17e editie van de ‘Bigi Broki Waka’ vandaag in Suriname

10
17e editie van de 'Bigi Broki Waka' in Suriname

Het is weer tijd voor het meest spectaculaire loopevenement van Suriname. Vandaag, zondag 5 januari 2020, wordt voor de 17e keer de Bigi Broki Waka georganiseerd. Deze inmiddels traditioneel geworden nieuwjaarsloop over de Wijdenboschbrug zal bestaan uit een 10km snelloop, een 5km snelloop, een 5km wandel- / trimloop en een 2,5km Run 4 Kids.

Een nieuw jaar vol kansen en uitdagingen staat weer voor de deur. De 10 km snelloop is bedoeld voor zowel geoefende als recreatieve wedstrijdlopers. Twee keer een pittige klim tot de top van de 52 meter hoge Wijdenboschbrug en vervolgens een sterke afdaling naar de voet van de brug maken deze loop uniek. 

De wandel- en trimloop, met een afstand van ongeveer 5 kilometer, is bedoeld voor de gezellige wandelaar en de recreatieve trimmer die het jaar op een gezonde en gezellige manier willen beginnen.

Speciaal voor alle kids is er de ‘Run4Kids’, bestaande uit een apart entertainment programma met natuurlijk als hoogtepunt de loop over de ‘Bosje Brug’.

UPDATE (via Starnieuws): De 8e editie van de 10 km Bigi Broki snelloop vandaag, is gewonnen door Janiek Pomba (bij de heren) en Irene Tijndal (bij de dames). 

- Advertentie -

10 REACTIES

 1. Deze feestelijke editie staat in het teken van de veroordeling van de pikin ingi boi tot 20 jaar gevangenisstraf.Er wordt gevierd dat hij zijn mijl naar Boma mag lopen onder gejuich geroep van zijn aanhangers.”We wan bouta in boma”.


  Maak melding

 2. Je hebt zeker stront in je hoofd om hieraan mee te doen, een brug die helemaal niet onderhouden wordt, met zoveel mensen betreden is vragen om ongelukken.
  Succes mensen, ik hoop echt dat het goedkomt.


  Maak melding

 3. Het is allemaal groen dus het is te doen.
  En wordt het paars dan is het niet te doen. Groen is een teken van gezondheid, vruchtbaarheid en groei.


  Maak melding

 4. Paars, oranje, geel, groen, rood,

  Doet me denken aan de bendes van USA en Midden Amerika.

  Iedereen vecht voor zijn bende, wie de verkeerde kleur draagt of op verkeerde territorium is die word in elkaar getrapt of doodgeschoten.

  Wel triest om zo vel de kleuren te verdedigen.

  Mogen allemaal op de brandstapel wat mij betreft, maakt mooi houtskool en compost…


  Maak melding

 5. Wat een achterlijke reacties(op een paar na) op dit bericht. Het negativisme van 2019 hebben ze helaas naar 2020 meegenomen.

  Ik hoopte zo dat het dit jaar anders zou zijn.
  Negatief zijn heeft alleen effect op je zelf!!!

  On topic: volgend jaar ben ik in Su doe ik zeker mee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.