VHP geeft op jaardag startsein voor campagne verkiezingen 2025

24
VIDEO: Deze niet-traditionele VHP stemmers steunen de partij

Op zaterdag 16 januari 2021 herdacht de Vooruitstrevende Hervormings- Partij (VHP) haar 72-jarig bestaan. Voorzitter Chan Santokhi gaf op de jaardag van de partij, het startsein van de politieke campagne van de VHP voor de verkiezingen van 2025. “We gaan voor meer dan 28 zetels!” aldus Santokhi.

Hij zei verder dat de VHP met haar Orange Movement, grote delen van de samenleving landelijk heeft bereikt. “De VHP streeft ernaar om haar leidende rol in de huidige regering, bij de komende verkiezingen verder uit te bouwen en we gaan in alle 10 districten zetels halen” zegt de voorzitter.

Volgens hem zal de ingezette transformatie van de partij verder worden voortgezet. Santokhi: “De partij zal haar succesvolle campagne met onder andere ‘Meet the People’, ‘Road Shows’ en slimme projecten, wederom aanvangen. Zo treden we weer in directe contact met u, het volk van Suriname, om de noden van het volk in kaart te brengen. 

De partij wordt klaargestoomd om mede op grond van de evaluatie van de verkiezingen en de verkiezingscampagne, te starten met een nieuwe frisse en moderne campagne, welke gericht is op de betrokkenheid van elke Surinamer, en de versnelde ontwikkeling van ons land”.


24 REACTIES

 1. Eerst de beloftes van de huidige regeerperiode waarmaken en daarna praten over 2025. De VHP denkt toch niet dat het volk gek is? In 2025 blijven er maar 9 zetels voor jullie over. Waarom vertelt Santhoki niet wat hij met Bouterse heeft besproken. Dit lijkt op achterkamertjes politiek. Het zou zogenaamd gaan de evaluatie van de overdracht. Waarom is dit niet eerder afgekondigd. Time will tell


  Maak melding

 2. Pieter ,heb geduld!!!!!! Het komt goed. Bouterse likt nu zijn wonden en er is een hindoestaanse gezegde: ooit komt je hoogmoed ten val! Bouterse is monddicht gemaakt.


  Maak melding

 3. Beste mensen… De vhp lag 6 jaar geleden nog in een ravijn, buiten paramaribo … En het leek heel moeilijk om eruit te komen…. Een deel van de vhp top was optijd erachter gekomen dat de vhp aan vernieuwing toe was… Suriname kent een koloniale verleden..De kolonisator was in Suriname om geld te verdienen … Een beetje de ontstaans-geschiedenis van de vhp..De vhp is opgericht als een arbeidersbeweging.. Het regeren in Paramaribo was dus niet het belangrijkste thema voor de vhp…Onderwijs voor alle Surinamers was wel een belangrijke thema bij de vhp.. Ook de vhp kent een stappenplan ..Onderwijs de massa en er komt vanzelf ontwikkeling… . De Surinaamse rijstvelden, dat was in het begin ook een werkterrein van de vhp.. … In oorsprong is de vhp dus een progressieve boerenbeweging… Wie.. zouden daarin het voortouw moeten nemen…. Het is wel af en toe flink misgegaan, binnen de vhp.. Je hebt altíjd mensen die de verkeerde grenzen opzoeken, werd er gezegd .. . Ookwel bij de vhp.. .Maar welke grenzen mag een vhp-idealist opzoeken .. In preken vorige eeuw van vooral Lachmon zou gerechtigheid en eerlijkheid meer aandacht mogen krijgen…Lachmon langetijd de chauffeur van de vhp ging de grenzen opzoeken..Een verbroedering tussen de bevolkingsgroepen is noodzakelijk zei Lachmon… Een hechte samenwerking met de nps van Pengel., dat was belangrijk vond lachmon . .. Surinamers moeten moeite doen om van elkaar te leren, dat vond Lachmon heel belangrijk ..lachmon heeft een stempel gedrukt op de vhp. . Lachmon heeft gezien dat een multi-etnische samenleving..met gelijke onderwijs-mogelijkheden.., een stap verder voor de Surinamisering is… .De vhp heeft nog een weg af te leggen.. De vhp weet wat hun te wachten staat…Mensen voor nu sterkte en vergeet je mondkapje niet… .
  .


  Maak melding

 4. Heer pieter,ik schrijft niet wat of het waar is of niet, alles kan natuurlijk, trouwens politiek is een vies vuil spelletje,.je moet niet vergeten dat die zelfde bouta ooit zei dhr santoki niet aan zijn belofte heeft gehouden tijdede overdracht, toen wist ik het waarover het ging, suggestie, bouta moet gesproken hebben er moet geen onderzoek komen naar al dat geld die geleend bij de wereld banken, santoki heeft bouta dus letterlijk een oor aangenaaid, maar dat deed bouta boef leugenaar suriname al 10 jaar??
  Ik volg deze regering Brunswijk santoki is goed bezig geduld het komt zeker goed met suriname
  Heer santoki en Brunswijk a no dong kaw?


  Maak melding

 5. Vhp gefeliciteerd met het bestaan van jullie partij en jubileum, in het volgende regering zie ik liever vhp nps en abop, haal suriname uit de problemen, So dat alla sranang mang abing boeng,


  Maak melding

 6. “We gaan voor meer dan 28 zetels!” aldus Santokhi.

  Santokhi
  Wat meer ingetogenheid is u aan te raden. Want wat er tot op heden door de coalitie ten toon is gesteld is bezijdens de waarheid.
  De coalitie toont eufemisme ten top door de verkiezingsbeloften niet na te komen op een wijze zoals deze werd gepresenteerd.
  Enkele voorbeelden
  Het bestrijden en aanpakken van corruptie
  Het terugbrengen van de gestolen middelen inde boezem van de staat
  Het nepotisme van de vorige coalitie niet zelf uit te voeren
  Met dezelfde rovers aan tafel zitten omdat ze goedkoper leveren
  etc.

  Santokhi maak niet dezelfde fout door te stellen “op naar 28 zetels” want u kan lelijk op uw “bek” gaan want het volk bepaald dit en het volk bepaald ook als het jou zal afstraffen zoals met de NDP.
  Dus Santokhi wat ingetogenheid is niet misplaatst.
  Eerst zien dat zaken blijvend zijn en worden ingebed en toekomstige zaken middels handelingen en wetgeving aanpakken
  Maak niet dezelfde grove fout als de NDP


  Maak melding

 7. Verloren tijd en moeite van santhoki met zijn partij. Deze regering heeft nog een paar maanden te gaan,want door de imf perikelen zal het volk zich gaan roeren en daar wachten de ndp,abop,pl en bep op.
  Samenwerking is al besloten en die leeghoofd van abop is het presidenteschap beloofd,dan is su weer bij af voor de zoveelste keer. Enige vernieuwing van deze samenwerking zal zijn dat su nu door 2 criminele leeghoofden zal worden beheerd.
  Vraag die leeghoofd van abop wat hij daar zo vaak te zoeken heeft te leonsberg bij zijn criminele broeder. De laatste vergadering tussen abop,ndp en vhp is maar een afleidings manouvre geweest van de abop en ndp.
  Waarom wordt belfor niet behoorlijk geacomodeerd ,deze is op last van bouterse aan de kant geschoven daar belfor hem meerdere keren gekleineerd heeft, het liefst had hij belfor opgehangen.
  Santhokie, door de inhaligheid van jou, je vrouw,je familie en je vrienden, heb je in populariteit nu moeten inboeten.
  Jullie zijn net zo inhalig geweest als de virige regering en in sommige gevallen hebben hebben jullie die inhaligheid verbeterd.
  2025 kan je vergeten.


