landen als Nederland en Amerika ?
  Ze waren hun leven niet zeker onder het juk van dat tuig. Hoeveel onschuldigen zijn niet doodgeschoten.


  Maak melding

 26. En wat heeft dit jullie uiteindelijk allemaal voor goeds gebracht? Het Surinaamse volk is 40 jaar lang dik genaaid door die laffe honden die zichzelf met een uzi in de hand ten koste van dit zelfde volk rijkelijk hebben beloond. Voor die ordinaire coup had je lieden die spiegeltjes en kraaltjes stalen, vergeleken met de komst van de NDP, die tot overmaat van ramp zelf in de spaarrekeningen van het volk is gaan graaien. Het zal van alle tijden zijn en blijven dat er corrupte mensen plaatsnemen in het staatsbestel, maar nooit eerder in de geschiedenis van Suriname heeft het volk zo moeten lijden zoals het nu doet. Kijk maar naar “onze jongens” hoe goed ze het doen en hebben gedaan, om toch trots op ze te zijn? Eerst noemden ze het revolutie, “revo” in de volksmond. En toen men zag dat dit woord wegens onderbouwde kritiek de lading niet voldoende dekte werd het “de dag van de bevrijding en vernieuwing”. Als je maar volksstammen voor de gek kan houden, ongeloofwaardiger kan je immers niet overkomen.
  Onbegrijpelijk. En nog zijn er van die randdebielen die deze periode van moord, doodslag en dictatuur proberen goed te praten.


  Maak melding

 27. Directeur, hoe jij en anderen de feiten beoordelen mag je zelf weten, maar de geschiedenis verdraaien is niet kies. De militairen hebben altijd een burger regering ingesteld.
  De Redimusu’s van deze tijd zijn weer volop bezig met hun opruiende kritiek haha


  Maak melding

 28. Hoe kleinzielig moet je niet als mens, als volk zijn om je te laten aansmeren dat je een ordinaire coup, een zogenaamde revolutie “revo” of een dag van bevrijding en vernieuwing nodig had om je te bevrijden van alle corruptie en invloeden van de kolonisator.
  Kleinzielig, helemaal als je bedenkt dat de totstandkoming van die zogenaamde “revo” dag met behulp van niemand anders dan diezelfde kolonisator is geweest. En dat je wellicht 40 jaar later tot de conclusie moet komen dat de corruptie in Suriname nog nooit zo extreem hoog is geweest.
  Denk daar maar eens over na!


  Maak melding

 29. Haha de slet poeny schrijft dat de militairen een burger regering hebben ingesteld. haha. LMAO
  Poeny een regering die uit burgers bestaat is nog geen burgerregering. Ma ja en zwakziinige zoals jij ziet dit niet. Een nsb’er is ok geevn verrader. Jij walgelijke hond


  Maak melding

 30. Latour Posse,
  De wettelijke status van de volksmilitie kwam in maart 1982, maar uit de sympathisanten van de revolutie werd vanaf de eerste week geronseld en getraind door het leger. Hoost, Kamperveen, Derby, Bruma allen leden van de PNR, een politieke partij waar DDB ook toe behoorde, waren een van de eersten.
  Henck Chin a sen kwam ook voort uit de PNR en ondersteunde Bouterse, en probeerde hem om terug te keren naar de kazerne en een linkse burgerregering te vormen. De onderlinge hebzuchtige burgers waren echter verdeeld.
  Deze burgers waren verenigd in een soort raad die de revolutie ondersteunde, vandaar de benaming Revolutionaire Raad.


  Maak melding

 31. Pakiratigri jij maakt echt een fout.
  Als je zegt dat ze fouten hebben gemaakt.en ook fouten van de decembermoorden.
  Een ding zal ik je zeggen als je een fout maakt dan gebeurt dat meestal per ongeluk.
  Als je mensen vermoord dan is dat geen fout maar doelbewust berekenen en met je volle verstand.

  Ik vraag me ook af wat er is gebeurd met Oma I haar man die militaire.ook ineens dood tijdens een militaire oefening .

  Foutje bedankt.


  Maak melding

 32. Dat hele monument interesseert Bouta en kornuiten geen reet. Vorm van machtsvertoon. Hij zal nu gedacht hebben: “Mi Gado, moet ik wéér naar dat klote monument. Mijn aanwezigheid heeft geen impact meer. M’n tijd kan ik beter besteden om drugsdeals te sluiten.” Die tijd heeft hij 10 jaren gecompenseerd door niet naar de DNA en z’n rechtszittingen te gaan. Nu MOET hij, in zijn eigen belang. En dat hij elk jaar met lood in z’n schoenen richting monument zal gaan, zal hij ook MOETEN, ter voorkoming van gezichtsverlies.
  gemodereerd

 33. ja we zeiden dat al eens dat die pony meerdere nicknamen heeft , dus eigenlijk is pony ook paki-rat-igri , en ook ricje en ook alle luci’s en ook schipper en kronto en na mie , en het ratje w…y , en zelfs robg , die paarse rat pony krijgt alle teksten van faya pepre om een mediacoup te plegen , maar jammer he travestiet pony , het lukt niet he kontenlikker , te laag geschoold .


  Maak melding

 34. delano is de grootste paarse stronteter , als zijn baasje in de kist ligt zal hij voordat de kist verpulverd wordt nog het laatste restje schijt verorberen en dan laat hij als een baby een boertje.


  Maak melding

 35. Je hebt helemaal gelijk WAT 💯
  Pony heeft een meervoudigepersoonlijkheid stoornis.
  Angela is ook een van haar mps.

  Pony is de grootste Redi musu van deze tijd.

  Hij/ zij spiegelt graag andere mensen.
  Opa D is zijn/ haar spiegelbeeld.

  Ps hij/ zij = pony de travestiet.

  Spiegeltje,spiegeltje aan de want wie is de grootste didibri lover van het land??


  Maak melding

 36. Mahinderlijk 25 februari 2021 At 19:03
  Haha de slet poeny schrijft dat de militairen een burger regering hebben ingesteld. haha. LMAO
  Poeny een regering die uit burgers bestaat is nog geen burgerregering. Ma ja en zwakziinige zoals jij ziet dit niet. Een nsb’er is ok geevn verrader. Jij walgelijke hond@@@
  Mahinderlijk, jij als slimbo ziet het natuurlijk beter, ik kan het fout hebben, natuurlijk, wel nu, hoe noem jij zo’n regering dan?????? Vertel!!!!!!

  Een walgelijke hond!! Dat ben jezelf.haha


  Maak melding

 37. En weer kunnen zij het niet laten!!! Waaraan verdient Pony dit, elke keer weer, raakt Pony steeds weer zeer gevoelige snaartjes????? Hebben wij een psycholoog voor deze Redimusu’s in huis!!!
  Jongens, WKT is een discussie forum, waar je kunt verwachten dat je kritiek krijgt op basis van argumentatie. Heb je geen argumententen blijf dan weg van deze forum, anders verpest of vervuil je de goede naam van Waterkant.
  Waterkant wilt niet dezelfde weg opgaan als de Telegraaf in NL. Geen Rioolforum, dus de ratten uit het riool moeten wegblijven.

  Sukru sani, (bitta klinkt misschien beter, zie jouw vele korte gemeenplaatsen), ik schreef je eerder al, ga leven, maak plezier, wees niet elke keer weer die vermaledijde zuurpruim op deze forum, laat WAT je niet gek maken, met die komt het nooit meer goed. Misschien kan dit je helpen, de jongsten in onze familie, o wat een wijsneuzen voor hun leeftijd, zeggen altijd tegen een stomme pester, wat je zegt ben jezelf, en gaan over tot orde van de dag, je kunt ervan leren.

