Overheid Suriname: brand Ornamibo onder controle – scholen weer open

6
Overheid Suriname: brand Ornamibo onder controle - scholen weer open
Foto: Bij een rondvlucht boven dit gebied is het volgens de brandweer Suriname duidelijk te zien dat alles in orde is.

PARAMARIBO, 22 okt – Scholen in de omgeving van de vuilstortplaats te Ornamibo kunnen vandaag (maandag) weer open. Dit omdat de brand bij de vuilstortplaats volledig onder controle is. Dat heeft de overheid in Suriname zondag bekend gemaakt.

Vanwege de brandlucht die in de omgeving hing, moesten scholen hun deuren sluiten. Districtscommissaris Hankers is opgelucht en blij met het feit dat de zaken binnen dit gebied genormaliseerd worden. Ze benadrukt dat er baanbrekend werk is verricht door verschillende actoren om dit resultaat te bereiken.

Alhoewel er geen bluswerkzaamheden meer zijn blijft de brandweer nog een week op de plek voor controlewerkzaamheden. “Wij willen niet verrast worden, dus blijven wij stand-by”, zegt brandweercommandant Jakhari aan het Nationaal Informatie Instituut.


6 REACTIES

 1. Een vuilverbrandingsoven verspreid de rook over een groter gebied. De mensen beneden wind betalen met hun gezondheid ervoor. Ademhalingsproblemen overtime en erger. Verplaatsen naar een gebied met de zee als bedenwind zou ideaal zijn.

  Er is geen geld en politieke wil om het te verplaatsen Het vuur is uit Iets positief.


  Maak melding

 2. Vezoek: wil je de mensen uit de buurt van Onoribo in de gaten houden (monitoren) voor de eerstkomende 20 jaar. Ik denk dat ze allerlei vreemde ziektes zoals kanker zullen oplopen. Door dit te monitoren heb je in de toekomst in ieder geval een of de verklaring voor hun onbekende ziekte.


  Maak melding

 3. Plastic afval grootschalig in de openlucht verbranden, wiens idee was dit?

  P.S: die paar lijken die meeverbrand zijn, kon men dus ook niet ruiken…..


  Maak melding

 4. Waar rook is, is vuur op vuilnisplaats Ornamibo aan de Wilde Kust. Onder het brandend vuil zit veel geheimzinnigheid verborgen, ook brandhaarden. Me Taigie!

  Mik a kong, We wakti ing. De actoren weten wel van wanten. Dat hebben we gemerkt, ja toch?

  Mik Mi woortoe dé Wang Waarschow Djie Brandweer, regering ddb- adhin san dé pot Wit Santie in A Sranan People Eyes. Het sein brand meester kan nog niet gegeven worden. Wees waakzaam en paraat. De jongens van wees paraat moeten waakzaam blijven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.