zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameVp Brunswijk spreekt zoon van Santokhi toe middels videoboodschap

Vp Brunswijk spreekt zoon van Santokhi toe middels videoboodschap

-

Does Travel - naar Suriname

Een opmerkelijke videoboodschap vanmorgen van vice-president Ronnie Brunswijk gericht aan Richano Santokhi, de zoon van de Surinaamse president Santokhi. Richano was onlangs in het nieuws vanwege een voicenote die hij over zijn vader had ingesproken. Daarin uitte hij ondermeer forse kritiek op zijn stiefmoeder, first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry. 

De president van Suriname zei gisteren op de persconferentie dat de voicenote inderdaad van zijn zoon is. “Ja het is inderdaad zijn voice. Er zijn goede gesprekken met hem hierover geweest. Het zijn zaken die zich in een privé sfeer voltrokken hebben. We zoeken naar oplossingen en praten ook binnen die privé sfeer” aldus Santokhi.

Vp Brunswijk zei hierover: “Intussen zijn de plooien tussen hem en zijn vader Z.E. Chan Santokhi gladgestreken. We zullen ons verder focussen op ons doel! Ons doel is Suriname redden!”

Hieronder de videoboodschap aan het adres van Richano Santokhi:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. Poppenkast deze regering is een rommel alles kopiëren van de vorige regering en toch maar vinger wijzen naar de vorige regering vader en zoon hebben ruzie ze zoeken het maar uit straks gaat WAT allias watje hier op reageren wand hij alleen heeft een mening en weet het beter andere mensen tellen en mogen geen mening hebben alleen die van watje en z,n taal gebruik is flora


  Maak melding
 2. ..RICHANO..LACHT..ZE..VIER..KANT..UIT..
  CHANNIE..EN..BRUNSI..(ZE..WETEN..HET..LAND..NIET..EENS..FATSOENLIJK..TE..BESTUREN)..
  WILLIEN..ZE..HIER..VADERTJE..KOMEN..SPELEN..


  Maak melding
 3. Su is al lange tijd FAILLIET. Ik zou niet erg vinden als Su wordt gekocht door een land waar wel een BESTUUR aanwezig is en het volk ook van profiteerd. Su en Bestuur gaan NOOIT samen. Weet niet wat dat echt betekent. Alleen BIGI MOFO…… en Mikie njang.


  Maak melding
 4. Chan kon het zelf niet. Hij is bang voor wat zijn zoon dan als reactie daarop nog meer zal onthullen! Deze poppenkast zal waarschijnlijk eindigen in een thriller! Ronnie heeft en straalt totaal geen gezag uit, dus Chan Jr zal aan zijn woorden geen boodschap hebben!


  gemodereerd
 5. Het domste wat je kan doen, is je ouders in het openbaar belachelijk maken. Hou je, je eer aan je zelf. Laat de president met rust, hij is nu niet alleen vader van Richano maar burger vader voor heel Suriname.


  Maak melding
 6. Brunswijk het volk heeft gekozen voor president Chan Santokhi, maar niet voor Mellisa Seenacherry. Die vrouw hoort zich te gedragen als vrouw van de president. Maar niet dat ze de politieke macht naar zich toe trekt. Wacht maar als ze je straks opdrachten gaat geven als VP.
  Dan zal je anders gaan praten.


  Maak melding
 7. Als Je Door Zuid Amerika Rondreis Hoor Je Steeds Dat Men Het Surinaams Volk Een Verward Volk Vindt. Een Volk Die In De Knoop Is Met Zich Zelf, En het Begint Steeds Ergere Vormen Aan Te Nemen.

  Het Moet Niet Gekker Worden.


  Maak melding
 8. Een zeer goede boodschap van zijne Excellentie VP RB tot Richano en deze boodschap kan tot alle Surinamers gericht zijn, dat je familie je nooit zal laten vallen, tenzij het buiten de wet is.

  Mensen die beweren dat Zijne Excellentie president CS zijn familie voortrekt kan met het niet plaatsen van Richano duidelijk laten zien, dat hij niet bezig is met nepotisme.

  Surinamers laten jullie je niet afleiden of misbruiken door de paarse kakkerlakken voor hun eigen gewin.

  De huidige regering CS-RB is bezig met de algemene, (inter)nationale uitdagingen/doelen van Suriname en de Surinamers. Dit vergt heel veel tijd en energie om het plaatje heel duidelijk te hebben. Ze zijn er mee bezig, de contouren zijn al zichtbaar, maar zie zelf ald boefie met de harde schijf vandoor gaat, hoe moeilijk het is om inzicht in de schulden met hoge renten, inkomsten van het land te krijgen.

  Chan O Set In.

  Geduld en Vertrouwen dat is belangrijk, ook de zoon van Chan is in de wachtkamer net als de bevolking van Suriname.


  Maak melding
 9. Voor de lezers hier op waterkant.

  President… Pres,
  29 Oct, 15:22
  foto

  In het eerste kwartaal van uw regeerperiode is een ontwikkeling te zien, waarbij mensen hun onvrede in vrijheid durven te uiten. De basis voor één der beginselen van de democratie ‘Vrijheid van meningsuiting’ is er nu één die in Suriname geldt. Er worden in de media zaken besproken zonder vrees voor de mogelijke gevolgen. De openheid die is ontstaan is onderdeel van de groei van dit land, dat verdient een compliment.

  Dat gezegd hebbende: Suriname is in de ban van grootse ambitieuze plannen, het bewijs van de visie en dromen die de regering heeft voor landsontwikkeling: aankondigingen voor enorme infrastructurele projecten, ontwikkeling van nieuwe steden en gas- en oliewinning. Stuk voor stuk prachtige ideeën die – als ze gerealiseerd worden – Suriname in een klap in een andere categorie zouden plaatsen dan waar het land nu in zit. Dan spreken we over overtreffende trappen, een andere internationale kredietwaardigheid, over een land van (kokos)melk en (parwa)honing waar de bomen hoger groeien dan ooit. En alles en iedereen groeit mee.

  Tot zover – dan verschijnt een olifant van realiteit ten tonele, hij kijkt rond in de steden en districten van Suriname, en blaast het sprookje uit.

  Ik heb ook grote dromen over de toekomst van Suriname. In één van die dromen verblijf ik in een boiti (Goede Verwachting) aan Párápási. Aan het slot van een mooie dag zou ik met Pres willen zitten, onder een veranda, uitkijkend over de rijstvelden, de sinaasappel- en manjabomen en de wuivende kokospalmen. De geurende bara’s, gebakken in kokosolie, zullen de dal-bhat-tjhokha extra doen smaken: alles wat moeder aarde ons in Suriname rijkelijk biedt. Pres en ik praten onder het genot van Surinaamse wijn en tjhiekhna… en wat ik dan tegen hem zou willen zeggen…

  Mijnheer de President: We vieren over niet al te lange tijd 45 jaar onafhankelijkheid, maar na al die jaren blijken we in financieel-economische zin afhankelijker dan ooit. Ondanks het feit dat we zoveel rijkdommen bezitten, zijn we genoodzaakt onze hand op te houden voor hulp. Wordt het geen tijd om het beschikbare potentieel dat Suriname biedt professioneel in te zetten om te komen tot een volwassen natie? Met goede openbaarheid van bestuur, een gezonde financiële huishouding, waar Wet en Recht op orde zijn en waar welzijn en welvaart heerst? Pas vanuit die autonome positie kan succesvol verbinding gezocht worden voor (buitenlandse) investeringen en kennisinbreng voor ontwikkeling.

  We weten dat aanleg van grote infrastructurele werken jaren in beslag neemt. Het belang van de ontwikkeling is overduidelijk, de prioritering echter niet. Mijnheer de President, is het creëren van werkgelegenheid en de aanpak van armoedebestrijding nu niet veel urgenter? (En daarmee samenhangend, een duurzame vergroting van de verdiencapaciteit voor Suriname.)

  En… mijnheer de President: over de investeringen in de agrarische sector zou ik zo graag meer willen weten. Waar in de districten dit zal gebeuren? Om wat voor diversificatie van producten het gaat en hoeveel (extra) arbeidsplaatsen heeft men ingecalculeerd? Om wat voor investeringsbedragen gaat het? Welk huiswerk is gemaakt door welke deskundigen?

  Ik zou hem willen voorleggen: beseft u dat er veel kostbare tijd verloren gaat aan bijzaken die niets direct toevoegen aan armoedeproblematiek, noch economische ontwikkeling. De armoede, onrust, onzekerheid (en daarmee gepaard gaande criminaliteit) onder de bevolking worden groter. Ik kan wel uit veler naam zeggen: er is haast geboden bij het zoeken en vinden van oplossingen, die meer vooruitzicht zullen bieden dan nu gegeven wordt.

  Mijnheer de President, waarom spreekt u uw bezorgdheid niet uit. Waarom geeft u geen heldere uitleg over uw keuzes, offers en doelen?

  Ik begrijp uw kip-ei dilemma: als (grotere) projecten van de grond zouden komen genereren deze duurzame verdiencapaciteit, werkgelegenheid en dus grotere welvaart. Alleen… hebben land, economie en volk nog voldoende letterlijke draagkracht om daarop te wachten? Of komt de uiteindelijke oplossing pas wanneer het draagvlak en het vertrouwen in uw regering ver is teruggelopen? En zullen daardoor niet andere problemen opdoemen die verdere ontwikkeling tegenwerken? Daarover heb ik en hebben velen met mij grote zorg, mijnheer de President.

  In mijn droom nemen de President en ik uiteindelijk afscheid. Ik geef hem mee dat ik van harte hoop dat hij vooral dienend leiderschap toont in deze moeilijke tijd. Dat hij het fenomeen nepotisme, family and friends en patronage openlijk de rug toekeert en via wet- en regelgeving een fundament legt om malversaties in de toekomst te voorkomen. Dat hij zo jonge opkomende leiders het goede voorbeeld geeft en hen inspireert, maar bovenal: het volk voldoende steun en houvast geeft in de strijd tegen de heersende schrijnende armoede.

  T. Sansaar
  Advertenties


  Maak melding
 10. Dit soort acties vinden alleen plaats in achterlijke, primitieve culturen en volkeren, zonder enig fatsoensnormen en waarden besef.

  45 jaar onafhankelijkheid heeft een corrupte, criminele FAILED STATE opgeleverd.


  Maak melding
 11. Nepotisme is in ieder geval dus niet volledig gegrond ! Want de zoon van de president heeft geen voorkeursbehandeling gehad.
  Bouta-lovers willen nu profiteren van deze prive kwestie en olie op het vuur gooien, zij laten hun ware aard weer eens duidelijk zien.

  De vrouw van de president is als First Lady zijnde wel direkt betrokken bij de regie van het land en heeft dus gezien haar competenties wel “recht” of het is in ieder geval aannemelijker dat zij ook andere functies krijgt / kan krijgen.

  Dus beste landgenoten, kijk uit voor de paarse slangen. Zij proberen de samenleving te desorienteren en de vrede te verstoren.

  Slim-Suriname weet beter. Krakti !


  Maak melding
 12. @Pony en nu je eigen mening ? RobG de verdwaalde econoom spreekt wartaal, is uit om onrust te zaaien in ons Surinaams gemeenschap. Ric vervalt steeds in……dit was het plan van de vorige regering. Dat jullie een goed leven hebben overzees is goed, maar wij pinaren hier. Houden jullie je bezig overzees. Fijne avond voor jullie voor nu, let goed op jezelf en je dierbaren vergeet je mondkapje niet.


  Maak melding
 13. @ RobG
  Natuurlijk is mevrouw Santohki een probleem. Echter veel kleiner dan mevrouw Bouterse.
  Jammer dat ze zo vaak ergens benoemd of genoemd is.
  De vijver van mensen die je kunt vertrouwen is nergens in Suriname erg groot.

  even afwachten met veroordelen. Waarschuwen dat het niet goed overkomt is genoeg.
  Mevrouw Santohki had genoeg kwaliteiten om de rechtersopleiding, die groot en deels bij de NL rechtelijke macht en NL universiteiten plaats vond vrijwel af te ronden tot dat Belfort voor Bouterse haar uit de opleiding haalde.
  Een rechters opleiding is niet niets beste RobG en die krijg je in NL niet cadeau.


  Maak melding
 14. een rechtersopleiding die je niet afmaakt?? dan heb je dus niets.
  kwaliteiten doen daar niet toe dan.
  ik kan ook elke opleiding doen zolang ik niet hoef te slagen… het stelt dus niets voor.

  afronden en slagen…. dan kan je pas zo’n opmerking cq argument maken.
  dit is gewoon een erg domme opmerking over iets wat niet behaalt is.


  Maak melding
 15. hé ,ricje , , jij bent toch die poppenspeler in die kast , , wat een oen ben jij , , wat jij schrijft is allemaal rommel , , en niemand zit te wachten op jou mening , , ja jij hoort ook bij de founa , , paars ratje 🐀


  Maak melding
 16. schipper , , wat weet jij van land , , jij zit toch de hele dag en nacht op zee , , en je ziet weer geen land , , en we geloven niet dat je vadertje bent , homo , is ricje je holmaatje


  Maak melding
 17. luci-en k……. , , ben jij ook een poppenspeler in die kast , net als ric , , samen willen jullie een voorstelling houden , maar het lukt niet hé , , jullie zijn dom–dommer–domste en ……. zoek het maar uit


  Maak melding
 18. pony , , wat een lange droom hebt jij gehad , er zijn heel wat figuren in je droom voorbij gekomen , met ieder zijn verhaal , , en ja daarom duurde die droom heel lang , , je was natuurlijk ook door die lange droom te laat op het werk , , je baas bouta kwam ook voor in je droom en die heeft je opstaande voet ontslagen , , ja en dat was geen droom


  Maak melding
 19. Eerlijk gezegd, op de foto die van Richano is gebruikt is hij niet bepaald representatief. Voor de zoon van een president mag Richano zich wel veel beter presenteren.

  Ik ken Richano verder niet, dus zoals gezegd: “do not judge a book by it’s cover”.

  Zorg dat men trots op je kan zijn en natuurlijk jij ook op jezelf. Richano staat nu in de spotlights, dit moet hij wel aankunnen. Krakti mi boi Richano.

  W’o set en. Krakti !


  Maak melding
 20. Daadwerkelijk, wat een poppenkast
  Dat een vice president zich met de familie kwestie van de president bezig houdt. En dat in een video boodschap. Volgens mij zijn er veel dringende zaken die aandacht nodig hebben. Toen maar klagen over Bouterse en zijn regering. Ik denk dat je met Bouterse wist wat je kon verwachten. Maar deze gasten die de nieuwe regering vormen zijn echt hopeloos.

  Zeer spijtig dat de NPS en PL hieraan meedoen.
  Stappen jullie alstublieft uit deze poppenkast


  Maak melding
 21. JoJo,
  Waarom rijdt zij dan steeds een on-ethische schaats.
  Zo te zien heeft dhr Belfort het toentertijd goed gezien haar van de opleiding tot rechter af te halen.
  Met al haar integriteit zou zij de juiste persoon moeten zijn om haar man te behoeden van deze misstappen. Wat weegt zwaarder in huize Santokhi.


  Maak melding
 22. @jojo, u bent degene die nu vergelijkingen gaat maken. Het gedonder rond de huidige first lady is vele malen erger dan de vorige. Er is in de Surinaamse samenleving nooit zoveel ophef geweest over de vrouw van de president. Ook de rol van de v.p. in deze moet men niet serieus nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES