Gestrande reizigers met SLM ticket betalen 700 euro voor KLM repatriatievlucht

28
Tweede groep repatrianten uit Nederland keert vandaag terug naar Suriname
Archieffoto: de naar Suriname vertrekkende passagiers van de eerste vlucht.

Komend weekend staat er een nieuwe vlucht gepland voor gestrande Surinaamse reizigers in Nederland, die terug willen naar Suriname. Het gaat om een repatriatievlucht uitgevoerd door de KLM, waarmee 320 personen op zondag 17 mei terug kunnen.

Gestrande passagiers met een KLM-ticket hoeven niets te betalen, terwijl personen met een SLM-ticket 700 euro moeten betalen voor hun terugreis. Dat zei Daniëlle Veira, coördinator van het nationaal managementteam COVID-19, gisteren tijdens de persconferentie.

Getracht zal worden om in India gestrande Surinamers te laten aansluiten op deze vlucht. De mensen zouden hiervoor van New Delhi naar Schiphol moeten vliegen, waarna ze verder naar Suriname kunnen met de KLM.

Ook deze personen zullen voor veertien dagen in overheidsquarantaine worden geplaatst. Luister hier naar Veira:

- Advertentie -

28 REACTIES

 1. De mensen die met KLM vliegen, kiezen voor kwaliteit en krijgen er een uitstekende service voor terug. Dat blijkt ook hier weer.

  Slm laat de mensen die het al moeilijk hebben in de steek. Wendy kan dus alvast verhaal gaan halen bij Viera!

  Een wijze les voor de degen die met slm hebben gevlogen. Trek hier lering uit en kies voortaan voor de uitstekende service van KLM om gedoe in de toekomst te voorkomen. Je betaalt iets meer, maar je krijgt er veel voor terug.


  Maak melding

 2. Beste mensen slm gaat alle gemaakte kosten vergoeden.contact opnemen met dhr Anand Biharie tegen een kleine vergoeding wordt slm voor de rechter gesleep.staat is grote aandeelhouder van slm.


  Maak melding

 3. NOODFONDS HOEFDRAAD IS LEEG: DAAROM UITZONDERINGSTOESTAND……….ONDER HET MOM VAN COVID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  In het noodfonds is er nog geen geld, maar dit weerhoudt de overheid niet om nu al een aanvang te maken met de uitvoering van het sociaal en economisch ondersteuningsplan. Alvast zal geput worden uit de algemene werkrekening van de staat, legde Hoefdraad uit. De economie moet weer snel aan de praat worden gekregen. “We hebben er niks aan dat de hele samenleving van hand-outs moet leven”, stelde de bewindsman.

  De regering gaat in eerste instantie proberen de middelen bij de handelsbanken te lenen door onder meer de kasreserve te doen verlagen. Mocht dat niet lukken, dan mogen op basis van de wet Uitzonderingstoestand Covid-19 leningen bij de Centrale Bank van Suriname worden gesloten.


  Maak melding

 4. Ik geef klaagzang 100% gelijk.
  Ik heb wel een paar keer gevlogen met de SLM.
  Maar ik kies altijd voor de KLM en heb een doorlopende reis en annuleringsverzekering voor de hele gezin.
  Boek de volgende keer gewoon KLM.


  Maak melding

 5. Grote boeven zijn die mensen van KLM. In crisistijd vraag je 700 euro voor een enkele reis! Een bedrag van 350 euro zou redelijk zijn. Maar kondremang, no spang, de regering van Suriname gaat het goedmaken, jullie gaan allemaal in een 4 sterren hotel opgevangen worden met ontbijtbuffet!


  Maak melding

 6. Waarom moest slm zonodig klm passagiers vervoeren tegen betaling nu zijn de mensen met een slm ticket de dupe van want die konden op de twee vorige vluchten niet naar huis.De autoriteiten onderschatten de problemen wat de gestrande Surinaamse reizigers meemaken en nu nog dit (700€).


  Maak melding

 7. @Wayambo
  Je bent een idioot.
  De reizigers zijn niet met een one way ticket naar Nederland gereisd met de SLM.Ze hebben voor een two way ticket betaald .Het is de verantwoordelijkheid van de slm deze passagiers terug te vliegen naar Suriname.De KLM gaat voor de volle prijs vragen want dat zal wat moois worden dat men straks naar Nederland reist met de slm en als slm in gebreke blijkt ze op te halen dan gaat men eisen van de klm ze terug te vliegen voor halve prijs.
  Ze hebben de slm betaald voor hun heen en terug reis”eis dan de slm om ze op te halen.


  Maak melding

 8. De SLMers betalen dus wat de verzekering van de vliegmaatschappij of de regering had moeten betalen voor het meenemen van hun mensen. Corona en de sluiting van het luchtruim is de mensen overkomen want anders waren ze op de afgesproken datum of om en nabij terug zijn gekomen. Dus Veira moet niet kletsen. De repatrianten van de 17e en eerdere vluchten moeten de eigenaren van de SLM verantwoordelijk stellen voor de vertraagde terugkomst en de extra onkosten die ze moesten maken doordat Suriname het luchtruim had gesloten.
  Verder moet men de president de minister van Finaciën Sociale zaken en H&T hoofdelijk verantwoordelijk stellen voor hun ongemak.


  Maak melding

 9. Mogen nu ook de urnen van overleden mensen mee en moeten ze ook betalen?
  &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

  Wayambo 12 mei 2020 At 17:41

  In crisistijd leer je wie je echte vrienden zijn en wie profiteurs!
  &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
  Hopelijk bedoel je niet Nederland en de KLM want jij zie alles aan de Noordzee mbt Suriname slecht.


  Maak melding

 10. Surinamers…. Reken niet op hulpverlening uit Europa zolang er in paramaribo boefie en baas aan het bewind zijn… Ja,een brug met geleend.. chinees geld aan de burgers laten zien…De Chinezen hebben het ook gebouwd… Die en nog een Covid fonds.. rekening krijgen de Surinamers nog.. gepresenteerd.. Stuur op 25 mei.. de ndp-regering regelrecht de Surinamerivier in… Slandskas van de republiek Suriname is leeg.. Kasreserve is verdwenen.. Een rechtelijk onderzoek wordt gaandeweg bemoeilijkt… Haitianen zijn bijgevoegd…, als Surinamers..Ndp heeft hun extra opgeroepen om te gaan stemmen.. . Een fraude netwerk zegt abop.., voorzitter Ronnie.. Brunswijck.. Mensen stem tegen de hoge marktprijzen voor levensmiddelen… Zeg nee tegen de ndp…


  Maak melding

 11. Gratis pakket,huur van helikopter kosten 240.000 USA dollar per maand,boefdraat vliegt privé_jet kosten new York naar Suriname 84000 USA dollar.vice president vliegt met charter,onze president vliegt ook met charter er is genoeg dollar voor bepaalde personen.


  Maak melding

 12. De mensen moesten geduldig zijn volgens DNV jullie worden terug gehaald.Waarom verrekenen de slm en de klm de kosten niet onderling men moet in NL.al zolang in quarantaine wachten om naar huis te mogen is geen pretje.De gezondheid van de mens gaat voor het financiële plaatje maar dat geldt niet voor onze Surinaamse reizigers wordt politiek mee bedreven.Ga in gesprek slm en klm want die zelfde passagiers zullen jullie hierop afrekenen.


  Maak melding

 13. Repatriëring, ik wist dat dit inhoud, je mensen terughalen.
  In deze noodsituatie is winstbejag, prioriteit.

  Een familielid in Nederland, was gestuurd naar de VK.
  Bijde regeringen, zorgeden dat dat hij, terug gehaald werd, wanneer mogelijk.

  De werkgever, heeft alle kosten, voor hem betaalt.
  Een grote pluim voor de werkgever.


  Maak melding

 14. reciproke gedrag noemt men dat.
  SLM laat mensen met een KLM ticket betalen en KLM doet hetzelfde.
  Dus Wayambo sssstttt niet te hardop denken wat niet juist is


  Maak melding

 15. Je gaat nu een mier toch niet met een olifant vergelijken. Je moet als reus flair gedrag tonen! Ach jochie, ik zal je deze keer omdat er crisis is matsen met de helft van de prijs!


  Maak melding

 16. Tsja als je een SLM ticket hebt wacht je op een SLM vlucht. Wil je met de KLM mee dan moet je van de KLM betalen. Daar kan de SLM vrij weinig aan doen.


  Maak melding

 17. Intussen is de regering bezig nog meer ambtenaren aan te nemen. Meer dan 51% procent van de beroeps bevolking wordt door de overheid betaald. In Nederland is dat 10%. Nu al komt de overheid maandelijks SRD350 miljoen tekort. Hoe zal het na de verkiezingen zijn? Dat zou iedere Surinamer bezig moeten houden. Ongelooflijk dat de leden van de coalitie het zo ver hebben laten komen. Niemand heeft een eigen geweten. De partij lijn is heilig. Ze zitten er niet voor het volk maar voor de partij en partijsponsors die vanaf 1996 het voor het zeggen hebben. En de vette contracten on de wacht slepen.


  Maak melding

 18. KLM doet dat ook met eigen gestrande reizigers die betalen meer dan 1.000 euries dus no zeur.
  Waarom mag dat dan niet gelegenheid maakt de dief.


  Maak melding

 19. Klaas de Groot 12 mei 2020 At 23:59

  @Wayambo 12 mei 2020 At 16:45
  Eerst nadenken. Het vliegtuig vliegt leeg terug. Dus het bedrag is zelfs heel redelijk.
  ***********************************************************
  Nee er gaan een paar Nederlanders en heel veel bevroren fruit gevuld met poeder terug
  Binnenkort is er ook een zeevracht a boto o spang nanga blok!


  Maak melding

 20. Waar is wendy met haar commentaar!
  Er worden wegen opgeknapt v oor verkiezings tijd maar de eigen mensen worden in de steek gelaten.


  Maak melding

 21. @ Wayambo:Een wandelreis is normaliter altijd duurder dan een retourtje. Weet dat.
  Hun verplichte verblijf 14 dagen in een 4 sterren hotel is noodzaak, geen gerief.
  Patriottisme is goed maar als mens moeten wij rationeel kunnen denken en handelen. Emotioneel handelen is mooi maat niet altijd wenselijk. De realiteit is wat het is.
  Verbaast U niet. Verwondert U slechts.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.