Stagiaire die drugs uit Suriname smokkelde terug in NL; is erin geluisd door vriend

31
Nederlandse stagiaire (20) met cocaïne in parfum flessen aangehouden in Suriname
Flessen parfum uit Suriname.

ROTTERDAM, 10 feb – De Nederlandse stagiaire die afgelopen weekend in Suriname op de Johan Adolf Pengel luchthaven werd opgepakt nadat er 1.100 gram cocaïne in parfum flessen in haar bagage werd gevonden, is weer in Nederland. De 20-jarige Florence D. uit Geffen (Brabant) zegt tegen Hart van Nederland dat ze door een 26-jarige Surinaamse vriend, die ze amper 4 maanden kende, erin geluisd is.

Florence is donderdag weer vrijgelaten en is inmiddels weer op Nederlandse bodem. Ze is nog altijd verbijsterd over haar hachelijke avontuur. De Brabantse heeft vier dagen in Suriname vast gezeten en kon door middel van Whatsapp-gesprekken met de vriend, bewijzen dat ze echt niet wist dat er cocaïne vermengd met water in de parfumflesjes zat die ze voor hem mee moest meenemen.

“Neem nooit iets mee voor een ander!” waarschuwt Florence, die wil dat dit nooit meer iemand mag overkomen. De vriend van Florence Rochelly A., heeft volgens de Surinaamse politie toegegeven de flessen parfum met daarin cocaïne, aan haar te hebben gegeven. Hij zit nu vast in Paramaribo.

31 REACTIES

 1. Ik ben blij voor haar dat ze terug is in ned.
  Hopelijk dat zij iets van kan leren. Maar de praktijk laat zien, dat deze soort personen bewust of onbewust na een aantal jaren weer in de fout gaan.

  Verder neem ik aan dat zij een stempel op haar paspoort heeft gekregen, dat zij de eerst komende 15 jaren sur niet mag binnen komen.

  En ned moet de werkwijze visumplicht voor buitenlanders moeten wijzigen. Personen die een visum voor ned aanvragen en die met justitie in aanraking zijn gekomen, mogen nooit nooit nooit nederland binnen komen. In america is die werkwijze al van kracht.


  Maak melding

 2. Nou dame ben heel blij voor je, daarom vertrouw in het vervolg niemand op een enkele na.
  Want ik vertrouw ook bijna niemand meer, om je in te luizen daar zijn veel mensen ervan, spreek uit ervaring wat mij aangedaan is. Let volgende goed op beste dame. Lau ben helemaal eens met je mening. Nou hoop dat zij weer op neer kan reizen, zij is tenslotte ingeluisd.
  groeten jhonny


  Maak melding

 3. Waaruit blijkt dat de Dane in kwestie van Nederlandse afkomst is ? Het kan net zo goed een Surinaamse dame , en de naam wijst ook daarop, die op stage in Suriname was. En over de vooroordelen van een bigi pie …. man man daarom zijn ze ook zo dom dan want het bloed stroomt niet naar de hersenen toe maar elders. Het zoveelste bewijs dat we un Suriname een sterke leider moeten hebben en geen makaak!


  Maak melding

 4. Belachelijk dat een man 26 jaar een vriendin van twintig jaar die harstikke verliefd is stiekem misbruikt wordt voor eigen winst bejag. Goed dat de dame onschuldig bleek te zijn en veilig huiswaarts is gekeerd. Rochelley heeft de dame bewust in gevaar gebracht, misschien heeft hij dit al vaker met andere meisjes geflikt. Uiteindelijk zou deze Brabantse te boek komen te staan als zoveelste slachtoffer van Loverboy Rochelly, een gewetenloze embiciel. Suriname heeft ze weer laten kennen.


  Maak melding

 5. Ze heeft door middel van WhatsApp kunnen bewijzen dat zij niets hiervan af wist.Wat een lage hond is deze vriend. Hij probeerde deze studente haar toekomst kapot te maken. Dit is een levensles voor haar en zal andere studenten ook waarschuwen. Deze lage hond zit vol list en bedrog. Haar familie zal ook wel in de zenuwen hebben gezeten. Suriname is een land van dood en verderf geworden en het wordt steeds erger. Hij moet 20 jaar de cel in.


  Maak melding

 6. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Stagiaire die drugs uit Suriname smokkelde terug in Nederland, is erin geluisd door vriend.
  Stagiaire die drugs uit Suriname probeerde te smokkelen is door het KPS vrijgelaten en is thans terug in Brabant.
  Dus veilig in Mama en Papa handen.
  Goed dat ze die (zogenaamde) vriend tijdig hebben aangehouden.

  Maar nu een vraag m.b.t. haar vrijlating in Suriname.
  Indien deze (jonge) dame niet goed was gecontroleerd door het BID-Team in Suriname en op Schiphol zou zijn aangekomen met dezelfde 1100 gram cocaïne in parfum flessen, zou ze ook zijn vrijgelaten?

  Want via 100% controle op Schiphol zou ze reeds zijn voorgeleid en helemaal niet huis zijn gestuurd.


  Maak melding

 7. Er lopen genoeg van die lolo,s rond in Suriname zonder toekomstperspectief, die onschuldige slachtoffers maken, hetzij met drugssmokkel, of met het infecteren van dames met Hiv.
  Gelukkig voor die dame heeft deze knakker bekend, maar mocht het tegendeel van toepassing zijn, dan zou die dame een zware pijp gerookt hebben, waarbij haar toekomst er niet meer zo rooskleurig uit zou zien.


  Maak melding

 8. Indira#@#

  Lees in bovenstaande tekst;
  Ze heeft 4 dagen vastgezeten.

  Dat ze vrij gelaten is heeft meer te maken dat het systeem in sur mild is. Heel veel surinaamse burgers worden gepakt en binnen twee weken lopen ze weer vrij.

  En alleen een watsapp bericht is nog geen harde bewijs. Je kan dat onderling regelen. Zo lang het niet wordt vermeld op basis van het onderzoek en de aanwezige feiten, geeft geen duidelijke inzicht op basis waarvan de feiten en het vrij pleiten van schuld onomstolijk is komen vast te staan. Denk hierbij aan vingerafdrukken en de wijze hoe het is aangeleverd aan betrokkene. Wanneer zij op schiphol zou zijn aangehouden maakte ze geen schijn van kans om zonder proces vrij te worden gelaten. Natuurlijk gun ik haar deze kans.


  Maak melding

 9. FerE@@@

  Wanneer deze lieve dame op schiphol zou zijn aangehouden, maakte ze geen schijn van kans om op vrije voeten te komen. Want alleen een watsapp bericht is niet voldoende om je vrij te pleiten. Er zou eerst een uitgebreide onderzoek plaatsvinden om vast te kunnen stellen, dat zij ook daadwerkelijk onschuldig is. En hier komt een heleboel dingen bijkijken.
  – de manier van verpakking
  – vingerafdrukken
  – wat voor soort parfumfles is het
  – waar is deze parfum vervaardigd
  – de hoeveelheid
  – kleur etc.

  Zij is studerend en loopt stage. Dus zeker geen domme meid. In nederland heeft ze voldoende voorlichting gehad tijdens haar studie periode over drugsgebruik en drugshandel en de gevolgen. Ze worden ook erop gewezen hoe ze zichzelf kunnen beschermen en niet naïef zijn.
  Wat ook voor haar nu zwaar zou wegen is, dat recent een grote drugsvangst in sur is geweest, naar aanleiding hiervan ettelijke liquidaties heeft plaatsgevonden en velen zijn opgepakt. Dit alles heeft breed gestaan in de media en nederland is hiervan op de hoogte. Dit zou haar zwaar worden aangerekend om niet te willen begrijpen, zou ze nu op hete kolen staan.

  En ja, zoals ik eerder heb gezegd, zij kunnen dit onderling regelen en wanneer ze gepakt wordt neemt zogenaamd de man de schuld op zich. En reken maar het is verdomd moeilijk om je onschuld te bewijzen.


  Maak melding

 10. Er wordt door loverboys, drugsdealers, veel gebruikt gemaakt van deze methode. Enkele jaren geleden was ook een bekende radio-omroeper die naar Ned kwam opgepakt op Zanderijen die een pakketje voor een kennis moest meenemen. Dit was groot nieuws in Su. Hij werd ook vrij gelaten.

  De les die iedereen hieruit kan leren is, neem nooit een pakketje van iemand uit Suriname aan om in je baggage mee te nemen voor (een zieke moe, oom, broer, zus, vriend/in, enz) naar Ned. Zeg dat je baggage al overvracht heeft.

  Drugs (s)Tory, Me Taigie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. In elk ander land zou ze niet vrij komen. Laten we eerlijk zijn, je kent die zwarte lul nauwelijks en dan gaat hij zonder jouw medeweten coca in parfumflesjes zetten. No mang, zo oerdom is ze toch niet als het gros der ndp zombies? Ze moet hebben geweten dat het paarse witte spul in die flessen zat. Zeker heeft ze een cursus acteren gevolgd. Mi dat no bo loes eng. Tenzij die zwarte lul bij zijn aanhouding te kennen heeft gegeven dat zij er werkelijk niets van af wist. Toch moet ze er meer van hebben geweten.


  Maak melding

 12. Nadat deze “witte stagiares” van de “grote banaan” hebben geproeft doen ze alles voor de deze lover-boys !1
  Het gaat als een lopend vuurtje, vadaar dat ze zitten te dringen om als stagiares over te komen terwijl er duizenden stage plaatsen zijn in Nederland. Hier vinden ze “goedkoop” de coke en de zwarte dikke banaan !
  Alleen Stef Anus kon zich niet bewijzen !!!


  Maak melding

 13. Deze studente heeft heel veel geluk gehad en zal nu wel haar les hebben geleerd. Het duurt veel langer om je onschuld aan te kunnen tonen voor deze feiten, niet voor niets wordt altijd de vraag gesteld of je zelf de koffers hebt ingepakt. Al heeft iemand anders voor je ingepakt, de bagage staat op jouw naam, dus wanneer ze iets vinden, direct yu ka.

  Ze mag echt van geluk spreken, want op Schiphol zou ze inderdaad aan dat verhaal heel weinig hebben gehad.


  Maak melding

 14. Nederlanders, jong en oud houden van allerlei avonturen. Zie ook de journaliste van NRC-Handelsblad die in Turkeije was opgepakt en uitgezet, omdat ze een relatie had met een of andere activist, zaken voor hem gedaan had en dit verzwegen had voor de krant. Ze werd in het vliegtuig vanuit Turkeye naar Nederland gezet en in Nederland ontslagen.

  In elk geval heeft ze een herinnering, waaraan ze met gemengde gevoelens naar kan terug kijken en of in de toekomst aan haar (klein)kids kan vertellen. Het zal mij niet verbazen of haar klasgenoten, broer(s) zus(sen), leeftijdsgenoten hiervan zo onder de indruk zijn en dit ook zouden willen nadoen. Deze gasten staan voor alles in. Vaak weten ze kaas waarmee ze bezig zijn en als het verkeerd loopt, denken ze dat ze net als in Nederland van heel gemakkelijk vanaf komen. Hopelijk dat ze niet stoer doet en vanuit gaat, dat ze nu de hele wereld aankan en dat ze door niets en niemand tegen gehouden kan worden.

  Over gevaren in de wereld weten ze niets, hebben geen ervaring van de gevaren, zijn behoorlijk avontuurlijk, lichtzinnig, je kan ze alles vertellen en ze geloven het en komen vaak in heel grote problemen. Het zijn gewoon kleine kinderen, die als ze zich in de nesten hebben gewerkt, vanuit gaan, dat hun ouders het wel weer in orde maken, zoals dat volgens Nederlandse regels in Nederland, cultuur, zeden, gewoonten, grondwet, enz aan toe gaat. Zo eenvoudig is de wereld niet. De wereld is heel anders dan hoe het in Nederland aan toe gaat.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. Ik geloof er geen bal van!
  Als het een ander land was ,zat zij momenteel in de cel.
  Zij liegt en bedrieg dat zij niets van af wist.
  Je zou toch die parfum aan iemand moeten afgeven en niet voor jouw eigen houden.
  Die mensen zijn zo geleerd dus, zij wisten precies wat er in die fles was.
  Dus mik oenoe no horie oeng srefie na spotoe!


  Maak melding

 16. Al sinds de jaren 80 neem ik nooit iets van iemand anders mee. Hooguit 1 of 2 documenten. Ook niet van familie en zeker niet van zogenaamde “familie”.
  Ze heeft ongelovelijk veel geluk gehad dat ze met WhattsApp kon bewijzen dat de flesjes van hem waren en dat hij daarna bekende.
  Nu is het zaak zijn leverancier op te pakken want 1,1 kg koop je niet op de hoek van de straat. Ook heeft iemand het gefinancieerd en hoe zouden ze de spullen in NL in handen krijgen??!! De zaak is zeker nog niet rond en er hadden ook nu al veel meer namen bekend moeten zijn: leveranciers, financier en afnemer in NL.

  Ook moeten we niet uitsluiten dat er een grotere organisatie achter zit die dit regelmatig uithaalt met naïeve stagaires.


  Maak melding

 17. Alweer een paar lulhoeren hier met hun zinloze comments. … geproefd van grote banaan.. Julie laten me huilen van het lachen. Jullie mannen dekken elkaar als het gaat om die fransman birambi die jullie hebben. Klein en zuur. Blijven jullie elkaar maar voor de gek houden.


  Maak melding

 18. Marijke@@@

  Jouw reactie raakt kant noch wal.
  Het moet gaan inhoudelijk over de zogenaamde drugs koerier. En de schrijvers geven hun mening die daartoe heeft geleid. Het is dan ook niet de bedoeling dat zij in bescherming dient te worden genomen. Het is een volwassen persoon die haar verantwoordelijkheid snapt.

  Als je het niet eens ben met mij, huil maar dan lekker door…………………..


  Maak melding

 19. Marijke de mannen als Hendrick, simmy zouden het zelfde doen met hun geliefde het zijn lage honden zoals de meeste surinaamse mannen. Ik hoop dat het hun dierbare overkomt dan lullen ze anders. En dan die andere idioot die het over grote bananen heeft die spoort al een tijdje niet in zijn waterhoofd. Zeer waarschijnlijk ego groter dan tollie.


  Maak melding

 20. Niet te vertrouwen die gasten, ze zijn de grootste lovers, kijk maar naar al die jonge meisjes met kinderen die in die mooie praatjes blijven geloven , en dan zijn het nog Surinaamse meisjes, als die de jongens al niet door hebben,laat staan een naïeve bakra kind uit een Brabants dorpje, die zonder ouders in Suriname terecht komt ,waar de mannen als vliegen op deze jonge meisjes duiken.Allemaal achter de blonde doos aan.


  Maak melding

 21. Kijk dat is nou typisch het gedrag van de zwarten het gaat bij dit soort alleen maar over de grootte van hun bigi banaan en zo minderwaardig praten over blanke vrouwen. Maar O wee als je minderwaardig over die zwarten praat dan schreeuwen ze direct over racisme en discriminatie. En ja het wordt weer eens bevestigd de zwarte denkt alleen met zijn bana de overigen gebruiken hun kop. Daarom blijft de zwarte ras zo onderontwikkeld !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.