Terreurverdachten in Suriname verder van huis met ‘bedreiging IS’

12
Terreurverdachten Suriname vandaag voor de rechter

PARAMARIBO, 25 mei – De zogenaamde bedreiging van IS zal zeker niet in het voordeel werken van de twee in Surinaamse aangehouden terreurverdachten. De twee aangehouden broers hebben vanaf hun aanhouding beweerd dat ze onschuldig zijn. Hun aanhouding werd door de vervolging zo serieus genomen dat ze aanvankelijk niet eens contact mochten hebben met hun advocaten. Intussen zitten de twee al bijna een jaar vast zonder veroordeling.

Dat geeft ten minste aan dat ook de onderzoeksrechter niet gelooft in hun onschuld. Kennelijk zijn er voldoende aanwijzingen voor het achter de tralies houden van het duo. Nu heet het dat IS dreigt met vergeldingsacties. “Hiermee zou in feite hun betrokkenheid zijn bevestigd”, zegt een hoge veiligheidsfunctionaris tegenover de Ware Tijd. Of de twee broers geholpen zijn met de dreiging lijkt dus onwaarschijnlijk.

Via Facebook is geëist dat de twee worden vrijgelaten. ‘Mohammed Ahmed Al-Mehdi’ dreigt anders minstens vijftig burgers te zullen doden. Genoemd worden studenten en docenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname en andere onderwijsinstellingen. “Wie ook de post mag hebben gepost, die heeft kennelijk kwade bedoelingen jegens de broers. Het zal deze case internationaliseren”, aldus de veiligheidsfunctionaris.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Bouterse en Hoefdraad doen zaken met de Islamitische Staat.

  Ze hebben Suriname verkocht aan terroristen.

  Domme NDP-stemmers


  Maak melding

 2. Deze dreigement is een afleidingsmanoeuvre CIVD hoef niet ver te zoeken. Deze afleidingsmanoeuvre verwijst naar de familie en vrienden kring van die twee terreurverdachten. Daar moet justitie het onderzoek opstarten.


  Maak melding

 3. Goed voor de lachtspieren verhaal. Onze enige Hesbolar zit in USA. Zolang papa DDB aan de macht is hoeven we niet te vrezen; geloof me.
  Soso Lobi en groetjes vanuit Coronie


  Maak melding

 4. Jongens dit komt niet van Bouta and Friends. Een beetje opschudding was nodig. Iedereen is nu die 19 miljoen en 60 kilo drugs vergeten.


  Maak melding

 5. Deze 2 verdachten zijn waarschijnlijk in Pakistan opgeleid en zijn waarschijnlijk in Nederland door een door Pakistan gefundeerde moskee gehersenspoeld dat de islam in gevaar is, dat de niet-moslims zondig leven en dat moslims de zuivere Wahabistische leer moeten volgen om Allah te behagen en dat de niet-zuiver levenden en de niet-moslims uitschot zijn en gedood mogen worden.
  Surinaams-Hindoestaanse moslims hebben banden met Pakistan en gaan voor hun imam-opleiding ook naar Pakistan.
  Mogelijk dat een vriend van de 2 verdachten dezelfde route heeft gevolgd als hen en nu op deze wijze de vrijlating wil bewerkstelligen.

  De Indiase inlichtingendienst is er laatst achtergekomen dat een Pakistaanse terroristengroep – het wemelt er van ze in Pakistan – een app heeft gemaakt voor de onderlinge communicatie (in en met hun leden in India vanuit Pakistan) en dat zodra de inlichtingendiensten dit gesprek opsporen, de app het gesprek automatisch afbreekt!
  Het terrorisme in Pakistan is zeer professioneel en schept honderden, zo niet duizenden banen aan terroristen en aanhangers.
  Handel in drugs, vrouwen, afpersing, huurmoorden, fundering door het Pakistaanse leger, geld witwassen, donaties enz. zijn de geldbronnen die hun operaties mogelijk maken.


  Maak melding

 6. Dit nepbericht werkt juist in het voordeel van die 2 verdachten.
  De IS waarschuwt niet, maar handelt. Dat hoort Suriname intussen te weten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.