Werknemers Hakrinbank opgeroepen om werk neer te leggen vanwege nieuwe wet

46
Hakrinbank Suriname

Leden van de Hakrinbank Werknemers Organisatie (HWO) in Suriname zijn vanmorgen door de bond opgeroepen om hun werkplekken onmiddelijk te verlaten en naar huis te gaan. Ze hebben dit ook gedaan als signaal naar de overheid in verband met de recent aangenomen ‘Wet op Valutatransacties en Valutaverkeer 2020’. UPDATE: ook medewerkers van de Finabank hebben het werk om 13.00u neergelegd.

De omstreden wet werd gisteren, ondanks veel tegenstand, door de president van de Republiek Suriname Desire Delano Bouterse bekrachtigd en is reeds afgekondigd in het Staatsblad van de Republiek Suriname.

Onder andere banken, vakbonden, aannemers, verzekeringsbedrijven en wisselkantoren zijn zeer verontwaardigd over de aanname van de Wet controle valutaverkeer en transactiekantoren.


46 REACTIES

 1. een schaap over de dam. Wat staat Suriname te wachten? Waarom in deze moeilijke tijd niet in overleg met elkaar treden? Ik heb Abdoel wederom bekeken en aangehoord. Deze baboen lijkt het spoor volledig bijster. Ja zelfs Asadang kan nog geordend praten en nog enige duidelijk onjuistheden in zijn uitleg meenemen.
  Ik vind dit schandalig om Suriname zo richting armoe te gaan terwijl men het tegendeel beweert.
  Wat je zult krijgen is de ene golf na de andere terwijl je wordt geleerd, tenzij je enige scholing van niveau hebt afgemaakt, dat communicatie beter is dan van bovenaf beslissingen doordrukken.
  Dat consensus om alle neuzen dezelfde richting op te krijgen waardoor acceptatie en uitvoering geen weerstand zal en kan ondervonden worden.
  Tja
  Skoro is er maar als je in paniek raakt vergeet je heel veel wat je is bijgebracht.


  Maak melding

 2. Surinamers wat gaan we doen ? In opstand of kop in het zand ?

  Breek voor altijd de vloek van de Decembermoorden.

  Het is genoeg geweest.
  Wees geen struisvogel zoals in 2010 en 2015. Het is nu of het is te laat.

  Suriname is ook van jouw. Krakti !


  Maak melding

 3. Je hoeft geen econoom te zijn om te beseffen dat dit een maatregel van Stalin is. Terug naar controle en afzondering tot het helemaal fout gaat. Kondratief uit de Sovjet Unie tijd voor degenen die de waarheid spreken.


  Maak melding

 4. En nu zorgen dat jullie al je voorraden goed bewaren want nu zijn jullie voorbereid op chaos sabi sang who doe krakti Didibri fredeh 31 maart morro lek 25 mei


  Maak melding

 5. De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse gebruikt … de bekrachtiging van de Wet Controle Verkeer … Transactiekantoren … als een soort Opinie Peiling … hoe paars is Suriname nog !

  MMDDB …. alle berekening is geen ontvangst ….. JO KOE !


  Maak melding

 6. Heel goed, hopelijk zullen er meer banken volgen, gooi die hele bende plat, en sluit dat gezwel van die moordenaar op en de rest van dat paarse geboefte, die boeler van Abdoel is zo laf, dat hij alleen maar tekst en uitleg geeft op die misleidende staatszender van Limburg, maar durft niet in het programma van Pirkan, of to the point te komen, bang om monddood gemaakt te worden en kritische vragen van opbellers niet te kunnen beantwoorden, paarse lafaard,


  Maak melding

 7. ” … Robles 23 maart 2020 at 19:48

  Waar zijn nou die grote bekken met de banken gaan sluiten? Ik lach me suf. Niks gaat sluiten. … ”

  A no los lossie bor borrie lek NDP.

  Het volk is boos.

  Tja go !
  Wi no sa frede !

  Wij willen een beter Suriname. Jij toch ook ?!?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 8. EN WAAROM ANDERE BANKEN NOG NIET?????????????
  CAMBIOS SLUIT JE DEUREN.
  CHINEZEN SLUIT WINKELES
  HINDOESTANEN BEWAPEN JE. ZE GAAN JE VROUW EN KINDEREN KOMEN VERKRACHTEN.
  NICKERIANEN HOUDT ALLE RIJST IN NICKERIE VAST VOORLOPIG. LAAT ZE UITHONGEREN.


  Maak melding

 9. Ha,ha,ha, Laat ze maar gaan staken. De vakbond zal het loon met zwartgeld uitbetalen. Een groot netwerk van zwart geld wordt mede door deze wet blootgelegd corrupte bankiers die hand-en spandiensten voor de onderwereld verrichten voelen narigheid. Het is allemaal zo doorzichtig wat er zich nu afspeelt. Notarissen, advocaten,enz. staan thans in hun blootje. Ze zijn met stomheid geslagen.


  Maak melding

 10. ” … Breaking: Particuliere banken sluiten hun deuren uit protest

  24 Mar, 13:29

  Hakrinbank, De Surinaamsche Bank, Finabank, Republic Bank, Godo en Surichange bank hebben hun deuren gesloten. De Surinaamse Bankiersvereniging heeft het advies gegeven om te sluiten. Voorzitter Eblein Frangie bevestigt dit tegenover Starnieuws. … ”

  Tra fas no de !
  Genoeg is genoeg ! Tot hier en niet verder !

  Suriname is van het volk. Krakti !


  Maak melding

 11. Volgende week maandag zijn het de bushouders die het gevecht zullen aangaan tegen deze incompetente BELijdsMAKERS.

  Ik hoorde op radio ABC de voorzitter van de PLO zeggen dat als de regering niet accoord gaat met een tariefsverhoging dat de bussen in de garage zullen blijven.

  SARASARA YU SA MANG NANGA HATWATRA.

  WEG MET DIT KUMAKOISI ZOOITJE.


  Maak melding

 12. Mnr RobG en alle andere volgelingen.
  Geheel neutraal wil ik jullie vragen.
  Waarom jullie niet net zo strijden om te weten waar de 200 miljoen usd van de burgers is?
  Daarmede is de koers onder anderen gaan hollen.
  Snappen jullie dat wel?
  En hoe kunnen jullie blij zijn met een wet, waarbij huizen en zaken plots in Srd geprijst zullen worden, terwijl omoe en Beppie uit het buitenland, keihard valuta voor hebben betaald.
  We leven in een vrije wereld.
  De waarde cq. Dekking van de munt srd moet eerst op orde zijn, alvorens je deze wet zou doen.
  Dat is het niet.
  De dekking is juist door diefstal afgenomen.
  Hopelijk snappen jullie dat dit niet kan


  Maak melding

 13. Hakrinbank, De Surinaamsche Bank, Finabank, Republic Bank, Godo en Surichange bank hebben hun deuren gesloten. De Surinaamse Bankiersvereniging heeft het advies gegeven om te sluiten. Voorzitter Eblein Frangie bevestigt dit tegenover Starnieuws.

  Ik zie 1 bank niet meedoen en dat is de SPSB. Is deze niet aangesloten bij de Bankiersvereniging

  Het word wederom zoals in de jaren 80 een powerplay tussen Bouterse en de vakbeweging. Als het bedrijfsleven en de leraren en de studenten en de buschauffeurs /eigenaren zich aansluiten dan is het hek echt van de dam.
  Als deze inderdaad echt gaan meedoen dan is dit kabinet hetzelfde leven geschoren als indertijd van Wijdenbosch


  Maak melding

 14. Nu weet het volk met deze actie ook direct dat de regering/NDP de enige zijn die opkomt voor hun belangen.

  Het volk weet inmiddels ook dat deze wet bedoeld is om de koers omlaag te brengen en het leven draagbaar te maken.

  En wie zijn de tegenstanders van deze wet? Wie dupeert het volk dat ze nu niet bij hun srd’s op de bank kunnen?

  Regering moet geen krimp geven, we zullen zien Wie het langst volhoud. Regering/NDP maak het volk duidelijk wie deze tegenstaanders zijn zodat ze op 25 mei van de kaart worden geveegd.

  NDP zal met deze actie nu alleen maar groter worden, want het volk die srd’s verdient is vele malen groter dan het stelletje uitbuiters.


  Maak melding

 15. -Suriname heeft gelukkig een gemengd volk en pikt veel niet meer van die geboefte Bouterse en co. In Rusland, Turkije, Cuba was je allang monddood gemaakt of vermoord.

  Sommige NDP’ers die nog steeds achter het beleid van die moordenaar staan zijn volgens mij narcisten, dit omdat ze geen gevoel hebben voor land en volk.


  Maak melding

 16. Kondremangs
  Waldo. .meen je dat? ??? Dat de banken de regering om hulp komen smeken. ….hahahaha. ….de regering is failliet. .bankroet. ..en probeert overal te lenen via leendemoon Boefdraad. …..
  DiDiBri is net een klein kind. …. hij heeft een onverdraagzame karakter. ..dat hebben we in het verleden hier ondervonden. …..hij wil geen verantwoording afleggen voor die 200 miljoen us dollars en die jaknikkers van de DNA oil company en probeert nu alle democratische tegenstand opnieuw de kop in te drukken. ….maar A fos pesi beng brong. …ma A disi we njang lalalala. …. geen Tralala. …….
  En dat is jouw geadoreerde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri meneer politiek neutraal. ….broodschrijver van OCER. ….kom ons hier niet limboliseren. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 17. De wet is afgekondigd en is nu de wet. Wat proberen de banken hiermee te bereiken behalve het volk te duperen. De wet wordt niet teruggedraaid. Hoe lang gaan ze dichtblijven. Moeten werkgevers de salarissen van de maand maart nog bij deze banken storten voor hun werknemers? Ik als werknemer zou heel snel een andere bankrekening openen bij de vcb of spsb om daar mijn salaris gestort te krijgen. Een hele domme actie van de banken.


  Maak melding

 18. Haha de nepbombrievenposter denkt dat de banken de regering om hulp zullen vragen hahaha regering heeft hun geld gejat een laten verdwijnen ddb en co zitten steets met hun fieters aan geld dat niet van hun is . hij kan beter in die Heli stappen en verdwijnen naar Verweggistan maar hij zal gevonden worden en hangen.
  Banken dicht tot nader orde ook alle ATM’s
  Lanti brook now ai foefoeroe foe poti sma.


  Maak melding

 19. Nou rekening houders als tegen actie massaal overstappen naar de vcb of spaarbank maar ja zoals wij de vakbonden kennen morgen is iedereen weer aan werk niets aan de hand


  Maak melding

 20. HET GAAT MEER OM HET MAFFIA GEDRAG VAN NDP.
  WIJ GELEERDE SURINAMERS ZIJN HET NU ZAT .
  A SARIE.
  DONDEROP GWA OSO NOW.
  GA NAAR JE DORP CASIRIWINIKAAA. EN NJANG DAGOE KA.


  Maak melding

 21. Waldo
  Vraagje
  Hoe dom kun je nog zijn en klinken?
  Denk je echt dat de CBvS en de overheid en de coalitie de banken overeind kunnen houden terwijl zij zelfs op rood zaad zitten? Denk je dat echt? Indien ja dan ben je echt naïef voor een volwassen persoon.

  De CBvS en de regering hebben zoveel schulden dat alleen Sardjoe en enkele getrouwen hen zouden kunnen bijstaan door al het geroofd geld terug te storten bij de CBvS.

  Ik ben benieuwd hoe het volgende week eruit zal zien. Trek over 2 weken je conclusie want ik denk dat de jaren 80 weer zijn intrede zal doen waar je een schuld van SRD’s in een handomdraai kunt betalen door je familie 1500 euro te vragen die je inwisselt tegen een koers van 200
  1 geluk heeft deze coalitie en regering
  De corona virus
  De vakantie van de scholen
  Regelgeving om corona in te dammen
  Maar de vraag is “kan dit het razend wordende volk tegenhouden”


  Maak melding

 22. Noodtoestand in aantocht……uitstel verkiezing..uitstel veroordeling….
  maken jullie je borst maar goed nat…..

  weh dede gie bouta werd er geroepen…..wel nog 5..


  Maak melding

 23. Waarom deze wet???? Particulier mogen geen valuta in hun bezit hebben.met andere woorden kasreserve wordt in srd betaald…..hahahaha meesterwerk!!!


  Maak melding

 24. @Guno: Ja overstappen is een goeie tip hoor daar valt er voor de regering misschien nog een kleine gebroken te stelen en al het beleende goud van de burgers.


  Maak melding

 25. Waldo en RobG en pakiratigri en Wendy
  a de keba lesi
  Bedrijven zullen morgen hun deuren sluiten om de actie van de banken te ondersteunen. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) hebben dit besluit genomen.
  Nu nog te horen krijgen dat de bushouders en de leraren ook in actie zullen komen en de stakingsteunen.

  Abdoel zal zijn achterban bij elkaar roepen zo ook Bouva die steeds beweerd “wij zijn legitiem gekozen en hebben regeermacht dus jullie moeten het daarmee doen” Dit zij ook dirty voorzitter van het DNA die een wet in stemming brengt terwijl de oppositie deze niet heeft bestudeerd en becommentarieerd.

  Wij zien wel de komende 2 weken wie de powerplay uiteindelijk winnend zal afsluiten.
  Jules Wijdenbosch dacht dat hij de winnaar zou zijn.
  Bouta de militairen steunen jou niet meer. Heb je Cairo niet gehoord tijdens de optocht van Biervliet?


  Maak melding

 26. Economische instorting, hyperinflatie, toename roofmoorden, toename moreel verval, koers 1: 2000.000, mensen mensen….dit zal niet lang meer duren. Maar er is nog hoop. Onze enige redder Chan is bereid om Suriname weer op de trailsete krijgen, maar jou hulp is daarbij nodig. Doen!


  Maak melding

 27. @RobG

  “Een groot netwerk van zwart geld wordt mede door deze wet blootgelegd corrupte bankiers die hand-en spandiensten voor de onderwereld verrichten voelen narigheid. Het is allemaal zo doorzichtig wat er zich nu afspeelt. Notarissen, advocaten,enz. staan thans in hun blootje. Ze zijn met stomheid geslagen.”

  Hoe en door wie wordt dat netwerk blootgelegd beste RobG.
  Welke kennis is er om alle financiële instellingen nu aan te pakken en te bewijzen wat deze regering in 9,5 jaar niet heeft kunnen ontdekken.
  Suriname is een hossel economie en daardoor is er gegarandeerd heel veel zwart geld alleen als je dat aanpakt werkt er niets meer.

  Een leuke anecdote over corruptie en zwart geld.
  Mijn dochter promoveert aan de RUG met op een onderzoek in Tanzania. Zie was resident, spreekt swahili en heeft aardig hulp van uit TaWiRi (Tanzanian Wildlife Research institute die de grote parken beheert). Er is een regering gekomen die de corruptie ging aanpakken en dat doet. Wat was het resultaat er kan niets meer in het land. Vergunningen zijn er niet meer te krijgen omdat de corruptie het hele systeem smeerde en nu iedereen bang is geworden.

  De NDP regering is tot op het bot corrupt dame en heren propagandisten.
  Nu het menens is kun je er vergif op nemen dat agenten etc. niet meer spontaan zullen mee werken aan rare eisen van de regering.

  De banken gaan nu naar de rechter en zullen gezien de urgentie zeker ruimte vinden in de agenda van de rechtsspraak. Ik ben benieuwd naar de toetsing door de rechtspraak. gelukkig is het maar een wetje die op een dubieuze wijze tot stand gekomen is.


  Maak melding

 28. NOBRUYA 24 maart 2020 at 18:27
  Kondremangs
  Waldo. .meen je dat? ??? Dat de banken de regering om hulp komen smeken.
  ——
  Ben benieuwd of er al een terugbetaalregeling is overeengekomen van
  de gestolen 200 miljoen usd. Roemer wil de rovers vrijwaren, maar dat is in strijd met het recht. Ik hoop niet dat de banken overgaan tot inbeslagneming van overheidsgoederen. Tja, wat haal je dan bij een failliete land. Bestuurdersaansprakelijkheid misschien?


  Maak melding

 29. Figuren als V.V @Waldo en Glen zijn in hoera stemming over de aanname en bekrachtiging van de Wet.
  Een gezegde luidt: Prisiri now … Keka na baka !!!!!!

  What about de torenhoge prijzen in de winkels. Koers omlaag …. hoeraaaaa ! Prijzen blijven torenhoog !
  Wie houdt wie voor de gek …… Waldo en paarse consorten !!!!!!!!

  Gaat de Poepejantje Regering de winkeliers DWINGEN om de prijzen terug te brengen.

  Gaat die Chineze Keskesie Mi-ni-ster deze boodschap aan de chineze winkeliers brengen ?????


  Maak melding

 30. GOEDZO GOEDZO! Jullie zullen samen moeten laten zien dat de Surinamer anno 2020 veel machtiger is en sterker staat dan deze tralala alcoholistische dictator. GOEDZO GOEDZO! Wij zijn trots op jullie! 💪🏼👍🏼😃😍


  Maak melding

 31. Deze wet is illegaal zoals vele anderen die zijn aangenomen met 49 DNA leden in plaats van de voorgeschreven grondwettelijke 51 zetels. Die twee grappenmakers van de PL zijn toch uit hun zetels gewipt. Alle illegaal aangenomen wetten de prullenbak in.


  Maak melding

 32. Nu weet het volk met deze actie ook direct dat de regering/NDP de enige zijn die niet opkomt voor hun belangen.
  Het volk weet inmiddels ook dat deze wet bedoeld is om de koers omlaag te brengen om stemmen te winnen en om zelf de dollars te krijgen
  En wie zijn de tegenstanders van deze wet? Wie komt op voor het volk dat ze nu niet weer belazerd worden door deze vuile schurken, die wel tijd hebben om snel een wet in elkaar te draaien?
  NDP zal met deze actie nu verdwijen, want het volk die srd’s verdient is vele malen groter dan het stelletje uitbuiters.
  Regering ik zou zeggen het blauw meer deal gaat niet door, laat DSB het maar uitzoeken. Finabank hetzelfde.
  De regering moet vanaf nu al zijn lopende contracten bij deze banken die het arme volk willen duperen verbreken en bij de Postspaarbank en VCB plaatsen.

  Regering als je je zin niet krijgt, omdat de mensen zich niet nog meer willen laten naaien, chanteer ze dan. Het zal wel niet helpen, meeeeehhhhhh


  Maak melding

 33. Waldo 24 maart 2020 at 18:02
  En als ze failliet gaan, dan komen de banken straks de regering om hulp smeken. Ze laten zich misbruiken door de politiek. Deze banken staan onder druk van Escobar figuren. Maar deze wet geldt voor iedereen.

  Pe a regering disi o feni a moni fu yipi den bangi. Ze zijn zelf al failliet.
  Ai boi, het kan verkeren, er staat geen prijs (lees koers) voor dom zijn.

  BTW: Heeft iemand zich trouwens stilletjes afgevraagd waarom Boefdraad met zijn diplomatieke status bij tij en ontij in het buitenland zit, onder het mom van “lening zoeken”, terwijl intussen alle goud- en vreemde valuta reserves gestaag verdampen?


  Maak melding

 34. De banken hebben o.a. valutaleningen uitstaan. Volgens Abdoel’s rommelwet moeten al die leningen dan in SRD’s omgezet worden tegen een achterhaalde en kunstmatig lagere CBvS koers. Dat zal ervoor zorgen dat ze grote verliezen zullen leiden met gevolgen voor het personeel. Ook de valutaspaartegoeden v.d. burgers lopen in dat geval gevaar om omgezet te worden in SRD’s.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.