VHP eerste politieke partij in Suriname die minister Hoefdraad aanklaagde

47
Suriname wil belastingovereenkomst met Nederland heractiveren

PARAMARIBO, 17 aug – De Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, is de eerste politieke partij geweest in Suriname die het overschrijden van het leningenplafond justitieel heeft aangebracht. Dit zegt VHP-voorzitter en parlementariër Chandrikapersad Santokhi. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën is twee jaar terug al aangeklaagd. Strei! onder leiding van Maisha Neus heeft het onlangs gedaan. Het is dus niet de eerste keer, hoewel die indruk zou kunnen ontstaan. Veel is er niet van terecht gekomen.

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday vroeg om een ‘onderbouwing’. “Dat is het probleem. Als je een brief stuurt naar de pg, verwacht die dat je alles gedetailleerd aangeeft. Je moet onderbouwen en aangeven wat het strafbare feit is. Wij zijn afhankelijk van tal van organen om informatie te verkrijgen. Wat wij echter als parlementariërs zagen, was dat er al sprake was van een overschrijding”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

Wat Strei! wel anders heeft gedaan, is de berekeningen toevoegen. Eigenlijk krijgt de procureur-generaal eindelijk waar om gevraagd was. Strei! concludeert dat er haast twee maal zoveel leningen zijn aangegaan dan officieel wordt gemeld. Ook zijn allerlei administratieve foefjes toegepast. “De vraag is: is dit nu wel voldoende? Wij hopen dat de procureur-generaal dit nu wel voldoende acht. Wij kijken uit naar een besluit”, aldus Santokhi.


47 REACTIES

 1. En nu ben ik benieuwd waarom de oppositie die berekeningen niet hebben gemaakt en in geleverd bij de pg 2 jaar geleden zij hebben toch ook rekenmeesters in de partij zitten of wachten ze tot een ander de kastanjes uit het vuur haalt maar wel schreeuwen wij waren de eerste die een brief schreef zonder uitleg waarom zij niet de juiste papieren er bij geleverd hebben ben ook geen ndp fan het wordt nu tijd voor nieuwe partijen krijg het gevoel dat de oppositie ook gewoon wacht tot 2020 maar dat is suri ieder voor zich en god voor ons allen


  Maak melding

 2. In 2 jaren heeft de VHP geen moer bereikt met hun aanklacht. Hoe kunnen ze klaar staan om te regeren? VHP = ineffectief, incompetent en inert. En nu proberen ze een beetje van anderman’- of vrouw’s glory te stelen. Stelletje clowns.


  Maak melding

 3. Hoe lang heeft de zaak december moorden niet gelegen op de plank?
  En de reden hiervan is dat de politieke partijen de boter op hun hoofd zo dik mogelijk smeren (PL en ABOP en de rest)


  Maak melding

 4. Zo gaat het in een bacoven republiek ze doen maar wat in het land maar niemand wordt wijs van.Ze beroven de Staat en gebruiken dat geld voor eigen doel niemand mag zijn mond open doen anders worden ze weer doodgeschoten door Bouterse zelf.


  Maak melding

 5. Als VHP de kans krijg kan Suriname vooruit komen. Geen enkele Creoolse partij kan dat.
  Als we maar 1 miljoen Hindustanen uit India nemen en dan word Suriname de tweede
  Nederland.


  Maak melding

 6. Wat wilt en kan de VHP of Strei! doen. De NDP heeft overal zijn slaven die anderen zullen tegenwerken.

  Het volk heeft gekozen voor NDP. De meesten hebben “cadeautjes” gehad van de NDP maar niet voor niets. Voor hun stem. Het NDP-volk heeft nu een “schuld” bij de partij. Door “reshuffeling” bestaat het NDP-volk in middels uit meer dan 40.000 mensen met een schuld bij de NDP. De NDP houdt zijn volk / draagvlak onder controle. Ook al verlaat je de NDP je schuld bij de NDP blijft. Dat betekent je moet weer NDP stemmen. Het NDP-volk is afhankelijk en onderdrukt. Waarom heeft Bouterse zo een grote mond , “hij alleen komt met 30.000 man”.

  Wat kunnen VHP, NPS en Strei! betekenen voor mensen die spijt hebben van de verkeerde keuze en de NDP veilig willen verlaten ?

  VHP voert nu oppositie en heeft al heel veel wantoestanden aangekaart. Maar wat hebben ze bereikt?


  Maak melding

 7. Dus dwz dat een jonge partij als Strei duidelijk zorgvuldiger is omgegaan met de aanklacht dan de al jaren bestaande VHP. Brevet van onvermogen voor de VHP dat hiermee aantoont dat ze puur politiek willen scoren maar verder niks waard zijn.

  Hulde Maisha en hulde Strei!


  Maak melding

 8. Maakt niks uit in Suriname……regering/coalitie/oppositie/bevolking……het is lamlendigheid troef. Kop in het zand en je ziel en zaligheid verkopen aan de hoogst biedende politieke maffiabende.


  Maak melding

 9. De Vooruitstrevende HervormingsPartij (de VHP) opgericht in 1949 was oorspronkelijk een Hindoestaanse Poltieke Partij, zoals toen vele politieke partijen etnisch waren, maar deze politieke Partij heeft zich vanaf toen open gesteld voor andere etniciteiten, hervord en heeft een metamorfose ondergaan. Het is nu open voor alle etniciteiten van Suriname van Oost – West en van Noord – Zuid op het Surinaamsgrondgebied en werk ook internationaal. De politieke Vooruitstrevende Hervoringspolitieke partij (VHP) heeft samen met de NPS, ea gewerkt aan de verbroederingspolitiek van Suriname en is daar nog steeds meer bezig. Samen sterker, Eenheid in Verscheidenheid. Deze politieke partij heeft een grote aanhang in de districten Paramaribo, Wanica, Nickerie, Saramacca en Commewijne en is bezig ook de band met de overige districten in Suriname te versterken en de partij verder te laten groeien.

  De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) is een politieke partij in Suriname. De VHP, die oorspronkelijk een Hindoestaanse politieke partij was, heeft een grote aanhang in de districten Paramaribo, Wanica, Nickerie ,Saramacca en Commewijne. Surinamers in de overige districten van Suriname moeten dit nog groter maken. Surinamers sluit u aan bij de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) in Suriname.

  Met het aantreden van Chandrikaperkash Santokhi als de nieuwe voorzitter van deze politieke Partij, is de VHP enorm bekend/populair geworden bij de Surinamers van oost – west, van noord – zuid Suriname. De partij is thanks een multi-etnische organisatie, die niet alleen politiek bezig is, maar ook met andere zaken zoals culturele, diverse godsdienstigen, sport en spel, gezondheidzorg, maatschappelijke en ecudatieve/scholing, opvoedkundige, bedrijfseconomsiche, beleid, onderzoeken, bestuurszaken, gezondheidszorg, onderwijs, wetenschappen, mensenrechten, bewustwording, samen werken met anderen, ook internationaal. et cetera gebeurtenissen.

  Een politieke partij die er naar streeft om de welzijn, welvaart van alle Surinamers en de republiek Suriname te verbeteren en Suriname een goede gezicht te geven niet alleen in Suriname maar over de hele wereld en de banden met alle landen die een bijdrage aan de opbouw van Suriname kunnen leveren te versterken, waarop alle Surinamers trots op zijn en een voorbeeld te zijn in de wereld. Samen werken is belangrijk, Eenheid in Verscheidenheid.

  Het is een organisatie/poltieke partij die alle Surinamers een warm hart toedraagt en alle Surinamers welkom heet. Surinamers sluit u massaal aan bij de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) voor een andere koers, dan de huidige doodlopende rampkoers die Suriname sinds 25 februari 1980, 8 december 1982, sinds 25 mei 2010, 25 mei 2015 opgaat. Suriname heeft u allemaal nodig om het tijd te keren.

  Ben ik nu degene die zo slim is of ben jij nou zo dom?

  Leve:
  – Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP0
  – Het bestuur van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) onder leiding van de voorzitter Chandrikaperkash Santokhi,
  – Alle politieke partijen in Suriname die met de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) Suriname naar de juiste koers/richting willen geven en welzijn, welvaart voor de Surinamers wil brengen,
  – de democratische rechtsstaat,
  – de grondwet van de republiek Suriname,
  – internationale Verdragen, oa mensenrechten,
  – rust, orde, veiligheid, normen, waarden, principes, culturen, ondernemers, investeerders, werkgelegenheid,
  – onderwijs en wetenschappen,
  – et cetera, et cetera,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij,

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Zie Boefdraad maar op te sluiten, terwijl hij boven de wet staat in dit land, en die slappe PG, zal de laatste zijn, die dit ondezoek zal afsluiten, kijk maar naar al die cladrapporten, waar niks mee gedaan word.


  Maak melding

 11. Klop alle deuren Vhp.!
  Boefdraad hoort in de gevangenis.En de ndpers hier..
  Santokhi is geen rechter!Hij kan onmogenlijk een vonnis uitspreken en de rechters bevelen geven.Santokhi is geen bouta!


  Maak melding

 12. Surinaams Assamblee Is Een Koffie Shop.

  Mensen Van De Vrije Wereld.

  Een Partij Als De VHP moet je niet al te serieus nemen.. want als er een hindostaan daar zat hadden ze de ander kant op gekeken.. en Punt 2 .. als de Heer Hoefdraad onder de tafel wat schuift trekken ze dat hele shit in.. Ik heb de indruk dat die partij op geld uit is.. net als de NDP..


  Maak melding

 13. Ze geven elkaar alleen maar valse hoop. De oppositie zal zoals altijd proberen haar verhaal zo goedkoop mogelijk te verkopen aan mensen die weinig verstand van zaken hebben. De oppositie noemt het een begrotingsoverschrijding. Ik denk eerder dat er sprake is van een begrotingstekort en dit is mijn inziens meer aannemelijk.


  Maak melding

 14. Jong Suriname

  Ik zei het toen.. ik zeg het nu.. en ik blijf dit altyd zeggen..

  De VHP Moet je nooit vertrouwen.

  De VHP Staat voor De Verenigde Hindostaanse Partij.. zo zal het altyd ook blijven..

  Wat de NDP Nu Doet is trailer.. als de VHP aan de Macht Kom.. zal je die Klip zien..

  Dit is mijn verhaal mensen..

  Santoki Is voor Mij De Beste President Die Suriname Nooit Gehad Heeft.. Maar Hij Zit In De Verkeerde Partij..


  Maak melding

 15. limburg

  als we india nu gaan vergelijken met het afrikaanse content en landen als haitie wat denk je dan dat de uitkomst zal zijn
  trouwens het is zeker su die india een credit heeft gegeven van 81 milj en een donatie van meer dan 20 milj us dollar


  Maak melding

 16. Ivanof Limburg in India armoede? Meer dan 1,2 miljaard inwoners en weer een rijke land. Vroeger een heel rijke land dat zelf Colombus in India wou roven. Niet vergeten de muslims en engelsen rovers en toch staat India op eigen benen. Noem mij maar een rijke Afrikaanse land. Hindustanen en Chinezen hebben hersenen. Alleen VHP kan het land redden en als jullie niet willen luisteren gaan jullie strond eten


  Maak melding

 17. @Waarheid 17 augustus 2018 at 10:15
  Als VHP de kans krijg kan Suriname vooruit komen. Geen enkele Creoolse partij kan dat.
  Als we maar 1 miljoen Hindustanen uit India nemen en dan word Suriname de tweede
  Nederland.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Wat heb jij gerookt man ?,..crack of soekroe !


  Maak melding

 18. Noem mij een sub Afrikaanse land met zoveel natuurlijke hulpbronnen dat welvarend is???????
  Misschien moet de slavernij weer ingevoerd worden !!! Zelfs die afride vrouwen in Suriname en in Holland willen niet meer als Afrikaanse uitzien. Ze hebben nu plotseling allemaal sluikhaar rara hoe is dat mogelijk????


  Maak melding

 19. Surinamers houden van klagen en een ander de schuld te geven. Men heeft voor NDP gekozen omdat de andere politieke partijen ook aan zich zelf dachten en nog steeds. Hopelijk is de Surinaamse bevolking wakker geschud nu . Kom voor je zelf , je fam en je land op. Maar wat is het alternatief voor de komende verkiezing, welk partij steekt er boven op, wie brengt Suriname welvaart, veiligheid , banen ? Nu is het moment om te straffen, de komende verkiezing. Surinamers wordt wakker en maakt Suriname een mooi rijk land. Tijd om op te staan.


  Maak melding

 20. @ Waarheid, @ Passant: Het probleem van de VHP is dat hoe hard ze ook roepen dat ze openstaan voor iedereen, ze toch worden gezien als een Hindoestaanse partij. De meerderheid van de Surinamers wil geen Hindoestaanse president en niet geregeerd worden door Hindoestanen. Dus als het blijft zoals het nu is zal de VHP nooit aan de macht komen.
  Wat ze zouden moeten doen is fuseren met andere partijen om een echte partij voor alle Surinamers te worden. Bij de verkiezingen moeten ze een Afro-Surinamer als presidentskandidaat presenteren, een krachtig en integer persoon, iemand zoals Benschop bijvoorbeeld. Dan maken ze een kans en zijn ze een alternatief voor de NDP. Nu niet.


  Maak melding

 21. mensen mensen maak je niet druk.. welke , hoeveel blakas hebben het meer beter in s me ,,

  als ze niet roven, stelen, moorden, oplichten, verkrachten, dan kunnen ze niet leven..

  nu bezitten ze de hele overheid apparaat en belangrijke ministeries posities, alle posten.., maar wat kunnen ze doen ,, ja ja,, het land ´´´´ failliet ´´´maken..
  zonder een lanti money, loon, kunnen ze niet ademen , voordat het maand met twee cijfers begint, zijn ze al blut..

  ze krijgen honderden percelen gratis van lantie, wat doen de volgende dag.., ze verkopen het aan een hindoestaan, maandag zijn ze weer blut..

  zo leeft een blaks, leven lang tot de dood hem-haar volgt..

  over Afrika hoef je het niet te hebben wereld wijd bekend..


  Maak melding

 22. Wahaha ..

  De meeste Hindoestanen zitten niet bij de VHP maar bij de NDP.

  Wahaha

  Als alle Hindoestanen de NDP verlaten dan is de NDP kleiner dan Abop.

  Wahahha


  Maak melding

 23. Als de Surinamers, cq de paarse kakkerlakken, overlopers en coalitiegenoten van de huidige ndp vinden dat deze doodlopende weg niet verlaten moet worden zou ik zeggen laat ze dan maar in hun eigen heel grote armoede, voedselpakketten, niet een klein beetje eigen respect voor zichzelf hebben en zo door gaan.

  De hele wereld kijkt met verbazing naar de huidige een veroordeelde drugscrimineel ddb van Suriname die een gevangenisstraf van 11-jaar in Nederland moet uitzitten, van de krijgsraad in Suriname een eis van 20 jaar gekregen heeft voor de 8 december moorden, een valse alibi gaf dat hij op 8 december 1982 niet in Fort Zeelandia aanwezig was tijdens de moorden, een gewijzigde amnestiewet tot stand liet komen in de DNA in 2012, die wel een wet is, alleen niet van toepassing is voor de lopende 8 december 1982 strafzaak dat al bij de rechtbank/krijgsraad was, ddb die zichzelf en familie verrijkt, de medische zorg is Suriname is totaal vernietigd, het SLM-vliegtuig als zijn privé-eigendom beschouwd en het inzet om hem naar Cuba te vliegen voor medische behandeling, het hele land is failliet, Alcoa-Suralco/Brokopondo-overeenkomst dat niet wordt nageleefd en toegepast nu ze op het punt staan weg te gaan uit Suriname, milieuvervuiling, bodem, flora en fauna, water, lucht, enz,

  De VHP hoeft niet te fuseren waarom willen mensen dan niet inzien dat deze politieke partij voor een ieder openstaat en zich bij moeten aansluiten. Als ze echt de juiste koers op willen doet ieder weldenkende Surinamer van 18 jaar ongeacht etniciteit dat en kunnen ze dan met andere politieke partijen die het ook goed menen met het land samen een coalitie vormen. Zo eenvoudig is dat. Aangezien de VHp momenteel de grootste politieke partij is en steeds meer Surinamers zich aansluiten is de kans heel groot dat zij na 25 mei 2020 de grootste politieke partij van Suriname zullen zijn en dan samen met die andere coalitiegenoten een regering gaan vormen. De grootste politieke partij (levert meestal de president) kan dan als ze samen werken meer dan de helft van de zetels in de DNA hebben en regeringsbeleid gaan uitvoeren.

  Het gaat niet om de etniciteit, Hindoestaan zijn van de leider van de VHP waar naar de Surinamer moet kijken, maar naar de juiste koers die hij ea coalitie politieke partijen met de Surinamers op willen gaan. Een betere toekomst van land en vol, de doelen, het beleid, samen werken voor de Surinamers, investeerders, schuldsaneren, werkgelegenheid, orde, rust, respect, vertrouwen, veiligheid, Internationale betrekkingen met andere landen die Suriname op een hogere level kunnen brengen.

  Waar kiest de Surinamer dan voor.
  De VHP en andere politieke partijen of voor Cuba, Venezuela, Haiti-lijn?

  Voor iedere wel denkende mens is de keus dan duidelijk en dat zullen ze zeker ook doen. Armoede en criminaliteit, drugsdoervoerland, drugsduikboten, veroordeelde president, enz, wie wil dat nou voor zichzelf en haar/zijn kinderen en voor de republiek Suriname?

  Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 24. Veel Surinamers leven in het verleden. De VHP is allang geen partij voor alleen de Hindoestanen.

  De meeste Hindoestanen zitten bij de NDP. En door deze corrupte verraders gaat het nu slecht met Suriname.


  Maak melding

 25. De PG moet bij een redelijk vermoeden van schuld onderzoek gelasten en mag niet eisen dat er een volledige berekening wordt aangeleverd. Immers de onderzoeksplicht ligt bij het O.M. de burger hoeft slechts te signaleren.
  Eigenlijk is het schandalig dat zowel de PG als de VHP deze zaak 2 jaar hebben laten liggen. Er had al veel eerder door de VHP via Simons of door de PG direct aan het CLAD een onderzoeks opdracht ingesteld moeten wordne. Zeker hoe het algemeen bekend is dat ook in het verleden de NDP vele leningen in de kast verborg. Het meest bekend is wel de lening van destijds 200 miljoen USD bij Brazilie om wapens te kopen die bij aankomst direct door gezonden werden naar FARC en waarvan de opbrengst nog nooit in de staatkas is gekomen. Ook die 200 miljoen is dus destijds gewoon gestolen door de NDP top.


  Maak melding

 26. Maisha Neus heeft gelijk. De oppositie, als controleur van de regering, doet ook geen moer. Het zijn van hoog tot laag zakkenvullers, die in hun belang daar zitten. ik begin mij af te vragen of Su uberhaupt een regering nodig heeft. Het land lijkt onbestuurbaar een niemand schijnt te weten wat zijn rol in deze is.
  Oppositie, u bent in ieder geval ook zwaar in mijn aanzien gedaald. U laat een vrouw zonder bevoegdheden voor u de kastanjes uit het vuur halen. U bezit de power om de regering ter verantwoording te roepen. Zij niet. U bezit de power om alle gegeven die u nodig heeft om uw aanklacht te staven op te vragen. Zij niet. Het minste wat u had kunnen doen is deze dame een helpende hand bieden voor een gedegen procesvoering. Wat wilt u ? Op uw gat zitten en anderen het werk voor u late doen en elke maand uw schadeloosstelling ontvangen voor het niets doen om ten slotte met de eer te gaan strijken Foei toch, . Ga werken.


  Maak melding

 27. aorta, breek me de bek niet open……! Ben je zelf ooit naar India geweest? Vanuit Nederland en andere landen worden inzamelingsacties gehouden om medische klinieken, scholen,buurthuizen en creches voor het volk op te zetten. Snap je niet dat het overgrote deel van de Indiase bevolking niet meetelt in het land. India is een land met een zeer hoge staatsschuld. De staatsschuld is ruim 65% van het BBP. Ook de Indiase commerciële en niet commerciële bedrijven zitten met zeer een hoge schuld. Waarom gebruik India de kredieten die het aan Suriname verstrekt niet voor het overgrote deel van haar eigen bevolking dat erg te lijden heeft van armoede?


  Maak melding

 28. En dat liegebeest Abdoel moet ook voor de rechter gesleept worden. Hij is toch die klungel die als hoofd van de financiële commissie het volk beloofd had: ER KOMT GEEN DEVALUATIE. De grondwet moet het straffen van liegende parlementsleden mogelijk maken.


  Maak melding

 29. Hoefdraad is een 1e klasse rasist,hij kan de hindoestaanse volk wel uitmoorden…/ uitrooien dat heeft hij laten blijken…
  Een aantal vloeken in Suriname:
  De Afrikaanse volk
  De vloek van Bruma
  De vloek van Henk Aron
  De vloek van de onafhankelijkheid
  De vloek van de huidige regering


  Maak melding

 30. De VHP Moet je nooit serieus nemen

  @@ passant je praat veel maar je zegt weinig.. jij schets een vertekend beeld van de VHP.. een beeld
  die niet klop met de werkelijkheid.

  als de VHP inhoudelijk zo perfect was.. waarom hebben zoveel invloed rijke VHPers VHP de rug toe gekeerd en naar de NDP vertrokken.. met namen DILP SARDJOE.. is zeker niet de minste..


  Maak melding

 31. @ Ivanof Limburg

  Het ligt niet aan de VHP maar aan hun “wegloop-mentaliteit” en hun verlangen naar zelfverheerlijking / corruptie. Zelfde mentaliteit als die van Bouta dus. Soort zoekt soort.


  Maak melding

 32. “Santokhi leeuw zonder tanden ” .. ?
  Hij heeft zakenpartner en drugsdealer en goede vriend van Bouterse, Roger Khan, gearresteerd.
  Santokhi zet Bouterse regelmatig op zn plaats.
  Surinamers houden van populisme en dat is Santokhi niet. Hij is eerlijk en oprecht maar daar koop je niks voor en dus ook geen stemmen.


  Maak melding

 33. VHPers hebben een weg loop mentaliteit

  Beste lezers

  VHPers gaan altyd achter duku aan.. hab.. papira .. monie.. geld.. flappen.. $$$$..

  dat staat in hun partij programma.. dat staat boven lands belang.. maar goed..

  NPS 4 Live.. daarom stem NPS


  Maak melding

 34. Chan4Pres!

  Er is geen betere partij in Suriname dan de De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), momenteel de grootste oppositie politieke partij in Suriname, die alleen maar aan het groeien is van Noord – Zuid en van Oost – West in de republiek Suriname onder leiding van het bestuur en voorzitter de heer Chandrikaperkash Santokhi (CS). Dit samen met andere politieke partijen van de oppositie in de DNA en andere die niet in de DNA zijn om Suriname zijn om de juiste richting te geven. Het gaan dan om welvaart, welzijn, respect, normen, waarden, principes, (inter)nationaal, schuldsanering, investeerders, werkgelegenheid, mensenrechten, de grondwet goed te laten functioneren, internationale verdragen, criminaliteit, ook grensoverschrijdende, keihard aan te pakken, rust, orde, veiligheid in het land, onderwijs en wetenschappen, toerisme, et cetera , kortom alles te doen om Suriname weer goed op de kaart te zetten voor de wereldgemeenschap.

  Er zijn vele paarse kakkerlakken, mislukkelingen, profiteurs, overlopers, oerdomme Surinamers die niet kunnen inzien omdat ze niet kunnen denken met één hersencel.
  Het zijn mensen die genoegen nemen met voedselpakketten, dansen op het pleintje, hun nek en muil met goud volhangen en stoppen en onzin uitkraaien. Met deze mensen kan je gewoon medelijden hebben. Ze hebben nooit één boek gelezen.

  Leve:
  – De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP)
  – bestuur van de VHP,
  – de voorzitter van de VHP, Chandrikaperkash Santokhi,
  – de politieke oppositie partijen in de DNA,
  – andere (toekomstige) buiten DNA politieke partijen, die samen met de VHP gaan werken
  – de achterban van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP)
  – de achterban van de (toekomstige) buiten DNA politieke partijen, die samen met de VHP gaan werken,
  – alle Surinamers van 18 jaar en ouder die deze politieke partijen gaan ondersteunen voor een betere Suriname voor de Surinamers.
  – de grondwet van het land, Verdragen,
  – welvaart, welzijn, een nieuwe periode, de juiste richting voor (de) Suriname/rs,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 35. Van welke politieke partij lopen er geen mensen weg om hun heil elders te zoeken. Waar zijn al die overlopers van de NPS naar toe gegaan? Hoeveel zetels heeft de NPS in de DNA momenteel. Zorg dat die terug komen. Voor dat je een bericht post kijk veel verder dan je neus dik is en probeer het plaatje helemaal te overzien. Kortzichtigheid is heel erg dom.

  Over geld gesproken, wat is er mis om geld te hebben als je je daarvoor inspant in de middelen van bestaan die er zijn en het door hard werken en eerlijk te verdient. Dat gebeurt ook in het Westen, India, China, in Rusland over de hele wereld.

  Velen moeten gaan nadenken waarom CS de beste persoon is om president van Suriname zo snel mogelijk te worden. Kijk dan niet alleen naar grensoverschrijdende criminaliteit dat voorgoed in Suriname de kop in kan worden ingedrukt, maar ook naar de economische mogelijkheden die hij voor Suriname tot stand zou kunnen laten komen, oa India, het voormalige moederland, enz.

  Ik wens de NPS en alle oppositie partijen het beste toe, maar voor mij is de VHP en CS de man die de car het beste kan trekken ( (inter)nationaal. Samen sterker!

  Hopelijk dat niet de aanval op de VHP gericht wordt door deze oppositie partijen, maar dat ze hun hersenen als ze dat hebben richten op de ndp, ddb, gangsters en overlopers en ook gaan inzien waar de schade vandaan komt in Suriname. ( sinds wanneer en zie hoe het Suriname vergaat tot heden?)

  Wat is het beste voor Suriname?
  Cuba-lijn ( Venezuela, Haitie ) of de juiste richting?
  Zie dan wat de juiste richting is en wie het beste dit momenteel met anderen kan doen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 36. Met voormalige moederland bedoel ik Nederland.

  Als de huidige politieke oppositie partijen met anderen buiten de DNA de komende algemene verkiezingen in Suriname winnen, zou dat kunnen betekenen dat we op het hoofd van ddb geld/een hoofdprijs plaatsen die van Nederland en USA voor uitlevering moeten betalen. ddb zou zelf heel blij zijn dat erop zijn hoofd een hoofdprijs is geplaatst, gelet op de schade die hij de republiek Suriname en de Surinamers vanaf 1980 heeft gebracht en met dit hoofdprijs weer kan worden geneutraliseerd. Opgeruimd staat netjes en Suriname kan aan de opbouw beginnen. ddb veilig achter slot en grendel in Nederland, USA.

  Eerst betalen en dan afhalen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 37. Etnisch en cultureel zit zit Suriname op een lijn ,dit hypocrisie ten top gemiddeld heeft Suriname tenen van 60 cm lang niet te missen ,hebben jullie al het tegen deel het tegendeel bewezen.
  Als je de wkn volgend schieten je de tranen in je ogen , en het is allemaal de schuld van een ander.
  Ik wacht op het weerleggen hier van ,


  Maak melding

 38. Even een reactie op de reactie van meneer Abdoel in Starnieuws. Hij heeft het over de rol van de papieren tijger van Suriname : De Algemene rekenkamer Suriname. Meneer Abdoel, functioneert dit apparaat nog. Ze hebben in geen jaren een rapport over de administratie van de Surinaamse overheid gecontroleerd en als ze dat doen zullen ze alleen met afkeurende verklaringen komen. Laat me het zo zeggen: Zolang Bouterse aan het bewind is vertrouw ik dit orgaan niet. Ter voorkoming dat u uzelf nog meer geweld aandoet zou ik over de rekenkamer zwijgen. En nog iets. Zodra iemand zich in allerlei bochten wringt om zijn gelijk te krijgen speelt hij blufpoker. U bent bang, want u voelt reeds de hete adem van de PG en OM in uw nek.
  En tenslotte nog dit: Maisha Neus heef Boefdraad en Wijnerman voor het gerecht gedaagd en niet de heer Abdoel. In plaats van een reactie van Hoedraad en Wijnerman, krijgen wij een reactie van de heer Abdoel. Mijn moeder heeft mij altijd geleerd dat Te a wisie a no foe joe no spiet na ini. Als dat jouw probleem niet is moet je je er niet mee bemoeien. Mijn vraag en voor U een weet. Wat is uw rol in deze. wordt de grond onder uw voeten te heet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.