Stemmen tegen walvisreservaat: ‘Suriname laat zich omkopen door Japan’

22
Herdenking van Wereld Oceanen Dag in Suriname

PARAMARIBO, 20 sep – “Suriname laat zich omkopen door Japan, door tegen te stemmen. We gaan voorbij aan het groter plaatje. Als de walvissen er niet meer zijn, hebben we een heleboel uit balans gebracht.” Dit zegt dierenrechtenactiviste Cynthia Ashruf over het recente stemgedrag van Suriname in de Internationale Walvisvaartcommissie. Suriname is tegen het Braziliaanse idee om een walvisreservaat op te zetten in Zuid-Amerika. Daarmee is de zijde van Japan gekozen. Niet zomaar.

Japan schenkt jaarlijks honderdduizenden dollars voor projecten van de overheid. “Men heeft niets te maken met het milieu, men wil alleen geld. Geld ten koste waarvan? Ten koste van alles, generaties”, zegt Ashruf tegenover Dagblad Suriname. Hetzelfde gedrag en dezelde benadering is terug te vinden in Suriname zelf. Ondanks het invoeren van mooie milieuwetgeving, gaat de vervuiling maar door. Ongeremd.

Ook bij Green Heritage Fund Suriname, GHFS, heerst verontwaardiging. “Het is een opportunistische daad om voor Japan te stemmen. Door ons opportunisme kijken we niet naar de gevolgen op lange termijn”, zegt GHFS-oprichtster Monique Pool. Suriname gaat totaal voorbij aan het gegeven dat het reservaatidee vanuit Zuid-Amerika komt. Steevast wordt gekozen voor de Japanse praktijk van massale walvisslachting.

22 REACTIES

 1. Suriname mag wel tegengestemd hebben. Maar de Florianapolis declaratie heeft toch een meerderheid weten te behalen. Dat houdt in dat de jacht op walvissen niet meer als een noodzakelijke economische activiteit beschouwd mag worden. Het is weliswaar een overeenkomst die niet -bindend is. Dus Japan, Noorwegen en IJsland zullen gewoon hun gang blijven gaan. Japan classificeert de walvisvaart als zijnde noodzakelijk voor “wetenschappelijke doeleinden”.


  Maak melding

 2. Al deze achtergestelde landen die achterlijkheid als prioriteit stellen lopen dagelijks achter de feiten aan.
  Maar soms denk je weleens:
  Geef ze eens ongelijk want als je niet te eten en te drinken hebt en ja zelfs het schijten hen niet eens op een behoorlijke wijze kan laten geschieden.
  Ja dan denk je soms “geef ze eens ongelijk” en soms denk je weleens “ach ze weten het niet beter dus kiezen zij voor geld”


  Maak melding

 3. @ John,
  Recentelijk nog een land Servie ,waar genocide is gepleegd op meer dan honderduizend mensen !! En dan te bedenken dat deze massamoordenaars in wiens land corruptie,drugshandelaren en oplichters zoals algemeen bekend in Europa zonder visium naar Suriname mogen afreizen !!
  Straks mogen de genocide plegers uit Myanmar ook zonder visum naar Suriname afreizen, als leermeesters van de aanhang van Bouta.
  Welke idioot uit Suriname heeft tegengestemd ?? Terwijl goede banden hebben met Brazilie !!


  Maak melding

 4. @A- No- Mie,

  Uitgezonderd een paspoort dat afgegeven is door het Servisch coördinatiedirectoraat, mag een Serviër ook visumvrij naar Nederland bijvoorbeeld. Dus wat is je punt? Je vraagt welke idioot uit Suriname heeft tegengestemd. Suriname als staat, heeft tegengestemd. Maar het mocht niet baten aangezien de landen die tegenstemden overruled zijn door landen die wel voor deze Florianapolis waren. Bij landen die op de ene of andere manier in symbiose met elkaar leven is het niet vreemd dat men voor elkaar stemt. Amerika doet dat bijvoorbeeld met Israël. En zo kun je talloze landen opnoemen die voor elkaar stemmen. Er staan nu eenmaal belangen op spel. Dus het is geen Surinaams ding.


  Maak melding

 5. @ pakiratigri, met alle respect voor jou,het volgende: wat Nederland toelaat (onder het toeziende oog van hun zg beschermende militairen,zijn mensen geexecuteerd !, hoeven wij niet nat te volgen oa:
  -op eerste plaats van drugslanden in Europa
  -op basis van in welke wijk je woont ,dubbele straf (postcode/wijk discriminatie. (dus Flora,Latour,Nw.Weer-gevondenweg,Sunny Poit,Texas;straffen volgens een andere wetboek van strafrecht;dubbele straf) !-
  -Mark Rutte ’s “oprotten poltiek” voor alle Afro’s/Negers,Chinezen Hindostanen, Javanen, Mulatten etc.
  Misschien moeten we Rutte en Wilders en Stef Blok binnen halen als top-adviseurs van Bouta !!
  Daarom zien ze de zwarten nog steeds als “zwarte piet” en slavenkinderen in Nederland!!Te vergelijken met de onaanraakbaren in India !


  Maak melding

 6. @A No mie:

  Correctie:

  Rohingas Moslims hebben eerst flink huisgehouden (moord, brand, verkrachtingen, oprichten eigen staat) in het land wat ze heeft opgevangen: Myanmar. Toen pas heeft myanmar vergeldingsacties uitgevoerd.

  Kortom:
  praat niet als een Kip zonder Kop.

  Moslims willen overal eigen staat in een staat om vervolgens rotzooi te trappen.


  Maak melding

 7. @django.
  Zo is dat.De moslims hebben 30 jaar geleden verkondigd dat ze de wereld zullen overnemen en dat gebeurd alleen met kwade bedoelingen.
  Ze drukken in het westen op de juiste knoppen,komen binnen en bommetje leggen.
  Je denkt dat ze naar een vredelievend land komen voor n betere toekomst omdat ze in hun land van herkomst niets te vreten hebben maar zodra ze er zyn gaat tfout.
  Wil niet kort door de bocht maar als je geen melk in je koffie wilt moet je er voor zorgen dat het zich niet in de keuken bevind want je kan je een keer vergissen.
  Hangen jullie my aub niet aan op want myn vredelievend landje is helemaal naar de knoppen.


  Maak melding

 8. De mensen van regering die adviseren om tegen te stemmen bouta wil je toch op de meest gruwelijke wijze mishandelen!!! Stelletje zielige bedelaars met een laag iq!!!


  Maak melding

 9. Deze paarse geldwolven, die nooit genoeg hebben, en hun dagelijkse bezigheden bestaan uit zo veel mogelijk geld vergaren, hebben maar ėėn gedachte, na mij de zonvloed.


  Maak melding

 10. Ach, de rijke westerse landen passen deze tacktieken sinds jaar en dag ook toe. ” Als je mijn vriend bent kan je rekenen op mijn (financiele steun) “. En reken erop dat heel veel landen die geld tekortkomen gaan voor de voordelen die aan hen worden geboden. Onder de regering Ventiaan was het niet anders. Wat dat betreft voert de huidige regering hetzelfde beleid als de regering Venetiaan die kon rekenen op econmoische steun van Japan.


  Maak melding

 11. Japan is ziek, Suriname doet mee aan dieren slachterij, wacht even niet iedereen in Suriname er zijn ook mensen die heel veel om dieren geven.
  Japan jullie veranderen in duivels.
  Walvissen zijn zijn zo mooi , laat die dieren leven.
  Wie komt voor ze op, laat een bericht achter op waterkant steun de Walvis.


  Maak melding

 12. Er zijn drie landen die zich nog steeds bezighouden met de jacht op walvissen. Japan, IJsland en Noorwegen. Internationaal is de jacht verboden maar deze drie landen hebben gebruik gemaakt van een clausule in de wet waardoor ze tot de dag van vandaag walvissen uitroeien. Japan is zelfs bezig met een nieuw moederschip. De draagtijd van een walvis duurt ontzettend lang. Langer dan bij een mens. Schommelt tussen de tien en achttien maanden naar gelang de grootte van de walvis. Er worden ook drachtige wijfjes gevangen.

  Op een gegeven moment houdt het op. Het ligt aan de internationale gemeenschap de druk dusdanig op te voeren op vorengenoemde landen dat ze ermee kappen. Maar dat gaat niet gebeuren. Te veel landen die Japan nodig hebben en ook Noorwegen en IJsland.


  Maak melding

 13. BESTE MEVROUW ASHRUF,

  U STELT DAT SURINAME ZICH DOOR JAPAN HEEFT LATEN OMKOPEN.

  ALS HET WAAR IS, DAN IS DAT VERFOEILIJK.

  MAAAAARRRRR!!!

  HEBT U DE BEWIJZEN.?

  WAT HEEFT SURINAME GEKREGEN?

  WAAR EN WANNEER HEEFT DE OMKOPING PLAATS GEVONDEN?

  WIE HEEFT NAMENS DE STAAT DE BUIT IN ONTVANGST GENOMEN?

  IS DE PG AL DOOR U IN KENNIS GESTELD?

  OF IS DIT DE ZOVEELSTE KWAADAARDIGE DAAD OM HET LAND EN HET VOLK VAN SURINAME TE DEMONISEREN TEN KOSTE VAN ENGE……………..BELANGEN?

  WANNEER GAAN SURINAMERS ZICH REALISEREN, DAT JE VANWEGE DIT SOORT GEDRAG NIET SERIEUS WORDT GENOMEN.

  HET VERRAAD WORDT GEHULDIGD EN NOOIT DE LAFFE VERRADER.

  R.K.GROENBERG


  Maak melding

 14. De grote Uitverkoop van het Surinaame draait op volle toeren.Alles weg voor een habbekras.Op papier het zeventiende rijkste land.Iedereen weet alles maar zelf kunnen we heel weinig zelf van de grond krijgen.
  Slechts een hele kleine groep om de baas heen lacht.De rest mag scheiten.Een paketje hier een paketje daar
  om de domme massa blij te maken.Een zielig verhaal is dat.


  Maak melding

 15. De grote Uitverkoop van het Surinaamse belangen draait op volle toeren.Alles weg voor een habbekras.Op papier het zeventiende rijkste land.Iedereen weet alles maar zelf kunnen we heel weinig zelf van de grond krijgen.
  Slechts een hele kleine groep om de baas heen lacht.De rest mag scheiten.Een paketje hier een paketje daar
  om de domme massa blij te maken.Een zielig verhaal is dat.


  Maak melding

 16. De walvis geeft ons weinig mbt onze dagelijkse behoeften. De koe geeft ons en onze kinderen alles. Toch zijn er lieden – zoals deze groepje – die met plezier Moeder Koe afmaken en walvissen willen beschermen. Als het nou en-en was, ok. Maar nee, voor hun smaakpupillen willen ze de koe wel doden, maar de Japanner mag dan van hun – ook voor hun smaakpupillen – de walvis niet doden. Hoe krom!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.