VIDEO: Personeel bacovebedrijf FAI in actie

8
VIDEO: Personeel bacovebedrijf FAI in actie
Beeld (c) De Vliegende Reporter - filmpje onderaan

Het personeel van bacovebedrijf Food and Agriculture Industies (FAI) NV in Suriname, is vanmorgen in actie gegaan. Op onderstaande videobeelden is te zien dat de medewerkers met bussen naar Jarikaba zijn gekomen, om actie te voeren.

Volgens een woordvoerder heeft de actie te maken met ontevredenheid over het vervallen van de zogenoemde dokterskaarten. Deze zijn op 31 december jongstleden vervallen en tot nu toe niet verlengd.

Dit heeft ernstige consequenties voor de medewerkers, als zij of hun gezin medisch behandeld dienen te worden.

UPDATE: De actievoerders bij bacovebedrijf FAI, zijn vanmorgen toegesproken door de directie. Daarbij is aan hen gevraagd om het werk te hervatten. Dit werd echter massaal geweigerd door de joelende menigte.

De Surinaamse Vliegende Reporter was erbij en maakte deze live opname:


8 REACTIES

 1. Is er soms iets mis met hun automatiseringssysteem.
  Door corona vinden veel stagnaties plaats. De staatsziekenfonds is de afgelopen 10 jaar ernstig verziekt. Diefstal en bedrog. Voordat je ziekenfondskaart vervalt hoor de instantie dit ruim van te voren inorde te maken. Zelfs hiermee loopt men achter de feiten aan. De werknemers horen samen met hun werkgevers aan de bel te trekken. Protesteren heeft geen zin. Weer bij bosjes bij elkaar. Corona slaapt niet.
  gemodereerd

 2. Het valt me op dat mensen nu geen gelegenheid meer voorbij laten gaan om te gaan demonstreren. Tijdens het wanbewind van bouta durfde niemand zijn reet op straat te laten zien. Er is wat veranderd in Suriname.


  Maak melding

 3. Tja….Boesskowtoe Jullie zitten op 6 hoog met geitenwollen sokken aan voor de kachel in Nederland van alles te roepen. Zelf de staat der Nederlanden nemen jullie niet meer serieus. Alleen waterkant nemen jullie serieus. Politieke gekken zijn jullie..


  Maak melding

 4. Niet met geitenwollen sokken en ook niet op 6 hoog. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten…
  Hoe ik hier zit, is voor jou een vraag, voor mij een weet en wie zegt dat ik de staat der Nederlanden niet serieus neem? Waarom denk je dat ik het hier zo goed heb??
  Ik geef hier op wtk mijn mening, niets meer, niets minder. Het is mijn goed recht want het is mijn geboorteland. Aan je toon merk ik meteen dat je op die bakba-winkrie past van de nationale domme partij. Aan jou heb ik geen andere boodschap dan deze: boi,… ga werken, want die voedselpakketten komen niet meer ….er waait nu een andere wind en je baas heeft nog hooguit 2 maanden, dan mag hij gaan brommen in Santo Boma. Hij heeft dus nog 2 maanden op te zuipen, te snuiven en die ka van Ingrid te slikken. Trouwens, als je met mij over politiek wilt praten, moet je van goede huize komen.


  Maak melding

 5. Deze bedrijf te jarkaba was zo goed als zeker failliet, dankzij dhr santokhi is het op opgestart, dat jullie rechten hebben, ok maar geef deze regering geen schuld ok,


  Maak melding

 6. Ik heb jarenlang in de bananansector gewerkt en begrijp de reactie van mijn collega’s. Het is keihard werken zeer arbeidsintensief en onderbetaald. Alleen was ik in mijn tijd dankbaar dat ik werk had en dat er eten op tafel kwam. Nu wordt om niets gedemonstreerd terwijl onder Bouterse men geen puf had om zijn of haar kwebbel open te trekken omdat men bang was voor de tiran Bouterse. Wel van mij mag de president met harde hand optreden om deze mensen weer aan het werk te krijgen.


  Maak melding

 7. @Vincent: ik heb diep respect voor deze mensen (en voor jou) die onder moeilijke en zware omstandigheden en ook nog onderbetaald elke dag moeten zwoegen om brood op tafel te krijgen. Maar het kaf moet van het koren gescheiden worden, als je het formulier invult en als bijlage je werkgeversverklaring meestuurt, moet je je dokterskaart krijgen. Doe je dat niet, dan heb je geen recht. Streng maar rechtvaardig!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.