  Maak melding

 8. Denkt santhoki 2025 te halen?
  Denk het niet, voor die tijd, kan binnen een paar maanden zijn, zal abop in samenwerking met ndp,pl en bep hem uut zijn stoeltje wippen.
  Presidentschap is door ndp aan de abop, de leeghoofd beloofd, alleen op die manier kan dat ding van een leeghoofd pres worden.
  Dan wordt su in beheer genomen door 2 criminele leeghoofden.


  Maak melding

 9. @Vasseur

  Dan zullen behalve merendeels van het volk ook de honden/ratten pinaren…

  Hoe vaak heeft de moordenaar/crimineel de kans niet gehad om SU welvarend te maken, resultaat: faillissement op faillissement…

  Maar goed het merendeels van het volk heeft “harde oren” en het zal me niet verbazen dat ze bij de eerstvolgende verkiezing een leeghoofd/crimineel binnen halen als press..

  Momenteel verwacht men wonderen..wat in 10 jaar tijd is vernietigd wilt men binnen 1 jaar hersteld hebben….


  Maak melding

 10. Bigi Sma 17 januari 2021 At 09:49

  “We gaan voor meer dan 28 zetels!” aldus Santokhi.

  Santokhi
  Wat meer ingetogenheid is u aan te raden. Want wat er tot op heden door de coalitie ten toon is gesteld is bezijdens de waarheid.
  De coalitie toont eufemisme ten top door de verkiezingsbeloften niet na te komen op een wijze zoals deze werd gepresenteerd.
  Enkele voorbeelden
  Het bestrijden en aanpakken van corruptie
  Het terugbrengen van de gestolen middelen inde boezem van de staat
  Het nepotisme van de vorige coalitie niet zelf uit te voeren
  Met dezelfde rovers aan tafel zitten omdat ze goedkoper leveren
  etc.

  Maar ook dat de salarissen betaald worden zonder hiervoor leningen af te sluiten zoals dat onder crimineel Bouterse het geval was.
  Eén der machten, de rechtelijke macht, die moet toezien dat alles in de samenleving volgens goed recht en wet plaatsvindt, was in de afgelopen 10 jaren sterk uitgehold en lam geslagen. De president zorgt voor het herrijzen van hun status quo. De rechtelijke macht heeft naast de toetsing van het gedrag van burgers, ook de plicht het verbinden van consequenties aan eenieder, die zich niet aan houdt aan wet en recht, ongeacht de status des persoon of orgaan, dus ook DNA-leden en ministers.
  Direct na zijn aantreden zijn met diverse mogendheden contacten gelegd, getuige het historische bezoek van de Amerikaanse minister Mike Pompeo van Buitenlandse Zaken en de inmiddels aangetreden ambassadeur van Nederland. Ook het visumvrij reizen naar Europa behoort tot de ongekende mogelijkheden van internationalisering voor Surinamers

  Dit mag ook eens benoemd worden ipv alleen maar afgeven op de huidige regering. Nu staan Surinamers bekend dat ze overal kritiek op hebben maar zelf met een oplossing komen kunnen ze niet.


  Maak melding

 11. Waarom willen leiders van partijen die overwegend haar achterban heeft uit één overheersende etniciteit, meer dan 28 zetels willen hebben, is het hen te doen om de alleenheerschappij, de absolute macht, of zal hij/zij toch samenwerking zoeken bij andere etniciteiten, leden van een andere bevolkingsgroep.

  Een korte reactie op het streven van de VHP onderleiding van Santokhi:
  Als Santokhi het land Suriname wilt voortstuwen in de vaart der volkeren waarom zou hij de koers alleen willen bepalen terwijl Suriname een multi culturele samenleving is met een meer partijenstelsel. Wil Santokhi geen rekening houden met andersdenkenden die evenveel of dezelfde rechten hebben als de heer Santokhi. De VHP, de partij van Santokhi, herbergt nog geen andere etniciteit in haar gelederen, opkomen voor andere bevolkingsgroepen is wat anders dan niet willen of niet durven samenwerken met mensen uit een ander etniciteit dan de heer Santokhi zelf. Kijk maar naar zijn benoemingen op belangrijke strategische posten. Moeten wij hem geloven op zijn bruine ogen dat hij niet anders kan en dat het goed zal komen. De geschiedenis heeft ons geleerd dat macht corrumpeert. Wil zo iemand zijn verworven macht weer willen inleveren aan iemand anders??, wil zo iemand alles wat hij heeft opgebouwd in naam van het volk willen afstaan aan de tegenstander waarvan hij de verkiezing net verloren heeft.
  Volk van Suriname maak deze fout nooit meer, Bouterse was eens en nooit meer, laten wij voorzichtig zijn met onze vrijheid en democratie. Gun niemand de absolute meerderheid/macht in de politiek ook al zeggen ze dat zij de beste bedoelingen hebben, gaan werken voor het volk, bedenk dat een sterke Leider/Overheid in staat is het volk te knechten wanneer het hem/haar uitkomt, geen Katibo meer in Suriname.

  Alleen samenwerking zal Sranan geluk en welvaart brengen, kijk naar het grote buitenland, als u mij niet wilt geloven, kijk naar het Werelddeel Afrika, wie zijn daar aan de macht, kijk naar Azië, wie zijn daar aan de macht, kijk naar Noord-Zuid Amerika, wie zijn daar aan de macht, wie zijn deze machthebbers, hoe komen zij aan hun macht, waarop is hun macht gestoeld, behalve op verkiezingen, dus mensen niet luisteren naar de politiek opportunistische profeten, wij hebben al genoeg ellende op deze wereld.
  Suriname is een jonge natie, laten wij niet dezelfde fout maken als de “oude” naties op deze Aardbol. Een hele fijne zondag, Jip en Janneke


  Maak melding

 12. Voor een evenwichtige verdeling van de welvaart van Suriname ,tevens het reduceren van nepotisme , corruptie en de opportunistische waan van de dag ,is het van doorslaggevend belang dat geen enkele partij de totale regeermacht verwerft. We hebben kunnen constateren dat een partij als de VHP zich allerminst stoort aan ethische zaken. Zie maar het nepotisme en benoemingen waarbij overwegend etnische elementen en intieme kringen, een rol spelen. Dan moet je nagaan dat de VHP heden over 20 zetels beschikt. Hoe erger zal het dan wel niet zijn bij totale regeermacht. De president himself, geeft aan zich niet te storen aan ‘stoorzenders’. Hij is dus niet vatbaar voor feedback. Het luisterende oor ontbreekt. Als de VHP 26 of meer zetels behaalt, wordt Suriname een dictatoriaal regiem binnen een democratie. Moeten we niet hebben. De overige politieke partijen hebben een gewichtige taak de komende jaren tot 2025. Door deze uitspraak van de leider van de VHP, is duidelijk gebleken dat hij in wezen niet wil samenwerken met de overige politieke partijen in Suriname. Als de ABOP niet genoeg gewaarschuwd is ,moet het bij deze wel duidelijk zijn. Geldt ook voor de rest.


  Maak melding

 13. ………….. aldus de racist poeny. meer dan 1000 regels geschreven en het enige wat we lezen is dat zij de bekende troefkaart te voor schijn tovert


  Maak melding

 14. Na mie, mijn post is niet racistisch, jij bent aan het haatzaaien door je stomme opmerking, maar ja van iemand met vooroordelen kun je niks anders verwachten.


  Maak melding

 15. Poeny stomme k.t
  je begint ermee en je gaat er vol mee verder. Het is bij jou zo diep gewortelt in je dat je het geen eens meer ziet. Jij bent een van die gevaarlijke gekken. van sommige weet je dat het racisten zijn, maar die figuren die ontkennen en het vol zijn dat zijn de gevaarlijken. zoek hulp


  Maak melding

 16. Goeie zaak…..regeren is vooruit zien. Daar heeft het de afgelopen 10 jaar duidelijk aan ontbroken. Sterker nog, er was geen sprake van regeren maar dictatoriaal NDP-wanbeleid en zelfverrijking. Het tijdperk van de corrupte, criminele POLITIEKE KUIKENTJES van de paarse Bouta-maffia is definitief voorbij.


  Maak melding

 17. Na mie, stomme L.L, dat art in de krant gaat toch over de VHP, ik mag toch mijn mening geven, ik ben het niet eens met Santokhi, zijn al de anderen die hier ook hun bedenkingen hebben dan ook racisten, Ik ben niet uitgekomen bij de VHP, het is De VHP zelf die zich publiekelijk heeft geuit, de VHP is toch een multi partij, zeggen ze, waarom reageer jij dan zo racistisch. Je bent echt een sukkel.

  Flyer,@@ goede zaak@@, je heb niks geleerd van de periode Bouterse. Wij staan niet te wachten op een periode Santokhi (hij wil alleen opleggen zonder overleg), ook niet op een retourtje Bouterse, wat wij willen als volk en niet wat de mensen op 9000 km afstand willen, is een periode “iedereen”, om het zo te zeggen, snap je hem of ben je soms te hoog ontwikkeld of is dat maar een gevoel bij jouw.


  Maak melding

 18. De VHP heeft de meeste intelligentie en daadkracht in huis.
  Wij moeten toegeven dat wat Santokhi nu klaarspeelt ongekend is. Als de VHP zo doorgaat zal Suriname werkelijk in dit regeertermijn gered worden.

  Maar nogmaals om de toekomst van Suriname ook voor onbepaalde tijd veilig te stellen moet eerst de beruchte criminele bende opgerold worden ! En moeten er kaders en controlesystemen bij de overheid ingebouwd worden !

  Het patroon van de afgelopen 40 jaar moet doorbroken worden. Dit is ook de mening van Hoefdraad die flink van de “weer bruku pur bruku” – mentaliteit heeft geprofiteerd.

  Als het de VHP lukt om
  de vloek van de Decembermoorden te bezweren,
  de politieke criminelen met t.w.k. te berechten,
  het gestolen kapitaal terug te halen,
  Suriname weer de veiligste land van de regio te maken,
  zorg en onderwijs weer op niveau te brengen,
  als het de VHP lukt om Sranan weer switi te maken,
  dan zullen wij, het volk, de VHP rijkelijk belonen.

  Het volk steunt de VHP maar het volk is nu ook klaar wakker.
  Dus beste VHP,
  red Suriname zoals beloofd en u wordt onze
  Volks Helden Partij.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 19. Niks mis mee , om nu al te beginnen met campagne te voeren voor de verkiezingen van 2025 , , een partij begint en de andere partijen volgen blindenlinks , maar nu al zeggen we gaan voor 29 zetels is te voorbarig , kijk voor de afgelopen verkiezingen , die paarse fraude partij ndp , , zij die misbaksel toch we gaan voor 36 zetels , en wat is het geworden maar 16 zetels , , ze hadden in de vorige paarse ratten regering 26 zetels , dus flink afgestraft .
  Dus ga nog niet voor zetel winst , maar wees eerlijk tegen over het volk , lukt het U als coalitie de komende 4 jaar om echt uit die stront te komen wat die roverspartij de ndp heeft veroorzaakt , heeft U de kans om na 2025 verder te regeren.


  Maak melding

 20. Hey Poenie,

  Zou je ook van de NPS, ABOP en PL kunnen zeggen toch, als je het hebt over etniciteit.
  Zeg het nou gewoon eerlijk, ie noh lob masala, thats your problem!


  Maak melding

 21. Boskopoemang, misschien heb je gelijk, het kan onderhuids zitten, wie weet, maar ik zou dan niet de enige zijn met een probleem, zou dan ook voor jouw moeten gelden. Misschien valt jouw sneer onder de noemer: de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.
  Verder, lees mijn eerdere reacties betreffende dit onderwerp en kijk dan naar jezelf. Als je verschil ziet, tussen ons, dan hoor ik het graag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.