dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurSuriname Herald: Redactiecoördinator legt functie neer om berichten Bouterse

Suriname Herald: Redactiecoördinator legt functie neer om berichten Bouterse

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 sep – Een nieuwe ontwikkeling in de zaak rond de berichtgeving van Suriname Herald over president Bouterse: redactiecoördinator Raoul Abisoina legt per 27 september zijn functie neer. Dat meldt De Ware Tijd vandaag. Abisoina doet dit naar aanleiding van de heisa die is ontstaan over de verkeerde berichtgeving van Suriname Herald over de gezondheid van de Surinaamse president.

Suriname Herald beweerde dat president Desi Bouterse zaterdag met spoed zou zijn afgevoerd naar het Militair Hospitaal en vervolgens naar Cuba is overgevlogen vanwege een ernstige complicatie. De regering ontkende dit met klem, maar het medium bleef daaraan vasthouden. Abisoina heeft zijn ontslagbrief woensdag ingediend bij de uitgever aldus dWT.

“Ik heb bedankt omdat ik me verantwoordelijk voel over wat is gebeurd. De berichtgeving heeft voor ophef gezorgd in de samenleving”, zegt Abisoina tegen de Ware Tijd. Suriname Herald heeft intussen, nadat de president via zijn advocaat Irvin Kanhai daartoe schriftelijk had gesommeerd, deze rectificatie online geplaatst.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Haha, een beetje schoorvoetende reactie en rectificatie. Duidelijk iemand die met zijn rug tegen de muur staat en niet anders kan maar wel beseft dat het moet en zich zo waardig mogelijk ervan probeert af te maken zonder al te veel gezichtsverlies. Anyway , als ik Bouterse was, zou ik maar genoegen nemen hiermee en overgaan tot de orde van de dag.


  Maak melding
 2. Abisoina neemt zijn verantwoordelijkheid. SRHerald heeft haar best gedaan met het bericht, niemand kan ontkennen dat Bouterse met spoed naar het MH ging. Dat ze een fout maakte door te veronderstelen dat hij naar JAP en CUBA door ging was een begrijpelijke fout en lang niet zo ernstig als de vele missers die de regering maakt.
  Verantwoordelijkheid nemen is iets waar de NDP-ers te laf voor zijn. Die plakken aan hun stoel zonder iets te doen.


  Maak melding
 3. De wallen onder Bouta zijn ogen spreken boekdelen. Het is de hoogste tijd om op te stappen Bouta. Vermoeid en Oververmoeidheid, hoef niet te lijden tot het graf. Ga lekker met pensioen.


  Maak melding
 4. gisteren was die mevrouw nog op de radio te horen en ze bleef bij haar standpunt .In feite had zij moeten opstappen want ze is hardleers en geeft een heel slecht voorbeeld Dit heeft niks met de president te maken maar met goede berichtgeving.


  Maak melding
 5. @Klaas de Kleine,
  Wanneer ga je eens leren om je bij het onderwerp te houden en niet afdwalen en allerlei zijdelingse zaken erbij halen?

  Geldt ook voor jou @ Boeboe Hebi. Hardleers en afdwalend zijn jullie. Heb geduld en wacht rustig wanneer het onderwerp zodanig is dat jullie de frustraties kunnen uiten. En niet alleen uiten. Dat is gemakkelijk. Onderbouw het. Kom met oplossingen hoe het beter moet. Maar houd je bij het onderwerp. Ga specifiek daarop in.


  Maak melding
 6. De meeste journalisten passen zulk een zelfcensuur op zich dat ze vergeten zijn wat hun rechten zijn.Naar aanleiding van het Bericht in de Herald kwamen journalisten vertellen dat Herald fout zat en daarmee hun onkunde en onbenul demonstreren.


  Maak melding
 7. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Volgens de Grondwet van de republiek Suriname, mag iemand die niet over goed gedrag beschikt niet een overheidsfunctie hebben.

  zie:
  ddb persoonlijke geven/gedrag hierover (inter)nationaal t.a.v. misdaden tegen de menselijkheid.

  Hopelijk dat Surinamers/kiezers bij de volgende verkiezing van 25 mei 2020 of als die eerder gehouden worden voor de DNA-leden goed kijken naar personen met goed gedrag, juiste persoonlijke eigenschappen, kennis en ervaring.

  ddb in de DNA?, antwoord: eens maar nooit weer!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 8. Pakirtigri , wij nemen de vrijheid om zo nu en dan af re dwalen van het topic onderwerp , zolang het maar gelieerd is aan de wantoestanden in Suriname veroorzaaktkt door een zelfverrijkende en corrupte en verder falende NDP regering onder leiding van een veroordeelde drugscrimineel en van voor moord aangeklaagde president, is natuurlijk pijnlijk voor een paarse trollen, maar het is niet anders, sorry ik weet het, met de werkelijkheid gekonfronteerd worden kan pijnlijk zijn, maar zo is het leven.


  Maak melding
 9. Hans, het is niet af en toe de vrijheid nemen om af en toe af te dwalen. Het is een patroon. Zo kun je geen zinnige discussies plegen. Wat letten jullie om op het onderwerp in te gaan? Wees inhoudelijk. Op andere sites zouden jullie niet toegestaan worden. Het is dat het hier nogal rommelig is. Ik denk dat ik vanaf een maand of drie vier geleden begonnen ben te reageren. Ik vind het leuk. Iedereen mag zijn mening hebben ,dus dat is niet het punt. Maar houd je aan het onderwerp en laat NDP en Bouterse niet steeds weer naar voren halen tenzij het over hen gaat. Want dat is te gemakkelijk. Probeer creatief te zijn.


  Maak melding
 10. Pakira, knap egocentrisch,redernatie houd jij er op na, omdat jij dat vindt moeten anderen dat ook maar, niet dus, jammer voor je maar je zult je er maar bij neer moeten leggen, dat er wel eens afgedwaalt word, of je moet zitting nemen in de redactie, kun je wellicht postings verwijderen.


  Maak melding
 11. BOUTA was volgens de grondwet en kieswet gerechtigd gekozen te worden tot president DAT is pas NEP nieuws.
  Een persoon als BOUTA had NOOIT op de kieslijst geplaatst mogen worden met zijn verleden als COUPPLEGER. De volgende regering moet hem uitleveren naar Nederland en als ze toch bezig zijn Brunswijk naar Frankrijk dan kunnen beide CRIMINELEN hun straf uitzitten. Want ik heb weinig vertrouwen in de rechtspraak in SU.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES