donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentKawina legende Ronny 'Biga' Nelom wordt in Suriname begraven

Kawina legende Ronny ‘Biga’ Nelom wordt in Suriname begraven

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM/PARAMARIBO, 26 sep – De onlangs overleden Kawina legende Ronny Nelom, beter bekend als ‘Biga’, wordt in Suriname begraven. Dat heeft de familie vanavond besloten. De exacte datum is nog niet bekend. Wel is de datum bekend van een herdenkingsbijeenkomst en muzikale ode in Nederland: donderdag 4 oktober 2018 van 17.00u – 23.00u in Rhone Events & Congrescenter Amsterdam.

Het overlijden van Nelom, die ziek was, kwam hard aan in de Surinaamse muziekwereld. De voorbereidingen omtrent zijn uitvaart in Suriname zijn in volle gang. Voor de herdenkingsbijeenkomst in Amsterdam is deze inzamelingsactie opgezet.

Kunt u een bijdrage missen voor een waardig afscheid, ga dan naar ‘Tribute voor Bigga‘ op de site van dreamordonate.com. Vrienden en familie rekenen op u!

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Migado , Allereerst mijn medeleven naar de familie toe en heel veel sterkte. Wat ik niet snap is voor de zoveelste keer als bekende surinamers heen gaan komt er weer een inzamelingsactie . Had deze man niet alles zelf moeten regelen. Hij was immers zeer bekend en verdiende zelf zijn geld, toch. Ik ziet het als de een zijn dood is de ander zijn brood. Sari Tori yere!


  Maak melding
 2. De inzamelingsactie is bedoeld voor een ode aan de zanger, een speciale avond ter ere aan hem. Niet om ‘alles te regelen’ na zijn dood. Tip: lees eerst goed voordat je domme dingen roept.


  Maak melding
 3. Ai baja admin lekker voor kolibrie ie pot ing djing netjes ..fa af yuru a bing biging anga afbrekende reactie..terwijl if a bing deh wang mocro noso wang torkoe bekende zanger na vrij vrij omin moskee bo betuig ding steun financieel yere.


  Maak melding
 4. Sorry, Surinamers ik probeer een nieuwe odo te formuleren.
  Wat zou u zeggen van;

  Surinamers, laat niet als aandenken van uw heerlijk leven hier op aarde als aandenken de kosten van uw uitvaart en begrafenis ten laste komen van uw familieleden en nazaten, die het al zo moeilijk hebben.
  mijn verzoek aan U: als u van uw familie houdt, zorg dan in ieder geval voor uw eigen begrafenis.

  Nu begrijp ik de tekst onder de begrafenisadvertenties: We zullen u gedenken meer met een traan (mede vanwege de door ons betaalde begrafeniskosten) dan met een lach.

  Maar los hiervan:
  Biga ik vond je een geweldige zanger met echt een aparte kawinastem. We zullen jouw muziek zeker missen en de muziek die wij van jouw hebben zeker koesteren. Bedankt voor dit alles wat je ons gegeven hebt.
  Moge jouw ziel in vrede rusten en natuurlijk sterkte aan familie, vrienden, kennissen en fans om dit groot verlies te verwerken en te dragen. We zullen jou nooit vergeten. R.I.P.


  Maak melding
 5. Voor minder van € 10,= per maand te betalen aan een uitvaartverzekering in Nederland kan iedere SuriNed/iedere burger in Nederland zich voor een begrafenis in Nederland verzekeren.

  Typ maar uitvaartverzekering en zoek uit. Niet te veel prang prang erbij willen, gewoon eenvoudig om de kosten voor de hoofd/noodzakelijke onderdelen van a t/m z te laten gebeuren.

  Enkele uitvaartverzekeraars in Nederland.
  zie oa, Delta, Monuta, Ardanta, Nuvema, Klaverblad, enz.

  Voor de niet verzekeerde SuriNeds, Creolen, SuriNeds afstammelingen van Afrikaanse slaven ea in Nederland waar wacht u nog op? Wie moet u met de haren ernaar toe slepen om zo’n belangrijke uitvaartverzekering te sluiten, waardoor u niet u kids, broers, naasten waarvan velen het al moeilijk hebben voor de kosten laten opdraaien als de dood voor u deur/in uw huis is.

  Voorkomen is beter dan genezen. Vooruit denken is de eerste stap.

  Biga R.I.P.

  Familieleden van hem, vrienden ea veel sterkte toegewenst.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. Het is niet de familie die om geld voor de uitvaart vraagt maar het zijn fans die om een bijdrage vragen om hun idool te eren.
  Het is een verzoek van fans aan fans. Dit heeft niks met de uitvaart te maken dus ik snap die kwaadsprekerij niet.


  Maak melding
 7. ..Kunt u een bijdrage missen voor een =waardig afscheid=, ga dan naar ‘Tribute voor Bigga‘ op de site van dreamordonate.com. Vrienden en familie rekenen op u!..

  Jammer dat het zo moet.
  Waar is de waardigheid van de mens gebleven goed voor zichzelf te zorgen..voor en na de dood.. de inzameling had een heel ander bestemming kunnen hebben. Gezin of familie ondersteunen omdat bv hoofd inkomsten zijn weg gevallen etc
  Ik hoop dat we meer gaan nadenken en investeren ook in onze dood en niet alleen modo prodo en shine tijdens ons in leven zijn. Zorg voor je begrafenis en alles erom heen. Ipv modo bv spaar en ook voor je nabestaanden je gezin je kleine kinderen.. geef ze het vb want ze nemen crashen ons over wat wij doen..
  Mijn relaas is niet specifiek op dit artikel of de persoon. Het is een vaker voorkomend verschijnsel in te zamelen voor een uitvaart. Vandaar.


  Maak melding
 8. Niet de familie bedoel ik . Een paar reakties vinden dat hij in Ned woont dus hij heeft geld en waarom dit en dat. Ze lullen al bleef hij in Ned weet men waar de schoen wringt ????????


  Maak melding
 9. Gedenk: u leeft om te sterven. Zorg tijdens uw leven voor genoeg geld om uw uitvaart te bekostigen.
  Ik weet dat Surinamers niet graag praten over 3 onderwerpen, te weten:\
  1, belastingen
  2. verzekeringen
  3 Overlijden

  Niet vergeten. Dit zijn onderdelen die bij het leven leven horen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES