PRO: ‘Berichtgeving over schorsing Nibte is opgeklopt en sensatie gestuurd’

16
PRO: berichtgeving over schorsing Nibte is opgeklopt en sensatie gestuurd

De nieuwsfeiten over de schorsing van advocaat Joan Nibte zijn in bepaalde berichten opgeklopt, wellicht bedoeld als sensatie nieuws om het bereik te vergroten of de publieke opinie te manipuleren. Dat is de strekking van een statement die Nibte’s partij PRO vanmorgen heeft uitgebracht.

Nibte is behalve advocaat ook vicevoorzitter en politiek leider van de in januari 2018 opgerichte politieke partij, de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO). Ze maakte gisteren zelf bekend dat zij door het Tuchtcollege in Suriname geschorst is voor 3 maanden en dat ze tegen deze beslissing in Hoger beroep gaat. Een specifieke reden voor de schorsing werd niet gegeven en al gauw deden allerlei berichten de ronde.

Zo verscheen op de Surinaamse site SR Herald dit uitgebreid artikel, waarin een cliënt van Nibte in detail uitlegt wat er aan de hand zou zijn en aangeeft dat hij zou worden afgeperst door haar, voor een honorarium van SRD 290.000 waar er vooraf geen afspraken over zouden zijn gemaakt.

“Het procesteam van mevrouw Nibte zal uit respect voor de aanhangige procedure in hoger beroep en ter waarborging van alle betrokkenen niet in details van het geschil treden. Echter dient weerlegt te worden dat sprake zou zijn van ‘afpersing’, hetgeen niet aan de orde is en evenmin een civiele term betreft. Het woordgebruik lijkt bewust erop gericht het tucht en civielrechtelijk geschil te criminaliseren. Er is nimmer sprake geweest van enig strafbaar handelen of onderzoek naar Mr. Nibte in die sfeer” aldus PRO.

Voorts worden bewust bedragen gepubliceerd die nader sensatie gestuurd zijn. Aan de orde is een discussie over percentages. Advocaten kunnen onafhankelijk verklaren dat van exces geen sprake is in die zin.

Mr. Nibte is niet het onderwerp van meerdere klachten, doch buiten dit geschil om al bijna twee decennia klachtvrij. Berichtgeving omtrent de voorwaardelijke maatregel aan Mr. Joan Nibte is helaas gesensationaliseerd in bepaalde berichten. Zij heeft dan ook het volste vertrouwen, dat de voorwaardelijke maatregel in hoger beroep teruggedraaid wordt, aldus PRO in een statement.


16 REACTIES

 1. Mevrouw Nibte u kunt liever openheid van zaken geven op basis waarvan het tuchtcollege tot deze schorsing is gekomen. Openheid en transparantie werken in uw voordeel dan zo een algemeen bericht dat het publiek niet voldoende duidelijkheid verschaft. Wel moet ik natuurlijk hierbij stellen dat u pas schuldig bent als de feiten bewezen worden. Dus tot die tijd heb ik geen mening over de beschuldigingen aangezien u die tot nog toe niet met de wereld hebt gedeeld.


  Maak melding

 2. verschillende mensen vechten om een stuk been, terwijl de derde lachende het land leeg rooft.. alles weg haalt wat er te halen valt, niemand maakt zich daarop druk..
  v.b. alle goud voorraden worden met de vliegtuig weg gehaald., alle hout voorraden verdwijnen met de boot. vrijwel dagelijks worden ladingen ,,,, het export product van d d b ,,,, onderschept over de hele wereld.. wie maakt Zich daarover druk,,, niemand toch..
  het poep volk ziet dat, hoort dat, vind het ook nog prachtig voor een waardeloze ,,pakket ,, die na twee dagen weer op is..

  wat een poep pakket volk..


  Maak melding

 3. Hoge bomen vangen veel wind. Als advocaat ben je open voor klachten en roddel van klienten.
  Als politics ben je open voor mudslinging van concurrende politici. Het heeft niet waar de modder van daan komt.
  Als een politici van middel klasse komaf zou ik zeggen wees voorzichtig met activiteiten.


  Maak melding

 4. Alleen de Surinaamse Orde van Advocaten kan bepalen of hier sprake is van een advocaat die de Gedragsregels overtreden heeft of en niet de eigen politieke partij van Nibte. De slager keurt zijn eigen vlees toch ? Hou op met het gehuil en vecht waardig je schorsing aan.stop met moddergooien


  Maak melding

 5. Jij bent een ordinaire hebzuchtige dievin die van het stelen haar werkt heeft gemaakt. Voor de beroepsgroep der meesters ben je een schande. Soso morserij en rommel in you ede.


  Maak melding

 6. Is dit de emancipatie van de Surinaamse vrouw? Anything you can do , i can do it better. I`m the toughest. Tegenwoordig is het volkomen normaal dat je een vrouw onder invloed achter het stuur kan betrappen. Denk maar aan mevrouw Neus. Wat dacht je van diefstal op de werkplek. Maar ook de gewone huis—tuin—en—keukenmoeder laat zich niet onbetuigd. En nu mevrouw Nibte. Een bekende figuur binnen de samenleving.
  Het is een zaak binnen de beroepssfeer ,maar geheid dat het doorwerkt naar de politieke partij PRO. De tuchtrechter heeft haar feitelijk geschorst en omdat ze in hoger beroep is gegaan ,kan mogelijkerwijze het tij keren. Evengoed niet. Ben benieuwd waar het eventueel fout gegaan is. Er zijn toch een aantal stappen (grove fouten) die je moet ondernemen alvorens je bij de tuchtrechter belandt.


  Maak melding

 7. Deze dame moet geen politieke macht krijgen, want nu al houdt zij zich bezig met deze praktijken, en als ze regeermacht zou krijgen is het einde zoek. Weg met deze partij en voorzitter, want nu reeds laten ze zien wat hun aard is. Foei mevrouw de advocate! Weg met PRO (probleem), dus niet stemmen op deze partij nu ze zijn ontmaskerd als geldwolven. Ik ben benieuwd naar de andere klachten.


  Maak melding

 8. Mevrouw Nibte, het is nog meer dan zes maanden voor de verkiezingen. Stel dat u niet in de fout bent gegaan en u wordt voor de verkiezingen in ere hersteld, dan heeft deze zaak zeker een positieve kant, en zal het u in de inschattingen bij de stemmers goed uitkomen.
  Daar ik en velen met mij, door het bos de jonge aanplant van politieke partijen, haast niet meer kan zien kan deze zaak aandacht trekken en staat PRO dan bij mij voorop in de keuze.
  God zij met Suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.