Directeur Surinam Airways op non-actief gezet

38

Gerard Lau, directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), is woensdag op non-actief gezet, door de Raad van Commissarissen (RvC) van het staatsbedrijf. Naar verluidt kwam hij in clinch met de rvc omdat hij op eigen houtje een overeenkomst is aangegaan voor de aankoop van een Airbus, schrijft de Ware Tijd.

Volgens de krant is Lau bezig en Airbus te kopen terwijl de regering een Boeing 787 Dreamliner prefereert en over de aankoop daarvan al verregaande afspraken heeft gemaakt met een leverancier.

Vernomen wordt dat Lau zijn contract als directeur welke komende week verloopt niet verlengd zal worden. Hij werd op 9 juli vorig jaar officieel benoemd als algemeen-directeur van de vliegmaatschappij. De positie van algemeen-directeur bij de SLM kwam vrij te staan toen het contract van toenmalig directeur Robbi Lachmising verstreek en niet werd verlengd.

38 REACTIES

 1. Komt er misschien een verdwaalde broer van missikaba op die post. Ik ben benieuwd. Lau wilt een normale machine en baas wilt dreamliner zodathet ook een beetje kan door dromen. Ik hoop dat ze wel alert zijn want een normale machine kunnen niet een onderhouden laatstaan een dreamliner.


  Maak melding

 2. De boelshit die ze proberen te verkopen ..moet ons laten denken dat elk aangestelde directeur de vrije hand heeft…Slm heeft het geld niet maar de staat…ze draaien nu al verlies laatstaan nog een plain lease…hahaha…de staat heeft de troef en Lau was maar een nummertje op de voorgrond…kom en vertel ons nou echt wat er gaande is…


  Maak melding

 3. Weer een paarse rat met wachtgeld naar huis gestuurd. Waar wordt het meeste geld in Su aan uitgegeven: incompetente managers, ministers etc. Bij deze lui is de hoop van de paarse boeven bende gevestigd om de verkiezingen van mei 2020 te winnen. We benne benieuwd.


  Maak melding

 4. De SLM is alleen maar gedoe. Ruim 30 jaar wordt de SLM gekenmerkt door onkunde, verliezen, onterechte privileges , corruptie, noem maar op. Samenwerking met andere vliegmaatschappijen loopt spaak door geklungel van de SLM.

  De grootse en onrealistische plannen van de laatste tijd kunnen niet verhullen dat het bedrijf eigenlijk al tijden dood is. Het stinkt behoorlijk maar niemand wil de begrafenis regelen want die krijgt gelijk de schuld van de ondergang van de SLM.


  Maak melding

 5. Vergeet één ding niet. Politieke benoemingen zijn gebaseerd op liefde. Als de politiek van je houdt wordt je benoemd in allerlei functies, maar als de politiek niet meer van jou houdt, heb je een probleem. Heb je daarentegen de juiste papieren dan kan de politiek jou niets maken. en dat vergeten een heleboel mensen. Politiek is goed , maar ook goed smerig.


  Maak melding

 6. Het zal Lau een rotzorg zijn eind van de maand ontvang hij zijn loon en straks heeft met een nieuwe baan voor hem inclusief salarisverhoging.
  Who cares??


  Maak melding

 7. is onverstelbaar dat ze geen lering trekken met het kopen can afgeschreven airbus vliegtuigen.
  Ik had het laats nog erover dat er ooit trillingen geconstateerd waren in de start tijdens een vlucht en dst ding zit steeds aan de grond.
  Mij zie je er niet in en nu verkopen omdat er rook uit dat oud ding kwam…zo vermoord je jou eigen volk met die goedkope ouwe troep.


  Maak melding

 8. Vanaf het begin heb ik geen geloof gehad in Lau die ik kende van vroeger en die meer een takimang is dan een doemang. Ik gaf aan dat dit een ending story zou zijn en wel binnen 1 jaar en zie de waarheid is aan het licht gekomen.

  Tja nu de vraag wie de opvolger zal zijn. Misschien de dochter van Bravo waardoor Bouterse verzekert is van de steun van Bravo?
  We shall see


  Maak melding

 9. Ik stel voor om geen Surinamer maar een buitenlandse airline manager aan te stellen als directeur van de SLM, want de Suri’s bakken er geen pepernoot van !

  Ben de afgelopen periode drie maal in Addis Ababa geweest en moet zeggen van, petje af voor de prestatie’s die Ethiopian airlines levert. Ook Bole Airport (1,5 miljoen passagiers per maand) is voor 70% opgeknapt en is een prachtig voorbeeld voor Afrika.

  Mensen ! Afrika is niet hetgeen wij op de tv zien maar transformeert naar een moderne samenleving. Addis Ababa (ca. 16 miljoen inwoners) is een grote bouwput, en zal over 5 a 10 jaar een wereldstad zijn.

  Heb begrepen dar ook Rwandair naar grote hoogte stijgt met hun national carrier, alleen de Suri’s maken er een tering zooi van.

  De hele directie van de SLM moet de laan uit worden gestuurd, en stel ik voor om desnoods enkele capabele Afrikanen over te laten komen om de Suri’s te laten zien hoe het wel moet.


  Maak melding

 10. Hij probeerde zeker een jhang te maken. Surinamers zijn niet integer om een bedrijf te leiden laatstaan een land. Daarom zijn wij achtergebleven. Hoe donker de kleur hoe minder integer wij zijn. De blanken zijn heer en meester. Landen die door niet blanken worden geregeerd en het niveau van West Europa halen zijn op 1 hand te tellen.


  Maak melding

 11. Als de motoren aan de vleugels hangen ,is het niet tevatten dat er rook in de cabine komt,en er wordt ook niet verteld waar het vandaan kwam. Cabin crew kom op laat dat toch ook weten. maar het aller belangrykste is dat SLM nu met een splinter nieuw TOESTEL haar status kan redden,want de concurentie staat te springen


  Maak melding

 12. CITAAT: terwijl de regering een Boeing 787 Dreamliner prefereert en over de aankoop daarvan al verregaande afspraken heeft gemaakt met een leverancier
  REACTIE: Dit is de arrogantie en incompetentie ten top. De regering mist de kennis en informatie om over dergelijke zaken te beslissen en hoort zich evenmin actief te bemoeien met interne aangelegenheid van de SLM. Fouterse nog de mensen in zijn kabinet hebben genoeg kennis en inzicht om een dergelijke aankoop verantwoord te doen. Hun enigste kennis en ervaring is tjuku regelen


  Maak melding

 13. @Milton
  CITAAT: Ben de afgelopen periode drie maal in Addis Ababa geweest
  REACTIE: Wat wil je duidelijk maken met deze off topic opmerking?? Dat de bolletjes slikker nu via die route vliegen of wil je gewoon biggie doen met een verzinsel??

  Overigens op dat vliegveld landen dagelijks 450 internationale vluchten en het topic was de aanschaf van een plane, Niet om jou de gelegenheid te geven om biggie te doen met onzin.


  Maak melding

 14. Eén boevenbende. Weg met die handel. Deze vent is totaal ongeschikt voor de positie van een directeur. Dan nog van een luchtvaartmaatschappij. Hij had al veel eerder de laan moeten worden uitgestuurd.

  Maar helaas; de lamme leidt de blinde!!!!


  Maak melding

 15. Voor of bij de aanstelling van … Lau … werd van verschillende kanten gewaarschuwd voor deze Paarse chineze Psychopaat. Het is de zoveelste functie waarin deze Paarse ….. gebleken is totaal ONGESCHIKT te zijn.
  Voor de Paarse Berm Bende luidt het gezegde: WIE NIET HOREN WIL, MOET VOELEN.
  Dat zal heel duidelijk worden op 25 mei 2020.


  Maak melding

 16. A “tjoekoe” foe a Dreamliner fadong inie a watra !!!
  Baas moest snel ingrijpen !!!!
  Vanaf Derby met zijn vakbond en aanhang de SLM in een houdgreep “vast hield” is het misgegaan met de
  SLM !!! Weg met de “IPB”-tickets voor personeel en hun familie!!!
  Laat “Bouta” de guts opbrengen om dat soort rotsooi een halt toe te roepen !!!


  Maak melding

 17. @Klaas de Goot. Indien je het vermogen bezit om begrijpend te kunnen lezen, zal de strekking van mijn opmerking wel duidelijk moeten zijn.
  Het is geen kwestie van ‘bigie’ doen Klaasje, maar ik moet er gewoon voor m’n werk zijn. Ik weet niet wat jij heel de dag uitspookt, maar aan de frequentie van jou reactie’s op dit forum te zien kan ik er wel wat bij voorstellen.

  Anyway, van mij mag er een Interim Manger van Ethiopian Airlines worden ingehuurd om de betweters en alle zogenaamde ‘kader’ in Suriname te leren hoe een airline carrier wordt gemanaged.

  En by the way, Bole International is te klein geworden en staat er een nieuw vliegveld in de planning nabij Debre Zeyit (ook wel Bishoftu), ca 48 km verwijderd van Addis, met een capaciteit van 80 miljoen passagiers per jaar !

  Gaan jullie daar tegen aan staan in Su !


  Maak melding

 18. Ik heb het reeds vaker gezegd doek gewoon de SLM op en verdien dan maar aan de landingsrechten. Het is altijd kommer en kwel bij de SLM . Dit heeft toch helemaal niks te maken met adequate bedrijfsvoering . Stelletje amateurs!!!!


  Maak melding

 19. Geld verspilling met een Dreamliner. De SLM kan niet onderhouden worden, laat staan een Dreamliner,
  Onze nazaten zullen voor de schulden opdraaien door deze hersenloze regering. Nog even en deze hele regering droomt voor eeuwig tussen 6 planken met een gigantische schuld achterlatend. Wie gaat dit betalen?
  Als deze gasten die nu in de regering zitten denken het eeuwig leven te hebben dan zijn zij echt aan het dromen. Laten zij maar naar hun leeftijd kijken en hun gezondheidstoestanden die verre van optimaal is.
  Dromen jullie lekker verder.


  Maak melding

 20. Molton, helemaal mee eens met je mbt Ethiopian Airlines. Wat die groot hebben gemaakt, is de totale afzijdigheid van de overheid bij de besluitvorming binnen de airline.

  Dat zou elke regering in Suriname moeten willen.


  Maak melding

 21. het is jammer dat de oceaan zo ver ligt van Holland, anders zouden die donker gekleurde mensen gewoon met een korjaal over steken,, net als de Afrikanen het dagelijks doen van uit Afrika bij Marokko en onder water verdwijnen..
  waarom verlaten ze hun land bij bosjes, die veel rijker is dan s m e ,, ze willen graag onder de bakra batie wit man , leven , wonen , eventueel de post rond brengen.. meer kunnen ze niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.