vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOpzet COVID-19 vaccinatiecampagne moet eind december rond zijn

Opzet COVID-19 vaccinatiecampagne moet eind december rond zijn

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid streeft ernaar de opzet van de COVID-19 vaccinatiecampagne eind december rond te hebben. Vanuit het departement zijn de voorbereidingen reeds gestart. Internationaal zijn diverse COVID-19-vaccins in het proces van goedkeuring.

Het middel Pfizer is inmiddels door Groot-Brittannië goedgekeurd. Echter zijn er volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid wereldwijd nog veel meer instanties die goedkeuring moeten geven aan potentiële vaccins. Zo gaan de Noord-Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) en de Europese Industrial Minerals Associations (IMA) mogelijk spoedig over tot de beoordeling van drie potentiële vaccins: Pfizer, Moderna en Oxford Astrazeneca.

Ramadhin zei tijdens de regeringspersconferentie op donderdag 3 december dat Suriname zich gecommitteerd heeft aan het COVAX-initiatief vanuit de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO). Met het betalen van een voorschot heeft de regering alvast de beschikbaarheid van een vaccin voor Suriname gewaarborgd.

“Wij kunnen helaas niet veel doen, maar we volgen wel de ontwikkelingen en zijn vanuit het ministerie reeds gestart met de voorbereidingen voor de opzet van ons COVID-vaccinatiecampagne”, aldus de minister. Hij voegt eraan toe dat de tijd nadert en dat geprobeerd wordt alles in kannen en kruiken te hebben, te weten: logistiek, human resources, het uitrolplan, de tijdlijn en de specifieke groepen die gevaccineerd moeten worden.

De opdracht is dat eind december de opzet van de vaccinatiecampagne ready moet zijn en dan gepresenteerd zal worden. Tegelijkertijd moet ook gewerkt worden aan een stukje voorlichting en bewustwording met betrekking tot het vaccineren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. “Wij kunnen helaas niet veel doen, maar we volgen wel de ontwikkelingen en zijn vanuit het ministerie reeds gestart met de voorbereidingen voor de opzet van ons COVID-vaccinatiecampagne”, aldus de minister. Hij voegt eraan toe dat de tijd nadert en dat geprobeerd wordt alles in kannen en kruiken te hebben, te weten: logistiek, human resources, het uitrolplan, de tijdlijn en de specifieke groepen die gevaccineerd moeten worden.
  If bouta beng de ete, oe bon ka loto….zo zie je maar, met beleid en visie is een volk te redden en zonder dat, gaat een volk verloren.


  Maak melding
 2. In Suriname is covid redelijk onder controle. Als ze het virus in Europa en Amerika op het niveau van Suriname onder controle hadden, zouden ze daar nooit de hele bevolking aan een onzekere vaccinatie willen blootstellen. Suriname moet gewoon op de ingeslagen weg doorgaan, laten de Amerkanen en Nederlanders zich maar massaal inenten met een inderhaast ontwikkeld vaccin, als zij de epidemie onder controle hebben, hoeven wij ons in Suriname helemaal geen zorgen meer te maken.


  Maak melding
 3. Henkes neem niet te snel die conclusie , want we hebben gehoord dat vele mensen in Europa en Amerika nog niet gevaccineerd willen worden , omdat alles nog niet goed onderbouwd is , , maar hier in Suriname moeten we ons wel zorgen maken dat covid hier nog niet verdwenen is , , en men alert moet zijn , want te licht denken , kan zo weer een toename veroorzaken , , zie de voorbeelden in Europa en Amerika , en vele landen in de wereld


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES