VIDEO: Medewerkers FAI bacovebedrijf weigeren werk te hervatten

11
VIDEO: Medewerkers FAI bacovebedrijf weigeren werk te hervatten
De directie spreekt de actievoerders toe.

De medewerkers van het bacovebedrijf FAI, die vanmorgen met bussen naar Jarikaba togen om actie te voeren, zijn te woord gestaan door de directie en hebben hun misnoegen kunnen uiten. Daarbij is aan hen gevraagd om het werk te hervatten.

Dit werd echter massaal geweigerd door de joelende menigte (video). De actievoerders, die ontevreden zijn over het vervallen van hun zogenoemde dokterskaarten, willen eerst hun verzekeringskaarten zien. Dan pas zullen ze het werk hervatten werd gezegd.

De werknemers maakten van de gelegenheid gebruik om hun misnoegen te uiten over de situatie in de volgepropte bussen, waarmee ze naar en van het werk worden gebracht. Volgens hen worden alle stoelen gebruikt om ze te vervoeren, zonder rekening te houden met de geldende gezondheidsmaatregelen.

Een kort filmpje van de menigte:


11 REACTIES

 1. Beste mensen, inderdaad is alles stop gezet. Je moet nu een formulier invullen en bewijsstukken indienen van jou werkgever zodat men kan zien of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor een basiskaart.
  Ook de gegevens van het CCB om na te gaan of je niet illegaal bent.

  Bouterse is niet meer aan de macht om een gratis basiskaart geven aan een ieder zijn stem aan de NDP geeft.


  Maak melding

 2. Dit bedrijf is op sterven na dood. Men moet alleen de stekker eruit trekken, dan hebben ze geen werk meer.
  gemodereerd

 3. Bakba teng psa kaba…alles gaat nu volgens de regels, heb je recht dan krijg je je dokterskaart. Indien je geen formulier invult met werkgeversverklaring als bewijsstuk, heb je geen recht en dan moet je bij bouta gaan klagen, maar wees niet verbaasd if a bakba winkrie tapoe…


  Maak melding

 4. Klagen en maar klagen is in Suriname al ingeburgerd.
  Het is nooit goed.
  Leer eens een keer om arbeid te verrichten zonder te klagen.
  FAI was al failliet en de regering heeft het overgenomen voor bannenbehoud.
  Surinamers zijn nu eenmaal lui.
  gemodereerd

 5. Wees blij dat je kan werken en wat geld kan verdienen. Wat is het beste, dat je ‘s-avonds een bordje eten op tafel hebt of dat je gras zou moeten eten net als ten tijde van B. Zo hebben de werknemers in het verleden met behulp van de bonden alles kapot gemaakt. En wat was de uitslag, allemaal naar huis zonder werk en geld.
  Voorbeelden zijn:
  – mariĆ«nburg
  – santoboma
  – waterloo
  – jarikaba enz.

  Ze zijn niet geschoold en plots willen ze met een zakvolgeld naar huis die de werkgever het niet heeft. Welke diaspora zou in Su nog willen investeren.
  gemodereerd

 6. Wordt er nog gewerkt dan op de bacoven fabriek.????
  We hebben al tijden geen Surinaamse bacoven meer in de lokale winkels.
  Dus of alles wordt geƫxporteerd of er wordt geen moeeeer gedaan daar op het emplacement.


  Maak melding

 7. @ Lesley,ziet U niet wat Sewdien doet,hij rekend af met de viendjes politiek en de corruptie die Boata massaal toestond ,het komt hard over maar er moet eens afgerekend worden om Su een welvarend en respectvolle land te maken,Ziet U toch dat het letterlijk een Bananen-Republiek is .


  Maak melding

 8. Dus ik begrijp deze mensen niet. FAI heeft eerst geen geld om jullie te betalen, nu neemt de regering de schuld over en wilt beginnen met produceren zodat jullie werk hebben en dat de schuld betaald wordt. Maar dan zit je nu te klagen over een doktorskaart. Voordat er een herstart komt , gaat FAI failliet verklaard worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.