dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie‘In Suriname staat de districtscommissaris niet boven de wet’

‘In Suriname staat de districtscommissaris niet boven de wet’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 sep – Parlementslid Krishna Mathoera (VHP) verwerpt de stelling van districtscommissaris Lakshminarain Doebay dat de politie hem niet terecht mag wijzen in het verkeer. “De districtscommissaris staat altijd boven de politie”, zei Doebay, daags nadat hij aanwijzingen van de verkeerspolitie had genegeerd. Als hoogste vertegenwoordiger van de centrale overheid heeft de districtscommissaris of DC inderdaad wat bevoegdheden. Doebay gaat er kennelijk vanuit dat de wet overtreden tot die bevoegdheden behoort.

Dat zou je niet verwachten van de hoogste plaatselijke autoriteit. “Districtscommissarissen staan niet boven de wet. Wanneer de dc een strafbaar feit heeft gepleegd of een overtreding heeft begaan, moet hij gewoon instaan voor de gevolgen. De functie geeft geen onschendbaarheid”, zegt Mathoera tegenover Dagblad Suriname. Doebay, districtscommissaris van Saramacca, heeft de snelheidslimiet overtreden.

Arrogantie moet het kennelijk onder de mat vegen. “De politie moet elk bevel van de dc opvolgen en niet omgekeerd”, meent Doebay. Wie kan de man dit hebben geleerd? Lakshminarain Doebay is ex-gevangenisbewaarder. Hij werd door de eerste regering Bouterse benoemd tot districtscommisaris van Nickerie. In 2012 moest hij bedanken na een man mishandeld te hebben. De rechter veroordeelde hem tot een voorwaardelijke straf.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
 1. Deze man heeft aan geloofwaardigheid ingeboet. Hij heeft een stigma over zichzelf gedrapeerd . Iedere keer dat hij bijvoorbeeld een ondergeschikte terecht wil wijzen kan die hem erop wijzen wat hij zelf uitgespookt heeft. Zo wordt het wel moeilijk beleid uit te stippelen.


  Maak melding
 2. Hoe in hemelsnaam is deze man hier terecht gekomen.
  Wie hebben er zitting genomen in de sollicitatie commissie?
  Hij bezit mijns inziens niet de competenties waar ik DC aan moet voldoen.
  Zo snel mogelijk ontslaan. Baan aanbieden als tuinman.
  Ik zou graag zijn CV willen inzien.


  Maak melding
 3. Ik neem aan dat deze gek per direct wordt ontslagen.

  Maar in Suriname is alles mogelijk. Geen enkele diploma en een strafblad van 4 kantjes is de beste referentie voor een baan onder Bouterse.

  Hoezo Suriname geen failled state?


  Maak melding
 4. Regering bouta zet allerlei laaggeschoolde mensen op belangrijke posten dan ga je dit krijgen ja….ex gevangenbewaarder wordt DC…..verpleegster wordt parlementariër…!!


  Maak melding
 5. In Suriname leeft men nog met de stigma van…personen met een hoge functie mogen niet gestraft worden.Ze mogen criminelen zijn,moordenaars of noem maar op.De arme bange rechters leven ook met deze stigma en doen hun werk niet naar behoren.Laten we mekaar niet voor de gek houden..Suriname heeft een crimineel als lijder en gaat ongestraft verder.


  Maak melding
 6. henkmolenaar2016 ,
  Wat betreft Ned hoef ik je niet vertellen .

  Minister Grapperhaus erkende dat Nederland een ‘beschamende’ leidende rol heeft gekregen in de wereldwijde drugshandel- en productie.
  De Nederlandse regering steunt sinds 2015 ‘gematigde gewapende groepen’ in Syrië. Het kabinet Rutte heeft hiervoor ruim 21 miljoen euro uitgetrokken.

  beter een failed state dan scheinheil ,daar mag jij trots op zijn .


  Maak melding
 7. Bouta heeft alleen soortgenoten in zijn GROEP, MENSEN ZONDER KENNIS, zonder opleidingen zoals vakken vuller van Abertyen als ADVISEUR, gevangenen bewaarder als DC, HOEFDRAAD ALS ZOGENAAMD IMF ADVISEUR. Het is teveel om het te benoemen


  Maak melding
 8. Beste babylovesloly

  In Nederland straffen we de mensen die misdaden plegen of wetten overtreden. In Suriname worden criminelen beloond met hoge functies.

  Dat is het verschil.


  Maak melding
 9. Nederland is zeer geen lieverdje en ook daar ontspringen hoge functionarissen de dans. Denk maar aan de zaak Demmink. Regering Rutte heeft terroristen jarenlang gesteund en toen ze inzagen dat ze de strijd tegen Assad niet konden winnen zijn ze er mee gestopt. Regelrechte misdaad tegen de mensheid. Mede als gevolg van de steun van het Westen waaronder dus ook Nederland zijn er honderdduizenden slachtoffers gevallen. Om maar niet eens te spreken over vluchtelingen. Men mag niet boos worden op vluchtelingen maar op de overheid (Rutte) die terroristen faciliteert. Ook daar zal niets mee gebeuren en zo ontspringt men weer de dans.


  Maak melding
 10. Pakiratigri zonder tanden
  In NL is alles goed geregeld
  Je kan dom lullen hoe je wilt maar in NL t gewoon goed
  In su moet je voor alles in de rij staan
  Ga weg man tyfus Surinaamse achterlijke mentaliteit
  Je bent gewoon n boerki


  Maak melding
 11. Niet alleen Doebay moet op staande voet ontslagen worden … ook de DEKEN { LAKEN } van de DC’s … M. Malontie … moet OPSTAPPEN. Mevr. Deken {Laken } probeert haar collega op gedekte manier te verdedigen … in bescherming te nemen … erger nog … de politieagent de schuld in zijn schoenen te schuiven { zie reactie deken dc’s }.

  Een Onafhankelijk Onderzoek alleen kan in deze klaarheid brengen. IK GELOOF DE ONGESCHOOLDE DOEBAY GEEN MOMENT. Het is makkelijk om de politie zwart te maken omdat het politieapparaat
  ” zwakke schakels ” heeft.

  Ik hoop dat de Politiebond een krachtig geluid laat horen … haar lid niet laat vallen.

  WET is WET !!!!!!!!!


  Maak melding
 12. Beste @Jan,
  Wie is eigenlijk die buriki? Je kan niet eens behoorlijk Surinaams schrijven. Mijn onderwerp ging over het feit dat ook in Nederland hoge functionarissen de dans ontspringen.Alles wat jij in het verlengde schrijft is koeterwaals en irrelevant. Achterlijke Nederlandse mentaliteit.


  Maak melding
 13. Excuses is goed, maar het is toch binnen gekomen als je begrijp wat ik bedoel.
  Het is jammer, maar het is al verziekt.
  Misschien had hij het anders moeten zeggen , dat door een crisis en armoe de mensen veranderen, naar elkaar toe.
  Je wordt wat harde, , dan als het goed gaat wordt is het leuker met elkaar.
  Maar dat is logies je heb honger.


  Maak melding
 14. Had hij misschien gedronken en bevreesd voor een alcohol test?

  zegt Malontie
  Ze stelt dat nagegaan moet worden of de politieagent zijn protocol kent want vaak blijkt dat politieagenten niet correct handelen. “De dc gaat niet zomaar een bevel weigeren en wegrijden.

  Lees meer: Verkeersovertreding dc moet onderzocht worden – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2018/09/13/verkeersovertreding-dc-doebay-moet-onderzocht-worden/#ixzz5R4WnB7nu

  En als dit wel zo is wat Malontie beweert dan moeten alle birgers dus worden geloofd dat de politie niet weet hoe de proteocollen luiden en ook day ze hun woorden niet juist kiezen.

  Wat een oetlul deze deken van DC’s


  Maak melding
 15. Als ik deze dc was zou ik mij netjes gaan verschuilen en weg blijven van de pers!
  Als je als dc zo’n grote overtreding hebt begaan moet jij je altijd koest houden en niet in discussie gaan met de politie,want je vraagt er zelf om,om jouw buiten te gooien.
  Ik denk dat deze man zijn algemene ontwikkeling nihil is.


  Maak melding
 16. DC heeft 100% gelijk.
  Ambulance, Brandweer, Politie, Miilitaire Politie, Rampenbestrijding, Presidentsstoet staan boven de politie en mogen hard rijden. Ook de DC.
  Blijkbaar kent de politie de wetten niet goed.


  Maak melding
 17. Ambulance, Brandweer, Politie, MP, Rampenbestrijding mogen alleen met sirene aan hard rijden. Sirene mag alleen aanstaan als er levens in gevaar verkeren of levensbedreigende situaties kunnen ontstaan.
  Alle verkeer moet ervoor zorgen dat de wegen/straten op zulke momenten toegankelijk zijn voor bovengenoemde diensten mits de sirene aanstaat. Deze regel geldt voor alle landen.

  Of de stoet van de president ook hard mag rijden, betwijfel ik.
  De VP, een minister, een dc, een parlementariër dient zich gewoon aan de verkeersregels te houden net als alle burgers dat ook horen te doen.

  DC Doebay heeft zich tegenover de politie erg onbeschoft maar vooral onvolwassen gedragen.
  Deze DC is ook nog een driftige man. In Nickerie had hij als DC iemand in elkaar geslagen en om die reden was hij toen ook DC af. Zo iemand opnieuw tot DC is benoemen is vragen om problemen.
  Een NDP’er mag klaarblijkelijk keer op keer de fout ingaan, zonder dat er maatregelen worden getroffen.


  Maak melding
 18. @ Jan,

  Er gaat veel mis in Nederland. Stinkende zaken van hoge pieten worden vaak in de doofpot gestopt.
  Nederland was er als de kippen bij om commentaar te leveren op Trump omdat hij kinderen en ouders die illegaal verbleven in Amerika van elkaar had gescheiden.
  In het geval van de kinderen Howick en Lili heeft Nederland dat ook gedaan, De moeder van deze kinderen is uitgezet naar Armenië, terwijl de kinderen hier mochten blijven in afwachting van hun lopende procedure.
  Je bent ziende blind en horende doof als het gaat om stinkende zaken in Nederland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES