Afgelopen etmaal 1 persoon overleden aan COVID-19 en 21 nieuwe gevallen

4
COVID-19
Archieffoto

In Suriname is de afgelopen 24 uur weer 1 persoon overleden aan de gevolgen van besmetting met het gevreesde coronavirus. Het totaal aantal overledenen is hierdoor gestegen naar 161.

Dat blijkt zondagavond 7 februari uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

Ook werden het afgelopen etmaal 21 nieuwe gevallen van COVID-19 besmetting genoteerd. De meeste besmettingen waren dit keer in Wanica (9) gevolgd door Paramaribo (5). In totaal werd er het afgelopen etmaal 88 keer getest.

Verder blijkt dat er meer mensen zijn genezen (46), dan er nieuwe gevallen zijn genoteerd (21).

De op dinsdag 26 januari 2021 voor het laatst aangescherpte COVID-19-maatregelen lopen tot en met dinsdag 9 februari aanstaande. Hierna zal de bevolking een dag later middels een persconferentie geïnformeerd worden omtrent de nieuwe maatregelen die zullen gelden vanaf woensdag 10 februari 2021.

De autoriteiten, met name het ministerie van Volksgezondheid, doen expliciet een beroep op de samenleving zich strikt te houden aan de geldende COVID-19-maatregelen. De cijfers van zondag 7 februari 2021:


4 REACTIES

 1. En hoeveel gevallen zijn er??? Deze mensen bedriegen en liegen zo veel dat ze niets meer invullen. Zo moeilijk is het sommetje niet. Internationaal hebben we 490. Hier tel in nog geen 300
  gemodereerd

 2. De cijfers worden gemanipuleerd. Door minder te testen is er ook minder besmette mensen.
  Daarmee proberen ze de twee weken lockdown goed te praten door aan te tonen meer mensen genezen minder ziekte gevallen. 21 besmettingen 46 genezen. Maar….21 besmettingen is gauw bijna 25% want er zijn maar 88 mensen getest. Wanneer ze gemiddeld, zoals ze eerder hebben getest 375 mensen zou het het aantal besmette mensen 98 bedragen. Ik heb vaker aangeven dat men niet alleen van uitgaan van aantal besmette gevallen maar ook kijken naar het aantal mensen die getest zijn. Druk het uit in % zoals Starnieuws tegenwoordig ook vermelden, naast het getal ook % aangeeft. Intussen hebben we een nieuwe afkorting in Suriname geleerd: DMDRPWKI. “De Man Die Recht Praat Wat Krom Is”. (lees in Politieke Borrelpraat Starnieuws). Laat we afwachten op de persconferentie van woensdag 10 februari 21. Gaan we zie wie de andere DMDRPWKI wordt.


  Maak melding

 3. =Ik hoop dat het Pique en vele anderen treft zodat zij kunnen ervaren wat Covid is. Ze hoeven niet dood te gaan, maar ze zullen zeker eerst drie keer tellen voordat ze iets geks gaan doen.


  Maak melding

 4. Even zien of Chan het durft om de lockdown te handhaven tijdens Pahgwa. Het beeld, de trent, de bedoeling worden allengs duidelijker. Wedden dat volgend week Paghwa veiliggestekd wordt? Daarna weer lockdown, natuurlijk niet direct, dat zou ten openlijk zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.