Politie bevestigt: ‘Door Portugal onderschept schip met 2.500 kilo coke was inderdaad in Suriname’

20
'Door Portugal onderschepte 2.500 kilo drugs ingeladen in Suriname'
Foto: de Sea Scan 1 via shipspotting.com | © Frits Olinga

PARAMARIBO, 10 feb – Het Panamese schip Sea Scan 1, waar Portugese autoriteiten tien dagen geleden 2.500 kilogram cocaïne met een straatwaarde van 125 miljoen euro aantroffen, heeft Suriname vorige maand inderdaad aangedaan. De aanwezigheid van het schip is bevestigd door de Surinaamse waarnemend korpschef Roberto Prade. Het vermoeden bestaat dat de drugs voor de kust van Suriname in het schip zijn geladen.

Politiechef Prade zegt tegen Starnieuws dat er nog cruciale informatie ontbreekt. “Wij hopen de komende week zover te zijn. Er is wel contact met het buitenland,” zegt de politiebaas. “Bepaalde informatie wordt nog nagetrokken, zoals waarvoor het schip in Suriname was” aldus Prade tegen de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

Zoals Waterkant.net eerder meldde vertrok het schip op 11 januari 2019 weer uit Suriname. Die informatie is gewoon op te vragen via sites en apps die schepen traceren, zoals hier:


20 REACTIES

 1. Dit is het gevolg in een land waar de president(democratisch gekozen) een drugsveroordeelde is.1+1=2.Suriname is vandaag de coke schuur voor europa.En opgepast hij krijgt in 2020 weer mandaat van ons verziekt volk om deze ingeslagen weg te vervolgen.In de tussentijd zal zijn zoon zijn straf hebben uitgezeten in de V.S.om kan dus over nemen.Surinamers na dong un dong of san na sani?Sari wan ie kan sari!


  Maak melding

 2. Telegraaf wist al tijdens de publicatie van de 2300 kg dat de lading 4700/4800 kg was terwijl de politie dit ontkende en zei dat er alleen sprake is van 2300 kg

  Dus als er niets in Portugal was onderschept was het nog steeds 2300 kg


  Maak melding

 3. Voor de kust , hey ! Maar WAAR is dat ander schip, was het een andere sub-marine vaartuig weer bezig. Op zanderij reeds ettelijke aanhoudingen ook verricht. Lekker bezig in Suriname .


  Maak melding

 4. Waarom keren de Surinamers die zo trots op hun land zijn en die hoog opgeleid zijn niet terug naar Suriname om het land op te bouwen ? Waar blijven de Surinamers die altijd de mond vol hebben over racisme en discriminatie in het buitenland ? Als deze zogenaamde trotse Surinamers terug zouden keren om te helpen om het land op te bouwen dan had Suriname de coke handel niet nodig. De waarheid is dat de Surinamer liever lui dan moe is, dat de Surinamer liever de gemakkelijkste weg verkiest boven de weg om met hard werken iets te bereiken. Kijk maar naar landen als Indonesië en India; twee landen die eeuwenlang zijn uitgebuit maar door hard werken een behoorlijke ontwikkeling hebben bereikt. Maar de luie Surinamer ligt liever de hele dag met zijn dikke kont in de hangmat en maar de handjes op houden.


  Maak melding

 5. @Baba Sai.
  We keren niet terug naar een land wat door ongeschoolden wordt geleid en waar mensen die op baba sai lijken de drugbazen van Suriname zijn. Een baba sai is pas nog doodgeschoten in Guyana. En Surinamers hier zijn niet lui maar jij denkt dat omdat je te dom bent om dat te snappen. Het komt omdat je alleen door domme luie mensen omgeven bent en je daarom ook zo denkt. Ik ken genoeg hardwerkende Surinamers is Nederland die gelukkig niet zo dom zijn om terug te keren naar een land dat door drugs dealende baba sais en hun handlanger DDB en andere dommen wordt geleid.


  Maak melding

 6. @hirun jouw soort hebben altijd al een te grote bek gehad en jouw soort zijn de grootse criminelen. Overal waar jouw soort zich bevindt gaat dit hand in hand met criminaliteit en met drugsverkoop. Jouw soort moet terug aan de ketting en dat in Guyana een drugsdealer geliquideerd is juich ik toe. Ik hoop dat op een dag hetzelfde ook met drugscriminelen als Bouterse gebeurt.


  Maak melding

 7. Babasai.,geef een voorbeeld vertrek naar India of Pakistan zoals je aangeeft. Voorbeeld doet volgen. Op je kont zitten in Nederland en afgeven kan een ieder. Jullie schelden op creolendat ze zwart zijn, maar deze madras hindustanen zijn nog zwarter dan de creolen . In India zou jij babasai als daliet worden gezien. De licht gekleurde hindustan heeft altijd de donkere hudustaan als afval gezien hihi.


  Maak melding

 8. Mijn zwarte Surinaamse arbeiders heb ik allen ingeruild voor Haïtianen en Chinezen. Surinamers, de zwarten wel te verstaan, zijn van nature lui en niet slim. Werkinstructies moeten zes keer uitgelegd worden, na de schafttijd keren ze nooit meer terug en op paydag zuipen ze zich vol. Wat een verschil met de hardwerkende Haïtianen en Chinezen.


  Maak melding

 9. Door wie is de coke ingeladen?? Ik denk niet dat het gevlogen is.
  Kan evengoed uit Guyana zijn.
  Als je praat over Bouterse en coke, vraag aan Santokie waar doe 90 kg is gegaan onder zijn bewind.
  Over hoogopgeleide gasten van Surinaamse afkomst, verzoek ik je.
  Mik ding tang opo poot na Holland.
  Eeuwig zijn ze geschoold. Geschoold mi mars


  Maak melding

 10. Steeds de Paarse onzinnige babbels en
  beschuldigingen van tegenstanders !

  Maak uw ogen open en zie het Strafvonnis van ELF JAAR
  gevangenisstraf, die om de nek hangt van uw idool,
  dhr DDB !

  Hr Santokhi zat in de CICAD, Central American Drug Abuse
  Control Commission !

  Sranan is een zwak land, die failliet is gemaakt door aan de
  criminaliteit gelieerde politici ! De Drugsboys in Zuid-Amerika
  weten precies waar zwakke landen zitten die geld nodig hebben,
  met politici die ook nog omkoopbaar zijn !

  Zie bijvoorbeeld, ook de Zware Ongestrafte Corruptie van vele
  miljoenen bij de BRUGGENBOUW door Ballast Nedam in Sranan !

  De HOOFDVERDACHTEN in Sranan zijn bekend, echter justitie in
  Sranan kan door sabotage van de Paarse heersers, nog geen actie
  ondernemen ! Lees de Ned Kranten-dossiers over het verloop
  van de strafzaak in Nederland, tegen de directeuren van Ballast
  Nedam ! Die corrupte Nederlandse directie is al veroordeeld !!!!!


  Maak melding

 11. @Wendy.Bedoel je dat als Santhoki zich heeft schuldig gemaakt aan een drugs delict dat Bouterse dat dan ook mag?Het verschil is wel dat Bouterse gevonnist is.


  Maak melding

 12. Alle Schepen komend uit Suriname dienen gecontroleerd te worden. Land is onder Bouterse een volledig drugsland verworden! De beste man heeft het land justitieel uitgehold, Politie uitgehold, Kustwacht nooit opgestart.


  Maak melding

 13. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Politie bevestigt: ‘Door Portugal onderschept schip met 2.500 kilo coke was inderdaad in Suriname’
  Komt het KPS nu pas met hun bevestiging naar buiten?

  De Portugese autoriteiten, waren reeds lang op de hoogte, dat het schip in de Surinaamse wateren was geweest.

  Het is niet de eerste keer dat er drugs vanuit Suriname, door de Portugese autoriteiten in beslag is genomen.
  Kan men het volgende hierover herinneren?
  De SHYAMLEE werd in 2003 doorzocht in Portugal. Er werd tussen de rijst cocaïne aangetroffen.
  Het bewijs van drugshandel is niet geleverd. Maar waar ROOK is er soms ook VUUR!
  Guptar na 14 jaar vrijgesproken voor drugshandel. (02-02-2018) (starnieuws.com)

  ’50 jaar cel voor Surinamer in Gambia’ (13-10-2011) (waterkant.net) (18 reacties).
  Een rechter in Gambia heeft de Surinaamse Nederlander Rudy Ghazi tot 50 jaar cel veroordeeld voor handel in cocaïne.
  Dat meldde een correspondent van het Franse persbureau AFP woensdag.
  Met de cocaïnesmokkel zou een bedrag gemoeid zijn van een miljard dollar (725 miljoen euro).

  En over de recente drugsvangst in Portugal, moeten ze ook de TENTAKELS van een bekend autobedrijf in de gaten houden.
  Stof tot nadenken.


  Maak melding

 14. Nederlander gepakt op schip met 3300 kilo coke
  Voor de kust van Portugal is 3300 kilo cocaïne gevonden op een vrachtschip. De elf bemanningsleden zijn opgepakt. Onder hen is een Nederlander. Volgens de Spaanse politie zijn ook acht Oekraïners, een Georgiër en een Fransman gearresteerd.

  Buitenlandredactie 15-02-19, 13:38 Laatste update: 13:49
  2
  Het politieonderzoek begon al in november 2017. Rechercheurs kwamen een organisatie op het spoor die via vrachtschepen grote hoeveelheden cocaïne van Zuid-Amerika naar Europa smokkelde. Het was de bedoeling dat de cocaïne op open zee werd overgeladen in kleine snelle bootjes. Die zouden de drugs aan land brengen.

  Op 29 januari gingen Spaanse en Portugese agenten aan boord van het schip Sea Scan 1, maakte de Spaanse politie vandaag bekend. Dat gebeurde ruim 250 kilometer voor de kust van Portugal. In het ruim vonden ze 80 blokken zuivere cocaïne, klaar om te worden overgeladen. De partij zou in Nederland een handelswaarde van 165 miljoen euro hebben. Na de actie werd het schip naar de haven van Setubal gebracht.


  Maak melding

 15. Nederlander gepakt op schip met 3300 kilo coke

  Voor de kust van Portugal is 3300 kilo cocaïne gevonden op een vrachtschip. De elf bemanningsleden zijn opgepakt. Onder hen is een Nederlander. Volgens de Spaanse politie zijn ook acht Oekraïners, een Georgiër en een Fransman gearresteerd.

  Buitenlandredactie 15-02-19, 13:38 Laatste update: 13:49

  Het politieonderzoek begon al in november 2017. Rechercheurs kwamen een organisatie op het spoor die via vrachtschepen grote hoeveelheden cocaïne van Zuid-Amerika naar Europa smokkelde. Het was de bedoeling dat de cocaïne op open zee werd overgeladen in kleine snelle bootjes. Die zouden de drugs aan land brengen.

  Op 29 januari gingen Spaanse en Portugese agenten aan boord van het schip Sea Scan 1, maakte de Spaanse politie vandaag bekend. Dat gebeurde ruim 250 kilometer voor de kust van Portugal. In het ruim vonden ze 80 blokken zuivere cocaïne, klaar om te worden overgeladen. De partij zou in Nederland een handelswaarde van 165 miljoen euro hebben. Na de actie werd het schip naar de haven van Setubal gebracht.

  Misschien dat de “Nederlander” namen zal noemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.