  De Republiek Suriname schrijft geschiedenis, dagelijks, goed of slecht, gewild of niet, je ontkomt er niet aan. Er zullen altijd mensen zijn die op het verkeerde paard wedden, verkeerde keuzes maken, noem maar op, maar de meesten gaan met opgeheven hoofd voort. Kan niet anders, anders heb je geen bestaansrecht, vallen, opstaan dat is de credo voor mensen met ballen en niet de Jengelaars die elke dag weer tijd vinden om te janken of hun frustraties te uiten.
  Suriname was een kolonie van Nederland, mocht samen met de Antillen in een Statuut van het Koninkrijk de Nederlanden gaan zitten op basis van gelijkheid. In de praktijk was van gelijkheid geen sprake, Suriname en de Antillen werden stiefmoederlijk behandelt, alleen het Europees gedeelte profiteerde van de welvaart. De regering ging steeds op bedeltoer naar Den Haag om de begroting rond te krijgen.
  In 1975 werd Suriname onafhankelijk, niet door iedereen verwelkomt als een ‘goede’ stap, maar wel één van zelfrespect. Als wij moeten pinaren dan zullen wij pinaren, maar dat is dan steeds onze eigen schuld en niet de schuld van de Bakra’s.
  Maar een stel opportunistische politici gingen hun achterban bewerken met doemscenario’s en het resultaat is bekend, de grote braindrain was begonnen en is nog steeds gaande, wel minder in aantal. Suriname werd zover teruggeworpen in ontwikkeling dat het tot de dag van vandaag nog te voelen is en nog sterk verergert is door de militaire coup van 1980.
  Aanvankelijk leek de omwenteling aan te slaan, de militairen kregen hulp uit alle lagen van de bevolking, van de intellect als van de gewone hardwerkende burger. Er kwamen ook types op af voor hun eigen gewin. Het begin van een interne machtsstrijd binnen de militaire en een door burgers ondersteunende groep was een feit. De militaire vleugel onder Bouterse won, het land ging steeds verder achteruit, met de 8 december moorden, burgeroorlog en telefooncoup als diepte punten.
  Na deze inkt zwarte periode werd een zogenaamde vredesakkoord ondertekend. Er kwam een nieuwe Grondwet en de beloofde democratische verkiezingen. De partij van Bouterse werd weggeblazen. De politieke partijen verenigd in één front kregen weer de politieke macht, welles waar met beperkingen voortkomende uit de vredesakkoorden (Leonsberg).
  Suriname klom een beetje uit het dal, met de economie ging het weer goed, de mensen waren minder bevreesd.
  Na deze periode van een redelijke welvaart kwam de NDP de partij van de militairen politiek weer aan de macht, nu middels democratische verkiezingen. Vanaf 2010 tot 2020 hebben zij een zeer slecht economisch beleid gevoerd, met veel corruptie, economische delicten, ambtelijke malversaties, grondroof, monetaire miskleunen, de vele leningen die oneigenlijk werden gebruikt, kortom het was een zeer desastreuze beleid, dat Suriname aan de afgrond bracht van een bijna failliet land, gewantrouwd door het buitenland. Dit is de beleving van Pony in het kort.

  Nu aandacht voor de vele klagers, die klagen over wat boven in het kort geschetst is,, mijn vraag aan jullie, waar waren jullie, wat deden jullie, hoe was de stemming onder jullie ten tijde van de coup en daarna, hebben jullie kunnen ingrijpen, hebben jullie politiek bijgedragen. Hebben jullie daadwerkelijk iets kunnen betekenen in deze zwarte periode.
  Pony was, is en zal altijd tegen een militaire coup zijn, maar voelt zich toch ook schuldig aan deze periode, een schuld die wij met z’n allen dragen. Wij zijn immers de grondleggers voor een goede wereld voor onze nazaten.
  Een keuze maken en achteraf lopen klagen en anderen de schuld geven dat het niet goed ging zoals gewenst was, is niet realistisch.

  En nu vandaag: willen jullie deze regering behoeden voor de gemaakte fouten van de vorige regering door deze regering kritisch te volgen en waar nodig onder druk hun koers te laten wijzigen, willen jullie de DNA onder druk houden zodat zij de regering kunnen controleren. Kunnen jullie zodanig kritisch zijn dat de gelden ook aan de nodige productie gewend worden en dat het volk profijt van heeft.

  Of kiezen jullie ervoor om elkaar hier op WKT elke dag weer voor Schut te zetten!!!!! Jip en Janneke.


  Maak melding

 38. Sorry pony, ik zat nog op de muloschool en moest mijn hand ophouden voor familie uit Nederland, aangezien we pinaarden no ka in de jaren 80 en later in de jaren 90 met de SAP van vene. Ik heb mijn handen op geen enkele manier bevuild met onschuldig surinaams bloed itt opa D en zijn paarse criminele boevenbende. Wat mij nog steeds verbaasd, is dat er genoeg djamoe edes achter opa D en zijn paarse criminele boevenbende staan, terwijl ze zich ontzettend verrijkt hebben en ze worden door opa D uitgelachen (zie gisteren met zijn vraagstelling als pinaren). Maar er komt een dag, dat ze het gaan beseffen, dat ze wreed voor de gek zijn gehouden door de zg revo brothers olv opa D. Ik zal mij blijven inzetten voor land en volk
  Gado de wi fesimang.


  Maak melding

 39. Latour posse, je hoeft je niet te verontschuldigen, geheel mijn fout, ik ging ervan uit dat de meeste reageerders hier op WKT gepensioneerden zijn (70+) net als ik en die de woelige jaren bewust hebben meegemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES