donderdag, december 7, 2023
HomeFotoBouterse: 'Ruim 13.000 huizen in aanbouw in Suriname'

Bouterse: ‘Ruim 13.000 huizen in aanbouw in Suriname’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 14 nov – Op de NDP bijeenkomst afgelopen weekend heeft president Bouterse aangegeven dat de woningnood in Suriname heel erg groot is en dat er ruim 13.000 huizen in aanbouw zijn in Suriname. Er zijn ‘poppenhuizen’ zoals Bouterse de huizen typeert, verkrijgbaar vanaf SRD 50.000. Daarvoor moet men wel een eigen terrein hebben.

Op een project tegenover Blauwmeer, komt er een compleet nieuwe buurt. Daar zullen er over niet al te lange tijd 10.000 koopwoningen (met terrein) verrezen zijn. Ook op verschillende andere locaties in het land zijn er projecten gaande aldus de president

Volgens Bouterse is er vanuit de overheid voorlopig financiering voor 1.000 aanvragen. Hij vindt dat naast naast de overheid ook particulieren met oplossingen moeten komen. Bekijk ook de reportage van Apintie TV:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

80 REACTIES
 1. President Bouterse sprak niet als president maar als voorzitter van de NDP die de regeermacht heeft. Het was een NDP-bijeenkomst, geen toespraak in de DNA of een of andere plechtigheid. Het is toch verheugend te constateren dat de belofte van de NDP aangaande woningbouw alsnog in vervulling gaat. De voorwaarde dat men over een eigen perceel moet beschikken, daar mag wel aan gesleuteld worden. Want de rest mist dan de boot. Er moet dusdanig aan gesleuteld worden dat iedereen ongeacht of hij/zij over een perceel beschikt, gefaciliteerd kan worden. Men kan de kosten (50000 SRD) verhogen door additioneel de prijs van een perceel in te lijven.

  Suriname heeft genoeg grond voor eenieder mits men meer gaat decentraliseren.
  De mogelijkheid tot huisvesting voor de gemiddelde Surinamer wordt ook beknot door eigenaren die percelen en huizen te koop aanbieden, dan wel verhuren voor prijzen die elke realiteit missen geldend voor Surinaamse begrippen qua inkomen. Het liefst nog in Euro’s of US Dollars.

  Ik vind dat de Surinaamse regering meer aandacht aan deze scheve toestanden moet besteden. In ieder geval; de belofte gaat in vervulling. Het is niet eens een belofte, het is noodzakelijk dat elke Surinamer/gezin over een huis beschikt. We got plenty of room.


  Maak melding

 2. Poppen woningen zeg maar duiventilletjes waar je amper je kont in kan keren. Krijgen de zwervers ook een duiventil?
  Bouta denkt mensen blij te maken. De verkiezingen komen eraan. Worden de werknemers wel betaald of is er geen geld hiervoor? Hij heeft een cursus nodig vloeiend spreken in het openbaar. Belabberd. Monie no de. Hoezo kopen de bevolking leeft in armoede. De NPS ratten kunnen kopen. Oma die van een armoedige pensioen moet rondkomen kan dit niet. Bouta lijd aan grootheidswaanzin.


  Maak melding

 3. Een clown die komedie speelt en nu de verkiezing nadert poppenkast gaat spelen om poppenhuizen.te laten bouwen.

  En een aantal hersenloze mensen zien dit als een wonder/belofte die uitkomt.
  Het waren toch 18000 woningen nu poppenhuizen een 6 baans snelweg. Een trein en nog meer van die beloftes?
  En nog een belofte was slapeloze nachten voor de Surinamers…….


  Maak melding

 4. @ Boeboe bit sjoeri,

  Geen duiventillen, maar hondenhokken, weer een getho in de buurt van blauwmeer erbij voor kansloze paarse ratten, die zich voor de verkiezingen laten misleiden.


  Maak melding

 5. De beloftes zijn al begonnen om het volk in de maling te nemen. Huizen bouwen is een taak van de NDP en niet van de regering, daar dit bekend wordt gemaakt op een NDP meting. Zal de NDP dit financieren.


  Maak melding

 6. @ Boeboe bit sjorie.

  Als je niets hebt als volwassen man of vrouw met een baan en je woont nog bij jou ouders of kennissen in (waar je op een kamer met 4 of 6 man moet slapen), dan zou je wel zeker een gat in de lucht springen indien je in aanmerking zou komen voor zo’n ‘ duiventil ‘ zoals je deze omschrijft.

  Het is ook nooit goed hè, bij jullie anti-Surinamers !


  Maak melding

 7. In mei 2020 zijn er weer verkiezingen, dus stemmen moeten binnengehaald worden, anders is deze partij ten dode opgeschreven.
  Het vertoont al barsten in al haar structuren. In 2020 bestaat deze partij niet meer. Het gaat de geschiedenis in als Nationale decadente partij !!!


  Maak melding

 8. Om even te weten.
  De regering is het kabinet die gevormd is door meerdere partijen. Hier worden besluiten genomen op minstrieel niveau die de goedkeuring heeft van het Kabinet.

  Wanneer de NDP spreekt dan is dat niet de regering, maar gericht op partij politiek.


  Maak melding

 9. De bevolking van Suriname heeft geen huizen dozen nodig, maar werk en nogeens werk door infra structuur en investeringen door particulieren en buitenlandse bedrijven.
  Het zou de president sieren:
  – wanneer hij de veiligheid aan de bevolking terug brengt en voor blijvend is.
  Nu leeft de burgers die bedeeld zijn in hun eigen gevangenis.
  – een politieke klimaat crieeërd waar mensen en bedrijven veilig voelen. Hiermee kun je de ontwikkeling in de maatschappij verhogen en inkomen aan de burgers garanderen.
  – er een nieuwe grond verdeling aan de sur burgers plaatsvindt. Een kale kip, hoe gaat die een stuk grond kopen?
  – herverdeling grond en buitenlandse grond beztitters schadeloos stellen en de gronden intrekken. Dit geldt ook voor sur bevolking die over giga gronden in hun bezit hebben door politieke invloeden.

  Dus herverdeling van grond en werk zorgt voor stabiliteit en kunnen de burgers op hun eigen manier financieëren voor de bouw van huizen. Privé regelen door de staat brengt alleen maar negatieve verwachtingen. Straks wachten ze om hoe laat het eten wordt vezorgd……………
  Dit is een blijvende oplossing dat de burgers hun eigen boontjes doppen. Een poppenhuis krijgen en geen inkomen kweek je hiermee alleen maar rovers in het land. Je moet de mensen laten leren werken om in hun eigen onderhoud te voorzien.


  Maak melding

 10. Ja meegaande mensen en zo gaat het in het land waneer de verkiezingen komen mensen zand in de ogen strooien laat iemand nu straks een sleutel zien van deze huizen notie nada .


  Maak melding

 11. We kunnen ook de vraag stellen: “wat is belangrijker, een verkiezingsstunt of het feit dat woningzoekenden gefaciliteerd worden”? Een Surinamer met oprechte bedoelingen voor de ontwikkeling van het land, aangezien een woning onderdeel uitmaakt van een primaire behoefte, hoeft geen seconde na te denken. Die zal zeggen; “nou, ben hartstikke blij dat mensen straks over woningen kunnen beschikken”. Dan praten we over de nobele rechtgeaarde Surinamer die zijn medemens gunt.

  Elk antwoord dat daarvan afwijkt, houdt in dat men zijn medemens niets gunt en men de main focus gooit op een verkiezingsstunt. Hoe rechtgeaard is men dan? Treurig hoor om zo te spreken over mensen die al jaren wachten op een woning. Men telt ze dus niet. Maar hoe wil je dan vooruitgang? Wat een krabbenmentaliteit dat men de aandacht verlegt op deze amorele wijze.


  Maak melding

 12. @Redskin,

  Honden vindt ik persoonlijk nog netjes uitgedrukt. Een hond is vaak trouw.
  Dit zou ook geen teven,sletten of hoeren willen noemen.

  Dit soort gasten laten zich naaien voor een A4tje en een bord met bruinebonen met een stukje zoutvlees. Deze gasten bukken graag en laten zich nemen zodat ze op een A4 NDP kunnen invullen.


  Maak melding

 13. 13000 woningen in aanbouw ?
  Dat is zwaar gelogen.
  Hoogsten 150 in aanbouw.
  Allemaal mooie praatjes omdat Bouterse voor nog 5 slechte jaren gaat.
  Volk van Suriname laat je niet weer belazeren. Bouterse is een onverbeterlijke leugenaar, oplichter, schaamteloze misdadiger, moordenaar, etc etc etc


  Maak melding

 14. @Pakiratigri Bouterse sprak niet als president maar als voorzitter van de NDP
  @Damsco de regering is de NDP en de NDP is de regering

  Dus voor beide paarse ratten geld, lullen zoals het het beste uitkomt, net als bouta en zijn NDP regering,

  BTW hoeveel huizen zijn er de vorige keer belooft en wat is daar van terechtgekomen, hier is echt van toepassing, veel (huizen )beloven weinig geven , doet een paarse gek in vreugde leven, stelletje minkukels


  Maak melding

 15. Onze junkie president denkt dat het volk niet geschoold is…
  Bouterse go kickaf nanga ma pang pang..of go njang ding snesie go olo wat hetzelfde verwacht je vd bevolking.
  Heb je geen eer heb je geen trots je regeerd dat land echt als een verslaafde …ik snap niet dat ze je af en toe geen uc geven,urine controle.
  Wat voor ervaring heb je in de politiek ..de resultaten laten zich blijken geen erv dus.
  Wat moeten we met iemand die het volk onderdrukt …alleen aan zn eigen gezondheid denkt en alleen aan zn eigen knip denkt.
  Dat deze regering dr een is van totale vernietiging is duidelijk.
  Bouta yu kaolo yu…doe wan bung sani…en kier yu kaolo stefi!
  Ik zal je je shit dan vergeven….neen toch liever niet ,blijf voor eeuwig in de hel creperen.


  Maak melding

 16. De president is een weerspiegeling van de surinaamse samenleving. Onbehoorlijk,dom,chaotisch,egoistisch,corrupt,enz.enz.Hiermee zullen we het mee moeten doen.Jammer voor zo een mooi land,maar dat is het en niet anders.Met een bloedend hart toekijkend.


  Maak melding

 17. Particulieren en banken bouwen.

  Wat een gelul denk ik dan.
  De banken financieren ze bouwen nbiet
  Particulieren bouwen zo goedkoop mogelijk.

  De president vind het dure huizen deze poppenhuizen.
  Hoor ik het goed.
  1 slaapkamer 1 toilet 1 woonkamer en zonder perceel en dat voor 36.000 SRD.
  Wij hebben voorlopig financiering voor 1.000 woningen.
  Aannemers uitnodigen om in te schrijven om per pakket te gaan bouwen

  Boi de verkiezing nadert en NDP loopt weer voorop om te proclameren en rond te bazuinen.
  Terwijl overal word bezuinigd


  Maak melding

 18. Opa D, is zeer bang, gelet op het aanstaande STRAFVONNIS !

  De door HEM beloofde 17.777 Sleutelklare volkswoningen, waren
  toch NOG STEEDS ONDERWEG VAN CHINA naar Sranan ??????????

  Ineens levert de huizenfrabriek geen huizen meer, is het nooit
  gestart, net zoals de Paarse CASSAVEMEEL-FABRIEK ????????

  De paniek in de NDP is bijzonder groot, alle ministers hebben de dooor
  “HOGERHAND”, plicht elke week twee berichten met foto te fabriceren,
  waarbij zij zogenaamd een nieuwe activiteit aankondigen of weer een
  nieuwe commissie installeren !
  LIMBO verzorgt dan de verdere NDP-reclame !!!

  Maaaarr…………….het gehele land staat stil, vooral in productieve zin,
  want de economie en de financien zijn KAPOT gemaakt. De Paarse
  CLAN heeft heeft de staat FAILLIET gemaakt door wanbeleid !

  De bevolking trapt niet meer in de loze praatjes van opa Bouta en zijn
  adjudant Abrakadamski, de man die als minister een JAARBUDGET van
  Openbare Werken, heeft doen VERDAMPEN !!!

  PS : UN WAKTI A DIEPZEEHAVEN, A TREIN, DEN 17.777 OSO, SKORO BUKU,
  A CASSAVEMEEL-FABRIEK, nanga A HIGHWAY-PASSI GWA BRASJON !!!

  UN MUS FRIGITI CARIFESTA-DIEKATTI, EBS-DIEFKATTI, OPENBARE
  WERKEN-DIEFKATTI, NASCHOOLSE OPVANG-DIEFKATTI, BALLAST-
  NEDAM-BROKI-FDIEFKATTI ! etc etc

  PAARS E FRIGITTI TAKKI ALLA SRANANMANG NO LAW !!!!!!!!!!


  Maak melding

 19. Jullie Nietsdoeners afkrakers die nog op hun luie kont zitten. Die niet weten wat wederopbouw is van het land.
  Die niet kunnen meedenken, meebeslissen. Die zeker nog inwonend zijn. Oma Opa de gans boetiek in een kleine bouwvallig huisje. Dan later willen ze elkaar afslachten voor de nalaten schap terwijl ze NOOIT eerder hebben gedacht om voor hun eigen stekkie te zorgen. Nu is De President de ENIGE die zijn hand over zijn hart doet strijken.
  Geen van die regerings leiders hebben dit ooit gedaan. Velen zijn hem voorgeweest.
  Oeng dong Beest.!!!!Na so wo tang.
  Oeng Lesie. Klokkenluiders allemaal.


  Maak melding

 20. De luchtkastelen van Desi Bouterse:

  bouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers zanderij – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal / spoorlijn – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – aanpak corruptie ambtenaren – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoekingscommissie – toegang schoonwater voor iedere surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica – export water naar equatorial guinea.

  Verkiezingen komen eraan. Wederom houd Bouterse de bevolking een worst voor.


  Maak melding

 21. “Er is woningnood” maar er is ook armoede en veel werkloosheid.

  De “poppenhuizen” ,zoals Bouterse het noemt, worden verkocht vanaf 50.000 Srd op eigen perceel.

  Hoe wil je een huis verkopen aan iemand die werkloos is en in armoede leeft ?

  Dus voor wie worden deze huizen gebouwd ? Voor mensen die via de NDP een baantje hebben gehad of krijgen?

  Komt bij dat de huizen worden gefinancierd dus weer op lening. Onderhoud van de huizen is ook de verantwoording van de koper. Die koper die al in armoede leeft moet aflossen en onderhoudskosten betalen.

  Sociale huurwoningen en werkgelegheid zouden denk ik een betere oplossingen zijn.

  Hoe geweldig is dit plan van Bouterse ?
  En waarom komt Bouterse nu, met de nieuwe verkiezingen voor de deur, weer met deze aankondiging ? Bouterse had dat in de afgelopen 8 jaar toch ook kunnen realiseren.

  Het bouwen van poppenhuizen is geen oplossing voor de crisis die Bouterse en zijn NDP hebben veroorzaakt.

  Zorgverzekering voor 11.000 ambtenaren en hun gezinnen is ook ineens, vlak voor de verkiezingen, geregeld. Bouterse hoopt met dit soort streken de verkiezingen weer te winnen. En het zal me niet verbazen dat dat hem ook zal lukken, want veel Surinamers willen niet beter weten.


  Maak melding

 22. Pakiratigri:
  We kunnen ook de vraag stellen: “wat is belangrijker, een verkiezingsstunt of het feit dat woningzoekenden gefaciliteerd worden”………..etc.?

  Het enige feit dat er is, is dat Bouterse veel beloofd maar zijn toezeggingen niet nakomt en daarmee de goegemeente keer op keer belazerd!
  Ik ben elke keer weer verbaasd, hoe jij met je gladde en subtiele praatjes de streken van Bouterse te vuur en te zwaard verdedigd! Als ik jouw opmerkingen lees, dan moet ik steevast denken aan Sméagol!


  Maak melding

 23. Luchtkastelen verkiezing nadert, mensen oppassen want er worden worstje voor jullie neus gehouden.logische na denken er is geen geld Suriname is skeer.regering kan niet eens verhoging van lonen betalen.vanaf volgende jaar wordt groter deel van inkomsten wordt gereserveerd voor aflossingen.. begroting tekort SRD 8.000.000.000.volgende jaar dat is 8000 miljoen…waar zijn al die geld van Suriname????..per a Moni de???


  Maak melding

 24. 2010…”We gaan 180000 woningen bouwen…MISLUKT!!!!……2014 Chinese huizenfabriek produceert 3 woningen per dag…MISLUKT!!!……2015 de financieel/economische situatie is precair(vervolgens gaat het verder bergafwaarts) en nu gaan ze 13000 woningen bouwen. Deze demente, fossiele, megalomane dorpsidioot en pathologische leugenaar is duidelijk van het pad af. Maar de paarse meelopers, jaknikkers geven in ruil voor een paars petje, een lauwe soft en een gratis bak oud vreten weer slaafs hun stem aan deze massamoordenaar.


  Maak melding

 25. Belachelijk dat men deze misselijk makende leugenaar eert..weten jullie niet dat dit invasie is.

  Dom en ontwetenheid dat men durft te denken dat je hierdoor beter van word jullie worden gewoon beroofd van land en lijf,en staan dat ook nog toe te juichen!

  Julkie hebben de surinaamse identiteit verkocht ..en zullen gegeven moment als nutteloze voorwerpen ad kant worden gezet.
  Tweederangs burger zijn in eigen land!!

  Bouterse is het kwaad geworden vlees…deze man met zijn idiote ideeen heeft ons allemaal naar de verdoemenis geholpen!

  Men klaagt over de crminaliteit in suriname …en pakt de kleine misdaad aan terwijl dr geen een in de politiek zuiver is.
  De ene na de andere idioot verkoopt suriname,en ligt als een loopse teef voor de chinezen!!

  Hoe triest is het om dan een.moordenasr te eren.


  Maak melding

 26. Bericht voor tranga…

  Mocht je weten wat db en de chinzen hebben besloten?

  Kijk naar afrika bep landen in zd amerika ..dit gebeurd elk land waar dr corruptie of een dictator zit en armoede zit.

  Ze bouwen niet voor jullie ….ze bouwen voor zichzelf!!
  Het geld gaat linea recta naar china en wij (onze regering) krijgt snoepheld op buitenlandse rekening.

  Onze eigen ondernemers hebben hier heel veel last van!!!
  Wij profiteren niet van onze eigen schatten.

  Kijk naar de dubieuze landen waar we mee te maken hebben…allen baden zich in corruptie moord vertrappen de mensenrechten venezuela china etc ga maar door!!

  Dus mr tranga als jij slaaf wilt zijn van chinezen ga je gang en verkacht de toekomst van je kids kleinkids etc ….
  Maar kom niet zeggen dat db goed is …want het woord recht kent hij niet!

  Kijk wat er om deze man heen gebeurd moord cocaine zn zoon dito..deze man is voor wat mij betreft schuldig aan hoog verraad!!!

  Hij is een landverrader heeft zich verrijkt met jouw geld coke en andere malafide praktijken…suriname is wat bouterse van gemaakt heeft.

  En nu heeft hij iets gedaan wat erger is dan zn moorden coke etc…hij heeft ons verkocht,hij heeft suriname verkocht.

  Dus yu kaolo idioot je bent net zo gek als je coke mattie db


  Maak melding

 27. Off topic:

  De SLM-directie heeft zijn bestuur schriftelijk laten weten dat het hoofdkantoor aan de Jagernath Lachmonstraat, dat gebruikt wordt door de bond, per 30 november moet worden ontruimd. Dit blijkt uit een brief die in handen is van Starnnieuws.

  “De SLM heeft een tekort aan kantoorruimte ten behoeve van haar bedrijfsvoering. Derhalve is besloten om per ingaande 1 december 2018 geen kantoorruimte meer ter beschikking te stellen aan de BPSLM”, aldus de SLM-directie in de brief. De Bond van Personeel bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (BPSLM) wordt verzocht het pand per 30 november te ontruimen.

  =====

  Er moeten 100 man uit ( minimaal) die de hele dag op het kantoor geen reet uitvoeren en de SLM heeft een tekort aan kantoorruimte…als gevolg van haar bedrijfsvoering…..

  De SLM directie is lekker bezig. Dat wordt een flinke staking binnenkort en dan kan men de deuren direct sluiten.


  Maak melding

 28. Verkiezingen komen eraan……bouta begint weer lieguren te maken…!! Wat is gebeurd met de huizenfabriek….beste bouta……is dat ook een dood gestorven net als de cassavefabriek???


  Maak melding

 29. @ Tranga

  Eerst zien dan geloven, hij heeft in het verleden meer dingen belooft maar er niks van gekomen.
  Om een voorbeeld te geven ; hij zei, binnenkort is diefijzers voor je huis is niet meer nodig.
  Hiermee bedoelde hij zeker zijn eigen huis !!!! Het land is naar de klote door waanbeleid door waanbeleid de eveneens klote regering, alleen mensen die close bij de president zit, zitten goed !
  Andere bezitten zelf 3 helicopters, je zal wel weten wie bedoel, kortom het land is er niet beter op geworden door deze kut regering. De gene die dat vindt zit heel diep met zijn tong in de reet van
  de president, of hij /zij is afhankelijk van hem.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 30. Er zijn meer dan genoeg particuliere initiatieven, denk maar aan al die verkavelingen, aannemers en makelaars. Je moet je alleen goed laten informeren dat je geen rommel koopt, dat het werkelijk gaat om eigendom en overgeschreven wordt via de notaris op jouw naam en geen schulden overneemt (uittreksel via Glis).

  Zie ook vaak een reclame op tv waarbij een heel bekende, internationaal opererende, makelaar percelen te koop aanbied alsof het boodschappen zijn. Ze adverteren werkelijk bij aankoop van 3 percelen krijg je 1 perceel gratis…

  De overheid kan beter fatsoenlijke huurhuizen/panden neerzetten. De meeste mensen zoeken onderdak, ze zoeken niet allemaal naar eigendom…


  Maak melding

 31. @ Wazig (Pathalogisch leugenaar is aangeboren, daar hoeft je niet naar school voor te gaan )
  Beloven en waarmaken zijn 2 verschillende dingen, dus gewoon beloven en de domme
  massa maar ja knikken !!!!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 32. @Redskin
  Ik woon in Suriname. Ben de huizen gaan bekijken. Ik ben geen anti-surinamer, heeft hier niets mee te maken. Wanneer je iets met eigen ogen heb gezien, kun je pas oordelen. Het zijn een paar stoelen en een tafel plaatsen, bed en een kleine klerenkast en klaar. Wanneer je iets doet om de bevolking te helpen, doe het goed. Wij hebben genoeg bouw ruimte hier in dit land. Dit is gewoon een verkiezingsstunt. Zieltjes winnen.


  Maak melding

 33. Wedden dat voor 2020 er nauwelijks 20% van deze huizen zullen worden gebouwd. Ook gaan ndper’ s die het projetct coordineren vreselijk sjoemelen met het geleende geld. Ai boi, zo’n kabouter huisje zal tegen die tijd echt geen 50.000, maar 100.000 srd kosten, want die ndp boevenbende zullen en kunnen het niet nalaten op de ruggen van die dwaze idiote debiele oerdomme ndp paria’ s grof geld te maken, net als tijdens de bouw van de Julleke Wijlenbos brug. Opa en oma taki, kijk, wanneer je op het allerlaatste moment je domme aanhangers, die verarmd zijn door jouw rovend corrupt wanbeleid, beloftes die je sinds 2010 en 2015 niet hebt kunnen waarmaken denkt te kunnen, dan gaat het echt niet lukken, want ndp zijn beruchte beleidmakers en gewetenloze rovers en boeven, naast moordenaars en drugscriminelen. Veel oerdomme ndper’ s zijn verworden zolas hun didibri lijder. Let op, oerdomme paarse stommelingen op jezelf, want met open ogen en oren gaat jullie soso lobi baas je belazeren en publiekelijk naaien. Want daarna volgt de paarse zondvloed vol wo ka foe pai mega schulden die tot de tweede generatie paarsdomme nakomelingen zal moeten worden afgelost. Ndp staat voor misdaad, onrecht, bedriegerij, chaos, onrust, roof, moord, drugs, onrecht, kortom alles wat duivels is. Tang bribi didibri, na paarse hel oe wani, niemand zal helpen, na leki Venezuela en Haiti oe dong no mpp ndp paria’ s e ai go kong. Wie onberechte moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers geloven zijn zelfs ook moordenaars, drugscriminelen en rovers van zichzelf.


  Maak melding

 34. @ Pakiratigri
  Kijkt u even naar het bijgevoegde filmpje uit maart 2015. ten tijde van de verkiezingen 2015 aub www voor voegen .youtube.com/watch?v=OHizHgNNhgE

  Ik constateer:
  1 >> Loze verkiezingsbeloften. van 3.000 woningen per jaar.
  2 >> Bouterse kon toen nog begrijpelijke teksten uit spreken als president op verkiezingscampagne.
  3 >> Indien dit gematerialiseerd was had de regering nu november 2018 ruim 3,5 jaar later ongeveer 11.000 prefab woningen gereed moeten hebben.

  Wat horen we nu gebrabbel waar zelfs een lagere school leerling door heen zou moeten prikken
  1>> Er worden 1 kamer huisjes getoond die al bijna versleten zijn met een omvang 25 m2 want dat kan Suriname voor SRD 50.000 gebouwd worden. Het zijn toeristen kamers maar geen woningen.
  2 >> Er worden 13.600 woningen belooft met een totale omvang van 11.000.000 m2 of wel een gemiddelde woning heeft een omvang van ruim 800 m2.

  Pakiratigri dit is ongestructureerde dronkenmans praat bij een jubel actie van de NDP.

  Luistert u naar het verschil tussen de president op campagne in maart 2015 en de president bij zijn hulptroep en november 2018.
  Het is rond uit zielig te noemen. De partij is richtloos en stuurloos.


  Maak melding

 35. Rustig blijven PEOPLE FU SRANAN !

  Opa Desi kent het liedje ‘Casas de carton”

  A EINDVONNIS FU 8 DECEMBER-MASSACRE O DORO !!!

  PARANOIA E NAKKI HERI NDP-CLAN !!!

  PS: NEKS NO FOUT, W’E LEI GO MORO FARA !!!


  Maak melding

 36. Waarde landgenoten

  Ik lees al een tijdje dat jullie leugens over mij vertellen..wie niet voor me is is tegen mij!

  Een ieder die mij zwart maakt zal ik persoonlijk mn maat 45 ik jullie achterwerk stoppen.
  En gebeurd het weer zal ik enkele landgenoten ophangen aan de grootste tomatenboom zijn jullie bedonderd!

  Ik en alleen ik bepaal in suriname …excelentie bouterse,na mn dood word mn dochter presidente en cokequeen!

  Dus aub waardeloze landgenoten hou jullie je mond want na mn verkiezIng ga voor NDP aanhangers wat huizen bouwen…dus als jullie een woning willen moet je op de ndp stemmen,dat is logisch.

  Suriname voor de vooruitgang!!!


  Maak melding

 37. Pffff ik wordt moe van de praatjes van liegbeest Bouterse . Hij trekt nu alles uit de kast om zijn herverkiezing veilig te stellen. Het is aan de Surinamers om hem hard af te straffen en vooral niet meer op de NDP te stemmen.


  Maak melding

 38. Gistermorgen kwam een van de zovele kleinkinderen van Mientje bij oma en opa aankloppen, met een briefje in haar hand. Wat moet dat nou betekenen vroeg oma haar, opa wenkend om haar die brief voor te lezen. Kom binnen me kind zei oma, en vroeg waarom komt tante Mientje niet zelf, ze woont precies tegenover ons, is ze ziek. Eeh nee oma zei het kleine meisje zielig, Winta geheten. Opa begon hardop de brief te lezen, liefe oma en opa, ik hept dese briev geschrijft met et versoek om me wat gelt te lene. Je weet dat sints, me vrient Charles is overleed, ik en me kleine kindere hebt et moeilijk. Me zonen zijn opgesloten in santo boma voo gasbom stele en ook me enige meisje van 25 jaar oud voo drugssmokkel. Ik hebt et zo moeilijk en ga de straat niet meer op, want ik en me kleinkindere hebt sinds eergisteren niet gebaat, er is ook geen seep. Ik versoek opa en oma beleeft om niet meer boos op me te sijn dat ik hept gestem op ndp, twee kere voo veif. Ik belooft opa en oma ik zal voortaan luistere. Ik stemt nooit meer op moordenaars, drugscriminelen en staats/bankrovers. Aub de noot is erg hoog, leen me aub 200 srd, zodat ik seep en wat meel kan kope noh, aub geef ook een uie en twee aardappele. Me dankt is er hoog. Getekent door tante Mientje van de overkant.
  Opa zugtoe, steeds weer bedelt ze, waarom gaat ze niet naar de radiostation of de kranten om haar nood, zodat ze het kunnen vastleggen als waarschuwing en boodschap voor al die paars knettergekke debiele dwaze oerdomme ndper’ s die weer in 2020 zullen stemmen op de duivel? Geef haat wat ze vraagt hoor oma, behalve geld, laat ze Inke vragen.


  Maak melding

 39. @ Boeboe bit sjorie, inderdaad wel scherp en alert proberen te blijven hoor want je reageerde op mijn posting naar Redskin !

  Ik was ruim een maand terug voor enkele weken in Su en heb woningen in zeer deplorabele staat gezien waarin echt nog mensen in woonden.
  Dacht bij mezelf van dit is toch onvoorstelbaar en onmenselijk, hoe kun je als mens in zo iets (dat erger is dan een krot) wonen !

  Ik denk dus dat een ieder die de transitie van een krot naar een spik & span ‘poppenhuis’ maakt, dit als een vooruitgang moet zien. Daarna ligt het aan jezelf om je nog verder te ontwikkelen en de overstap maakt van een poppenhuis naar een normale 3 of 4 kamer woning.

  Niet de overheid, maar de mensen moeten zelf hun 3, 4, 5 of 6 kamer woning kopen (en niet de overheid) dus vandaar dat men een head start van de overheid krijgt (lees: poppenwoning), om mee te beginnen.

  Anyway, het is volgens jullie toch niet goed maar de NDP zal zeker weer de grootste winnaar zijn na de verkiezingen in 2020.


  Maak melding

 40. Damsco 14 november 2018 at 15:31
  PRESIDENT BOUTERSE….IE ..BIEGIE.
  ********************************
  In welk opzicht! Als “staats … man ” ? …. daarom durft hij haast geen POOOT buiten de grenzen te zetten.
  Cuba? … de pres. van Cuyba wordt gezocht een vliegtuig te sturen om ‘m op te halen te terug te vliegen.

  BIEGIE … als Cocaine baas …. jazeker …. vandaar dat hij 11 jaar moet brommen.

  BIEGIE … als MISDADIGE MOORDENAAR … straks een veroordeling van 20 jaar Santo Boma.

  BIEGIE …. als BERM PRESIDENT! … is bang om in het Parlement te verschijnen … bang om
  GETACKLED te worden.


  Maak melding

 41. De man heeft Bouterse wijs gemaakt dst hij ooit in 90 dagen 109 woningen gebouwd heeft en daarom waarschijnlijk een enorme lap grond gekregen maar.
  – 10.000 dat is dan minimaal iets van ongeveer 9.000 werkdagen = 9.000 /240 jaren = 375 zo’grote productie omvang dan de man gewend is !!
  – Bij zo’n groot plan horen ook allerlei voorzieningen. Winkels, medische post, scholen, een groot electriciteitshuis voor alle aansluitingen en een eigen hoogspanningslijn, etc.
  – ook andere planologische aspecten gaan een rol spelen bij die omvang. Denk aan verkeerswegen, veiligheid en ontsluiting.
  Die man is, net als Bouterse, ee fantast. Als hij morgen zijn fiets gerepareerd heeft gaat hij beweren dat hij een vliegtuig kan bouwen.

  DIT SOORT VERHALEN ZIJN COMPLET GESTOORD EN EEN UITING VAN GESTOORDE GROOTHEIDSWAAN.


  Maak melding

 42. Enkele opmerkingen:
  Zijn dit huizen gebouwd door de regering of door particulieren. Reden: ik heb het gevoel dat DDB met andermans veren zit te pronken.Het zijn 1 kamer poppenhuizen die SRD 50.000 kosten. Ik wil de prijs van de grond even buiten beschouwing laten want die is gemiddeld Srd 100.000.
  De rente bedraagt op dit moment 23%. Als je een huis koopt moet je dus , afhankelijk van de gepleegde aflossingen maximaal srd 12.000 per jaar aan rente betalen oftewel srd 1.000 per maand. Over het algemeen mag je 30% van jouw inkomen aan huisvesting uitgeven.Dit betekent dat je SRD 4.000 per maand moet verdienen om in aanmerking te komen voor zo.n poppenhuis.
  Vraag: hoeveel mensen in Suriname verdienen meer dan SRD 4000 per maand. en als je ook nog moet opdraaien voor de prijs van het perceel van SRD 100.000 tegen 23% rente zeg ik: dit wordt een totale mislukking daar je alleen al aan rente srd. 3.000 per maand moet betalen. Bouterse: maak dus geen reclame want dit is je reinste antireclame.


  Maak melding

 43. Heeft iemand van die paarse meute zichzelf de ruimte gegund om persoonlijk een kijkje te gaan nemen hoe die huizen eruit zien alvorens men een hoop BS hier verkondigt? Veel staat er niet en wat er staat is gewoon beschamend en een blamage voor Suriname.

  Denkt de NDP echt dat zij hiermee het tij nog kunnen keren….de verkiezingen zijn al verloren mi boi. Nog nooit in de geschiedenis van Suriname heeft het volk het zo slecht gehad als onder de NDP.


  Maak melding

 44. Elk huis voor die prijs is mooi meegenomen. Hopelijk volgen er nog veel meer!

  Alleen jammer hoor zo anderhalf jaar voor de verkiezingen. Kansloos deze vent!!

  Me mars papa!


  Maak melding

 45. De bevolking van Suriname heeft behoefte aan huizen en men heeft geen behoefte aan lege praatjes. M.a.w. men heeft geen behoefte aan gebakken lucht maar aan huisvesting. De huizen worden neergezet. Basta…………………….!


  Maak melding

 46. RobG……komen die huizen op de plaats was die eerder beloofde, nooit gebouwde, 18000 huizen zouden komen??????……kom onder die paarse steen vandaan, laaggeschoolde, geïndoctrineerd paarse kakkerlak.


  Maak melding

 47. @Robje-huisslaafje-van-Opa-D :

  De EERDER door jouw Opa Des, aan het VOLK beloofde
  17.777 sleutelklare volkswoningen, zijn NOG STEEDS
  onderweg van Communistisch CHINA naar Sranan !

  Ik welke haven zal de ontscheping plaatsvinden ?????

  Gebeurt dat voor 2020 ??????/

  PS : Ook dit nieuwe PAARSE project zal een fata morgana blijven !!

  PS : De Paarse FAILLIETMAKERS van Sranan denken nog steeds
  met BABBELS en steeds weer PLANNEN de bevolking in de maling
  te nemen !

  Door de moderne media worden de Surinamers WAKKER en doorzien
  de fabels van de NDP !
  DAGELIJKSE-LIMBO-NEP-OVERHEIDSVOORLICHTING-BLIJKT-PAARSE-
  INDOCTRINATIE-BRAINWASH-WERKT-NIET-MEER !
  SRANANMANG AI KONG OPO !

  Wanneer komt er WERK/ARBEIDSPLAATSEN VOOR DE JEUGD ???
  DAN KUNNEN ZIJ ZELF VOOR HUN HUISVESTING ZORGEN !
  PAARSE ONBENULLEN !

  EERSTE RIT van de PAARSE SNELTREIN IS OOK IN DE PLANNING,
  OPENINGSRIT/IN GEBRUIK STELLING door oa OPA D en
  zijn KNECHT, Robje-G-de PAARSE-huisslaaf !

  EINDSTAND : A VOLK SA LONG DENG PAARSE FAILLIET-MAKERS !!!


  Maak melding

 48. @ RobG
  De huizen worden neergezet. Basta…………………….!

  Beste RobG mag ik u herinneren aan de feestelijke opening van een woningen fabriek in maart 2015.
  Gioogled u opening woningfabriek Broad Homes Suriname en u vindt ongeveer 5 minuten redevoeringen en verhalen van de president, Parmessar, de chinese ambassadeur die allemaal vertelden dat er jaarlijks 3.000 woningen geproduceerd zouden worden. Men zou bescheiden beginnen met 3 per dag.

  Nu heb ik wel wat Prefab beton fabrieken van binnen en van buiten gezien. Ik lag in een deuk bij de woorden van de president en Parmessar. De fabriek was niet af, de fabriek was niet groot genoeg en er was veel te weing terrein voor tussen opslag resp. handling van gereed product.
  Toen, in verkiezingstijd, waren de uitspraken ferm te noemen
  Uw uitspraak is daarom met BASTA heeft geen enkele waarde net zoals de woorden van de President geen enkele waarde hebben zodra het om beloften aan het volk gaat.

  BTW ook naar Cuba geweest voor een revitalisatie zoals Bouterse of een cursus moderne Cubaanse economie.


  Maak melding

 49. De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse heeft een VOORZIENE geest.
  De poppenhuizen die hij laat bouwen zijn bedoeld voor de Paarse NDP Boeven.

  Na de verkiezing worden de Paarse NDP Boeven … KAAAAAAAL … geplukt.
  Alles wat geroofd is … gelden en percelen … gaat terug naar de Staat.

  De Paarse Boeven zullen niet dakloos worden gemaakt … de poppenhuizen
  komen goed van pas. MMDDB …. BEDANKT !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 50. 13.000 luchtkastelen bedoelt hij. De domme NDP-ers hebben dat niet door. Denk even logisch na: Waarom komt deze uitspraak van de moordenaar zo kort voor de verkiezingen van 2020? Gewoon populistische prietpraat, waarmee hij denkt de verkiezingen te kunnen. Maar de NDP-ers zijn te dom om dat door te hebben. Gelukkig weet het grootste deel van de Surinaamse bevolking inmiddels beter. Er zou toch ook een treinverbinding komen? Wie gelooft deze man nog? Als je een beetje verstand in je hoofd hebt, doe je dat niet.


  Maak melding

 51. @Jojo, in een tijd van hoogconjunctuur en een grote toevloed aan ontwikkelingsgelden waren uw idolen (NPS,ABOP,VHP, PL,enz.enz) niet in staat om een tiental huisjes neer te zetten.


  Maak melding

 52. Wat is met deze stichting gebeurd/ Door Bouterse C.S. om zeep geholpen?
  even voor de duidelijkheid. Huisvesting is altijd een probleem geweest, niet alleen in Suriname maar over de gehele wereld. Probleem is echter: als er geen huizen worden gebouwd maak je het probleem alleen maar groter.

  Welkom bij Stichting Volkshuisvesting Suriname
  Welkom op de website van de Stichting Volkshuisvesting Suriname (SVS). De Stichting verhuurt woningen die op diverse projekten zijn gelegen. Daarnaast worden woningen in huurkoop afgestaan aan personen uit de middeninkomensgroep. De woningen liggen verspreid in diverse distrikten zoals Marowijne, Commewijne, Paramaribo, Para, Wanica, Coronie en Nickerie.

  De Huizen van SVS
  De Stichting Volkshuisvesting Suriname (SVS) heeft huizen in beheer, huurwoningen en huurkoopwoningen. De woningen zijn sinds de oprichting van SVS in 1951 gebouwd voor de doelgroep met lagere inkomens. Gedurende de tijd heeft de SVS ook woningen gebouwd voor personen met zogenaamde midden-inkomens. In het jubileumboekje Voor een goed dak boven het hoofd. Stichting Volkshuisvesting in Suriname in historisch perspectief 1951 – 6 maart 1986, geschreven door André Loor (1986) wordt de geschiedenis van de Stichting helder weergegeven. “Een goed dak boven het hoofd” heeft altijd als motto gegolden.


  Maak melding

 53. Men moet werkelijk, letterlijk en figuurlijk paars debiel, idioot, dwaas oerdom knettergek zijn om de duivel ddb en zijn paarse demonisch bezeten roverheid te geloven. Opa en oma houden sinds 2010 hun betoog tegen hun kleinkinderen die nu in hun puber zijn waarschuwend, ga alles wat ndp is en voor staat uit de weg, ook familie die paars verworden ziek zijn. Ndp staat voor leugen en bedrog, moord, roof, bedreiging, geweld en armoede. De afgelopen jaren hebben we als volk, gelukkig ook die oerdomme verworden ndp paria’ s mogen ervaren, het paars corrupt wanbeleid van de duivel en trawanten. Kijk naar de vruchten die ze sinds 1980 tot heden hebben voortgebracht, al hun werken zijn vol van misdaden, bedrig en misleiding. Ndp is werkelijk de vloek die de ontwikkelingen van land en volk in de weg staat. De paars criminelen bende en trawanten zijn stinkend corrupt rijk geworden, en sinds 2010 wederom roven ze, dankzij de vervloekt paars verdoemd dwaze debiele idiote oerdomme ndp zombies.


  Maak melding

 54. een huis dat ik getekend heb als onder de tien jarige kan niet hetzelfde zijn als een huis dat nu door een overheid van een land, in dit geval suriname gebouwd wordt. vind ik .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES