Tiener belandt met auto in sloot in Suriname

22
Tiener belandt met auto in sloot in Suriname
De auto wordt door een takelwagen weg gebracht.

Deze personenauto moest vanmorgen in Suriname door de Towingservice uit een sloot getakeld worden, nadat een tiener met het voertuig erin belandde te Sonny Point. De knaap, die vermoedelijk tussen de 12 en 14 jaar oud is, zou vanmorgen rond 10.00u met de auto in de Carmen Jankistraat hebben gereden toen hij daar van de weg geraakte. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is nu nog niet bekend.

Van wie de auto is, is nog niet bekend. Na het ongeval werd de jongen door de Surinaamse politie meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Daar werd ook gewacht op de ouders die inmiddels door de politie op de hoogte waren gesteld. De tiener heeft geen verwondingen aan het voorval overgehouden.

Uiteraard beschikt hij niet over een rijbewijs. De jongen kan daarom nog een proces-verbaal verwachten voor het rijden zonder rijbewijs.

22 REACTIES

 1. Weer een onnozel..!!! Vraag me af waar de ouders waren…en hoe ze dit niet wisten. Is ht gebeurt met toestemming vn de ouders, dat de persoon in kwestie achter het stuur plaatsnam???? Kennen de ouders vn tegenwoordig hun verantwoordingen niet???? Hebben ze meer tijd voor hun eigen dingen???? Komt de laatste tyden vask voor dat jongeren…tieners in de fout gaan doot deel te nemen in ht verkeer mt een motorvoertuig.😠😠😠


  Maak melding

 2. @Forza
  Deze jongen is 14 jaar oud. Joyriding dit is strafbaar maximum gevangenisstraf is 6 maanden. Dus hij is rijp voor Opa Doelie. Hij mag van geluk spreken.Dit ritje had hem zijn leven kunnen kosten.Hopelijk zijn, zijn ouders verzekerd om de schade aan de auto te betalen. Op jonge leeftijd gaan ze al de fout in. Ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen, vraag mij stellig af waar zij waren. Het is een feit dat de meeste ouders hier in ons landje niet weten waar hun kinderen uithangen of wat zij uitspoken. Hoe komt hij aan de auto sleutels?? Heeft hij de auto ingebroken en mee gaan rijden? De eigenaar van deze auto, hoe zit het daarmee. Dagelijks worden auto’s ingebroken of gestolen. De eigenaar is ook mede verantwoordelijk voor zijn eigen spullen. Wij wachten dit onderzoek af.


  Maak melding

 3. Als hij van tevoren wist war zijn straf zou zijn om een auto te rijden zonder rijbewijs zou hij 10 keer nadenken voordat hij het in zn kop haalde het te doen. Met je rijbewijs mag je de auto niet zonder toestemming rijden en zonder vraag me geen niets. Politie zou hem op post houden voor zn eigen veiligheid.


  Maak melding

 4. Kinderen, teenagers, volwassen lijken allemaal van god losgeslagen in Suriname.
  Het land gaat steeds meer op Sodom en Gomorra lijken.

  !4 jaar en dan in de auto stappen om een rondje te rijden?
  Hoe komt dit jochie tot zo de daad? Van wie heeft hij leren autorijden?

  Ik zou hem een taakstraf opleggen. Namelijk dagelijks op het politie bureau laten melden met de opdracht om stevige “opstel” te schrijven b.v. over verkeersveiligheid en autorijden.
  en als hij dit af heeft een presentatie voor zijn klasgenoten te houden in aanwezigheid van de taakstrafbegeleider.


  Maak melding

 5. niet goedt tepraten maar in america gaan 15 jarigen ook met hun auto naar school,het probleem is dat onze jongenlui niet goedt op de hoogte zyn van de gevolgen en de verandtwoordelykheidt dat van hun verwacht wordt/je moet de drempel verlagen zodat men bewuster en veranwoordelyker over verkeers deelname gaat gedragen


  Maak melding

 6. @Poki,

  Karten en racen zijn niet te vergelijken met deelnemen aan het verkeer met een gemotoriseerde voertuig.

  Voor kinderen vanaf 8 jaar met een minimale lengte van 125 cm is het al mogelijk om te komen karten in een kinderkart. Vanaf 14 jaar met een minimale lengte van 155 cm mag er in een gewone kart gereden worden. De genoemde leeftijden zijn bindend, hier zijn geen uitzonderingen op mogelijk.

  Beginnende coureurs mogen al vanaf hun 15e jaar toetreden tot de autosport, mits ze in dat jaar 16 worden.

  Mijn zoon kart ook, maar mag daarom echt niet deelnemen aan het verkeer dan alleen op de fiets.
  Dat mag hij pas doen als hij 18 is en met een geldig rijbewijs.


  Maak melding

 7. Hoewel Suriname in Zuid Amerika ligt is het land niet te vergelijken met Amerika dus niks drempel verlagen

  Kinderen horen niet achter het stuur in het verkeer


  Maak melding

 8. @ Rbrown 25 april 2019 at 13:11

  Hebben deze kinderen geen rijbewijs en regels?

  En zoals Miss Dikatie schreef; Suriname is geen Amerika.
  Paramaribo is een “erg drukke stad” de wegen zijn slecht, veel auto’s zijn slecht onderhouden waar de macht van de sterkste geldt.

  Auto leren rijden door een instructeur zou ook voor de jongeren kunnen gelden in de toekomst, maar voorlopig ff niet.


  Maak melding

 9. @ Miss Opinion 25 april 2019 at 11:25

  Dat denk ik ook.

  Maar met het schrijven van een presentatie leert hij meer en het mes snijdt aan twee kanten als hij als “ervaringsdeskundige” leeftijdgenoten op de gevaren wijst van het onbevoegd autorijden wijst.


  Maak melding

 10. In america heb je op 15 of 16jr je rybewys ,ik zeg niet dat het hier ook regel moet worden maar over de hele wereld zyn er maar een paar landen met een hoge drempel voor ry examen in sommige landen kun je het zelfs kopen als je maar vooruit en achteruit kan ryden .dus stof tot nadenken en dingen niet ingewikkeld maken


  Maak melding

 11. Stom gelul de kinderen pakken de auto zonder medeweten van hun ouders. Hier in Nederland gebeurt het ook vaak dat de politie een 14- 16 jarige aanhoudt op de weg. Stiekem de auto sleutels gepakt van hun ouders en vaak maken ze aanrijdingen. Overal gebeurt dit niet alleen in Suriname. Een goed pak slaag van de ouders moeten ze krijgen.


  Maak melding

 12. Afiba, blijkbaar weten de ouders de autosleutels niet goed op te bergen. Dan verbaast men zich nog dat zoveel auto’s gestolen worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.