Bouterse komt ook niet voor ‘laatste woord’ naar krijgsraad Suriname

51
Bouterse ook niet voor ‘laatste woord’ naar krijgsraad Suriname
Archieffoto: Bouterse legde woensdag 10 oktober jl. een bloemenkrans bij het monument op het Plein van 10 Oktober.

PARAMARIBO, 28 okt – Hoofdverdachte Desi Bouterse blijft de krijgsraad nog steeds mijden als de pest. Bouterse, ook president van Suriname, mag het laatste woord voeren. Het is een gebruik en een recht van elke verdachte. Het strafproces rond de decembermoorden loopt tegen zijn einde aan. In de zaak tegen Bouterse wordt de gelegenheid geboden het laatste woord te voeren. Advocaat Irvin Kanhai zegt een beroep te zullen doen op de krijgsraadvoorzitter. Hij wil namens zijn cliënt het laatste woord voeren. Of het ook zal worden toegestaan, is maar zeer de vraag.

Het laatste woord in strafprocessen wordt steevast gelaten aan de verdachte zelf. “Een verdachte moet het wel persoonlijk uitoefenen en kan zich daarbij dus niet door een gemachtigde, ook niet door een advocaat, laten vertegenwoordigen”, zegt mr. Hugo Essed tegenover de Times of Suriname. Essed is advocaat voor de nabestaanden. Hij denkt niet dat de rechter het verzoek van Kanhai zal honoreren.

Als Bouterse niet verschijnt, zal de kans zijn verspeeld om het laatste woord te voeren. Kanhai zal alleen nog de gelegenheid krijgen zijn dupliek te houden. Dan is de openbare rechtzitting formeel afgelopen. De krijgsraad heeft dan nog alleen maar te bepalen op welke datum vonnis zal worden gelezen. Tegen Bouterse en andere verdachten is een gevangenisstraf van twintig jaar geëist.

51 REACTIES

 1. Haha, wie had verwacht dat Bouterse persoonlijk zou komen opdagen? Laat Kanhai lekker zijn dupliek voeren en ze huiswerk geven. De zaak Bouterse is nog lang niet afgedaan. Bovendien heb je sowieso Hoger Beroep. Al met al, met afleidingsmanoeuvres, vertragingstechnieken zijn we al ergens eind 2019 zo niet, 2020 beland. Eventjes geduld, busje komt zo.

  Het wordt spannend hoor. Ik zie hem gewoon niet achter de tralies verdwijnen, in weerwil van de rechtstaat Suriname. Ach man, spaar die arme man. Hij is flink verouderd. De leeftijd gepaard gaande met allerlei kwalen beginnen nu echt zijn tol te eisen. Bovendien heeft hij spijt. Als hij de klok kon terugdraaien had hij anders gehandeld. Vergeven is ook een kunst hoor. We shall see.


  Maak melding

 2. Maar wat moet hij dan komen vertellen in zijn weerwoord? Dat z’n slachtoffers zijn gezag niet pikten en hij ze daarom heeft gefolterd en neergeknald? Logisch dus dat hij weg blijft.


  Maak melding

 3. @pakiratigri,

  Om vergeving te krijgen moet je wel eerst bekennen en opbiechten. Bouterse heeft daar geen trek in. Hij vindt zichzelf nog steeds onschuldig. Zijn redenatie is dat men hem wilde opsluiten en dat hij de overwinnaar is geworden in dat gevecht en dat die mensen tegen hem waren en dat hij dus – zijnde het gezag – het recht had hen te straffen, de doodstraf te geven.


  Maak melding

 4. En dit moet een voormalig militair voorstellen…….bouta laat zien dat hij gewoon een zielige poeperd is…..hij is de lafste persoon ter wereld!!!


  Maak melding

 5. Waterkant

  Home Onderwerpen Justitie en politie
  OnderwerpenJustitie en politieNieuws uit SurinamePolitiekUitgelicht
  Bouterse komt ook niet voor ‘laatste woord’ naar krijgsraad Suriname
  28 oktober 20182

  Bouterse ook niet voor ‘laatste woord’ naar krijgsraad Suriname
  Archieffoto: Bouterse legde woensdag 10 oktober jl. een bloemenkrans bij het monument op het Plein van 10 Oktober.

  PARAMARIBO, 28 okt – Hoofdverdachte Desi Bouterse blijft de krijgsraad nog steeds mijden als de pest. Bouterse, ook president van Suriname, mag het laatste woord voeren. Het is een gebruik en een recht van elke verdachte. Het strafproces rond de decembermoorden loopt tegen zijn einde aan. In de zaak tegen Bouterse wordt de gelegenheid geboden het laatste woord te voeren. Advocaat Irvin Kanhai zegt een beroep te zullen doen op de krijgsraadvoorzitter. Hij wil namens zijn cliënt het laatste woord voeren. Of het ook zal worden toegestaan, is maar zeer de vraag.

  Het laatste woord in strafprocessen wordt steevast gelaten aan de verdachte zelf. “Een verdachte moet het wel persoonlijk uitoefenen en kan zich daarbij dus niet door een gemachtigde, ook niet door een advocaat, laten vertegenwoordigen”, zegt mr. Hugo Essed tegenover de Times of Suriname. Essed is advocaat voor de nabestaanden. Hij denkt niet dat de rechter het verzoek van Kanhai zal honoreren.

  Als Bouterse niet verschijnt, zal de kans zijn verspeeld om het laatste woord te voeren. Kanhai zal alleen nog de gelegenheid krijgen zijn dupliek te houden. Dan is de openbare rechtzitting formeel afgelopen. De krijgsraad heeft dan nog alleen maar te bepalen op welke datum vonnis zal worden gelezen. Tegen Bouterse en andere verdachten is een gevangenisstraf van twintig jaar geëist.

  – Advertentie –

  GERELATEERDE ARTIKELENMEER VAN DEZE AUTEUR
  Tyrone Spong en Jairzinho Rozenstruik krijgen Lifetime Achievement Awards in Suriname
  Tyrone Spong en Jairzinho Rozenstruik krijgen Lifetime Achievement Awards in Suriname
  Fernandes Bakkerij in Suriname deelt 55 meter aan kerstbrood uit
  Fernandes Bakkerij in Suriname deelt 55 meter aan kerstbrood uit

  Beroep op Bouterse om bewoners grensgebied Suriname en Frans Guyana niet in de steek te laten

  PRIDE month in Suriname afgesloten met jaarlijkse PRIDE walk
  PRIDE month in Suriname feestelijk afgesloten met jaarlijkse PRIDE walk
  Minister: ‘Aangehouden militair nog in dienst dus krijgstucht van toepassing’
  Rechter in Suriname beslist: aangehouden ex-militair vrijlaten
  ‘Suriname moet meer gebruik maken van mogelijkheden die India biedt’
  ‘Suriname moet meer gebruik maken van mogelijkheden die India biedt’
  2 REACTIES
  pakiratigri
  28 oktober 2018 at 15:10
  Haha, wie had verwacht dat Bouterse persoonlijk zou komen opdagen? Laat Kanhai lekker zijn dupliek voeren en ze huiswerk geven. De zaak Bouterse is nog lang niet afgedaan. Bovendien heb je sowieso Hoger Beroep. Al met al, met afleidingsmanoeuvres, vertragingstechnieken zijn we al ergens eind 2019 zo niet, 2020 beland. Eventjes geduld, busje komt zo.

  Het wordt spannend hoor. Ik zie hem gewoon niet achter de tralies verdwijnen, in weerwil van de rechtstaat Suriname. Ach man, spaar die arme man. Hij is flink verouderd. De leeftijd gepaard gaande met allerlei kwalen beginnen nu echt zijn tol te eisen. Bovendien heeft hij spijt. Als hij de klok kon terugdraaien had hij anders gehandeld. Vergeven is ook een kunst hoor. We shall see.

  ========================

  Vergeven is ook een kunst ? Volgens mij ben je van de pot gerukt. Het gaat hier om meervoudig moord. Het is geen rolletje pepermunt die je uit de Combe markt steelt. De verdachten moeten in hechtenis worden genomen dit ivm vlucht gevaar. Hun hoger beroep mogen ze in cel maar afwachten. De procureur moet daar op koersen. En ja dat is heel reeel. Dus reken je niet rijk !


  Maak melding

 6. Als hij niet komt opdagen zoals hij tot nog toe gedaan heeft is dit een grove minachting van de rechtspraak. Niemand en ook Bouterse niet staat boven de wet. Bouterse gedraagt zich als een baas over het land waarbij iedereen ondergeschikt is aan de belangen van meneer. Gods molen draait langzaam maar zeker. Er zijn genoeg voorbeelden in de wereld van dictators die uiteindelijk toch het onderspits hebben moeten delven. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook voor Bouterse geldt. Je kan allerhande trucjes bedenken om het recht te omzeilen, maar het loopt een keer ten einde . En dat staat voor mijn als een paal boven water.


  Maak melding

 7. Paki-RAT-igri….de slachtoffers van dit minderwaardige bloedmonster hebben nooit zijn leeftijd kunnen bereiken, dankzij de folteringen, martelingen, verminkingen en standrechtelijke moorden door dit ,inmiddels demente fossiel. De lafaard is te laag geschoold om zich verbaal te kunnen verweren. Zie zijn vluchtgedrag uit D N A na confrontaties met Belfort en Gajadien. Wanstaltige zieke geesten als jij behoren nog tot een steeds kleiner wordend groepje van paarse, paranoïde, geïndoctrineerde jaknikkers en meelopers die nog dienen als stem en klapvee voor deze corrupte, criminele, drugsveroordeelde meervoudig moordenaar. Zijn en jouw strohalm buigt steeds verder door. The end is near. Santo Boma lonkt.


  Maak melding

 8. Deze nutteloze,tevens gewetenloze moordenaar, had al 35 jaar vast moeten zitten, zoals bij elke moordenaar het geval zou zijn, maar in dit land heeft dit gedrocht, al die jaren zijn straf kunnen ontlopen, door zwakke leiders en zwakke instituten, die hem al veel eerder hadden kunnen arresteren, maar dat verzaakt hebben, en zien nu, hoe de situatie in dit corrupte land er uit ziet, en natuurlijk zal deze assholl zich niet komen verweren op 29 october, dat kan hij namelijk niet, want kan niet praten deze analfabeet, vanwege gebrek aan woordenschat, kan zich alleen verweren d.m.v. wapens.


  Maak melding

 9. Ondanks het simple feit, dat het duivelse ndp lichaam er is en staat voor verdere onrecht en leugen, blijven oerdomme, debiele, idiote, dwaze ndp paria’ s als paarse zombies volhouden, neks no fout, soso lobi a didibri sa e verderf oenoe. Ai als hij zonder berechting mocht komen te ontvallen en zijn duivelse partij aan de macht is, zal hij als afgod en redder van het land worden geprezen en ook zo de geschiedins ingaan. Maar als hij wordt berecht en ook nog zal worden vervolgd, dan is er nog hoop voor het nageslacht van die oerdomme ndper’ s, die hopelijk zullen gaan inzien, dat misdaad in welke vorm dan ook, nooit loont. Misschien tijdelijk maar daarna volgt de rechtvaardige straf die misdadigers verdienen. Wee het land en paarse domme volk als hij de geschienis ingaat als de redder. Misdaad, onrecht, armoede en oorlog wordt het loon, wacht maar af en zie. Het wordt een verschrikkelijke tijd voor het gehele land en al haar inwoners. Geloof het of niet er komt een burgeroorlog, erger dan als in de Jaren ’80. Het wordt geen tweede Dubai, maar een tweede Zimbabwe.


  Maak melding

 10. dit had ik allang al gezegd..
  maar hoe dan ook het recht zal zegevieren en meneer zal en moet verschijnen, anders wordt hij gewoon opgehaald, net als hij zelf gedaan had met de slachtoffers die hij zelf vermoord heeft..

  de tijd om verantwoording afleggen is zou je kunnen zeggen, voorbij..

  ophalen die moordenaar en veroordelen direct daarna in santo opbergen voor eeuwig.

  alle opstandelingen ook opsluiten paal naast hem….anders de kogel doorheen jagen..
  het is allang genoeg geweest..

  als de zoon terug komt uit Amerika, direct opvangen en de resterende 8 jaren ook opsluiten..
  geen tjé poti en ook geen zand erover..


  Maak melding

 11. Bouterse is niet laf. Hij is sluw. Het is heel simpel; niemand wil de gevangenis in. Vooral niet op zo een leeftijd.
  Dus de mogelijkheden die hij heeft om de dans te ontspringen, daar zal hij gebruik van maken. Jij en ik zouden allang achter de tralies beland zijn. Het siert hem wel oprecht spijt te betuigen aan de nabestaanden en dan moeten zij maar kijken wat ze ermee doen. Door spijt te betuigen hoeft niet in te houden dat hij schuldig is. Maar het rechtsproces is sowieso gaande . Dus het is afwachten. Maar ik voorzie een lange en lastige tijd tegemoet.


  Maak melding

 12. De van moord verdachte Drugscrimineel had eens geroepen dat hij behalve de helft van de VHP ook de rechters zou opsluiten als ik mij goed kan herinneren.

  Hij voelt zich verheven boven de rechtbank. Hij zal nooit voet zetten in court.

  Bij een eventuele veroordeling zal hij nooit terugtreden als president. Hij zal zich opnieuw kandidaat stellen ondanks een eventuele GUILTY.

  Pakira wil graag dat de man met rust wordt gelaten aangezien hij oud is geworden en ook spijt heeft.

  Pakira laat me hoor.


  Maak melding

 13. @ pakiratigri
  Wat verachtelijk zeg!Iedereen wordt op een dag een keer oud sukkel,iemand als serie moordenaar moet niet gespaard blijvende zijn waar dan ook in dit wereld.Ze horen ergens anders thuis of op een elektrische stoel.


  Maak melding

 14. breaking news:

  Ondernemer Raj Oedit, die gezocht werd in verband met de 488 kilogram cocaïne die onderschept is in Saramacca en de duikboot die is aangetroffen, is aangehouden in Nederland. Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday bevestigt zijn aanhouding tegenover Starnieuws


  Maak melding

 15. Laat men dan schoon schip maken. Alle Europese en Amerikaanse leiders berechten. Want daar kleeft wel een aardige hoeveelheid bloed aan.Wel miljoenen onschuldige doden. Wanneer dat geschiedt mogen ze bij Bouterse aan de deur kloppen. Den man e taki a tigri sabi pe a musu krasi en go.


  Maak melding

 16. Ha ha ha belachelijk dit is werkelijk niet te geloven iemand die onschuldige niet gewapende mannen in de rug schiet…of laat schieten en martelen!
  En jullie nemen het voor hem op,waar is jullie waardigheid waar is jullie trots jullie verdedigen een misdadiger!!!!
  Dat jullie nog geloven in deze jongen betekend voor mij dat jullie niet moeten klagen over armoede en ongerechtigheid …en dat suriname zonder enig toekomst perspectief verder gaat,hebben jullie geen gevoel in jullie donder!!!
  Denk aan de vlgnd generatie …jullie kinderen!!!
  Moeten ze ook lijden omdat jullie foute beslissingen nemen,sorry ik vind jullie die kant kiezen voor dit armoedig beleid zielig!!!
  Zien jullie niet in wat deze man al meer dan dertig jaar doet met suriname …
  Aan de ene kant bouta kiezen andere kant dozen ontvangen uit nederland om te kunnen vreten!!!
  Ik zal jullie nooit snappen….de schuldenlast die door jullie politieke lijders is ontstaan zal zich terug betalen door de chinees.
  Nog nooit heb ik meegemaakt dat iemand zn eigen land en volk zo verraden heeft!


  Maak melding

 17. @paki, als je een moord of misdaad begaat tegen de mensheid kan en mag dat nooit verjaren. Als hij echt spijt van zijn daden had, dan had hij publiekelijk zijn excuses aangeboden en het fatsoen gehad zijn straf te gaan uitzitten,
  Als je vader, grootvader of een naaste familielid van jou ertussen had gezeten had je ook anders gepiept. Of ben jij de idioot die een bloemetje gaat brengen en de persoon de hand schud, en vergeving vraagt aan de klootzak die je vader of broer vermoord heeft. Vraag het aan de kinderen en kleinkinderen van de vermoorde landgenoten. Vergeving???je bent een idioot.


  Maak melding

 18. Vuile lafaard, wel op 7,8 december 1982 gevangenen standrechterlijke laten vermoorden en als je verantwoording moet afleggen, dan je dok.

  Laf, Laf, laf en over je handelingen, daden geen verantwoording willen afleggen. Zie deze kenmerken van zijn eigenschap en gedrag ook als hij in de DNA verantwoording moet komen afleggen, oa Brokopondo-Overeenkomst. Zie de Surinamers die vertrouwen in deze lafaard hebben. Vind je het gek dat het met Suriname niet goed gaat.

  De coalitieregering en DNA-leden zijn dienaneren van het Surinaamse Volk. Niemand staat bovendien hoger dan de grondwet van een land en internationale verdragen in een democratische rechtsstaat. Keep That in Mind.

  ddb moet in zijn nekvel gepakt worden zijn kop ingedrukt houden en hem veilig stoppen in een politieauto en hem naar de krijgsraad/rechtbank brengen om het laatste woord te doen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. Bouterse is niet lag, hij is slim, durft er eentje hier een papieren tijgertje hier te stellen, maar niet zo slim dat hij niet door heeft dat anderen door zijn smoesjes heen prikken, smoesjes die hij alleen durft te verkopen als anderen geen kans hebben rechtstreeks te reageren, en hij is zo moedig de confrontatie aan te gaan door weg te lopen of te
  Dokken ergens in het bos. Zo moedig is deze van moord verdachte en voor drugshandel veroordeelde voormalig sergeant hoger heeft dit mannetje het niet verder kunnen schoppen, met al zijn slimheid


  Maak melding

 20. De rechtstaat werkt voor de benadeelde en tegelijk voor de eventuele dader. Eigenlijk hoeft er helemaal geen proces want haast iedereen gaat er bij voorbaat vanuit dat hij schuldig is. Dus men gaat zonder meer uit van een veroordeling. Hebben we dan wel een rechtstaat nodig? Beter lynchen dan. De auditeur heeft een eis gesteld, maar het is de rechter die gaat bepalen. Evengoed wordt hij vrijgesproken. Wat dan? Goed ,men gaat in hoger beroep en dan nog wordt hij vrijgesproken. Wat dan? Heeft de rechtstaat gezegevierd en heeft men dan vrede?


  Maak melding

 21. Deze man is allang veroordeelt, hoe kan [iemand met zo een gezag zich zo verscholen houden? hij kan alleen maar naar Cuba zonder te worden aangehouden. Als je hem diep in de ogen kijkt, zie je alleen maar ellende. De hele presidentschap is een zware las op zijn schouders. Zijn direkte medewerkers worden alleen maar rijker over de ruggen van het volk zonder dat hij daar iets tegen kan doen. In feite zou hij liever dood willen zijn, maar God zijn wil is veel groter dus mag hij nog meer lijden*schap* ondergaan.


  Maak melding

 22. Surinaams WONDER !

  Een fungerend legerleider die zegt NIETS TE WETEN

  van Oppakken, Martelen en Standrechtelijk Executeren

  van VELE landgenoten !

  Ook NA de Martelingen en Moorden heeft deze Legerleider

  in de Rechtsstaat Sranan, NIET OPGETREDEN tegen de

  Martelende en Moordende militairen ??????????????????

  A NO MI ! GO SIBI YERE !!!

  KRIJGSRAAD O BROKO YU BAKA !!!

  PS : De Paarse Clan, vooral de tientallen onnodige adviseurs,
  veelal ondergebracht in het WERKGELEGENHEIDSPROJECT,
  Het Kabinet vd Pres, blijven zich, uit eigen belang, verzetten
  tegen de Onafhankelijke Krijgsraad, bang om hun baan kwijt
  te raken !
  Dit Nep-werkgelegenheidsproject kost het Sranan-volk, ieder
  jaar een HALF MILJARD !!!!!

  ALA DEI, A VOLK E PINA GO MORO FARA !

  KRIJGSRAAD KOM MET UW VONNIS, alle Amnestiewetten van
  de militaire juntas in Zuid- en Midden-Amerika, zijn inmiddels
  door de de RECHTERS ongeldig verklaard/buiten toepassing
  verklaard !
  Voor “Misdaden tegen de menselijkheid”, wordt aan de plegers,
  internationaalrechtelijk gezien, GEEN AMNESTIE VERLEEND !


  Maak melding

 23. @Pakiratigri,

  Vrijspraak? !!!, dat is wat jij graag zou willen zien, doordat je gehersenspoeld bent, en voor jou niet uit maakt, Wat deze gewetenloze moordenaar heeft veroorzaakt, zoals nog meer van die kansarme paarse idioten voor deze moordenaar gestemd hebben, en de hersenen niet hebben, om te beseffen, Wat voor een impact het kan hebben. In ieder geval is er genoeg bewijslast tegen je afgod, om hem te laten hangen aan de hoogste boom, vandaar het ook weinig zin heeft voor die moordenaar, om zich verder nog te verweren.


  Maak melding

 24. Bouterse, de grote leider van dom-Suriname, is een wegloper. Zodra hij verantwoording moet afleggen gaat hij schuilen.
  Maar Bouterse is zelf niet dom, hij zal andere ezels zover krijgen om zijn rotzooi op te ruimen.
  Bouterse is een talent in criminaliteit.


  Maak melding

 25. @ Papiratigri , alias de zogenaamde moraal ridder,
  Met jouw beleerdheid zou je beter Kanhai kunnen ondersteunen of vervangen als raadsman. Alles wat krom is probeer je hoe dan ook recht te praten en/of naar de hand te zetten. Jouw ziekelijk ego verraadt echter de adem van schijnheiigheid, een zeker dubbel moraal, maar achter de façade van jouw, verschuilt m.i het uiterlijke gezicht van een perverse bluffer. Ik vraag me af, hoeveel je ervoor wordt betaald om op deze site jouw aflatende kennis en onzinnigheid te verspreiden. Je ziel heb je m.i aan de duivel verkocht en dat is mij duidelijk. Bah, bah, bah, mij hoef je verder niet anders te overtuigen.


  Maak melding

 26. Pakiratigri jij geloofd alle leugens bedrog en ondeskundigheid van jou perfecte leider. Dat zouden kleuters ook doen. Jij vergelijkt wereld leiders met een onder officier. Met jou valt niet meer te discussiëren. Een byzonder (mens) met een ongelooflijk hoog iq.


  Maak melding

 27. Internationale wetten, cq mensenrechteh staan hoger dan de grondwet van een democratische rechtsstaat.

  Voor de misdaden tegen de menselijkheid die ddb als hoofdverdachte en verantwoordelijk heeft gepleegd op oa, 8 december 1982 moorden geldt jaren lange gevangenisstraf volgens Internationale mensenrechten, strafhoven Internationaal.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 28. @ pakiratigri
  Het dilemma is dat er geen hoger beroep kan omdat er nagelaten is een constitutioneel hof in te stellen.
  Verder is het zo dat de grondwet eisen stelt aan de president. Hij mag niet veroordeeld zijn. Bij een veroordeling kan hij geen president meer zijn.


  Maak melding

 29. @ Pakiratigri … als ik je reacties …. w.o die van 28 okt. at 16.10 …. lees dan kom ik tot de uiteindelijke conclusie: we hebben te doen met een SUPER … SUPER … SUPER … GESTOORDE … ONGENESELIJKE … PSYCHIATRISCH PATIENT.

  Ik zou iedereen adviseren: kom je deze GEK tegen …. maak een boog van 360 graden om hem heen.

  De hemel beware … THE NEXT GOVERNMENT …. jou als medestander … mede-strijder te hebben.

  Na de verkiezing 2020 gaan wij je niet meer horen want de geldkraan voor alle PAARSE BOEVEN wordt hermetisch dichtgedraaid.


  Maak melding

 30. @Papira-jurist :

  Maakt u zich niet druk, ALLE internationale rechtsgeleerden/
  mensenrechten-experts en alle mensenrechten-
  organisaties, wereldwijd, STEUNEN EN ADVISEREN de
  SURINAAMSE KRIJGSRAAD, om de moorddadige
  Surinaamse militairen achter slot en grendel te krijgen !!

  LEVE DE RECHTSSTAAT SRANAN ! LEVE DE MENSENRECHTEN !!

  SLUIT DE MILITAIRE MOORDENAARS EN HUN BURGER-HELPERS.

  VOOR ZEER LANGE TIJD OP !!!

  PS : Het zullen maar uw vader, uw broer, uw man,uw kind of

  vriend zijn geweest die als Onschuldige en Ongewapende burger,

  door deze Sranan-militairen zijn gemarteld en vermoord !

  De CIA is volgens mij nog steeds bezig met deze ex-militairen,
  gezien de Anti-Surinaamse deal die deze ex-militaire-
  machthebbers, op dit moment met de ALCOA willen afsluiten.

  SRANAN SA KON FREE BAKA !!! TIME FOR CHANGE !!!


  Maak melding

 31. @ Pakiratigri … je zou graag VRIJSPRAAK voor MMDDB willen. De rechter bepaalt ! In dat geval zullen wij ons NU bij neerleggen. Van de THE NEXT GOVERNMENT gaan wij … HEROPENING …. EISEN.
  Al moet er vijf{5} of tien {10} jaar overheen …. gerechtigheid moet geschieden … LINKS OM of RECHTS OM.

  A propo …. MMDDB …. gaat geen gehoor geven aan de oproep voor het Gerecht te verschijnen.
  Dat ” DING ” noemt zich democraat! A PIKIN INDYI BOI … is de grootste LAFAARD op planeet aarde … hij pleegt eerder ZELFMOORD.


  Maak melding

 32. @JoJo ,

  Hoger beroep is wel degelijk mogelijk. Voor beide partijen.

  @ Aan andere reageerders,

  De realiteit leert ons dat Bouterse nog niet is veroordeeld. Maar men probeert mijn woorden te verdraaien of men leest niet goed.Men gaat er bij voorbaat vanuit dat hij schuldig is. Zolang de rechter geen uitspraak heeft gedaan weten we dat niet. Zo simpel is het. Dezelfde mensen die praten over een rechtstaat,wel dezelfde mensen willen helemaal geen rechtstaat. Want de woorden die ze bezigen duiden daarop. Hij moet achter de tralies enz. Waarom is er dan een proces? Want evengoed wordt hij vrijgesproken.


  Maak melding

 33. Eigenlijk wel raar dat geen enkele politieke partij onderzoek heeft gedaan naar de “sergantencoup” en naar de gevolgen ervan. Geen enkele politieke partij heeft de nabestaanden van de slachtoffers gesteund. Geen enkele pilitieke partij heeft dit veroordeeld.

  Het is immers wel een politieke misdaad.

  Geen enkele politieke partij heeft er aan gedacht of er aan meegwerkt dat drugscrimineel Desi B. werd gearresteerd en uitgeleverd.

  Hoe integer zijn dan de politieke partijen in Suriname. Het is te begrijpen dat meer dan 50 % van Suriname geen vertrouwen heeft in de politiek. Want de politieke partijen zoals VHP en NPS e.a. beschermen de grootste crimineel / mafia Desi B.

  Zelfs de sherrif van Suriname, Santokhi, heeft Bouterse vrij spel gegeven.


  Maak melding

 34. En de heer Bouterse is helemaal niet verplicht persoonlijk te verschijnen morgen.Dat is aan hem. Hij kan er al dan niet gebruik van maken. Hij heeft ervan afgezien. Weer zo simpel is het. Laat Kanhai maar zijn dupliek houden.


  Maak melding

 35. SCHULD ??????????

  Wij hebben hen op de vlucht doodgeschoten !!!

  Ik was niet in het Fort !!!

  Ik heb, als legerleider, diegenen die hebben en gemarteld en
  gemoord, toevallig niet laten bestraffen door een krijgsraad te velde !

  Ik heb toevallig de PG, niets verteld over een mijn inziens aankomende
  gewelddadige staatsgreep !

  Ik heb zelf ook nooit BEWIJZEN kunnen leveren voor het bestaan van
  dergelijke gewelddadige plannen !!!

  Wel hebben, als militairen, Amos WAKO, speciaal VN-afgezant mensenrechten,
  wel ervan verzekerd dat zulke mensenrechtenschendingen niet meer zouden
  worden gepleegd !

  Ik ontken dat ik tegelijkertijd samenwerkte met de Ned.mil.inl.dienst en
  met de CIA !! Met alle gevolgen van dien !

  Ik ontken dat ik van de inl.diensten waarmee ik samenwerkte de zg
  8 december-personen-lijst heb ontvangen !!!

  Ik ontken dat wij militairen jarenlang hebben getracht bewijsmateriaal
  inz de decembermoordzaak te verdoezelen en weg te maken !!
  Integendeel, wij hebben alles in het werk gesteld om de waarheid over de
  brute moorden aan het licht te brengen !!

  Ik heb geen amnestie nodig, ik ben een onschuldige militair !!

  Ik heb voor de grap getracht,hoewel niet mijn bevoegdheid, de Procureur
  Generaal te ontslaan en te vervangen door een partijgenoot !!

  Ik heb geen plannen de Rechterlijke Macht, zoals in Venezuela is geschied,
  te destabiliseren en de rechters te vervangen door onbevoegde partijgenoten !

  PS : Sranan moet rekening houden met de politieke verschuivingen in de
  regio. De aanstaande rechts-populistische president in Brazilie, zal een totaal
  ander beleid voeren tav landen als Venezuela en Sranan !!!

  A VONNIS KRIJGSRAAD, DE NA PASSI E KONG !!!!


  Maak melding

 36. Het laatste woord van de verdachte is er voor bedoeld dat de rechter de persoon van de verdachte leren kennen en hem in de gelegenheid te geven wat persoonlijke punten naar voren te brengen. Het is dan ook ongehoord en ongepast dat Kanhai vraagt of hij dit namens de verdachte mag doen.
  Ook is het in dit geval niet echt nodig. Iedereen kent Bouterse als de leugenachtige psychopaat met grootheidswaan die denkt dat hij van God gezonden is om te moorden, stelen en vernietigen.
  Egypte had maar 7 magere jaren met plagen en tegenspoed. Hoeveel had SR er wel niet?? God moet wel heel boos zijn op SR.


  Maak melding

 37. @ pakiratigri
  De rechtstaat zegeviert pas als je het aan de rechters overlaat te bepalen hoe de zaak er uit ziet.
  Bouterse bemoeit zich al jaren met de rechtspraak zonder zelf inhoudelijk verweer te voeren.
  1>> amnestie wet.
  2>> instructie PG.
  3>> dreigen staatsveiligheid.
  Ik durf niet te stellen of hij veroordeeld zal worden op basis van de aanklacht en het bewijs. Echter de gevoerde verdediging en het handelen van de President maken mij duidelijk dat hij schuldig is.


  Maak melding

 38. @Pakira,

  De van moord verdachte Drugscrimineel is inderdaad nog niet veroordeeld voor moord: Dat zal very soon gaan gebeuren, Believe Me

  Ik zeg jou Pakira; Vanaf dag 1 wist ik dat deze man een hand of zo je wilt zijn hele lichaam had in deze moorden. Ik lachte mij een breuk toen hij doodleuk kwam vertellen dat de slachtoffers op de vlucht waren dood geschoten.

  Later kwam hij met het CIA-Complot.

  A VRIJPOSTIG SA YU VRIJPOSTIG HEEFT HIJ TEN AANZIEN VAN GOODING GEZEGD. Een paar dagen later was Gooding DOOD na deze uitspraak.

  Blijf deze van moord verdachte Drugscrimineel maar verdedigen alsof je leven ervan afhangt Pakira.


  Maak melding

 39. Bouterse zal noet berecht worden…dat weet een ieder die een beetje nadenkt.
  Men is al jaren bezig met deze schurk …de enige manier waarop deze man bestraft zal kunnen worden is via zn ziekte,of iemand moet deze dolle hond gewoon killen.
  Een andere mogelijkheid is dr niet.
  Staken heeft geen zin..hij stuurt sws gewapende mannen op jullie af.
  Blaas de boel gewoon op….heeft hij ook gedaan.
  Vuur moet je met vuur bestruden!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.