vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieParticuliere banken in Suriname dicht na afkondiging wet

Particuliere banken in Suriname dicht na afkondiging wet

-

Does Travel - naar Suriname

Nadat medewerkers van de Harkrinbank vanmorgen het werk neerlegde uit protest tegen het afkondigen van de nieuwe valutawet, hebben inmiddels ook andere banken hun kantoren gesloten. Dit op advies van de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV).

De Hakrinbank, De Surinaamsche Bank, Finabank, Republic Bank, Godo en Surichange bank hebben allen hun deuren vandaag gesloten. De banken zijn niet te spreken over de manier waarop de wet tot stand gekomen is en is doorgedrukt.

De omstreden wet werd gisteren, ondanks veel tegenstand, door de president van de Republiek Suriname Desire Delano Bouterse bekrachtigd en is reeds afgekondigd in het Staatsblad van de Republiek Suriname.

Bekijk hier een filmpje over deze omstreden wet:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

94 REACTIES
 1. De NDP junkies op WKN die beweerden dat de banken geen ballen zouden tonen om de deuren te sluiten zullen nu lelijk op de neus kijken. In een fatsoenlijke democratie is het toch onmogelijk dat zo een wet , op deze manier door de strot van de Surinaamse gemeenschap wordt geduwd. Dit is echt de spreekwoordelijke druppel. Ik hoop dat er meer maatschappelijke organisaties in verzet komen en het land helemaal lam leggen. Dan wil ik graag zien wat voor trucjes de paarse vloek nog kan bedenken. Het is tijd voor drastische veranderingen. Ik ben geen fan van geen enkele politicus in Suriname. Maar slechter als dit kan ik mij niet voorstellen.


  Maak melding
 2. Nu weet het volk met deze actie ook direct dat de regering/NDP de enige zijn die opkomt voor hun belangen.

  Het volk weet inmiddels ook dat deze wet bedoeld is om de koers omlaag te brengen en het leven draagbaar te maken.

  En wie zijn de tegenstanders van deze wet? Wie dupeert het volk dat ze nu niet bij hun srd’s op de bank kunnen?

  Regering moet geen krimp geven, we zullen zien Wie het langst volhoud. Regering/NDP maak het volk duidelijk wie deze tegenstaanders zijn zodat ze op 25 mei van de kaart worden geveegd.

  NDP zal met deze actie nu alleen maar groter worden, want het volk die srd’s verdient is vele malen groter dan het stelletje uitbuiters.


  Maak melding
 3. Het is weer de schuld van de oppositie onder aanvoering van de VHP. Zo machtig is de VHP dat hij zelf de macht heeft over de banken waar zelf de staat Suriname groot aandeelhouder is. Rara wat is dan de sterkte van deze regering. DE DICTATUUR soms!!!


  gemodereerd
 4. De meeste van deze banken zijn technisch failliet. Neem de DSB is overeind gehouden en ligt aan het infuus van de regering. Regering ik zou zeggen het blauw meer deal gaat niet door, laat DSB het maar uitzoeken. Finabank hetzelfde.

  De regering moet vanaf nu al zijn lopende contracten bij deze banken die het arme volk willen duperen verbreken en bij de Postspaarbank en VCB plaatsen.


  gemodereerd
 5. Gelukkig heeft iedereen al gehamsterd!
  En nu doorzetten volk van Suriname met liefde voor jullie land SPANG ANOE MAKANDRA!
  STREE DEF STREE OENG NO MOES FREDE!


  Maak melding
 6. De banken doen dus werkelijk aan witwaspraktijken. Daarom mag men niets weten wat ze doen. Proeve had ook miljoenen $$ geleend aan die vent die zg met gezin gecrasht.
  Nu blijkt dat de banken NIET eerlijk werken


  Maak melding
 7. De wet is afgekondigd en is nu de wet. Wat proberen de banken hiermee te bereiken behalve het volk te duperen. De wet wordt niet teruggedraaid. Hoe lang gaan ze dichtblijven. Moeten werkgevers de salarissen van de maand maart nog bij deze banken storten voor hun werknemers? Ik als werknemer zou heel snel een andere bankrekening openen bij de vcb of spsb om daar mijn salaris gestort te krijgen. Een hele domme actie van de banken.


  Maak melding
 8. Wanneer Koppigheid & Domheid & Gebrek aan Kennis samen bij elkaar komen dan krijg je zo een situatie.
  De man gaat zijn woord wel nakomen want hij heeft gezegd:
  DIE KOERS, DIE KOERS GA IK NAAR BENEDEN BRENGEN.
  Al is het maar voor enkele dagen maar:
  DIE KOERS, DIE KOERS GA IK NAAR BENEDEN BRENGEN.
  Dat doet hij voor de hersenlozen di niet werken, stelen, roven, overvallen plegen.
  Want dat is zijn publiek. Het gaat maar om een belofte maar hij is wel gekrenkt.


  Maak melding
 9. Kondremangs
  De CBS moet ervoor zorgen dat de banken hun 200 miljoen us dollars terugkrijgen. …steven. ..waarom is er GEEN verantwoording afgelegd daarvoor dan alleen het uien en aardappelen verhaal van adhin? ????? Dit is een rookgordijn om hun roversmentaliteit te camoufleren. ….
  Als ze dan de koers omlaag willen brengen. …waarom niet 2,85 zoals onder Vene. …weet je wat het verschil was? ??? ER WAS DEKKING ERVOOR IN DE VORM VAN VREEMDE VALUTA EN GOUD. …….is die dekking er NU voor de koers die DiDiBri en zijn boevenbende wil? ???? Ik dacht het niet gelet op de leendemoon Boefdraad die overal op bedeltocht gaat EN de staatsschuld van 3 miljard us dollar. …..
  Dus juich niet te vroeg. …..dit hebben we al in 1986 meegemaakt toen binnen 24 uur een nieuwe geldeenheid werd gebracht door DEZELFDE boevenbende olv DiDiBri. ….binnen de kortste keren werd de koers van NF nog hoger vanwege gebrek aan dekking. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 10. Inderdaad, we gaan zien hoe mpp didibri volhoudt. Tranga yesi is deze alcoholist. De banken zijn een onderdeel van de economie. Instorting van de economie aanstaande? Het volk, de kleine ondernemer etc worden sterk onderuit gehaald. De paarse rijken worden miljonair. Ik hoor al in de verte…… okay niet zover meer steeds de naam van onze redder Chan. Yes we C(h)an!


  gemodereerd
 11. wendy 24 maart 2020 at 18:31
  De banken doen dus werkelijk aan witwaspraktijken
  —–
  Soso lafoe. Erkenning 19.5 miljoen euro terecht in beslagname. Beetje bij beetje worden de paarse ogen oranje.


  Maak melding
 12. De koers gaat om laag en dat zint velen niet. Neem nou de cambio’s die zijn tot gisteren valuta aan het opkopen tegen een hoge koers. Deze valuta die ze vanaf vandaag volgens de wet moeten inleveren bij de CbVS is veel minder waard in SRd’s. Het verlies die ze hiermee gaan lijden is hun eigen schuld. Vanaf gisteren hadden ze gewoon de officiële koers moeten hanteren. De Banken zijn kwaad want die financierden de cambio’s met Srd’s maar krijgen nu de valuta niet meer. Die gaat nu rechtstreeks naar de Cbvs. De financiële witwasserij is afgelopen, alles moet nu transparant gebeuren. Ik denk dat de Amerikaanse en Nederlandse overheid blij zijn met deze wet. Niet vergeten Wie meer dan 3000euro of dollars op een bankrekening wil storten moet overleggen waar het geld vandaan komt.

  Sommigen zijn echt niet blij met deze nieuwe wet, deng mang e wraak.


  Maak melding
 13. Nou zal iedereen nu een rekening bij de vcb of spaarbank openen dus personeel van die andere banken snel solliciteren bij de vcb of spaarbank niet wachten want de vakbond gaat niets voor jullie doen de wet is eral geen rechter kan het terug draaien alleen de dna en al kom een andere regering die gaan ook niets aan doen zo laf zijn ze


  Maak melding
 14. De coalitie en de president en zijn regering hebben 1 geluk. dat de Surinamer een vredelievend en geloofwaardig volk waar je heel veel,leugens en fabels, kunt vertellen. Het zijn ook bange mensen die ook nog heel veel hulp krijgen van de in het buitenland wonende familieleden.

  Het gaat pas exploderen, RobG niet imploderen zoals ik heb voorspelt bij en binnen de NDP, als de scholieren (hebben reeds vakantie) en het bedrijfsleven en de transportsector mee gaat doen.

  Dat de VCB en de SPSB niet meedoen is begrijpelijk maar het personeel kan toch wel meedoen uit vrije wil en of op verzoek van de vakbond
  RobG en consorten kunnen dan repatriëren om hun goede wil te tonen

  We shall see


  Maak melding
 15. Nobruya, letterlijk vertaald raak niet in de war.

  Die 200miljoen is bij de CBS en dat weten de banken, hoor je ze nog daarover praten? Jij bent waarschijnlijk de enige die daarover piept alsof het jouw geld is.

  De koers kan niet naar 2,85 want dan zou deze regering interventie moeten plegen zoals front dat vroeger deed met Suriname verdiende valuta. Enige doel van front was de koers laag houden, het land ontwikkelen daar begon men niet aan.

  Als voorbeeld jij als fronter vind het blijkbaar niet erg dat er bij een beetje regen je hele woning onderliep omdat er geen afwatering was, als de koers maar 2,85 is.


  Maak melding
 16. Koers SRD kan verbeteren door :

  1. Halveren alle staatsuitgaven !
  2. Openbaren boeken centrale bank van Suriname
  zodat bekend wordt dat er en voor hoeveel monetair
  is gefinancierd door paars. En dat dit direct wordt stopgezet !
  3. Opsluiten alle paarse leiders die betrokken zijn bij de
  miljoenenroof van onze valutareserves !
  4. Onderzoek naar cambio Chotelal, witwaspraktijken, kijken
  hoe hij aan de US dollars van het Volk, is gekomen !
  5. Controle op cambio’s verscherpen via de wet die al bestond !
  6. De rechter inschakelen om de nieuwe valutawet, die in
  strijd is met mensenrechten en grondrechten, te tackelen !
  7. Alle diensten in Suriname voorlopig sluiten, totdat de
  paarse valutarovers zijn opgepakt !
  Ook bij de inzet van Cubaans artsen blijkt zware corruptie
  mee te spelen. Nieuwe nv is daarvoor opgericht door een
  paarse futuboy !
  8. Zorg dat uw valuta niet in handen komt van de onbetrouwbare
  paarse leiders ! De geroofde kasgeldreserves zijn trouwens ook
  nog steeds verdwenen !
  9. SRD-koers, de waarde zal minder verminderen, indien wij overstappen
  op de USdollar, zodat manipulatie vanuit het regiem wordt uitgesloten !
  Er komt dan meer rechtszekerheid en meer duidelijkheid !

  Al het andere is propaganda van de paarse faillietmakers van Sranan !


  gemodereerd
 17. GOED ZO BANKIERSWEZEN.
  NU NOG DE CHINEZEN
  DE NICKERIANEN /LEVER GEEN RIJST
  ALLE IMPORTEURS EN EXPORTEURS ALLES LAMLEGGEN.

  HET VOLK HEEFT MEER MACHT DAN 26 JAKNIKKERS.


  Maak melding
 18. Kondremangs
  Steven. ..het is niet mijn geld. ..maar het geld van het volk. ..en niet van DiDiBri en zijn boevenbende. ……ze hebben heel veel te verbergen …..waarom wil men GEEN verantwoording afleggen? ..ze doen alsof suriname HUN eigendom is. …..en geloof me. ……deze mensen hebben keer op keer bewezen het niet te kunnen. …vooral DiDiBri himself. …niemand is goed gelet op al de gereshuffelde figuren die thuis zitten en een vet salaris ontvangen voor het niks doen. ….waarom willen zij de corruptie zaken niet onderzoeken?
  Ik was ook niet tevreden over de periode van Vene. ..maar als ik zijn regeringsperiode moet vergelijken met de periode van DiDiBri. ……dan hoef ik niet lang na te denken. ….en btw nog steeds loopt mijn omgeving onder water ondanks dat DiDiBri beloofd had om het aan te pakken. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 19. De banken hebben al genoeg gestort bij de Centrale Bank waar is dat gebleven Tralala Tralala

  NDP Regering heeft ook al genoeg geleend bij de banken .

  Oppositie heeft geen bank .

  Waar heeft Abraham Boereveen en Bouka hun geld wit gewassen .


  Maak melding
 20. Een Regering, dan sta je zelf rood bij de banken en Cambio .

  Oppositie heeft nooit geld geleend bij Cambio of banken in Suriname .

  Oppositie ging altijd sparen bij de Centrale Bank van Suriname en niet op vreten .


  Maak melding
 21. Wendy of Steven,
  Zijn jullie in Suriname?
  Weten jullie niet dat er 10 jaren constant geleend en gefraudeerd is?
  Weten jullie dat de kasreserve verdwenen is?
  Weten jullie dat daardoor de munt bijna geen dekking heeft?
  Weten jullie dat de koers 2.8 was en nu 8.5 en meer?
  Wat voor wet?
  Op die manier?
  Zijn jullie nog blij ook😅
  En ook nog rennen achter coupplegers, die een coup pleegden om mensenrechten, vakbondsrechten.
  Nu dit:
  Op het moment dat je mensen vermoord en drugs dealt en ook nog steelt van een volk.
  Dat is juist het moment voor Revolutie!
  En dat hoeft niet met geweld, maar met samenhorigheid, met wijsheid en kracht.
  God zij met Suriname!
  En geve U, vooral Wendy en Steven en Hun soortgenoten, vooral wijsheid en misschien ook nog hersenen.


  Maak melding
 22. NDP Regering staat rood bij alle banken in Suriname behalve bij Codo .

  NDP Regering staat rood bij de pomp station .

  NDP Regering staat rood bij staat Olie


  Maak melding
 23. De koers is niet omlaag gegaan door de “financiele- en handelsprocessen” van het land, de koers is gemanipuleerd door een omstreden wet.

  De waarde van een munt kan je niet aan de ketting leggen. Zij is geen hond.

  Amzad Abdoel belazerd en besteelt het volk met deze wet.

  Het volk van Suriname bepaalt nu.
  Tra fas no de, want Bouta en zijn bende Can not do the job.

  NDP na soso los lossie bor borrie !
  Nog 5 ?
  Nog 5 woorden:
  Mek Bouta njang mie mars !


  Maak melding
 24. Een kilo Kip 45 SRD
  Een pakje melk 15 SRD
  Een pak toilet papier 40 SRD
  Een kleine fles Olie 17 SRD
  1 sigaret 4 SRD

  Deze prijzen gaan morgen naar beneden ,er word van avond een wet gemaakt door NDP Hulk .


  Maak melding
 25. Wanneer doet Roemer zijn mond open. Waar zit die man eigenlijk want dit is toch wel een financieel crisis die opgelost moet worden.

  beste Steven / RobG/ Waldo/Pakiratigri/ Wendy
  Deze wet is een mafia wet zonder governance en met wille keur en botte instrumenten die niet inplace zijn.
  Als men een doordachte wet heeft dan is die met het werkveld afgestemd en witten de juristen bij de instellingen hoe zij met deze wet moeten omgaan.
  Als dit een doordachte wet zou zijn dan waren de instituties benoemd en waren de inspecteurs en handhavers gereed en was er voorkomen dat de banken dicht zouden kunnen gaan want dan hadden de CEO’s allemaal een dagvaarding liggen dat zij voor de rechter moeten verschijnen en kans lopen op een gevangenis straf etc.

  Tja er is niemand die op kan treden want Abdoel denkt nog steeds dat het met een wet maken voor bij is en dat alles van zelf gebeurd.
  Net zoals het afmeren van een aftands baggerbootje en het luiden van een bel en wat fabels vertellen betekend dat de het baggeren van de Suriname rivier begonnen is. Een project dat by the way gefinancierd moet gaan worden met $ 45.000.000 van de Fina bank die even gesloten is.
  Even kijken of de Chineese aannemer ook met SRD’s betaald kan worden. Ik denk dat ze liever rollen toiletpapier ontvangen.

  Boefdraad wil nu weer de Swap deal met de Chinezen activeren. Hij vergeet echter dat de vorige Swap voor Suriname een debacle werd omdat voor het eind resultaat het verschil in USD op tafel moet komen.

  Het enige wat deze wet beoogd zijn politieke puntjes:
  1>> Bouterse heeft de koers naar beneden gebracht alleen hoe door Chotallal dollars voor 7,52 te leveren en hem die nu uit te laten delen voor 8,5. Chotallal kan door gebrek aan controle hier dollars van poeder handelaren en euro’s in voegen en die wit wassen.
  2>> Het kopen van tijd want naast een korte koersverlaging worden alle resultaten netjes verhuld tot na de verkiezingen.
  3>> Tot de verkiezingen wordt de VHP en de banken en iedereen die de waarheid over de koers vertelt gedemoniseerd voor de arme achterban.

  helaas zijn de propagandisten van Bouterse niet meer erg overtuigend te noemen.


  Maak melding
 26. Salaris DNA leden tijdens Nieuw Front Regering 16000 SRD was 5000 EURO

  Salaris DNA Leden NDP Regering 20000 SRD is nu 2000 EURO .

  Zie verschil in loon voor wat kies je zelf , een kind van de basis kies de juiste loon .


  Maak melding
 27. @ Steven … wat ben je toch een Paarse Idioot. Je haat politiek. Zijn je reacties niet paars politiek getint.

  Paarse Politiek = Moorden, Stelen, Frauderen, Liegen, Bedriegen …. geïntroduceerd door de Nationale Dieven Partij.

  Volgens mij heb je problemen gehad om achtereenvolgens de Peuter- … Kleuter- … en of Zondagschool door te lopen.

  Kan niet anders: je hebt als leraren gehad … @Mislukt Product RobG, @V.V. Waldo, Travestiet Wendy, Dondon Dia Damsco en Pakiratigri … om van te smeulen !!!!!


  Maak melding
 28. oom bert 24 maart 2020 at 19:38
  Een kilo Kip 45 SRD
  Een pakje melk 15 SRD
  Een pak toilet papier 40 SRD
  Een kleine fles Olie 17 SRD
  1 sigaret 4 SRD
  —–
  Ik ben benieuwd wat een potje vaseline kost. Bepaalde paarse reten worden constant gesmeerd.


  Maak melding
 29. Heel veel Surinamers zijn blij met deze wet. De grootste tegenstand komt van die mensen die op basis van onduidelijke gronden aan heel veel zijn gekomen. Al het geld, de tientallen tot honderden miljoenen aan dollars en Euro’s die zij bezitten op de bank, in de grond, op de zolder,enz. zijn in een klap WAARDELOOS geworden. Ook het geld bij de banken zullen zij moeten verantwoorden. Al dit geld kunnen zij niet naar Nederland of andere Europese landen, de VS, enz meenemen. Men heeft ze in het vizier. Het is zelfs zo erg geweest dat zelfs de overheid (lees de belastingdienst ) geen toegang had tot de rekeningen van deze rijken. Zij werden door de bankiers in bescherming genomen. In Europa en de VS is dit ondenkbaar. Dit soort bankiers moet men opsluiten.


  Maak melding
 30. Starnieuws
  Bedrijven zullen morgen hun deuren sluiten om de actie van de banken te ondersteunen. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) hebben dit besluit genomen.
  —–
  Alle bedrijven in Suriname zijn van de VHP. Alles oranje verven. De mpp kontlikkers zullen weer de schuld geven aan de VHP.
  Alleen Chan kan dit land nog redden. Maar dat weten ook de meeste paarse ratten al. Alleen willen ze nog niet buigen. Dat komt nog. Duurt niet lang meer.


  Maak melding
 31. Die wet is nodig. Ik en anderen konden alweer enige tijd wisselen bij vrijwel alle cambio’s zonder ID kaart te tonen en zonder bon. Dus het was hard nodig dit aan banden te leggen. Al die schreeuwers zijn nu gestopt. Opeens kunnen ze niet meer speculeren en graaien. Prima wet dus. Echter zal de regering nu ook de prijsopdrijving keihard aan moeten pakken.


  Maak melding
 32. @Steven,
  Ik denk dat de Amerikaanse en Nederlandse overheid blij zijn met deze wet. Niet vergeten Wie meer dan 3000euro of dollars op een bankrekening wil storten moet overleggen waar het geld vandaan komt.
  Sommigen zijn echt niet blij met deze nieuwe wet, deng mang e wraak.
  —————————–
  Dat is ook mijn conclusie. Ze gaan het niet zeggen maar VS en NL zijn heel content met deze wet. Ik heb mij vergist, de Surinaamse particuliere banken doen waarschijnlijk inderdaad aan witwaspraktijken. Jammer dat ik dit moet zeggen maar de NL justitie heeft waarschijnlijk terecht die 19 miljoen van de Surinaamse commerciële banken vastgehouden op verdenking van witwassen. Ik kan niet anders concluderen als ik zie hoe ze tegen deze wet zijn dat controle beoogd van contante valuta.

  Want ze kunnen niet aangeven welke wetsartikel niet goed is. Ze zijn heel vaag en zeggen alleen dat ze tegen zijn. Dan kan ik niets anders concluderen.

  Ik denk dat aantal van deze bankiers nu veel aandacht van de NL justitie en ook van VS zullen genieten. Ze zijn ontmaskerd door hun houding en gedrag.


  Maak melding
 33. RobG
  U kent een aantal vijanden van het volk vermogens en bekwaamheden toe die niet te verbinden zijn aan het praktijkbeeld dat u schetst.
  Denkt u nu echt dat mensen die enorme vermogens weten te verzamelen zich laten fopen door een wetje van Abdoel. Deze mensen doen gegarandeerd aan risicospreiding.


  Maak melding
 34. Is het toeval dat elke keer als deze mensen aan de macht zijn er chaos is,en land failliet,en altijd is het de schuld van anderen.
  De oppositie ,Holland,buitenlandse machten enz.Flikker nou een keertje op Bouterse


  Maak melding
 35. Overal is lockdown wegens het Coronavirus. In Suriname alleen lockdown wegens wanbeleid van mpp didibri.

  Deze paarse rovers moeten de rekening zeker gepresenteerd krijgen. Voor een tijdje de doodstraf invoeren alleen maar om af te leren.


  Maak melding
 36. Pongosaqoui 24 maart 2020 at 20:22
  @Steven,
  Ik denk dat de Amerikaanse en Nederlandse overheid blij zijn met deze wet.
  ——-
  Whahahahahajaja… goeie mop. wc papier buiten Suriname is duur dan SRD. In Amerika wissel je 1000.000 SRD voor 1 usd. In Suriname wissel je 8.50 voor 1 usd. Whahahahahajaja…..


  Maak melding
 37. PARAMARIBO – Zorgverleners hebben zich bij hun vakorganisaties beklaagd over de slechte voorziening in beschermende middelen en attributen op de werkvloer. Het gaat om medewerkers bij de RGD-poliklinieken en enkele ziekenhuizen. “Vooral vanwege de coronacrisis heerst er grote bezorgdheid”, zegt vakbondsleider Robby Naarendorp, die enkele vakorganisaties in de gezondheidzorg leidt.
  —-
  Eerst gingen de burgers klagen over de zeer onhygiënische situaties, nu de personeelsleden. Ik dacht dat Cuba ons zou helpen toch? En de 5 miljoen van de Wereldbank al verdampt in de zakken van de paarse ratten? Of zijn de personeelsleden van de VHP? Is Suriname al oranje? Zeker meer dan de helft.

  Yes we C(h)an!!!


  Maak melding
 38. Ik roep de Surinamers op on onmiddellijk hun valuta over te maken van de stakende banken DSB, Hakrinbank, Finabank, Republicbank, Godo en Surichangebank naar een andere bank, die geen politieke agenda heeft en uitvoerd. Ik heb mijn geld al overgemaakt van DSB naar de VCB. Ook daar krijg ik prima service. De oorlog tussen de have’s en de have not’s de riken en de armen is hiermee ingeluid. Iedereen bekent nu openlijk kleur. C47 gaat nu helemaal los gaan want Berenstein is ontmaskerd, de VSB = Ramautarsing = VHP! Fernandes speelt al heel lang politiek, denk maar aan de AVD en de recente uitspraken, acties en prijsverhogingen van de directie. Mensen wees alert, er zijn krachten ontketend die het welbevinden van Suriname niet voor ogen hebben, slechts persoonlijk en politiek belang. Mathoera is al ontmaskerd, dus die zal voorlopig stil zijn. Suriname kom in actie tegen deze uitbuiters, rovers, bedriegers van weleer, het is voor hun nu erop of eronder en zullen dus geld nog moeite en sparen en alle denbare middelen inzetten om hun belangen te verdedigen. In een dejavu zie ik de Rambocuscoup voorbijflitsen….!


  Maak melding
 39. Pompstations en ziekenhuizen moeten ook sluiten.

  De paarse wet betekent instorting van de economie met als gevolg hyperinflatie. Mensen koop alvast een kruiwagen. Want dalig Wang bierie o kost 20.000.000 SRD. Zimbabwe style.


  Maak melding
 40. @Agoetigri: Rustig, rustig, je draait door. Ga rustig in je mandje liggen kauwen op je hondenbrok, dan kom je tot rust. Jij hebt duidelijk geen zicht op het wereld gebeuren, daarmee bedoel ik niet wat er op jou pranassie gebeurt, anders zou je niet zoveel onzin de wereld in sturen. In Nederland worden apparaten en instrumenten van dierenartsen ingezet om het tekort aan middelen enigszins op te vangen. In New York hebben ze maar 400 beademingsapparaten gehad van de overheid terwijl ze er 32000 nodig hebben en jij zit hier maar op het net met je tollie te spelen en onzin uit te kraaien???


  Maak melding
 41. Luciën 24 maart 2020 at 21:06
  —-
  Wat lult je zo man. Net een paarse kont gelikt. Had je weer zin in? Zal wel. Ga lekker met je vergelijking maken met andere landen. Ik hoop niet dat je ma coransvirus krijgt, je zult dan meteen anders piepen.


  Maak melding
 42. Eerst de staatskas roven dan dollars naar Chotelall doorsluizen daarna wordt Van Trikt aan de hoogste boom gehangen. Vervolgens staan er lange rijen om dollars te kopen tegen lage Surinaamse dollars. Nu een wet in het leven geroepen is worden dollars tegen hoge wisselkoers verkocht voor SRD. Dus de dollars komen weer bij Chotelall.

  Met andere woorden er wordt gewoonweg geld witgewassen in opdracht van de regering. Of zie ik dit nou verkeerd.


  Maak melding
 43. Zitten wel veel dommerikken hier het op te nemen voor bouterse, deze man heeft niet lang meer te leven, wat ik jammer vind, zou hem liever zien opgehangen in bastion veere en dan samen met al die dommerikken die hem vanaf 1980 tot heden gesteund hebben en dan ook niet vergeten een aantal van pl,abop,NPS en van de vip, en samen met familie en vrienden.

  Alleen als deze gasten uitgeroeid zijn zal het beter gaan met su.


  Maak melding
 44. @Lucien.
  VCB gaat dan ook wel mee doen. U bluft en raaskalt.
  Ja het is een strijd tussen de have’s en de have nots. Ofwel zij die hard gewerkt hebben aan hun voor uitgang en de mensen die anderen altijd de schuld geven voor hun pech dat zij niets hebben

  Bouterse en zijn Vrienden behoren tot de HAVE’s en zij exploiteren de Have nots.
  U behoort tot betaalde loyalisten die mee gaan in allerlei complottheorieën. Iedereen is gek behalve een groepje NDPers die wetten maken die nooit met de stakeholders besproken zijn.

  De verkiezingsstrategie is iedereen die tegen deze wet is, is een vijand van het volk. Helaas zal de groep die dit nog gelooft dagelijks kleiner worden.

  Lucien de enigen die ontmaskerd worden zijn NDPers die verhalen vertellen die niet kloppen.
  Nu steken de banken en allerlei onafhankelijke partijen daar een vinger voor. De Banken, C47, VSB, AFSA, Chinese Winkeliers verenigingen, Aannemers vertegenwoordigen Suriname breed de massa die zegt genoeg is genoeg. Verder zullen de mensen die familie steunen vanuit NL hun familie meer dan duidelijk maken dat als Bouterse weer zou winnen ze het maar zelf moeten uit zoeken en voor hulp naar Leonsberg moeten gaan.


  Maak melding
 45. Dezelfde medewerkers die het werk neerleggen moeten wel goed beseffen dat wetten tot stand komen in de DNA. Deze wet is in wezen een wet die allang hadden moeten plaatsvinden. Het is me opgevallen hoe Surinamers onrechtvaardig met elkaar omgaan. Elkaar uitbuiten. Daar moet een einde aankomen. Het komt erop neer dat men weigert de wet te erkennen. Tegelijkertijd is deze wet een getuige van democratie. Men wil dus geen democratie. Iedereen mag dus zijn gang gaan. Maar juist omdat Suriname heden ten dage een democratisch land is ,kun je met recht en in alle eerlijkheid en oprechtheid stellen dat dit nog steeds het geval is. Dat bepaalde ondernemers ,werknemers en andere factoren voor die gelegenheid even de democratie opzij zetten, bewijst hoe immoreel ze zijn. Ik zou bijna geneigd zijn te zeggen amoreel . Vasthouden regering. Niet zwichten voor lanterfanters of mensen die zich niet aan de wet houden. Wanneer diezelfde mensen aan de macht komen gaan ze allemaal ineens democratie willen. Begin je eerst aan de wet te houden. Er zijn verkiezingen.


  Maak melding
 46. Geachte gexcellentie
  Nu weet het volk met deze actie ook direct dat de regering/NDP de enige zijn die niet opkomt voor hun belangen.
  Het volk weet inmiddels ook dat deze wet bedoeld is om de koers omlaag te brengen om stemmen te winnen en om zelf de dollars te krijgen
  En wie zijn de tegenstanders van deze wet? Wie komt op voor het volk dat ze nu niet weer belazerd worden door deze vuile schurken, die wel tijd hebben om snel een wet in elkaar te draaien?
  NDP zal met deze actie nu verdwijen, want het volk die srd’s verdient is vele malen groter dan het stelletje uitbuiters.
  Regering ik zou zeggen het blauw meer deal gaat niet door, laat DSB het maar uitzoeken. Finabank hetzelfde.
  De regering moet vanaf nu al zijn lopende contracten bij deze banken die het arme volk willen duperen verbreken en bij de Postspaarbank en VCB plaatsen.

  Regering als je je zin niet krijgt, omdat de mensen zich niet nog meer willen laten naaien, chanteer ze dan. Het zal wel niet helpen, meeeeehhhhhh Of schiet ze dood
  Paniek, 100 keer een reactie van een een dwaas

  Dont’ know much about history
  Dont’ know much about economy
  Dont’ know much about science book
  Dont much about the kasreserves I took,
  but I do know I have fucked you
  And I know I will do it again
  What a wonderful word this can be (for me)

  A change is gonna come
  Ohhhhhh yes it will


  Maak melding
 47. @Waldo, Lucien, Pakiratigri, Robg, Wendy enz…

  Vraag je zelf af waarom deze kadavers alle leningen tegen hoge rente hebben afgesloten in $$$$.
  Rente wordt ook in $$$$ dollars betaald. (Als dit tenminste betaald wordt)
  Waar gaan ze de $$$$ vandaan halen om de schulden af te lossen???


  Maak melding
 48. @Jojo:….hard gewerkt voor hun vooruitgang???? Eeeey,geef me een grote break!! Ruim 70 jaar lang drugshandel, middels politiek de helft van de gronden in de kustvlakte verkregen, verkaveld en verkocht door VHPers, gijzeling van de economie, gijzeling van de rechterlijke macht, alleen hun kinderen naar het buitenland voor studie, suikerplantage Waterloo voor 1 gulden verkopen aan een partijbons die daarna de boel verkavelt……BREEK ME DE BEK NIET OPEN STELLETJE BEDRIEGERS!!
  iK ZEG HET NOGMAALS: De oorlog tussen de have’s en de have not’s de riken en de armen is hiermee ingeluid. Iedereen bekent nu openlijk kleur. C47 gaat nu helemaal los gaan want Berenstein is ontmaskerd, de VSB = Ramautarsing = VHP! Fernandes speelt al heel lang politiek, denk maar aan de AVD en de recente uitspraken, acties en prijsverhogingen van de directie!!!


  Maak melding
 49. @Luciën Pisvlek

  Bij mij krijgen ze een dikke middelvinger
  Een EZEL als jouw ziet dit als een wet.
  Waarschijnlijk hangt de stront nog aan je ogen gezien je heel diep in de kont zit


  Maak melding
 50. Mensen wees alert, er zijn al 10 jaar krachten die het welbevinden van Suriname niet voor ogen hebben, slechts persoonlijk en politiek belang. Hoefdraad is al ontmaskerd, dus die zal voorlopig stil zijn. Suriname kom in actie tegen deze uitbuiters, rovers, bedriegers van weleer, het is voor hun nu erop of eronder en zullen dus geld nog moeite en sparen en alle denbare middelen inzetten om hun belangen te verdedigen. In een dejavu zie ik weer een reshuffle voorbijflitsen….!


  Maak melding
 51. Iedereen ziet het al aankomen. Didibri kan niet meer volhouden. De paarse ratten zitten nu in hun eigen val. Hopelijk dat deze val nooit opengaat.

  De enige redder de VHP met Chan. Hij krijgt de volle aandacht hier. Hij wordt steeds groter. Yes Chan!


  Maak melding
 52. @Ferry: Jullie leren het nooit meer!! 10 jaar geleden hebben jullie met destabilisatie en leugen geprobeerd de macht te behouden en riepen jullie hetzelfde als nu. 5 jaar geleden weer hetzelfde geprobeerd….heeft niet gewerkt, in tegendeel NDP wint jullie ondronjang! Nu gaan jullie op dezelfde toer, dan wel een tandje hoger en met meer schuim om de bek en weet je……het gaat weer niet lukken. Het volk heeft jullie van dichtbij meegemaakt, heeft gezien hoe jullie het land in gijzeling hebben gehouden en is bezig met jullie af te rekenen. Ik ga je wat verklappen, er komt nog een wet aan die jullie alleen maar kka watra gaat geven want un lai grong nanga oso!! Jullie zullen dan weer roepen dat het een coronacoup is. Het is gewoon rechtzetten wat al zo heel lang krom is en ja,…..dat gaat jullie behoorlijk pijn doen.


  Maak melding
 53. Hoe kan een paarse leider, die zich president noemt,
  alle banken in een klap financieel zwaar benadelen
  door contracten tussen banken en particulieren of bedrijven,
  direct te wijzigen zonder toestemming van de contracts-
  partijen ?

  Wie gaat deze verliezen goedmaken of vergoeden ?

  Wie in Sranan wil alle verzekeringsmaatschappijen onroerendgoed-
  verhuurders of woningverhuurders, in een klap benadelen en
  hun contracten omzetten in waardeloze srd-bankbiljetten ?

  Welke Surinaamse staatsburger of Surinaams bedrijf moet geloven
  in SRD valuta, die de paarse regering, zonder voldoende dekking
  vrijwel constant drukt en uitgeeft ! Miljarden srd-bankbiljetten !

  Zelfs Sjory van lawman-gron gelooft deze regering niet !

  p.s. Wordt vannacht een zware bezuinigingswet staatsuitgaven
  goedgekeurd door de paarse DNA-sukkels ??????????


  gemodereerd
 54. Luciën 24 maart 202.
  ….. ” Suriname kom in actie tegen deze uitbuiters, rovers, bedriegers van weleer, het is voor hun nu erop of eronder en zullen dus geld nog moeite en sparen en alle denbare middelen inzetten om hun belangen te verdedigen …..”.
  ************************************************
  @ Luciën …. JO KOE … KESKESIE … JAPJAPIE !

  Ik denk dat de PAARSE Nationale Dieven Partij BOEVEN je deze mededeling niet in dank zullen nemen.

  Je slaat de spijker op de kop … Suriname kom in actie tegen uitbuiters, rovers, bedriegers { Abrahams, Bouva, Mi-sji-keba, Graanoogst, Ab{d}boel, Simons, Cotino, Keskesie Afonsoewa, Doekhi, Hooghart, K. Sloote, Gorilla Limbo ……… }.

  Ze gaan … @Waldo … inhuren om je flink onder handen te nemen !!!!!!


  Maak melding
 55. @Ferry, ik had gehoopt dat je mijn beweringen zou weerleggen, geargumenteerd, maar dat overstijgt natuurlijk jou niveau. Blijf maar pis zeiken of ga liever iets doen met dat blijkbaar lege leven van jou!


  Maak melding
 56. @Mul: Ik zal hier geen namen noemen, omdat het volk weet wie ik bedoel. Begin maar bij de VHPfamilies die de Cambio’s runnen en het drugsverkeer in Su bestieren! Ik heb het al een keer gezegd: dalijk Chan o ka fu pai dem baron bakka!!


  Maak melding
 57. Het duurt niet lang meer.

  Alle rijke sponsoren van ndp zijn woedend en gaan nu de VHP ondersteunen
  – Yokohama Cambio
  – kuldipsing cambio
  – combe markt Cambio
  – rudisa Cambio
  – kirpalani cambio
  – etc etc.


  Maak melding
 58. @Waldo 24 maart 2020 at 21:17

  “Twee maanden voor de verkiezingen en de oppositie is nu echt het wanhopig.”

  Waarom zouden ze wanhopig zijn. Zij maken zich niet belachelijk met allerlei complottheorieën. zij gaan heel duidelijk in op de manco’s van de wet en de leugenachtige manier waarop deze tot stand gekomen is.
  Voor iedereen die na kan denken is het duidelijk dat de regering wild om zich heen slaat denk even na:
  1>> Boefdraad wilde voor $ 150.000.000 voor Brokopondo. Hij moest tekenen voor allerlei zekerheden ook voor de eerste Oppenheimer obligaties. en toch kreeg hij na een discount maar $ 112.000.000 terwijl hij $ 125.000.000 moet aflossen.
  2>> Boefdraad heeft bij de CBvS alle goud royalties al opgenomen als voorschot op basis van wel heel positieve verwachtingen. Die zelfde Royalties gaan nu direct naar een rekening van Oppenheimer. Zie obligatie prospectus bij de Luxemburgse beurs.
  3>> Boefdraad heeft in die prospectus heel rare dingen geschreven over de Surinaamse economie die ronduit gelogen zijn.
  4>> Toen van Trikt naar Bouterse verwees met betrekking tot de Chotalal dollars was hij snel klaar.
  5>> Kort daarna wordt duidelijk dat de reserves van de bank gebruikt zijn door de staat zonder dat er afspraken gemaakt zijn met de beheerders van het geld. In de normale wereld Diefstal. Nu maanden later verschuilt Boefdraad zich nog steeds achter een rare tekst.
  6>> De regering komt met allerlei verklaring echter zelden eenduidig.
  7>> Boefdraad verklaart dat de Ringfencing deel rond is vanaf 6 maart. Niemand heeft deze overeenkomst gezien. Indien de ringfence overeenkomst er is zou er ook een nieuwe schuld bekend moeten zijn met een omvang van $ 197.000.000.
  8>> Bureau van staatsschuld heeft geen schulden meer geregistreerd binnenlands na 17 december en internationaal na 5 december. de voorschotten op royalties, de $ 125.000.000 bij oppenheimer, de $ 197.000.000 bij de CBvS resp. de Surinaamse banken etc. zijn niet nog niet geregistreerd best Waldo
  9>> Men is bij bureau staatschuld zo de weg kwijt dat de binnenlandse en buitenlandse schuld door elkaar gehaald heeft in de figuur schuld januari 2020. Formeel is die toen SRD 23.000.000 althans bij een koers van SRD 7,52.
  10>> Met de geritselde middelen bij de CBvS tegen een koers van 7,52 komt er nog eens minimaal SRD 1.500.000.000 bij en dan weten we niet wat er verder nog gedaan is .
  11>> De CBvS publiceert al jaren geen jaarrekening en vanaf dat van Trikt een probleem is ook geen maandstaten meer. Ofwel wat is de statud van de schatkistpapieren.
  12>> De regering heeft nog steeds geen begroting behandeld in de DNA.

  Waldo met Boefdraad als vriend heb je geen vijanden nodig.


  Maak melding
 59. Een kleine kip 75 SRD
  Een potje pinda kaas 50 SRD
  Een kommetje tomaten 20 SRD
  Een pak melk 15 SRD

  Dit zijn de prijzen van NDP

  Namens

  Ramon Abraham Wit wasser


  Maak melding
 60. Boefdaard was zelf niet bij de behandeling van zo een belangrijke wet .

  Jenny Simons joe datie je heb 20 tot 25 uren vergaderd zie de uit komst morgen in Suriname .

  Wendy heb je al geld bij de bank genomen ,of moet ik wat geld uit Noordzee sturen via de Cambio

  De banken in Suriname zijn gesloten voor het eerst in Suriname geschiedenis .

  NDP de best NDP de Best na 40 jaren onderdrukking slechter dan slavernij of Katibo


  Maak melding
 61. @Lucien

  We zullen zien hoe ondernemend Suriname reageert:

  Ik ben er van overtuigd dat Bouterse beter in de Criminele vrienden zit dan de VSB, de bankiers, de AFSA, C47, de aannemers etc.
  recent haalde ik wat mensen met een criminele achter grond die tot het netwerk van Bouterse behoorden.
  1>> Witwassende schroot handelaar die voor even is op borgen.
  2>> een meneer Wortel.
  3>> Een zoon in penetentie in de USA.
  4>> Een Pete kind die meerdere keren gast was in Sante Bomo.
  5>> Onlangs ook nog de linker hand van Ridouan Taghi.

  U wenst geen namen te noemen. Laat duidelijk zijn dat Bouterse heel veel van zijn vrienden van zich vervreemd.


  Maak melding
 62. Minister Ferrier is teruggefloten door de bendeleider op een schip is er maar 1 kapitein
  Hoepel mag blijven.
  Ze wilde zeker weer handje drukken on maanden de ziektewet in te gaan wegwezen boevenmoeder joe doe didibri wan ogri want eerst naait hij je zoon zakelijk waardoor hij nu in de lik zit in beperking en nu draait hij jouw Haatopruiming terug.
  Its a shame ga klein zigeunermeisje spelen.


  Maak melding
 63. vraag aan Luciën en Waldo
  Is het toeval dat we elke keer als Bouterse aan de macht is,financiele chaos hebben?
  Is het toeval dat wanneer Bouterse aan de macht is zoveeeeel ex ministers,ex directeuren,ex governors hebben?
  Ligt het aan de spelers,of heel misschien aan de coach?
  Is het toevallig dat wanneer Bouterse aan de macht is,het parlement een soort kleuterschool ,inclusief overlopers enz wordt?
  Is het toeval dat wanneer Bouterse aan de macht is,bepaalde mensen gigantisch rijk worden?
  En is het toeval dat ze niet op Waldo en Luciën lijken ?(Sardjoe,Kries,Mahespslsingh,chotelal enz)
  Is het toeval dat als Bouterse aan de macht is ,moordernaars Zelfamnestie krijgen,pleegzonen gratie krijgen,en geprobeerd wordt in het buitenland veroordeelde zonen naar Suriname te halen?
  Hebben jullie je ooit afgevraagd hoe Dino Bouterse aan Surinaamse paspoorten kwam?maar ja misschien jokken die Amerikanen.
  Is het toeval dat als Bouterse aan het bewind is,moraal en ethiek onder het nulpunt dalen?
  Is het toeval dat als Bouterse aan de macht is,de criminaliteit stijgt?btw we hebben nog steeds diefijzer.

  Denken jullie dat Holland er achter zit ???…..of zou het toch komen,vanwege het feit dat de man zijn opleiding niet toereikend is,zijn inborst crimineel is,en zijn machtwellust onbegrensd is??

  Als je mij vraagt,het laatste,want anders vermoord je geen Surinamers,waaronder je beste maat Roy Horb………..
  Of is het toch A No Mie????????


  Maak melding
 64. Alle winkel prijzen gaan morgen met 50% naar beneden namens NDP Regering .

  Met je aanhangers van NDP Ocer Kernkamp weg voormalig boerderij .

  Waar je de worden van tralala tralala en japi japi japi kan leren .

  Morgen worden er nood pakket verdeeld door NDP omdat de winkels gesloten zijn in verband met Cova 19 .

  De Groeten

  van

  Ramon Abrahams onder voorzitter wit wasser .


  Maak melding
 65. Hahaha wat gaat kleine indiaan nu doen?

  1 Leger sturen om de banken over te nemen.
  2 Eerste wijfie diepe inrit tot pleesident van de suri bank benoemen
  3 piggy bouta wordt de nieuwe governor want roemer is de benoeming al zat
  4 dollars en euro copieren en onder de kakkerlakken verdelen want dat is goedkoper dan paketten
  4 vieze pleesident adhin nog een klap op zijn bek geven


  Maak melding
 66. Waarom sluiten de banken in Suriname…, zo een aardige governor is Roemer en toch doen die bankdirecteuren zo lelijk.. . tegen hem.. Ja, het antwoord is simpel…, uit schaamte, er is geen geld genoeg bij de bank om te functioneren als bank. Het is ook geen geheim . De moederbank, CBS, zit met lege kluizen, meer dan alleen het kasreserve is verdwenen…. Een bank zonder geld is net een bakker zonder brood, zelfs veel erger..Een redenering is dat 26 mensen in het DNA gebouw hun vingers hebben opgestoken toen..het nieuwe valutawet werd voorgesteld.. Daarom is het wetsvoorstel een feit.. De president heeft gekozen en getekend voor een opwaardering van de srd.. 1 US dollar kost nu in Paramaribo 8.5 srd… Maar kan je met een wet de srd opwaarderen?.. Economen zeggen, onmogelijk.. . Volmondig zegt chotelal op de Surinaamse radio dat hij Suriname kan overspoelen met Amerikaanse dollars… Ndp ers zijn blij… Chotelal is een patriot, iemand met veel liefde voor de zaak… Chotelal speelt linksbuiten en Roemer rechtsbuiten in team financiën van Hoefdraad.. Toch.. wordt het lastig . De meeste Surinamers.., waaronder megaondernemer Fernandes weten beter.., de ndp-regering en Chotelal hebben een bubbel gecreëerd… Een product in een winkel heeft een productieprijs.., dat is niet in het DNA gebouw te verzinnen.. . Het land ontwaakt langzaam uit haar slaap..Een diepe zucht volgt.. Ndp-regering en aanhangers komen in actie,, geld hebben is bezitterigheid, probeer eens een keer van lucht te leven…en landgenoten jullie moeten niet moeilijk doen, we hebben een wereldcrisis, een coronavirus infectie…, denk aan je medemens… Toch zie je dat er in Suriname gedurfd wordt een snelle reactie – team op gang te brengen. Men merkt broodroofers.., de ndp-regering., krijgt van alle kanten een vingerwijzing …De Hakrin bank, politiek actieve Surinamers en het bedrijfsleven beginnen met prikacties.. Ze merken dat er massa werkeloosheid zal volgen.. Het volk van Suriname merkt de impact van 10 jaar ndp in 24 uur.. Ze zijn terug bij af..


  Maak melding
 67. De knapste president en de knapste Paarse DNA-leden,
  runnen ons land richting Dubai !

  Paars vertoont wereldkunstjes, komen nergens voor,
  Paars stampt binnen een uur een Paarse Chotelal-bank uit de
  grond die vreemde valuta verhandelt en in samenwerking met
  de ministers de export en import van Sranan gaat regelen !

  Mi mama, Sranan konni moro alla tra kondre !

  Sranan nanga ing paars kabinet en meki ing eegi monni !

  Plus den man e stabiliseer a monni nanga uzi !

  No wan kondre sabbi lever ekte waardevaste monnie,
  a konni dati de soso na ini a paars kondre Sranan !

  Sranan o seri a konni disi dji Venezuela nanga Cuba !

  Neks no fout, monnie de !


  gemodereerd
 68. Nederland had gelijk met het aanhouden van de 19miljoen en het opzeggen van de rekening van de surinaamse banken De banken demonstreren hun onbetrouwbaarheid WANT DIT GAAT PUUR OM HET AFLEGGEN VAN VERANTWOORDING VOOR VALUTA.Drugsgeld dat niet meer wit gewassen kan worden


  Maak melding
 69. @Lucien

  VCB doet ook mee. Gaat u nu terug of stopt u uw vermogen in een oude sok.

  @Pakirstigri
  De democratie moet zich aan de wet houden bij het maken van nieuwe wetten.
  Dat is op meerdere wijzen niet gebeurt.


  Maak melding
 70. Waarom wordt er steeds naar elkaar gewezen. Ik ben van mening dat de gene die dit soort beslissingen neemt de enige schuldige is. Maar ik lees nog steeds welke politieke partijen hier schuld aan hebben. Zo komen nooit verder in ons denken. Voor dit soort zaken is belangrijk om grondig te onderzoeken en de schuldige voor de rechter te krijgen. Maar ach … is er nog rechtspraak in ons land.


  Maak melding
 71. Ik vraag mij af of Iamgold en Newmont Suriname, ook een deel van dollars die zij verdienen met het exporteren van goud uit Suriname, ook terug moeten brengen, of geld deze wet niet voor buitenlandse investeerders.
  En nog wat, zullen die partijen die nu in de oppositie zitten, het aandurven om de capital controls op te heffen, indien zij regeermacht krijgen.


  Maak melding
 72. Vraag mij af of deze wet ook geld voor buitenlandse investeerders, als Iamgold & Newmont, zijn hun ook verplicht om een deel van hun dollars terug te brengen naar Suriname, die zij verdienen met exporteren van goud uit Suriname, of geld deze wet alleen voor Surinaamse bedrijven.
  Nog wat zullen de partijen die nu in de oppositie zitten, het aandurven om de capital controls op te heffen, indien zij regeermacht krijgen.


  Maak melding
 73. @Lucien

  noodzaak van een goede wet wordt niet betwist. Speculatie van wie dan ook moet tegen gegaan worden.
  Alleen de wet van Abdoel deugde niet en verergerde de situatie alleen maar.
  Bouva en Simons moeten nu de bagger van Abdoel repareren.


  Maak melding
 74. “De nieuwe ‘valutawet’ die aangenomen is door De Nationale Assemblee, holt de positie van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) uit. De wet is ook in strijd met andere wetten. Door het instellen van een Toezichtorgaan, wordt de CBvS niet meer dan een werkarm van dit orgaan. Governor Maurice Roemer somt zijn bezwaren in een drie pagina’s tellende brief aan president Desi Bouterse. Hij heeft op 23 maart een dringend beroep gedaan op Bouterse om de wet niet af te kondigen.
  Door deze wet zal volgens Roemer geen ordening komen van het valutaverkeer.” Bron: starnieuws (vandaag).

  Dat is duidelijke taal en het bevestigd wat de critici zeggen.
  Deze wet zal echt GEEN ordening v.h. valutaverkeer brengen want de valutahandel zal meerendeels ondergronds gaan net zoals in de jaren 80 en 90 toen er valutabeperkingen waren.
  De wissel mammies en wissel pappies zullen met deze wet een heel grote comeback maken.
  Bepaalde politiek gelieerde figuren zullen wel in staat gesteld worden om dollars te kopen tegen de achterhaalde en kunstmatig lagere CBvS koers om die vervolgens op de zwarte markt te verkopen tegen de hogere marktkoers waardoor ze slapend rijk zullen worden. Ook net als in de jaren 80.
  Dat zal o.a. het gevolg zijn van Abdoel’s rommelwet.


  Maak melding
 75. “Roemer benadrukt dat de wet die uiteindelijk aangenomen is zaterdag in De Nationale Assemblee een heel andere is dan de tekst die voor commentaar voorgehouden is aan de CBvS. Er is nu een wet aangenomen die “op gespannen voet staat met de Bankwet en wettelijke regelingen”, schrijft de governor. Hij vraagt zich af of de wet uitvoerbaar is en of het doel dat beoogd wordt, bereikt zal worden.”
  Bron: starnieuws.

  Kijk wat voor een valse streek de coalitie/regering geleverd heeft.
  Men vraagt advies en schrijft een vergadering uit voor wet A en bij de tweede ronde dient men opeens wet B in.
  De oppositie is terecht uit protest weggelopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES