zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRegionaal Streekziekenhuis Wanica technisch opgeleverd

Regionaal Streekziekenhuis Wanica technisch opgeleverd

-

Does Travel - naar Suriname

De technische oplevering van het Regionaal Streekziekenhuis Wanica in Suriname is een feit. De aannemer heeft op woensdag 29 januari het complex bestaande uit zeven gebouwen overgedragen aan het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Directeur Vidjay Doerga Misier van Bouwkundige Werken en Dienstverlening van het ministerie, noemt de technische oplevering bijzonder. Het moment waarop het ziekenhuis haar deuren open zal gooien voor de Surinaamse samenleving, is met deze handeling een stap dichterbij.

Doerga Misier zegt dat de omliggende wegen nu nog ter hand moeten worden genomen. Dit geldt ook voor de inrichting van het terrein en de gebouwen. Het ligt in de planning om het ziekenhuis volgende week over te dragen aan het ministerie van Volksgezondheid.

Naast de gebouwen voor ligbedden beschikt het ziekenhuis over accommodaties voor poliklinieken, operatiekamers, apotheek, intensive care, radiologie afdeling met daarin een CT-ruimte, laboratorium en spoedeisende hulp.

opening
Fernandes Express
BODO Party

24 REACTIES
 1. Na 10 jaren bouw werkzaamheden is het echt geen resultaat en nu past gaat men de wegen naar de ziekenhuis in orde maken .

  Ziekenhuis is klaar maar ze stelen als ratten bij CBVS .


  Maak melding
 2. Het gebouw staat al, mooi mang. Nu nog fe inrichting en bemensing. De stad zal een beetje ontzien worden als alle Wanicaners naar hun eigen streekziekenhuis gaan.


  Maak melding
 3. @ oom Bert, wat ben jij toch een achterlijke boerenlul met je commentaar. Het is ook nooit goed. 10 jaar……nou en. Hoelang en waar staat dat van de Front regering. Dus als je geen moer te doen hebt…..go soek wang wroko.


  Maak melding
 4. Mooi. Mensen van due kant hoeven nier dwars door de stad als ze in het ziekenhuis moeten.
  Ik hoop ook dat de afwatering bij AZ nu eindelijk wordt opgelost. Hele rotonde is er toen gemaakt maar de weg voor AZ loopt nog steeds onder en het trottoir aan de achterkant moet ook gereed maakt worden voor parkeren en ook wachter aan de andere kant en camera’s voor die auto inbrekers


  Maak melding
 5. ik hoop niet dat de oppositie gebruik van maak
  ze hebben slechte mofo gedaan over het ziekenhuis
  laat de vijanden van de regering naar een andere ziekenhus gaan
  het zijn de paarse ratten die het gebouwd hebben
  dus gaan jullie niet daar


  Maak melding
 6. @Frank
  Het ziekenhuis was al gefinancieerd onder Venetiaan middels een gift van Frankrijk.
  Het geld is weg gemaakt.
  in 2014 moest Frankrijk in grijpen en is er weer geld verstrekt.
  in 2019 is er weer geld geleend om het bouwkundig af te krijgen voor de verkiezingen.

  Het is nog steeds geen ziekenhuis beste Frank.
  Het is een gruwelijk schandaal want er is geen geld voor de exploitatie als ziekenhuis. er is geen inrichting en er is geen personeel ofwel over een jaar is het een bouwval waar ratten spelen.


  Maak melding
 7. Waarom een dubbele benaming Regionaal Streekziekenhuis Wanica. Het is of Streekziekenhuis Wanica. Regionaal kan.men weglaten. Het is of het 1 of het ander. Wat ook heel oubollig is, is dat men nog steeds na eeuwen in ons land nog steeds de woorden per ontboden ambulance en ziekeninrichting bezigt. Normaal taalgebruik is de ambulance is/werd ingeschakeld. Ziekenhuis is meer van deze tijd in plaats van ziekeninrichting.
  Hoop dat dit ziekenhuis dagelijks onderhouden, schoon en hygiënisch blijft.
  Er veel meer mensen worden opgeleid tot verpleegkundige, artsen, fysiotherapeut, logopedisten, ergotherapeut, diëtiste, vertrouwenspersonen. Dat er ook continue 24uurs zorg op hoogniveau wordt geboden.
  Er hoort ook 24uur beveiliging persoonlijk aanwezig te zijn ook cameratoezicht. Goede zorgverlening is prioriteit. Met al die diefstallen bij de banken hou ik.mijn hart vast. Personeel moet ook betaald worden.
  Oeng a monie de?


  Maak melding
 8. Vijanden van de regering?
  Ik ben tegen moord, drugshandel, fraude, foefoeroe, oplichten, stelen en bedriegen van het volk.
  Als dat me een vijand van de regering maakt dan ben ik zeker public enemy number one.
  Wees niet intelectueel oneerlijk tegenover jezelf. Je kan onmogelijk jezelf een integer mens noemen en voorstander zijn van corruptie, moord, drugshandel, nepotisme, oplichterij en het totaal neerbrengen van de normen en waarden van mijn landgenoten.

  Een hospitaal opzetten, een straat asfalteren, een gotro ophalen, een berm maaien. Dit zijn geen politieke accomplishments maar gewoon sh1t die gedaan moet worden. Alleen in Su is het een big deal, breaking news te wan pasi san rij broko door wanbeleid en slecht onderhoud word voorzien van een laagje asphalt.
  De ndp zal nooit staan aan de kant van waarheid en oprecht en transparant handelen.
  Its just not in their dna.
  En btw ik ga waar ik wil en niet waar een coolaid drinking sekte volgeling me naar toe wil sturen.


  Maak melding
 9. Gewoon met geleend geld gebouwd. Precies als wanneer iemand een Mercedes koopt met geleend geld. Dan zit je wel in de schulden maar kan je een mooie Mercedes laten zien. En Wendy alles wat er gebouwd wordt gebeurd met geld van de belastingbetaler en ik ben er zeker van dat de aanhangers van de oppositie, die gemiddeld hoger opgeleid en succesvoller zijn dan de paarsen, meer belasting betalen. En dus gewoon gebruik van alles mogen maken. Zonder de inzet van de aanhangers van de oppositie waren wij nu op het niveau Haïti.


  Maak melding
 10. @Redskin…sari tori dat je een duurzame object als ziekenhuis niet kan waarderen; ik woon te Domburg en kan alles vertellen over de ellende om gedurende de dag naar AZ te gaan!

  Duidelijk dat je ad noordzee lummelt en alleen commentaar kan leveren. Tav inrichting, ook een huis in SR bouw je niet op 1 dag; laat staan de inrichting! Mag van mij stapsgewijs een paar jaar duren hoor! Sojo lobi!


  Maak melding
 11. Goed zo regering we laten ons niet gek maken het mooie ziekenhuis staat er en ik ben zo blij der mee en gelukkig als wanica bewoner en al die mensen die een grote bek hebben op deze regering jullie kunnen jullie borst nat maken want de ndp wint weer de verkiezingen kijk hoeveel grote projecten hebben ze verricht tot nu toe zoveel in die 10 jaren en er komen nog meer bij let maar op ze zorgen voor ontwikkeling in dat land en dat vindt ik heel goed in su en wat heeft nieuw front gedaan toen ze jaren aan de macht waren ze hebben geen enkel ontwikkeling in dat land gebracht geen enkel male moer alleen maar shit shit, dus ndp je heb weer mij stem 25 mei we gaan voor 5 en ik laat me niet wijs maken die rot zooi uit kraaien uit hun bek over de ndp


  Maak melding
 12. Als de wegen naar en van het ziekenhuis nog niet klaar zijn gaan er zeker de veldmuizen en ratten het ziekenhuis in bezit nemen. Jammer van het geld aan de chinezen uitbetaald van de lening van de chinezen aan de ndp regering verstrekt.


  Maak melding
 13. Frank ga mantelzorg doen in jou week of buurt ,zo niet stuur ik wat Amsoi zaden voor .

  En deze zwarte werk niet meer mijn voorouders hebben al genoeg gewerkt en ook heel veel heeft achter gelaten met de kolonisten .

  Ben jij al in de omgeving en straat van de ziekenhuis gegaan .


  Maak melding
 14. Waar in een ander land Coronavirus heerst , heerst in Suriname Kleptomanie-virus. En voor deze patiënten is maar een ziekenhuis optimaal. En dat is,…. Santa Boma. D.B.B & co moeten daar behandeld worden. Maar helaas genezing no de gi piraat Desi & Co. Gado de wi fesi mang. Groet en het gaat Suriname goed .


  Maak melding
 15. Alles wat uit de koker van DDB komt is gedoemd te mislukken. Het is een mooi en prachtig gebouw, maar dat kan je ook van het ziekenhuis te Albina zeggen. Een mooi gebouw, bedoeld als ziekenhuis maar nooit een echt ziekenhuis geworden. Ook de cassavefabriek was een mooi gebouw. En de huizenfabriek die achteraf toch nog toffees aan het produceren is. Bouterse, niets lukt bij jou. Je hebt krabita anoe. Time to go en neem je 40 rovers mee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES