Hoogste gebouw in Suriname begint vorm te krijgen

26
Hoogste gebouw in Suriname begint vorm te krijgen
Foto: M. Morroy/Facebook

De Surinaamse verzekeringsmaatschappij Assuria N.V. is al enige tijd bezig met de bouw van haar nieuw hoofdkantoor in het zuidwesten van Paramaribo. ‘Assuria Hermitage Highrise’ moet na afronding het hoogste gebouw van Suriname worden en het begint langzaam vorm te krijgen.

Het ontwerp is een modern ‘high rise’ gebouw met een hoogte van 55 meter, bestaande uit 10 verdiepingen. Verder heeft dit gebouw ook een schouwburg en tribune met ongeveer 250 zitplaatsen. De inspiratie voor het architectonisch ontwerp komt uit het binnenland van Suriname: de associatie met de woelige wateren van een sula vormt de basis van de ontwerpfilosofie.

Alhoewel het ontwerp bestempeld mag worden als moderne architectuur vormen de typische Surinaamse beeldkenmerken van onze inspiratie een prominente rol binnen het ontwerp, aldus het bedrijf.

Zo moet het gebouw na oplevering er uit komen te zien:

26 REACTIES

 1. Hoe is het gesteld met de veiligheid, oa bij brand?, Zijn er nooduitgangen? Is de brandweer wel equipe en getraind bij brand en het redden van mensenlevens

  Ik ga vanuit dat over alles van te voren goed is na gedacht en niet eerst doen en achter af gaan na denken?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Ja daar gaan de premiegelden van de verzekerden naar toe. Maar wanneer de verzekeraar moet uitbetalen aan de verzekerde dan verzinnen ze allerei flutsmoesjes om daar onder uit te komen.
  Banken & verzekeraars zijn gewoon een witteboorden criminele bende.


  Maak melding

 3. @ Henkie Penkie

  Volgen Surinaamse maatstaven het hoogste gebouw, dus je mond dichthouden !!!
  Jongens klasse daar in SU !!!!!

  bun tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Jaaa…goed allemaal…
  Maar hopelijk heeft het een goede fondering. Want als de betonnen palen van ebs omvallen door verschuivende en verzachte aarde….hoop ik echt van harte dat dit gebouw wél een goeie fondering heeft. Want hier zullen we echt te maken hebben met mensen. Geen grappen met mensenlevens maken hé…


  Maak melding

 5. Best knap hoe ze met de middelen die men in Suriname heeft dit gebouw weet te realiseren. Het ligt in veel opzichten aardig buiten de reguliere competenties die er in Suriname beschikbaar zijn. Petje af.


  Maak melding

 6. Allemaal oplichter en criminelen geld op gebouw van verzekering maatschappij ASSURIA de graaf.
  En zo hoge gebouw in een warme land ,lijk wel Europa
  Petje af ASSURIA OOK GOED GEDAAN lijk wel criminelen politie uit Nederland


  Maak melding

 7. Mooi gebouw misschien maar het staat op een verkeerde plek, midden in een woonwijk.
  Door het heien van de fundering van het gebouw zijn bij de omliggende huizen grote scheuren ontstaan in de muren van hun huizen.
  Straks als het gebouw in gebruik is genomen krijgen ze zeker parkeeroverlast want i.t.t. het promotieplaatje zijn er maar weinig parkeerplekken op het terrein.
  Assuria weigert de gedupeerden te compenseren voor de schade. Het zou ze sieren als ze de omwonenden tegemoetkomen .


  Maak melding

 8. Praat Koulo goede dingen over het land altijd zo negatief als of in Holland alles goed is geregeld. Hier nog ze alles doen ze Koulo alles mr is jouw Koulo geld waar ze alles van bouwen en dan nog moeten we belasting betalen.


  Maak melding

 9. Degenen die het hardst roepen dat de belasting betalen laten dit juist vaak na om te doen. Dus ga hier niet de grote jongen uithangen met je ka belastinggepraat,


  Maak melding

 10. Anthon, verder alles goed?en ja in holland betaal ik met plezier belasting want ik krijg er genoeg voor terug. Verder bkijven Surinamers de domste mensen op aarde,ik ken apen soorten die al veel verder zijn dan de gemiddelde surinamer.


  Maak melding

 11. We hebben vele kundige staalconstructie en professionele bouwbedrijven die werken en voldoen aan internationale normen en standaarden. Mensen die niet in Suriname wonen die weten dat natuurlijk niet.


  Maak melding

 12. Mijn ervaring is dat mensen die beweren belasting af te dragen vaak juist de ontduikers daarvan zijn. Dus geen belasting betalen terwijl deze mensen gewoon van de voorzieningen profiteren. In Nederland betalen ze belasting maar daarvoor krijgt men genoeg voor terug, beste openbare wegen, perfecte infrastructuur, goede Gezondheidszorg, dieren hebben ook een onderdak en noem maar op. Daarom ook willen zo veel mensen uit Afrika en andere landen graag naar Nederland toe komen, niet om belastingen te betalen maar omdat het leven in Nederland zo goed is.


  Maak melding

 13. Als je naar de inhoud van het gebouw van 10 verdiepingen (LxBxH) kijkt en dit vergelijkt met de oppervlakte van het terrein dan is het gebouw stukken kleiner dan de lengte en breedte van het bouwterrein.

  Op grond daarvan zou je de volume van dit gebouw wat de hoogte, de lengte en breedte betreft anders kunnen bouwen en nog genoeg ruimte hebben op het oppervlakte van het terrein voor oa een ruime parkeerplaats, enz.

  Anders gezegd, de hoogte van 10 verdiepingen kon gewoon de lengte zijn van het gebouw en de lengte van dit gebouw kon de breedte zijn van het gebouw en hoogte kon dan 4 of 5 verdiepingen zijn.

  Er zou nog genoeg plaats zijn voor parkeren. Voor de toekomst als zaken goed lopen kan men jaarlijks een verdieping bij bouwen voor meer personeel.

  Wat gezegd kan worden is als men niet meer in de hoogte wil bouwen, omdat het 10 verdiepingen hoog genoeg is en mooi geweest is, er nog genoeg bouwgrond oppervlakte aanwezig is om rondom het huidige gebouw van 10 verdiepingen hoog is daaraan en omheen aan laagbouw of uitbreiding van het gebouw in de toekomst te doen.

  Hoogmoed komt vind ik voor de val. Ik zou eerder kiezen voor laagbouw en als zaken goed lopen, meer omzet in de toekomst dan meer verdiepingen op te plaatsen/stapelen. Het zou ook meer passen in de woonomgeving. Men zou dan zelf een afslag trens kunnen maken over het terrein naar de Surinamerivier en in een korjaal gaan zitten en een Jogobier drinken en tam tam zingen en maken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. Ach jee daar komt het gezwam over Chinezen om de hoek kijken. Hadden de Surinamers maar zo een arbeidsethos. Alle geasfalteerde wegen worden door Chinezen aangelegd en ik heb zelfs Chinese vrouwen in vrachtwagens gezien. De Surinamers kan alleen met zijn of haar mond werken en ligt liever de hele dag in zijn of haar hangmat of ander de palmbomen. maar o wee als een ander het werk voor hen doet dan is het ook niet goed. Wat weerhoudt de Surinamers om zelf aan het werk te gaan ? Blijkbaar kunnen ze het beter dan anderen.


  Maak melding

 15. prima gebouw , bewijs van vertrouwen in het land..

  jammer dat de verzekeringen premie straks onbetaalbaar worden..
  de gewone lanti man oema is de eerste week al blut moet de rest van de maand s ávonds veel gevallen ook tijdens kantoor uren gaan hosselen, het lichaam verkopen om bij te benen..

  vergeet niet, als deze bende op 25 mei a.s. terug komt in het macht centrum, dan zaken we nog verder….


  Maak melding

 16. Mooi gebouw geworden. Echt een verzekeraar of bank. verdienen heel veel geld aan de “klanten”die zelf maar een matige woning kunnen betalen. Jarenlang geen belasting betalen uit zich nu in een grote investering zodat ze dit lekker weer kunnen afschrijven op het moment ze wel weer belastingen moeten gaan betalen…


  Maak melding

 17. Jaar sluiting moet je ze horen dat ze winst hebben gemaakt. Wanneer het om betalen gaat, zijn ze niet te vinden of ze hebben geen geld. Elk jaar wordt jouw premie verhoogt, hoe is dat mogelijk dat buitenlanders hier komen om mensen op te lichten!
  Is het zo dat zij alle talen praten, behalve betalen?
  Behalve Admin ook zij moeten opgepakt worden, die Canadese uitbuiters.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.