Komende week top klimaatconferentie in Suriname over bosbedekking

14
Suriname rekent op ‘boscompensatie’ na goedkeuring milieuverdrag van Parijs
Het bos in Suriname

PARAMARIBO, 10 feb – Suriname houdt in de periode van 12 tot en met 15 februari 2019 een top klimaatconferentie. Deze conferentie heet de High Forest Cover, Low Deforestation (HFLD), conference, Resource Mobilization for Climate Finance. De conferentie vindt plaats in Royal Torarica te Paramaribo.

Suriname vervult samen met nog 10 andere landen een belangrijke rol als het gaat om een hoog percentage bosbedekking dat de negatieve gevolgen van de verwarming van de aarde, minimaliseert. Het land wil een discussie hebben over de toegang tot financiële mogelijkheden om de duurzame sociaal-economische ontwikkeling verder opgang te brengen.

Suriname als een van de HFDL landen beschikt over unieke milieucondities maar wordt tegelijkertijd buiten zijn schuld om ook bedreigt door de zeespiegelstijging. Ons land wordt geconfronteerd met negatieve gevolgen, waarvan wij de oorzaak niet zijn en die het land veel geld kosten. Toegang tot financieren om deze problemen aan te pakken is erg moeilijk. Tijdens de conferentie moet er gediscussieerd wordt over hoe de toegang tot middelen vergemakkelijkt kan worden.

14 REACTIES

 1. Als jonge natie in opbouw heeft Suriname last van de cowboys in het noorden en Europa. China en landen in het Midden-Oosten zijn ook klimaatverkrachters. Juist de landen die verantwoordelijk zijn voor de enorme stijging van CO2, geven niet thuis.
  Hoe bescheiden de bijdrage van Suriname ook mag wezen ten behoeve van het behoud en instandhouding van de aardbol, het is er! Mede dankzij Suriname kan die Yankee nog steeds alles in het kwadraat doen. Suriname is namelijk gezegend met iets meer dan negentig procent aan bos.

  Het beleid dient wel erop gericht te zijn dat er niet al te veel van dat percentage mag worden afgeweken. Een HDFL-land moet minimaal 50 percent gedekt zijn met bos en er mag niet meer dan 0.22 percent per jaar aan ontbossing worden gedaan.
  Zou Suriname op ongebreidelde schaal doorgaan met de houtkap en mijnbouw, slinkt het bos dienovereenkomstig. Dat heeft dan weer een kettingeffect op flora en fauna. Dat op zijn beurt, gaat weer doorwerken naar de Yankees en de rest van de klimaatviespeuken. Het is niet meer dan billijk dat de HDFL-landen financiële ondersteuning krijgen. Denk maar aan de vervuilers die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van de aarde met als gevolg dat de zeespiegel stijgt.

  Het is fnuikend dat er hiervoor een conferentie belegd moet worden. Dat duidt aan hoe laks de klimaatverachters en schenders, met verantwoordelijkheden omgaan. Maar ja, de Amerikaanse president Trump zegt dat klimaatsverandering een hoax is en dat alles weer vanzelf goedkomt. Dat is hetzelfde als wanneer je tijdens een partijtje voetbal een moordschop krijgt en je been haast in tweeën ligt. Dan denk je, als ik nou gewoon lig en niet beweeg, geneest mijn been vanzelf.


  Maak melding

 2. Eerst stoppen om de bossen te kappen. Suriname staat straks niet meer op de wereldkaart.
  Elke dag legaal en illegale houtkap voor geld. Straks staat er geen boom meer overeind.


  Maak melding

 3. Geld ,dat is het geld Suriname wil geld om zo genaamd iets te doen voor het klimaat ,onzin dat willen ze helemaal niet.
  Ze zelfs de bezig om stukken grond af te nemen van de inheemse, l gelul dit is zo erg liegen voor geld.
  Kijk naar het oerwoud waar ze naar goud graven hele stukken oerwoud is weg.


  Maak melding

 4. De bossen en rimboes gaan massaal in de uitverkoop of gratis weggeven ; en dan nu opeens bosbedekking willen praten. Nb su is de organisator. Wie houdt wie voor de gek. Een handje vol mensen zoals de Baldews zijn stinkend rijk geworden, de wraak van moeder natuur dient zich aan. Its too late! Logica zegt de natuur streeft naar evenwicht, de eco systemen worden verstoord…zie de gevolgen …


  Maak melding

 5. laat Suriname (de regering) eerst maar eens kijken hoe er tegenwoordig in het bos te keer gegaan wordt en door wie het meeste hout door met name chinezen weggesleept word richting China, wordt dus de hand in eigen boezem steken, voordat ze de woorden natuurbehoud en klimaat beheersing in de mond kunnen/mogen nemen , Hypocrieten i.p.v. met mooi weer te spelen met het organiseren van een klimaat conferentie


  Maak melding

 6. pakiratigri,
  Hoe verplaatst jij je in deze slechte wereld ,lopend zwemmend vliegend met de boot met de auto bromfiets fiets, kijk jij tv gebruik jij airco en natuurlijk kan je een grote mond hebben ,met 500.000 inwoners in een land wat diverse malen groter is dan holland en van nature bomen groeien .En dat is niet de verdienste van de Surinamer, die er LAATSTE jaren een puinhoop van hebben gemaakt,beschermt natuur gebied waar men gewoon goud kan delven kwik kan gebruiken skalia n s die er een zooitje van maken,kaal kap van de Bush geen her beplanting,zand afgravingen bij braams punt, kust die afkaffeld, .onderhoud van watergangen dijken ,en ga zo maar door als ik ongelijk he bt mag ik het graag horen .
  pakiratigri doe je best


  Maak melding

 7. Haco,

  dat is net 1 vraag teveel aan deze notoire domoor Paki-RAT-igri, die al zijn wijsneuzengeleuter van Google plukt. Deze lummel is niet eens in het bezit van een spiegel om daar eens in te kijken. Altijd het probleem en schuld bij anderen leggen. Laat hem lekker onder zijn steen schuilen.


  Maak melding

 8. @Haco,
  Er zijn uiteraard ook wantoestanden in Suriname. Ik heb nergens gezegd dat dit niet het geval is. Suriname is een groen land. Ondanks hier en daar wantoestanden. Om als niet groen land betiteld te worden zou Suriname van die 90 percent aan groen helemaal moeten dalen tot onder de 50 percent. Dat is bij lange na niet het geval ondanks wat wantoestanden. De regulering kan veel beter, maar er wordt wel gereguleerd ook al krijgt men soms een vertekend beeld wanneer iets in het nieuws verschijnt over een of andere wantoestand en men dan geneigd is te denken dat alles niet deugt. Het is zaak nuchter te blijven. Verder, heb ik inhoudelijk op het artikel gereageerd.

  Heyyy everzwijntje @Faecalien look, je klinkt zo verbitterd. Geen goede dag gehad op zoek naar voedsel? Moest je genoegen nemen met een paar verrotte worteltjes en menselijk afval? Beter wroeten de volgende keer hoor. Kruip weer in je hol. Laat je hol diep genoeg zijn, want je weet dat een pakiratigri van varkens houdt. Ik trek je zo aan je snuit uit je hol en laat je krijsen als een varken. Fijne dag everzwijntje.


  Maak melding

 9. ondanks hier en daar wat wantoestanden in Suriname, “Het Understatement van de dag”
  Het continue leegtrekken van de bossen door China, de vergifting van de rivieren met kwik ddor de goudzoekers die complete bomkraters achterlaten in het binnenland , de vertroebeling van het water in het stuwmeer door de skalians en op de Marowijne, de verwoesting bij Brownsberg door wel dan niet illegale goudzoekers de chinese vistrawlers voor de kust van Suriname etc. etc, en dit allemaal met medeweten van de regering van een land met rond het half miljoen inwoners, noem dat maar “wat wantoestanden”, kun je alleen zo zien met een wel heel paarse bril op met heel grote oogkleppen.
  een normaal mens noemt dat gewoon roofbouw toegestaan door corrupte lieden die er persoonlijk beter van worden, gezien hun steeds grotere bankrekeningen in o.a. Zwitserland


  Maak melding

 10. De bewoners van het binnenland maken zich enorm boos om dit achterlijk en achterbaks gedrag van deze regering.
  Jaren lang hebben zij zorg gedragen voor behoud van de bossen. En nu, na dat door deze regering alles in consessies is uitgegeven, vele ha zijn ontbost en het milieu vernietigd wordt door kwik durft deze regering, het grondrechtenvraag stuk op de lange baan wordt geschoven en regelmatig wordt geschonden durven ze schaamteloos geld te vragen voor prestaties waar zij part nog deel aan hadden en hebben. Sterker nog ze zijn er voor verantwoordelijk dat de mensen die voor het bos zorgen hun leef en woon omgeving wordt vernietigd, Dat de vis niet eetbaar is, dat vele een kwikvergiftiging oplopen, cvaak al voor de geboorte !!
  Het geld dat ze vragen verdwijnt weer in hun eigen zakken en niet in schoon drinkwater, goede medische zorg, etc. voor de hoeders van het bos. SCHANDALIG. De paarse zien weer dollars.


  Maak melding

 11. Zoek maar geen internationale hulp, want de condities die ze gaan stellen, zal zwaar zijn om aan te voldoen.
  Nederland heeft miljarden gepompt in de stormvloedkering en nu blijkt dat bij stijging van de zeespiegel het geen volledige bescherming zal bieden.
  Bovendien heeft de Aarde er recht op om zichzelf te vernieuwen. Als de Oceanen continenten willen verzwelgen en eerder gezonken continenten naar boven willen duwen, dan hebben zij het recht daar toe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.