Geen betaling van 9.500 SRD voor bewaking bij thuisquarantaine

48
Academisch Ziekenhuis opent speciale grieppoli vanwege coronavirus in Suriname
Archieffoto ter illustratie: first responders en gezondheidswerkers van het BOG.

Op social media in Suriname ontstond zaterdag behoorlijke ophef over het feit dat mensen die thuis in quarantaine willen, verplicht zouden zijn om 9.500 SRD te betalen voor bewaking en beveiliging. De verontwaardiging was blijkbaar zo groot dat de Surinaamse overheid nu een streep door die regel heeft geplaatst.

Zojuist rond 20.30u lokale tijd maakte het NCCR tijdens een live uitzending op de STVS namelijk bekend gemaakt dat deze voorwaarde vervalt. Mensen die reeds betaald hebben krijgen hun geld terug, aldus het NCCR.

De voorwaarde was onderdeel van de COVID-19 Thuisquarantaine overeenkomst die hieronder ook te zien is:


48 REACTIES

 1. Wat een waardeloze overheid zeg. Het volk eerst financieel ruïneren en dan nog voor 9500 SRD proberen af te persen. Een schaamteloze vertoning. Goed dat de verontwaardiging zo groot was dat deze maatregel is ingetrokken.
  gemodereerd

 2. Wat gebeurd er ofa nanga mie regering diesie no kang mang press a no kang wroko
  gemodereerd

 3. Schandalig!! Zonder social media was dit niet aan het licht gekomen. Wat straks gaat volgen is dat internet uit de lucht gaat. Bizarre verhalen zoals deze mogen niet meer de wereld in wat de overheid betreft.


  Maak melding

 4. @ Klaagzang
  Als internet uit de lucht gaat , dan hebben ze een erg groot probleem.
  En die 9500 srd is te absurd voor woorden, dat er mensen zijn die het betaald hebben vind ik heel knap. Bijna ongelooflijk zelfs….


  Maak melding

 5. Ik kan alleen maar hopen dat dit goed afloopt. De risico die men neemt met de gezondheid van de bevolking. Zegt eentje “ ik boor soms even weg” . Zo lichtvaardig gaat men hiermee om. Schandalig.
  gemodereerd

 6. En dat zeg jij vanuit Nederland. Belasting zit verwerkt in de producten van de winkel en alles wat men kan nuttigen zoals brandstof bij de benzinepomp, etentjes, entreekaarten en ga zo maar door. Als je zelf even 2 seconden nadenkt dan had het gemakelijk betaald kunnen worden van bijvoorbeeld de kasreserves. Maar die zijn leeggeroofd, zoals je waarschijnlijk wel weet. Als dat niet gebeurd was dan hoefden ze niet zelf te betalen. Nergens in geen enkel land moet je er zelf voor betalen, alleen in Suriname.

  Als je nou eens begint na te denken Robles, dan hoef je ook niet van de verschrikkelijk achterlijke, naiëve opmerkingen te maken! Je woont niet eens in Suriname en maakt het niet dagelijks mee, maar roept wel om het hardst dat het zogenaamd zo goed gaat. Pfff, wat ben je toch ook een droeftoeter die de realiteit niet onder ogen kan en wil zien.
  Maar dat is altijd met mensen zonder ruggengraat.

  Fijne dag iedereen!


  Maak melding

 7. Dedikkezaak 5 april 2020 At 04:26

  Dikke lul. Ik woon in Suriname man. Dus praat niet zo dom. Ik zit midden in de ellende en zie om me heen wat er gebeurd. En ik zie dat de schreeuwers op deze website geen notie hebben hoe het hier werkt.


  Maak melding

 8. Dedikkezaak 5 april 2020 At 04:58

  Ik weet donders goed dat geen dagloner een cent afdraagt en dat alleen al rijvoertuigen belasting een drama is geworden. Niet omdat het geen goed idee was. Maar omdat de zogenaamde actoren (lees oppositie) er alles aan doen om de boel te frusteren. Want dat is wat er gaande is in dit land. Een stelletje criminelen proberen een democratisch gekozen regering te slopen. Dat zijn de NPS, de VHP en doen dat graag samen met Nederland.
  Kijk nu naar de valuta wet. Zijn het de arme mensen die er last van hebben? Nee het zijn de rijke koelies die nu protesteren. Die hebben jaren lang hun zakken kunnen vullen. Die gaan nu schreeuwen. Jullie met je VHP praatjes zijn niks waard. Als Chan het voor het zeggen krijgt dan zal de gemiddelde inwoner van pont en latour er niks wijzer van worden. Die gaan weer de zakken van bevriende koelies vullen. Dus laat me niet lachen. Donder op met je kut oppositie die alleen maar chanteren en blokkades opwerpen. Geen hond zit op die gasten te wachten. Dan maar liever een NDP die ook fouten maakt maar tenminste ongeacht afkomst een poging waagt zonder kolonisator Nederland met z’n grote smoel waar nu iedereen als ratten sterven omdat ze kozen voor de economie in plaats van het volk.
  gemodereerd

 9. Ik weet donders goed dat geen dagloner een cent afdraagt en dat alleen al rijvoertuigen belasting een drama is geworden. Niet omdat het geen goed idee was. Maar omdat de zogenaamde actoren (lees oppositie) er alles aan doen om de boel te frusteren. Want dat is wat er gaande is in dit land. Een stelletje criminelen proberen een democratisch gekozen regering te slopen. Dat zijn de NPS, de VHP en doen dat graag samen met Nederland.
  Kijk nu naar de valuta wet. Zijn het de arme mensen die er last van hebben? Nee het zijn de rijke koelies die nu protesteren. Die hebben jaren lang hun zakken kunnen vullen. Die gaan nu schreeuwen. Jullie met je VHP praatjes zijn niks waard. Als Chan het voor het zeggen krijgt dan zal de gemiddelde inwoner van pont en latour er niks wijzer van worden. Die gaan weer de zakken van bevriende koelies vullen. Dus laat me niet lachen. Donder op met je kut oppositie die alleen maar chanteren en blokkades opwerpen. Geen hond zit op die gasten te wachten. Dan maar liever een NDP die ook fouten maakt maar tenminste ongeacht afkomst een poging waagt zonder kolonisator Nederland met z’n grote smoel waar nu iedereen als ratten sterven omdat ze kozen voor de economie in plaats van het volk.
  gemodereerd

 10. Deze ingetrokken maatregel gold dus alleen voor mensen die Suriname bezochten en dus niet voor ALLE Surinamers die in quarantaine verkeren. Natuurlijk is het een discriminerende maatregel die nergens op slaat en ook alleen maar bedoeld was om de Staatskas te spekken.
  Maatregel ter bestrijding van besmettelijke ziektes ? Mi Mars Papa !


  Maak melding

 11. Schande dat iemand moet betalen het kan toch zo zijn deze regering moet zich schaamem om zo om te gaan met haar burgers dat ze 9800 srd moeten betalen voor dat hulp krijgen de staat is verplicht hun burgers te beschermen of niet zakken vullers zijn het die smeerlappen die honden


  Maak melding

 12. Er is geen geld dus zoeken ze het bij de zieke burgers wat gebeurt er in sur een
  Kleine deel verrijk zich en die andere deel die kan het niet redden hoe kan dat nou vriendjes politiek corupsie die honden van sur


  Maak melding

 13. Niemand betaald belasting in Suriname is echt lullen uit de bek. Dat men niet genoeg betaald zal het zijn.
  Misbruik maken van de situatie en munt eruit slaan?????. Wel wel mijn bestuurders. Jullie horen in de beerput thuis. Haal het geld op bij sardjoe,sjotelal, outohaandelaren, bouwmarkten en de cokeexpoteurs enz.enz. Dat kan de overheid niet? Schaamteloos en mensonwaardig. Dit zijn onze leiders. Baas taihorie dalla de de. No no natide wi e keke.


  Maak melding

 14. Het bedrag was te hoog.
  Te Hoog voor iemand die niet in de Drugs zit.
  Onschuldige mensen mogen niet verplicht worden om de Tol voor boosdoeners te betalen.
  De prijs van wangedrag van anderen op hun bord gepresenteerd krijgen daar staat niemand op te wachten.

  Mensen moeten eerlijk blijven en
  vooral gehoorzaam.
  Ze moesten boete clausules invoeren of toepassen.
  Wie toch de deur uit gaat moet 10.000 SRD
  boete betalen of 2 maanden de gevangenis in.


  Maak melding

 15. Robles als jij in Suriname woont,dan ben je of blind en doofstom. Wat een lul ben jij om te ontkennen wat een tering zooi Bouterse and frends hebben gemaakt! Je woont in een 3e wereld land die leeg geroofd is. Jij met je grote bek moet voor het land vechten en niet verschuilen achter paarse ratten. Bouterse poept op mensen als jij,Rob g, Wendy,lucienne, pakiratigri,want jullie zijn eingelijk nog lager dan de duivel zelf.


  Maak melding

 16. Wat een mpp regel is dit. Het is een overheidsmaatregel, dus lanti mus sorgoe fu volksgezondheid. Ik ben benieuwd wie en wat de kosten van clown veira, elias etc water……50.000 SRD? Of meer. Het arme volk wordt inderdaad nog eens uitgeperst. Bouta heeft geld nodig en probeert het Coronavirus te misbruiken.

  Als geen land kunt bestuderen geeft het over aan de VHP. Chan is de enige redder. Er is nog hoop.


  Maak melding

 17. Panja Go 28 maart 2020 At 09:11
  ‘Rewind’

  Iedereen uit overheidsquarantaine naar huis gestuurd
  22 maart 2020

  Daarbij wordt aangegeven dat de mensen in hun eigen omgeving onder beveiliging de periode van 14 dagen zullen moeten doorbrengen. Van medici heeft de groep de nodige instructies gehad.

  Onder Beveiliging!!!

  Soso Blablabla ahum Tralalalaaaa.


  Maak melding

 18. De kosten voor de bewaking van de mensen moeten toch opgebracht worden. De inzet van bewakingspersoneel is niet kosteloos. Maar in Suriname is het nog steeds ‘ wintie wai lantie e pai ‘. Met andere woorden men gaat ervan uit dat de overheid voor alle kosten moet opdraaien terwijl de overheidsinkomsten niet toereikend zijn. Er is voldoende geld in het land maar dit geld zit bij de burgers en niet bij de overheid. Burgers mogen naar draagkracht ook hun eigen verantwoordelijkheid nemen.
  gemodereerd

 19. 32,50 per uur. Het is prima. Anders fa je in die van de Overheid.
  We kunnen als Guyana doen. Luchtruim dicht. Blijf dan in buitenland.
  Want de gasten uit Guyana moeten niet naar Su komen.
  gemodereerd

 20. Robles heeft 2 woonadressen nl gemeente Utrecht en Zuid Afrika op internet heeft hij een grote bek maar in het echte leven dokt hij en moet hij zijn vrouw en kleinkinderen stiekum bezoeken/ontmoeten want velen loeren hem nog steeds.


  Maak melding

 21. Als je reeds betaald hebt, moet je maar zien dat je het geld ook werkelijk terug krijgt.

  We kennen de terugbetaal-status van dit corrupte, criminele land

  JUNK STATUS…🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳
  gemodereerd

 22. Robles 5 april 2020 At 04:50
  Dedikkezaak 5 april 2020 At 04:26

  Dikke lul.
  ——
  Huhh. Uit ervaring. Mpp bouta en co kunnen dat we; verwachten in Santo Boma.


  Maak melding

 23. Schaamteloos wil men profiteren van deze situatie! 9.500 srd = ca. 1.100EUR?? Wat bezielt de mens om een dergelijke maatregel in het leven te roepen in tijden van overmacht? En dat mensen het ook nog gingen betalen? Slaat nergens op…
  gemodereerd

 24. Robgeit en hulpgeitwaldo gaan zo een verklaring afleggen waarom de afpersing niet doorgaat ( zit met chips en cola klaar op de bank voor deze verklaring)


  Maak melding

 25. Ze gaan in overheidsquarantaine en klaar is kees.
  Ze willen thuis gaan zitten enblol schoppen. Als ze hun familie ziek willen maken kan ht me geen moer schelen. Maar niet de rest.
  We moeten Guyana nadoen. Luchtruim potdicht
  gemodereerd

 26. Goede zaak dat Kolonel Slijngaard onmiddellijk heeft ingegrepen.
  Een van de weinigen die zijn uiterste best doet.

  Social media heeft wel degelijk invloed.


  Maak melding

 27. Robles waarom kunnen de luie militairen(zonder de uniform) de bewaking niet doen alsof ze het zo druk hebben met het opwachten van de vijand weet je hoeveel het kost om ze gratis te voorzien van bami en nasi waaarvoor ze geen ene moer doen niet dat ze geschikt zijn voor iets maar dat terzijde


  Maak melding

 28. @ Esmerald 5 april 2020 At 14:39
  “Goede zaak dat Kolonel Slijngaard onmiddellijk heeft ingegrepen.
  Een van de weinigen die zijn uiterste best doet.
  Social media heeft wel degelijk invloed”

  Hij zat wel keihard fake nieuws te verspreiden op 1 van de persconferenties alsof de PL in strijd met de regels honderden mensen op de been had gebracht bij de CHS inschrijving. Somo heeft dat gemotiveerd ontkracht en aangetoond dat het niet meer dan 87 waren. Ik heb niet gehoord dat obesitas slijmgaard daarvoor z’n verontschuldigingen heeft aangeboden. Toen NDP latour het onmiddelijk ingestelde samenscholingsverbod van hun president overtrad heb ik slijmgaard en veira daar geen commentaar op horen leveren.


  Maak melding

 29. Robles 5 april 2020 At 04:50
  ……….” Ik woon in Suriname man. Ik zit midden in de ellende …………… “.
  ****************************
  Meester OPLICHTER @@ Robles … had je je laten behandelen { psychiatrisch } dan was je MISSCHIEN in rustig vaarwater terecht gekomen. KLEPTOMANIE zit vast geroest je genen!!!
  JEPIE NO DE MORO !!!!!!!!!!!

  In de loop der jaren heb jij en je partner veel mensen … OPGELICHT …. ” GENAAID “!!!!

  GENOEG is GENOEG !!!! Nu wordt er jacht op je gemaakt … je bent nu al VOGELVRIJ verklaard … ook al heb je nog wat bescherming van de Nationale Dieven/ Berm Partij.

  Er wordt een lijst samengesteld van de mensen die na 25 Mei OPGEPAKT en BERECHT zullen worden wegens … MISDAAD tegen de Mensheid … op grote schaal GEFRAUDEERD …. lid van een CRIMINELE ORGANISATIE.

  OPLICHTER @@@ ROBLES … jou naam prijkt bovenaan de lijst !!!!!!!!

  VLUCHTEN gaat je niet lukken !!!!!!!


  Maak melding

 30. Hoe komt het dat de regering geen geld heeft om in deze tijd het volk te helpen?
  Ook dit is de taak van een goede leiden.
  Ik heb de rijen van CIS, overleefd.
  Maar dit is voor mij moeilijk te overleven, zonder de hulp, die ik gelegd heb in handen van de regering.


  Maak melding

 31. De regel moest wat mij betreft gehandhaafd worden. Zij die het niet kunnen betalen zijn blij met de 2 weken durende verzorging door de staat. Zij die het wel kunnen betalen, omdat ze het thuis veel luxer hebben lopen nu te kankeren. Even uit de losse pols: 25 mensen die thuis in quarantaine willen hebben 24uurs bewaking nodig. Dat betekent per persoon 3 bewakers in drie shifts. Eeen in de vroege dienst, een in de latedienst en een in de nachtdienst. De avonddienst moet je overuren betalen van zeg maar 20:00 tot 22:00 uur. De nachtwaket moet gedurende de hele dienst overuren betaald worden. 25 mensen in quarantaine betekent 75 bewakers per dag. Bedenk zelf maar een uurloon!!


  Maak melding

 32. Belachelijk gewoon daarom is het toch goed dat ondanks hun lockdown men toch alles te weten komt want onderling snitchen ze mekaar😂😂😂 trawang e film pot tap status zo stupid zijn ze en weer anderen machtsdronken. Sardjoe had zo een grote bek dat het hier zo goed gaat laat hij dan zijn geld investeren a sa lawww gers wang ka bigi kaw. Ie lai anga moniaar je blijft een verstandloos ding😅😅😅


  Maak melding

 33. Ik wordt overduidelijk gecensureerd door de webmasters van deze website. Geen van mijn reacties op de reacties van anderen worden geplaatst. Dan houd het op en stop ik met de discussie.


  Maak melding

 34. @Varkens Verkrachter @@Waldo … IK BEN GEEN SOORTGENOOT … laat dit duidelijk zijn !!!!

  What about jou Bestialiteitsgedrag !!!!

  Is men in de buurt van een boerderij en men hoort varkens huizen-ver … knorren … bingo …
  @@Waldo is in de omgeving. De varkens ruiken en horen je van verre komen !!!!!!!!


  Maak melding

 35. Waldo 5 april 2020 At 16:30

  ===
  Na 25 mei moeten alle loslopende varkens als jou en daroe drinker en vrouwen mishandelen Jai als eerste opgepakt worden. Jullie zijn een gevaar voor de samenleving.
  —–
  Boeler vaseline smeerder…wat lul je weer. Jij en je baas weten al dat Santo Boma dikke pik is. De rij van chodelul wordt steeds langer en de prijs van potje wordt steeds duurder. Jou tijd nadert. Alleen Chan kan jou nog redden. Kniel voor hem en overgeeft je aan hem.


  Maak melding

 36. Fraudeur @Robles … de webmaster censureert geen enkel reactie.

  Je houdt op met de discussie omdat je … NATTIGHEID … voelt.

  Het “speelveld ” wordt steeds kleiner … jou arrestatie is at hand !!!!!!!!!


  Maak melding

 37. Robles
  Het is volkomen onzin om deze mensen zelf te laten betalen voor de bewaking,dat is een taak van de overheid. Deze overheid heeft in 10 jaar tijd alle reserves van het land opgemaakt. Deels aan goede zaken maar ook deels is het geld verdwenen in de zakken van de “bestuurders” ook heb je het over de wegenbelasting dat systeem kan ook niet werken hier in SU leg maar eens uit waarom alle bussen en het vrachtvervoer zijn vrijgesteld hiervan terwijl zij voor een zeer groot deel verantwoordelijk zijn voor de slechte staat van de wegen. Jij vind het dus normaal dat diegenen die de wegen kapot rijden door te zwaar beladen rond te rijden en daar goed aan verdienen niets hoeven betalen terwijl de mensen in hun ,kleine wagens daarvoor moeten opdraaien. Ook hebben de mensen die stars hebben opgelopen daar zelf niet om gevraagd. Je moet wel zeer streng optreden tegen die figuren die in thuis quarantaine zijn en er maling aan hebben en toch naar buiten gaan deze mensen brengen bewust anderen in gevaar en daar mag je hoge boetes op zetten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.