Gestrande reizigers met SLM ticket betalen 700 euro voor KLM repatriatievlucht

40
Tweede groep repatrianten uit Nederland keert vandaag terug naar Suriname
Archieffoto: naar Suriname vertrekkende passagiers op Schiphol.

Komend weekend staat er een nieuwe vlucht gepland voor gestrande Surinaamse reizigers in Nederland, die terug willen naar Suriname. Het gaat om een repatriatievlucht uitgevoerd door de KLM, waarmee 320 personen op zondag 17 mei terug kunnen.

Gestrande passagiers met een KLM-ticket hoeven niets te betalen, terwijl personen met een SLM-ticket 700 euro moeten betalen voor hun terugreis. Dat zei Daniëlle Veira, coördinator van het nationaal managementteam COVID-19, gisteren tijdens de persconferentie.

Getracht zal worden om in India gestrande Surinamers te laten aansluiten op deze vlucht. De mensen zouden hiervoor van New Delhi naar Schiphol moeten vliegen, waarna ze verder naar Suriname kunnen met de KLM.

Ook deze personen zullen voor veertien dagen in overheidsquarantaine worden geplaatst. Luister hier naar Veira:


40 REACTIES

 1. De mensen die met KLM vliegen, kiezen voor kwaliteit en krijgen er een uitstekende service voor terug. Dat blijkt ook hier weer.

  Slm laat de mensen die het al moeilijk hebben in de steek. Wendy kan dus alvast verhaal gaan halen bij Viera!

  Een wijze les voor de degen die met slm hebben gevlogen. Trek hier lering uit en kies voortaan voor de uitstekende service van KLM om gedoe in de toekomst te voorkomen. Je betaalt iets meer, maar je krijgt er veel voor terug.


  Maak melding

 2. Precies “Klaagzang” heeft gelijk goedkoop is uiteindelijk duurkoop je denkt Slm te steunen maar zie hier weer ze laten je KEIHARD vallen Slm Shame on you aan de andere kant sranan sma tranga jesi en hardleers dussss….
  gemodereerd

 3. Beste mensen slm gaat alle gemaakte kosten vergoeden.contact opnemen met dhr Anand Biharie tegen een kleine vergoeding wordt slm voor de rechter gesleep.staat is grote aandeelhouder van slm.


  Maak melding

 4. NOODFONDS HOEFDRAAD IS LEEG: DAAROM UITZONDERINGSTOESTAND……….ONDER HET MOM VAN COVID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  In het noodfonds is er nog geen geld, maar dit weerhoudt de overheid niet om nu al een aanvang te maken met de uitvoering van het sociaal en economisch ondersteuningsplan. Alvast zal geput worden uit de algemene werkrekening van de staat, legde Hoefdraad uit. De economie moet weer snel aan de praat worden gekregen. “We hebben er niks aan dat de hele samenleving van hand-outs moet leven”, stelde de bewindsman.

  De regering gaat in eerste instantie proberen de middelen bij de handelsbanken te lenen door onder meer de kasreserve te doen verlagen. Mocht dat niet lukken, dan mogen op basis van de wet Uitzonderingstoestand Covid-19 leningen bij de Centrale Bank van Suriname worden gesloten.


  Maak melding

 5. Ik geef klaagzang 100% gelijk.
  Ik heb wel een paar keer gevlogen met de SLM.
  Maar ik kies altijd voor de KLM en heb een doorlopende reis en annuleringsverzekering voor de hele gezin.
  Boek de volgende keer gewoon KLM.


  Maak melding

 6. Grote boeven zijn die mensen van KLM. In crisistijd vraag je 700 euro voor een enkele reis! Een bedrag van 350 euro zou redelijk zijn. Maar kondremang, no spang, de regering van Suriname gaat het goedmaken, jullie gaan allemaal in een 4 sterren hotel opgevangen worden met ontbijtbuffet!


  Maak melding

 7. Waarom moest slm zonodig klm passagiers vervoeren tegen betaling nu zijn de mensen met een slm ticket de dupe van want die konden op de twee vorige vluchten niet naar huis.De autoriteiten onderschatten de problemen wat de gestrande Surinaamse reizigers meemaken en nu nog dit (700€).


  Maak melding

 8. Vlieg met de KLM mensen.
  Vlieg nooit met de slm ..the NOT trusted wings.
  Mensen worden keer op keer gewaarschuwd niet met de slm als vliegcarrier te reizen en nu zien en voelen ze het waarom.
  gemodereerd

 9. Allemaal geklaag en gedoe. Negentig procent van de mensen die her en der vastzitten en nu in vervelende toestanden zitten hebben het aan zichzelf te danken. Er is RUIM van te voren gewaarschuwd dat het luchtruim van de meeste landen zou worden gesloten. De luchtvaartmaatschappijen kwamen de passagiers tegemoed om de tickets voor 1 en bij sommige maatschappijen zelfs voor 2 jaar geldig te verklaren. Maar nee, men moest en zou reizen, men moest en zou de vakantie afmaken. Wel jullie zochten het toen toch ook zelf uit, zoek het nu ook maar zelf uit. Waarom moet KLM voor lager dan 700 euro vliegen? Take it or leave it. Ik heb geen moment medelijden met deze onverantwoordelijke gasten.
  Ba soekoe, ba vinie, ba tjarie zegt een wijs Surinaams gezegde. Klagers, VLIEG op! tja, ok, als je betaalt
  gemodereerd

 10. @Wayambo
  Je bent een idioot.
  De reizigers zijn niet met een one way ticket naar Nederland gereisd met de SLM.Ze hebben voor een two way ticket betaald .Het is de verantwoordelijkheid van de slm deze passagiers terug te vliegen naar Suriname.De KLM gaat voor de volle prijs vragen want dat zal wat moois worden dat men straks naar Nederland reist met de slm en als slm in gebreke blijkt ze op te halen dan gaat men eisen van de klm ze terug te vliegen voor halve prijs.
  Ze hebben de slm betaald voor hun heen en terug reis”eis dan de slm om ze op te halen.


  Maak melding

 11. De SLMers betalen dus wat de verzekering van de vliegmaatschappij of de regering had moeten betalen voor het meenemen van hun mensen. Corona en de sluiting van het luchtruim is de mensen overkomen want anders waren ze op de afgesproken datum of om en nabij terug zijn gekomen. Dus Veira moet niet kletsen. De repatrianten van de 17e en eerdere vluchten moeten de eigenaren van de SLM verantwoordelijk stellen voor de vertraagde terugkomst en de extra onkosten die ze moesten maken doordat Suriname het luchtruim had gesloten.
  Verder moet men de president de minister van Finaciën Sociale zaken en H&T hoofdelijk verantwoordelijk stellen voor hun ongemak.


  Maak melding

 12. Mogen nu ook de urnen van overleden mensen mee en moeten ze ook betalen?
  &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

  Wayambo 12 mei 2020 At 17:41

  In crisistijd leer je wie je echte vrienden zijn en wie profiteurs!
  &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
  Hopelijk bedoel je niet Nederland en de KLM want jij zie alles aan de Noordzee mbt Suriname slecht.


  Maak melding

 13. Surinamers…. Reken niet op hulpverlening uit Europa zolang er in paramaribo boefie en baas aan het bewind zijn… Ja,een brug met geleend.. chinees geld aan de burgers laten zien…De Chinezen hebben het ook gebouwd… Die en nog een Covid fonds.. rekening krijgen de Surinamers nog.. gepresenteerd.. Stuur op 25 mei.. de ndp-regering regelrecht de Surinamerivier in… Slandskas van de republiek Suriname is leeg.. Kasreserve is verdwenen.. Een rechtelijk onderzoek wordt gaandeweg bemoeilijkt… Haitianen zijn bijgevoegd…, als Surinamers..Ndp heeft hun extra opgeroepen om te gaan stemmen.. . Een fraude netwerk zegt abop.., voorzitter Ronnie.. Brunswijck.. Mensen stem tegen de hoge marktprijzen voor levensmiddelen… Zeg nee tegen de ndp…


  Maak melding

 14. Gratis pakket,huur van helikopter kosten 240.000 USA dollar per maand,boefdraat vliegt privé_jet kosten new York naar Suriname 84000 USA dollar.vice president vliegt met charter,onze president vliegt ook met charter er is genoeg dollar voor bepaalde personen.


  Maak melding

 15. De mensen moesten geduldig zijn volgens DNV jullie worden terug gehaald.Waarom verrekenen de slm en de klm de kosten niet onderling men moet in NL.al zolang in quarantaine wachten om naar huis te mogen is geen pretje.De gezondheid van de mens gaat voor het financiële plaatje maar dat geldt niet voor onze Surinaamse reizigers wordt politiek mee bedreven.Ga in gesprek slm en klm want die zelfde passagiers zullen jullie hierop afrekenen.


  Maak melding

 16. Repatriëring, ik wist dat dit inhoud, je mensen terughalen.
  In deze noodsituatie is winstbejag, prioriteit.

  Een familielid in Nederland, was gestuurd naar de VK.
  Bijde regeringen, zorgeden dat dat hij, terug gehaald werd, wanneer mogelijk.

  De werkgever, heeft alle kosten, voor hem betaalt.
  Een grote pluim voor de werkgever.


  Maak melding

 17. Slm goeie maatschappij. Dit geld is voor Bouta met ze aanhang. Dus ga Bouta stemmen krijg je meer van dit
  gemodereerd

 18. reciproke gedrag noemt men dat.
  SLM laat mensen met een KLM ticket betalen en KLM doet hetzelfde.
  Dus Wayambo sssstttt niet te hardop denken wat niet juist is


  Maak melding

 19. Je gaat nu een mier toch niet met een olifant vergelijken. Je moet als reus flair gedrag tonen! Ach jochie, ik zal je deze keer omdat er crisis is matsen met de helft van de prijs!


  Maak melding

 20. Mevrouw Veira mag blij zijn dat ander landen
  Sranan-staatsburgers ter wille zijn, ook al kost
  het wat extra !

  Terug-claimen alle gemaakte extra kosten bij de
  SLM en de grootaandeelhouder, de regering van Sranan !

  Mevrouw Veira doet er goed aan de bevolking van Sranan
  opheldering te geven van de illegale binnentreding van
  de woning van dhr Rodney Cairo ! Zijn illegale mishandeling,
  het illegaal wegnemen van zijn eigendommen !
  Kortom over het Cairo-Schandaal, waarbij ernstige mensen-
  rechten-schendingen zij gepleegd !
  Meneer Cairo is door het optreden van de politie, gered van
  illegale ontvoering of erger, door gemaskerde medewerkers van
  de zogenoemde Veiligheidsdienst, onder leiding van mevrouw
  Veira !

  Mevrouw Veira zwijgt in alle talen !

  Aub staatsburgers van Sranan schakelt u de VN in, de OAS,
  Inter-Amerikaans mensenrechten-hof, Caricom,
  EU en regeringen van alle andere landen !

  Stop Mensenrechten-schendingen in Sranan, onmiddellijk !!!!!!!!!!
  gemodereerd

 21. Mensen die hier klagen en van alles weer opschrijven het is normaal . Dat je moet betalen als je met een andere maatschappij terug wilt dan waar je een ticket bij hebt gekocht. Dus iedereen die met een andere maatschappij terug willen moeten voor de reis betalen. KLM passagiers die met slim terug willen betalen aan de SLM en SLM passagiers betalen aan de KLM. Wil je niet betalen moet je maar wachten tot je terug kan vliegen met de maatschappij war je de ticket hebt gekocht.
  NL onderdanen die buiten NL zijn en terug willen betalen binnen Europa €300,00 en daar buiten€€900,00 om terug te komen. Als ze het via de bemiddeling van de overheid doen.
  gemodereerd

 22. Tsja als je een SLM ticket hebt wacht je op een SLM vlucht. Wil je met de KLM mee dan moet je van de KLM betalen. Daar kan de SLM vrij weinig aan doen.


  Maak melding

 23. Slm heeft 2 vluchten uitgevoerd dus de mensen met een Slm ticket hebben ervoor gekozen daar te blijven. Die met een Klm ticket hebben ook betaald. Mooie grap. Ook in europa en buiten europa moeten de mensen een ticket kopen als ze met klm moeten. We lezen het ook. Buirendien heeft Klm miljarden gehad van de staat en toch duizende mensen op straat gezet.
  Binnenkort komt jullie gekke koelie terug
  gemodereerd

 24. Alle maatschappijen zijn boeven want TUI laat helemaal niets van zich horen. Mijn retour vlucht was op 24 maart samen met mijn broer. We zijn niet vertrokken op die data want ipv 21:00 vliegen zijn ze 09:00 in de ochtend gegaan. Zonder ons in te lichten maar mensen die op een later datum zouden vertrekken hebben bij betaald om eerder weg te gaan. Die zijn dus op met mijn vlucht gegaan.

  Mijn broer kon vijf dagen later wel, maar wel 700€ bij betalen.

  Dus alles gaat om geld. Wij waren hier met mijn moeder, broer en zus. Mijn moeder is na tien dagen overleden.
  We zitten hier (mijn zus en ik) zonder geld en met alle spullen van ons mams. Je kan terug als je 900€ betaald maar dan wel zonder bagage.
  Ik ben waarschijnlijk mijn baan kwijt dus ik heb geen geld, ik ben ook nog een single ouder van drie kinderen en hoofdkostwinner.

  Dit is ronduit walgelijk hoe TUI reageert. Niet bereikbaar, ook niet telefonisch. Reisbureau ook niet.
  gemodereerd

 25. Intussen is de regering bezig nog meer ambtenaren aan te nemen. Meer dan 51% procent van de beroeps bevolking wordt door de overheid betaald. In Nederland is dat 10%. Nu al komt de overheid maandelijks SRD350 miljoen tekort. Hoe zal het na de verkiezingen zijn? Dat zou iedere Surinamer bezig moeten houden. Ongelooflijk dat de leden van de coalitie het zo ver hebben laten komen. Niemand heeft een eigen geweten. De partij lijn is heilig. Ze zitten er niet voor het volk maar voor de partij en partijsponsors die vanaf 1996 het voor het zeggen hebben. En de vette contracten on de wacht slepen.


  Maak melding

 26. KLM doet dat ook met eigen gestrande reizigers die betalen meer dan 1.000 euries dus no zeur.
  Waarom mag dat dan niet gelegenheid maakt de dief.


  Maak melding

 27. Waar is die geweldige Boeing 777 van de SLM gebleven, tegen de tijd dat het gaat vliegen is dat terug naar het leasebedrijf.
  gemodereerd

 28. Het moet een les voor ons als Surinamers zijn dat wanneer er een bepaald ziekte zoals we nu te maken hebben met covid 19 in de wereld opduikt,als het niet perse moet liever de plane niet te pakken naar het buitenland maar blijf thuis.Ik heb het niet tegen degenen die voor de pandemie al in het buitenland waren.want wat zien wij vandaag de dag er zijn zoveel Surinamers die terug willen maar in de praktijk is het echt niet zo makkelijk.
  gemodereerd

 29. Klaas de Groot 12 mei 2020 At 23:59

  @Wayambo 12 mei 2020 At 16:45
  Eerst nadenken. Het vliegtuig vliegt leeg terug. Dus het bedrag is zelfs heel redelijk.
  ***********************************************************
  Nee er gaan een paar Nederlanders en heel veel bevroren fruit gevuld met poeder terug
  Binnenkort is er ook een zeevracht a boto o spang nanga blok!


  Maak melding

 30. Waar is wendy met haar commentaar!
  Er worden wegen opgeknapt v oor verkiezings tijd maar de eigen mensen worden in de steek gelaten.


  Maak melding

 31. @ Wayambo:Een wandelreis is normaliter altijd duurder dan een retourtje. Weet dat.
  Hun verplichte verblijf 14 dagen in een 4 sterren hotel is noodzaak, geen gerief.
  Patriottisme is goed maar als mens moeten wij rationeel kunnen denken en handelen. Emotioneel handelen is mooi maat niet altijd wenselijk. De realiteit is wat het is.
  Verbaast U niet. Verwondert U slechts.


  Maak melding

 32. Surinamers kunnen niet thuisblijven, ook niet tijdens Corona. Als ze te lang thuisblijven…deng go e krasie.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.