Nationale Divali viering op 27 oktober in Suriname

3
Nationale Divali viering
Archieffoto: ex-vp Ashwin Adhin en zijn echtgenote in 2019 bij het aansteken van de nationale dia op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname.

Het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft vandaag bekend gemaakt dat de nationale Divali viering in Suriname, dit jaar gehouden wordt op zondag 27 oktober.

Divali, ook genoemd Deepavali, Diwali of Deevali is een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme en vindt zijn oorsprong in India. Het woord is afgeleid van het Sanskriet dipavali, dat een rij lichtjes betekent. Tijdens het feest worden dan ook door het huis en op de erven lichtjes aangestoken.

Divali, ook bekend als Lichtjesfeest, wordt symbolisch bedoeld als “de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid”.

3 REACTIES

 1. Divali de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid, Adin en hun president heeft alle kenmerken die met de Vuur vernietig moet worden. HET PAST niet dat iemand van de REGERING en de COALITIE z,n heilige dia aansteekt

  Het zijn mensen met bloed in hun handen, corruptie, eigenbelang, hebzucht, fraudeurs, en geen waarde hechten aan wetten. AL DEZE FIGUREN MOET VERNIETIG WORDEN MET DE VUUR VAN DIVALI.


  Maak melding

 2. Divali, wordt symbolisch bedoeld als “de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid

  Als hiermee grootste de duivel (DiDiBrie) uit Suriname kan worden verdreven dan is dat een grote zege.


  Maak melding

 3. Valt het niet op dat op religieuze en nationale feestdagen iedereen zo saamhorig, feestelijk en vredig is…

  O wee er 1 woord word gerept over POLITIEK, dan breekt de hel los en raken de discussies verhit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.