woensdag, april 10, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuwe highway geopend en vernoemd naar president Bouterse

Nieuwe highway geopend en vernoemd naar president Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

De nieuwe highway in Suriname die loopt tussen Zanderij en Afobakaweg is zojuist officieel geopend. De highway is vernoemd naar de Surinaamse president Desi Bouterse. De snelweg heet de ‘Desiré Delano Bouterse Highway‘.

De nieuwe highway is 9,5 kilometer lang en 30 meter breed met twee rijstroken. Deze is onderdeel van het landelijke Natural Infrastructure Program. Ook de vervangen Hanover Bridge over de Parakreek, maakt deel uit van deze nieuwe snelweg.

“Het eindresutaat mag er wel zijn,” aldus het staatshoofd, dat eraan toevoegde dat de highway een belangrijke verkeersader zal zijn voor Para en omgeving alsook zal zorgen voor een vlotte doorstroming van het toenemende verkeer van en naar de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven.

opening
Fernandes Express
BODO Party

81 REACTIES
 1. Wat een gekke benaming.

  Ze moeten nog decoratie plaatsen langs de weg. Doe maar een slm vliegtuig, dan kan iedereen die er overheen rijd een stukje geschiedenis bewonderen.


  Maak melding
 2. Kondremangs
  Para huilt. ….takroe ati kensenhuijs. ….10 dagen nog. ..dang a keba gi Joe. ..jo bongrobita. ….
  De naam geven van een veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri aan een weg in mijn district? ??? Highway to hell. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 3. Na verkiezingen graag Govenor, hoofd veiligheidsdienst en schoolboeken aanpassen. Alles wat met Bouterse besmet is vervangen of aanpassen. Oprotten met hem.


  Maak melding
 4. Wat een pijn allemaal hier. Ik ga helemaal stuk bij het lezen van jullie comments!! Hebben jullie al toiletpapier of genoeg flessen water voor na 25 mei??


  Maak melding
 5. Kondremang, gefeliciteerd met deze prachtige Desiré Delano Bouterse Highway” ! Over vijf jaar krijgen wij de eerste “Ashvin Adhin Fly-over” in Suriname.


  Maak melding
 6. Kondremangs
  Lucifera. …ga terug naar je sofa in de hel. ..jo bongrobita. …te angri sji skapoe na tigri njang. …..ik hoop alleen dat jij niet de prima donna slachtoffer wordt op de highway to hell. ….Trouwens je woont NIET eens in Su. .net als Wayambo alias Waldootje. …..hier moet je komen met je grote kappa. ..go wadja jongoe. …. 10 dagen nog. ..a sori keba. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 7. Leuk toch dat er een weg naar hem is benoemd.
  Het volk zou de lange naam wellicht moeilijk onthouden dus zou een prijsvraag op zijn plaats zijn om een synoniem te gebruiken ter aanduiding van deze weg, bijvoorbeeld coca-pasie,welke makkelijk te onthouden is en ook makkelijk in de volksmond zal klinken.
  Bijvoorbeeld wat ook in aanmerking zou kunnen komen
  Tralala pasie
  A no mi pasie
  etc

  De naam moet dus voldoen aan
  makkelijk te onthouden
  makkelijk uit te spreken
  makkelijk herkenbaar
  makkelijk herzienbaar


  Maak melding
 8. Is dat niet de naam van de grootste crimineel van Suriname, die voor 11 jaar door de rechtbank is veroordeeld voor drugshandel en in Suriname voor 20 jaar voor de 8 december 1982 is veroordeeld?

  De man die leiding gaf aan een groep van 16 soldaten die op 25 februari 1980 een staatsgreep pleegde op het wettig gekozen regering van de republiek Suriname, verantwoordelijk is voor de Moiwana86 moorden, Kerstcoup gepleegd door telefoon op 27 december 1990, smeergelden van de Wijdenboschbruggen, 3 x skeer van Suriname, enz, enz,

  Surinamers/kiezers van Suriname, zie de grote heel ellende en heel grote armoede van uw leven, ook van uw (klein)kinderen, enz.

  zie dat deze man bezig is zichzelf in het zonnetje te zetten, bezig is met zijn enige eigen belang.

  Wie houdt, Wie Voor de Gek?

  Stem bewust op 25 mei 2020 bij de Algemene En Geheime Verkiezingen voor de DNa van de republiek van Suriname en van de dr- en rr-leden.

  Time4Change!, Tenzij…


  Maak melding
 9. Dus het wordt zeker een Didibri Highway.
  Iedere dode die op deze weg valt zal aan Kabouter zijn naam gelieerd worden.
  Wat verstandig om deze Highway naar Didibri te noemen.


  Maak melding
 10. De Highway moet vernoemd worden …. in ….. de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse Highway …. kado van de Communistische Republiek China.


  Maak melding
 11. Wees principieel, u die zichzelf beschouwd als tegenstander van deze regering. Rijdt niet op deze prachtige snelweg als u Bouterse en de NDP haat.


  Maak melding
 12. De paarse boevenbende kennende zal er 100% zeker een flinke (corrupte) nyang zijn gemaakt bij de aanleg van deze zogenaamde highway en het volk zal daar weer voor moeten opdraaien wanneer de rekening betaald moet worden. Net als bij de bosje brug.


  Maak melding
 13. crimineel! Zie hoe je herinnert zal worden en in de geschiedenis(boeken) van Suriname vermeld zal worden en leerlingen, studenten je zullen gaan kennen.

  Jouw naam hoort in het rijtje thuis van: hitler, gadaffi, sadam hoessein, hugo chaves, idi amen, papa dock, bay dock, maurice rupert bishop, mohammed hosni said moebarak, stalin, lenin, enz, enz.

  dictators die zich zelf verrijkten en in weelde leefden en schijt aan hun bevolking hadden. Allemaal zijn ten onder gegaan.

  Standbeelden enz van deze personen zijn allemaal neergehaald en zijn vernietigd.

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.


  Maak melding
 14. @Jay
  Jij moet je smoel dicht houden want je maakt ook gebruikt van deze wegen en bruggen. Dank aan NDP regering dat we door deze bruggen zoveel ontwikkelingen komen idioot. Waar is je verstand gegaan naar je kont?


  Maak melding
 15. =Beste NDPérs, de weg is mooi, maar ik weet niet of jullie dit weten. Pas over een paar jaar zal er afgelost worden, dus deze weg is met geleend geld gemaakt. de belastingbetaler mag in zijn zakken gaan.
  Dit is precies gegaan hoe die die Wijdenboschbrug toen gebouwd is.

  Ik zou Bouterse zijn naam gelijk laten verwijderen als een nieuwe regering plaatst zou nemen..


  Maak melding
 16. @Jk,

  Haal dat stront uit je ogen en lees nogmaals goed wat ik heb gepost.
  Lees jij ergens dat ik iemand de dood wenst?
  Ja, dat jij de eerst zou worden zou ik echt geen spijt hebben Pisvlek.
  En ja, dit wat jij zo mooi vindt is niet uit het zak van je Plesident gekomen en ook niet uit hun partijkas. Dit is gerealiseerd door te bedelen van je holmaat Boefie die se staatskas heeft leeggeplunderd


  Maak melding
 17. @ Jk 15 mei 2020 At 20:54
  Hou jij maar liever je kaolo smoel dicht, waardeloze kes kesi. Want je hebt zials gewoonlijk NIKS zinnigs te zeggen. Maar dat is niet verwonderlijk voor paarse rioolratten zoals jij. Kruip maar terug in de kont van je meester bouta en stik erin, paarse misbaksel.


  Maak melding
 18. Deze Highway is gerealiseerd met een lening en de deze lening zal betaald worden door de staat Suriname en niet door de moordenaar zelf.
  Als een persoon komt te overlijden dan na de dood wordt een straat of gebouw naar die overledene genoemd.
  Als voorbeeld; Johan Cruijff en ajax stadion.
  Moordenaar leeft nog en de nieuwe Highway is naar hem vernoemd MOORDENAAR DESI DELANO BOUTERSE HIGHWAY.
  in plaats van RAMBOCUS HIGHWAY..


  Maak melding
 19. @JK
  DDB heeft het kunnen realiseren!! NF heeft dit nooit gekund!!!!!!!! Stelletje afgekeurde klootzakken jullie. Ojaa en nog wat, daarnet zei je iets over mijn ogen?? Ik heb een oogje op je moeder😍
  Big Up president D.D. Bouterse
  Keep up the good work!!


  Maak melding
 20. Is deze zogenaamde “High Way”, zonder aansluitwegen ernaar toe soms gebouwd met persoonlijke financiering (dus uit eigen zak) van Bouterse, dat de weg naar hem vernoemd moet worden? Na de aanstaande verkiezingen, de naam gelijk veranderen en vernoemen naar een Surinamer die daadwerkelijk iets heeft betekend voor de natie. Deze “demon” heeft alleen maar verdeeldheid, haat en grote schande in Suriname gebracht. Moord en doodslag heeft hij gepleegd en noemt zich een christen? Een schande is hij voor het land betekend met die hele corrupte- en leugenaarsbende om zich heen.


  Maak melding
 21. RobG 15 mei 2020 At 20:47
  Wees principieel, u die zichzelf beschouwd als aanhanger van deze criminele regering, donder op naar je lijder


  Maak melding
 22. Er zullen weinige mensen zijn die deze onbelangrijke straat als zodanig zullen herinneren.Het volk zal het kennen als de Chinese high way die van nergens naar nergens gaat.
  Eerst hebben de NDPers de gronden langs de weg gekaapt en toen te weg aangelegd.


  Maak melding
 23. @Jk,

  Wat zal je moeder toch spijt hebben als ze dit gedrag van je leest. Ik zal me niet verlagen tot jou niveau om je moeder erbij te betrekken.

  Mijn moeder is in de tachtig jochie. Ben je zo minderwaardig van je zelf dat je de ouderen ook nog wilt misbruiken?
  Fooi toch jochie wat zal je piemelje spijt hebben toch. (Of ben je omgebouwd tot travestiet?)
  Zeker niet goed genoeg voor jonge vrouwen? Je krijgt je piemelje zeker niet hard genoeg voor de vrouwtjes.

  Dit had je persoonlijk in mijn gezicht gezegd moeten hebben. Geloof me dat je het niet na had kunnen vertellen wat met je gebeurt is vuile flikker.

  En ja, DDB alias Didibri heeft maar één ding kunnen realiseren. En dat is armoede, criminaliteit, fraudeurs, bedelaars, en nog veel meer. Dus kom hier geen rotzooi vertellen.


  Maak melding
 24. Xi Jinping highway!

  Gefinancieerd door de chinezen, ontworpen door de chinezen, aangelegd door de chinezen, onderhoud door de chinezen en deze weg gaat vooral gebruikt worden door de chinezen.


  Maak melding
 25. Dit wat ze hier “gerealiseerd” wordt in het buitenland een ‘eigenweg’ genoemd.

  Je kan zien dat men geen verstand heeft, en alles waar je met een ezelkar overheen zou kunnen rijden een “Highway” noemt.


  Maak melding
 26. Binnen 2 wkn vervangen door een bord met de tekst; Free at last!
  Trouwens, whahahaha, tjek die pica op starnieuws, weg is gezegend met cola. Armoedige troep. Waar is die champagne.

  Deze weg is nog niet betaald, net als het gemeentehuis in Nickerie. Bombarie voor niets. Schaamteloos.


  Maak melding
 27. Zoals ik al zei:
  Persoonsverheerlijking.

  Bouta-lovers zijn geen patriotten !
  Zij denken alleen aan het persoonlijk belang van hun idool Bouterse.

  ie aa Bouta ie aa Bouta ie aa Bouta ie aa Bouta ie aa wi dede gie Boutaah ie aaah !


  Maak melding
 28. @ Koos,
  Een highway vernoemd naar een moordenaar, net wat je zegt, een doodlopende weg, herinnerd aan een grote criminele moordenaar, na de verkiezingen, snel veranderen.


  Maak melding
 29. Deze zogenaamde highway van 9,5 kilometer kost $ 60 miljoen dollar. Men mag zelf gaan uitrekenen hoeveel het kost per kilometer. 100% heeft men weer eens een forse nyang gemaakt. Naar verluidt zijn de terreinen langs deze ‘highway’ van ndpers.


  Maak melding
 30. Al die “ mensen “ die deze historische gebeurtenis bekritiseren…uitschelden en weet ik veel wat….let op Karma. No go rij tap a passie. Big up Bouta….. en dat zonder 1 koper cent ontwikkelingshulp …..pe a monie de, na dja a monie de. Pe a 3200 miljoen de sa oeng kisie baka 25 -11- 1975….. Big up DDB…… en nog vele jaren na 25-05-2020. Soso lobie . Da na wang hipie pie pie, hoereeeeeee


  Maak melding
 31. ddb je zal herinnerd worden als de grootste crimineel van Suriname.

  Andere namen voor jouw: dictator, eigen belang,

  Zodra er een andere regeringscoalitie komt zal de naam van deze highway gewijzigd worden.

  Waarom?

  Omdat je een grote crimineel bent en het is voor de democratische rechtsstaat/ de republiek Surinsme niet goed dat toeristen, regeringsleiders, enz die op JAP landen over een weg rijden van iemand met zo veel bloed en ellende voor Suriname en de Surinamers.

  Dat begrijpt zelf de domste koe in de wereld.

  Surinamers zouden wel zeer dom zijn als er een andere regering komt om Suriname en de Surinamers zi te kijk te zetten in de wereld. Jouw naam aan die weg zal de Surinamers en de democratische rechtsstaat alleen maar schade en schande bezorgen.

  Zie hoe dom ndp-ers zijn.


  Maak melding
 32. EEN VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR LAAT EEN WEG NAAR ZICH VERNOEMEN:

  MI GADO MI JEZUS: IK WEET DAT WE MET EEN IDIOOT VAN DE EERSTE ORDE TE DOEN HEBBEN


  Maak melding
 33. Wat een pijn allemaal hier. Ik ga helemaal stuk bij het lezen van jullie comments!! Hebben jullie al toiletpapier of genoeg flessen water voor na 25 mei?? En Nobruya veeg de schuim van je bek en ga in je mandje liggen en vergeet daarbij zeker niet je pillen in te nemen. Ik geniet gewoon van jullie verslagenheid en de ongebreidelde kwaadheid dat het in jullie los maakt, alle primitieve instincten komen hier los L.O.L!!!


  Maak melding
 34. Coppenamestraat is jaggernath lachmonstraat geworden. Dat is belachelijk. Deze weg mt brug en al is nieuw. Dankzij Bouterse kan je nu vlugger nr luchthaven. Nu krijgt NDP weer alle zetels op Para. Komen ook woningen daar. Heel Su helpen deze mensen. Binnenland met meer licht/stroom. Bouta bigi


  Maak melding
 35. highway betekent snelweg in het engels….dan is dit de korste snel weg ter wereld 9 km……is gewoon een zij straat die twee wegen aan elkaar koppelen….60 miljoen dollars naar de klote voor zo een kort straatje


  Maak melding
 36. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Nieuwe highway geopend en vernoemd naar de veroordeelde president D. Bouterse.

  Dus de domme Paarse NDP aanhangers zullen bijzonder blij zijn.
  Maar na 25 mei 2020 zullen ze het met hun lege Paarse zakken ook deze lening aan de Chinezen moeten aflossen.

  @Frank 15 mei 2020 At 22:37
  Ja hoor!!! Die domme Frank Creton met zijn Paarse schilderijen, heeft ook zijn bijdrage middels een reactie geleverd op WKN.

  Deze man is bijna elke dag bezig via een lokale radiozender in Amsterdam, WKN van alles en nog wat te beschuldigen.

  Je mag geen enkele kritiek leveren op Bouterse, Boefdraad, Abrahams etc.
  Volgens Frank Creton heeft niemand van de NDP gefraudeerd.

  Wel mag gezegd worden, dat zijn olieverf schilderijen prachtig zijn.

  Morgen (zaterdag) zal hij zeker weer bellen naar deze lokale radiostation in Amsterdam en ook nog kritiek leveren op WKN.


  Maak melding
 37. Wij Surinamers houden niet van lange namen. DDB HIGHWAY zou beter klinken. We hebben ook een Johan Adolf Airport, maar is meer bekend als Zanderij. Soms noemt met het JAP Airport. Het baart mij meer zorgen om de kosten. 9,5 km kosten 60 miljoen USD ( 6,3 miljoen USD per km.)


  Maak melding
 38. Het is echt geen kunst om met geleend geld veels te dure/overgefactureerde onderhands gegunde infrastructurele projecten uit te laten voeren waarbij notabene een groot deel v.h. geld in corrupte zakken verdwijnt en toekomstige regeringen opgezadelt worden met de betaling v.d. rekening.

  Dat zou iedere halvegare idioot wel kunnen doen en dat is iets wat die hersenloze paarse slaven/bouta’s kontlikkers maar niet kunnen begrijpen. Ach tja, een kinderhand is nou eenmaal gauw gevuld en de stomme paarsen kunnen vanwege gebrek aan werkende hersenen toch nooit verder kijken dan hun neus lang is.


  Maak melding
 39. A1 of A2 maar zo een lange naam voor een snelweg gewoon om te lachen, wonen in suriname trouwens alleen blakamang


  Maak melding
 40. Kon een korter naam zyn mang! 8december higway.ieder zou het weten.straks word de centrale bank van Suriname ook hernoemd.dat word centrale bank van hoefdraad!!!staatskast word Ingrid kast.staatsolie word ndp olie.👍🏻


  Maak melding
 41. En wat voor opening van deze highway???dan is dat werk nog niet af.tot waar ik weet zou het tot Latour gemaakt worden tog!samsa monie klarie ???wie had die begroting gemaakt??soso ka demang doe neks moro.wie gaat dat stuk van highway markt tot Latour maken???of moet er weer geleend worden voor dat stukje??


  Maak melding
 42. Suggestie; na 25 mei heet het
  Tra la la pasie.
  En die arme mensen die straks gaan wonen langs deze weg.
  Hoe gaan zij vanwege de hoge snelheden deze weg met aangepaste snelheid betreden?
  Of gaat het een alternatieve oplossing worden voor de zelfmoordplegers?
  Bosjebrug wordt misschien eentonig.


  Maak melding
 43. @JK
  Als je moeder tachtig plus zou ik graag haar willen boiii want die zijn juist met ervaring. Je wil zo graag in me gezicht komen zeggen maar je heb geen lef lummel.


  Maak melding
 44. En dat voor iemand die gelovig schijnt te zijn.
  Eerzucht. Een vd tekenen vd naderende dag des oordeels

  Liever hij dan ik

  Inieder geval blijft de weg voor mij en veke anderen . De Highway heten.
  Net zoals para pasi nogsteeds wordt gebruikt. En zelfis Pad van Wanica door politici nogsteeds wordt genoemd.

  Maar ja. Overgrote derl Hindoestanen wonen langs het Pad v Wanica dus moest er geslijmd worden met de naam Indira Gandhi

  Donder toch op man
  Dat mens is nieteens nasr Sur ooit geweest.

  Krijgen we dalijk in Nickeri wasr overwegend hindoestanen wonen; een Benezir Buthoweg?
  Oeps .gaat niet doir. Deze is een moslim

  Je verdient al je bigie monie en dan nog wil je eer voor het werk waarvoor je gekozen ben te doen.

  En dit geldt ook voor Lachmonstraat en Arronstraat En Derbystraat
  Allemaal eerzuchtige dieven


  Maak melding
 45. In het westen van de USA heten ze freeways omdst er geen tol betaald hoeven te worden. In het oosten heten ze tol wsys en iedereen kent de vrije alternatieve wegen. Maximale snelheid 65mile per uur. In de woestijn mag je 100 mile rijden. De namen zijn I 5 en I 10 oftewel interstate 5 en 10.
  De nieuwe weg mag 80 km op gereden worden. Lijkt wel een weg voor 120 km per uur. Brand nieuwe asphalt en geen tegen liggers. Straks 60 miljoen usd betalen. Mag wel even van genieten voordat de weg beschadigd wordt door de zware hout trucks.


  Maak melding
 46. @Ik
  Hallo analfabeet lees goed voor je iets schrijft. En je zou mijn moeder graag willen hebben toch. Nou duidelijk dat je niet goed genoeg voor jonge vrouwen bent.
  Ga toch afrukken flikker.


  Maak melding
 47. Nps nog vhp nog pl hebben dit nooit in hun regeringen kunnen realiseren.
  Alleen de december moorden propageren verder niks.
  Geen verkiezingsprogramma wat ze zullen betekenen voor de mofina wang ze beschouwen zichzelf als mofina om te komen graaien in een lege grabbelton. Niet werken maar wel ontvangen en hectaren aan zogenaamde groenteboer om ze later te gaan verkavelen en voor woekerprijzen te verkopen om daarna of voor een hypotheek op te nemen.
  Effe op hold voor die oplichters.


  Maak melding
 48. NDP legt geen waterleiding aan om ze na de verkiezing weer op te gaan graven of half werk leveren.
  Natuurlijk heb je sommigen op de ministeries die worden betaald dingen tegen te werken. Zij moeten daarmee leven niet ik die Gewetenlozen.
  Geen fly over maar wel dit👏👏👏👌wie het kleine niet eert is het grote niet waard.


  Maak melding
 49. Ik hoop dat alle verstandige Surinamers nu beseffen dat alle Surinamers gedwongen worden om iemand te eren
  die op een misdadige wijze een staatsgreep had gepleegd en daar voor nooit is veroordeeld,
  die onschuldige burgers heeft vermoord, die in het buitenland is veroordeeld voor handel in drugs,
  die Suriname onder zijn leiding meerdere malen in de schulden heeft gestoken,
  die ook dit keer weer anno 2020 onder zijn leiding Suriname heeft vernietigd.

  Beste verstandige Surinamers,
  wij worden gedwongen om te accepteren dat wij nationaal en internationaal aan de schanpaal worden genageld.
  Gaan wij dit accepteren ?
  Gaan wij dit toelaten ?
  Of weten wij beter en zullen wij beter laten zien ?

  Red Suriname. Krakti !

  Un kondre ab yu fa nodoe.


  Maak melding
 50. Het eren van onze leiders, zelf koloniale leiders is ons aangeleerd, we zingen nog steeds op 1 julie”Free fee, wie kong free, tangi fu na koning Willem 111. Alsof hij voor de vrijheid van de slaven had gezorgd. Misschien zou het geen slecht idee zijn,om wanneer wij over die brug rijden, uit volle borst een tra la la liedje te zingen.


  Maak melding
 51. De aller beste naam voor deze zogenaamde highway moet zijn, Xi Jinping Highway, de naam van de president van Volksrepubliek China.

  Waarom?

  Het geld waarmee het bekostigd is, is geleend van China en er nog niet voor deze lening en hoge rente voor is afbetaald. Dus is het niet van Suriname. Pas bij de laatste aflossing aan China zou het van Suriname zijn.

  Deze verbindingsweg noord – zuid van Suriname in het gebied waar je
  al hebt wegen hebt van zeer belangrijke personen, waar ook wegen naar zijn genoemd zoals,
  Kennedyhighway, Indira Gandyweg en Suriname bilaterale banden mee heeft, USA, India en China.

  Hierdoor zou het ook in Suriname voor kunnen zorgen dat er geen spanningen ontstaan tussen de diverse groepen, omdat de een etniciteit zich bevoorrecht voelt en anderen zich achtergesteld voelen.

  Advies aan DNA, instituut van straatnamen in Suriname die namen van straten wijzigt
  Als er een andere coalitieregering komt noem deze zogenaamde Highway, Xi Jinping Highway. Hiermee wordt de band met China ook duidelijk aangegeven en krijgen wij in Suriname ook straatnamen van beroemde Chinezen, die iets voorstellen in de wereld en er geen spanningen bij de diverse groepen ontstaan.

  Andere goede alternatieve namen:

  – Wayono Highway,
  – Marron Highway
  – Passant Highway


  Maak melding
 52. Waarvan Suriname gered moet worden zijn de zogenaamde schreeuwers om gerechigheid, zij die onze winkels vullen met onnodige goederen, merken pindakaas, zelfs uit India, terwijl onze lokale pindakaas een upgrade krijgt in $ of euros, maak van de Surinaamse pinda een Jippi achtig, Calve achtige pindakaas en verkoop het dan aan het buitenland. Hoeveel word er jaarlijks uitgegeven aan Morjon sardien? grootste deel van het volk eet geen Morjon Sardien, maar het krijgt prioritijd om geimporteerd te worden. Als we 1 jaar jaar geen morjon importeren, dan is de Highway afbetaald, en 2 jaar later is de highway verlengd met nog eens 9.5 km, 3 jaar later is langs de higway een morjon fabriek opgezet.


  Maak melding
 53. Wie wil nou Morjon sardien eten. Dat zijn dode vissen van 4 jaar geleden en ingeblikt met allerlei chemicaliën! Eet gewoon Surinaamse warang visie, vers, gezond en lekker!


  Maak melding
 54. dat stukje weg is toch geen naam waard hagway,die naam al zo wie zo niet, meer binnen weg, dan hoefde het geen naam ,een highway moet wel compleet zijn dat is deze weg totaal niet,haal het naambord maar weg, succes,


  Maak melding
 55. Er zijn nog genoeg wegen/straten in Suriname over voor de VHP, indien zij zo graag een naam willen geven van één van hun mensen! In feite moet je wel iets belangrijks gedaan hebben. Maar voor deze ene keer kunnen ze alvast met iets kleins beginnen. De Watermolenstraat wordt de Asis Gayadien doorsteek! Je moet toch ergens beginnen!


  Maak melding
 56. In Suriname is echt alles mogelijk wat in beschaafde landen onmogelijk is: Een weg vernoemen naar een veroordeelde meervoudige moordenaar die de maximale gevangenisstraf opgelegd heeft gekregen. Surinamers moeten zich diep schamen. Dat Bouterse geen schaamte kent, is bekend. Hij heeft een plaat voor zijn kop. Maar zijn volgelingen. Die moeten zich diep schamen. Waar zijn jullie principes gebleven?


  Maak melding
 57. @Dotveba, Johan Adolf Pengel was voor die tijd, als griffier van de rechtbank belangrijk voor de creool, Zijn liefde voor recht, maakte hem geschikt als vakbonds leider en minister president van het land. Lachman was leergierig en kon als loopjongen bij een advokatenkantoor opklimmen tot advokaat, echter moet niet worden vergeten dat hij een handlanger werd van de toenmalige notarissen, die de baboeng alle geld afhandig wist te maken door slinkse verhalen,fraude en oplichting. Deze babungs liepen huilend over de straat met hun handen in het haar, jammerend, zeggende “Ai,ai disi notaris fufuru alla mi moni”, ik denk dat velen van hun nazaten daarna advokaat en notaris wilden worden, frustratie.


  Maak melding
 58. @ asagi, weet je niet dat een aantal continenten genoemd zijn naar personen
  Een zekere Romein Africanus, heeft het continent Africa naar zichzelf genoemd, daarmee werd verdeel en heers toegepast. Afro-Americanen worden naar 2 continenten verwezen,waar ze niets mee te maken hebben en voorheen nooit bestond, Africa moet zijn het land van cush/Zwart
  Cush (Bijbel) … Cush wordt van oudsher beschouwd als de gelijknamige voorouder van de mensen van het “land van Cush”, een oud gebied waarvan wordt aangenomen dat het zich aan weerszijden of aan beide zijden van de Rode Zee bevond.


  Maak melding
 59. Bigi Sma 15 mei 2020 At 20:14
  Leuk toch dat er een weg naar hem is benoemd.
  Het volk zou de lange naam wellicht moeilijk onthouden dus zou een prijsvraag op zijn plaats zijn om een synoniem te gebruiken ter aanduiding van deze weg, bijvoorbeeld coca-pasie,welke makkelijk te onthouden is en ook makkelijk in de volksmond zal klinken……
  ====================================================

  Bigi Sma,

  Wat denk je van: BOUTA “WEG”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES