Installatie van partijkern HVB in Commewijne

11
Installatie van partijkern HVB in Commewijne

De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) is afgelopen weekend neergestreken in het vissersdorp Rust en Werk in Commewijne. De installatie van een partijkern heeft voor de relatief kleine bevolking nogal wat publiek op de been gebracht. Politiek leider Raymond Sapoen was na afloop tevreden. De HVB heeft zich na de verkiezing van 2015 in Suriname, afgescheiden van de PL van Paul Somohardjo. Een deel van de PL kon zich vinden achter Sapoen om deel uit te maken van de coalitie onder aanvoering van de NDP van president Desire Bouterse. Somohardjo en het ander deel waren faliekant tegen en koos liever voor de oppositie.


11 REACTIES

 1. Breaking news:

  Er is op of omstreeks 1 maart 2018 een duikboot boven water gekomen in de binnenwateren van Suriname in het district Saramacca.. De Surinaamse autoriteiten en de kustwacht weten van niets. De minister van Jusittie en politie (wnd) Welzijn verklaarde officieel dat geen enkele Surinamer betrokken is bij de vondst van de duikboot. Inmiddels is er een justitieel onderzoek gestart over het hoe en waarom van deze vreemde zaak, waar men in het buitenland veel meer over blijkt te weten. Suriname speelt een cruciale rol in de doorvoer van drugs naar Afrika, Europa en Amerika. Suriname brengt de veiligheid van de regio en van de America’s in gevaar. Dit hebben zowel de Amerikaanse als Braziliaanse autoriteiten geconstateerd door middel van gedegen onderzoek. Internationaal heeft men de grensoverschrijdende en drugsgerelateerde criminaliteit in beeld gebracht en Suriname speelt daarbij een hoofdrol als bruggenhoofd naar andere werelddelen. De regering Bouterse wordt door drugbarons uit Zuid Amerika (voornamelijk die van Columbia) gebruikt als legale politieke arm voor de organisatie en logistieke ondersteuning van drugstransporten met ultramoderne middelen. De president voert een lobby achter de schermen met multinationals (Newmont) met Suriname als onderpand om zijn positie veilig te stellen inzake de lopende rechtzaak tegen hem. De voorzitter van de VHP is een van de belangrijkste getuigen inzake de officiele betrokkenheid van Suriname, en de president Desi Bouterse en diens zoon, bij de internationale criminaliteit. Desi Bouterse heeft ook in geopolitiek opzicht Suriname in gevaar gebracht door land en volk van Suriname partij te maken in de conflicten tussen Venezuela en de buurlanden. Suriname kiest met enkele landen partij voor Venezuela. Deze opstelling heeft Suriname van de ene op de andere dag gemaakt tot vijand van Guyana en de ex-Nederlandse Antillen o.a. Curacao die nu door Venezuela economisch wordt getroffen. De decennia-oude BARCO-markt in de hoofdstad Willemstad is tot nader order gesloten. Hiermede zijn groente en fruit aanvoer vanuit Venezuela naar Curacao afgesneden. Op Aruba vertoeven duizenden Venezolaanse vluchtelingen. In de Braziliaanse stad Boa Vista, in het Noordelijke Amazonegebied komen duizenden Venezolaanse vluchtelingen aan. In de OAS neemt Suriname een geisoleerde positie in omdat bijna geheel zuid Amerika Venezuela tot de orde aan het roepen is. Op grond van buitenlandse druk heeft president Maduro de verkiezingen een maand uitgsteld, maar dat vindt de internationale gemeenschap niet voldoende. Internationaal wordt het aftreden van Maduro geeist. Suriname ondersteunt Maduro door dik en dun als solidaire communistische staat. De Brazilianen hebben Bouterse ingelicht dat hij Suriname niet moet slepen in een internationaal conflict waar Brazilie niet de zijde van Suriname kiest en de continentale souvereiniteit zal beschermen. Brazilie wenst niet te grenzen aan Rusland en/of China. Bouterse is gewaarschuwd. De Caricom heeft de bestrijding van de internationale criminaliteit tot hoofddoel verklaard in haar laatste vergadering van regeringsleiders. Suriname blijft muisstil. Brazilie heeft de strijd tegen corruptie in eigen land hoog op de agenda en heeft Bouterse duidelijk gemaakt dat men verplicht is de democratische rechtsttaat Suriname te beschermen tegen annexatiepogingen van Venezuela en Cuba op en zuid-Amerikaanse continent. Er is dus veel meer aan de hand rondom de vreemde duikboot die nu alle internationale aandacht trekt en ook in Nederland op de nieuws agenda is beland. Als Bouterse de zaak uit de hand laat lopen -waar het op lijkt- is een buitenlandse interventie op verschillende niveau’s in Suriname onvermijdelijk. In Suriname is men zich hoegenaamd van niets bewust door ondeugdelijke overheidsvoorlichting en gaat het corruptiefeest en de drugscriminaliteit onverminderd voort. Er hangt een vleugje oorlog in de lucht.
  Maak melding

 2. Als ik naar boven staand foto kijk, dan is mij snel iets opgevallen; de helft zijn kinderen, die helemaal Nog niet stem rechtig zijn, zeker in 2020.
  Wat is het nou: worden deze kinderen misbruik door die fucking sapoentje ?? Schaamteloos javaanse pedofiel. Nu al laat staan als hij in 2020 wint. Sodermieter op man.
  Deze Javaan sapoentje is lichthoofdig , labiel en extreem gevaarlijk . Let maar op.


  Maak melding

 3. Alleen maar domme domme domme mensen. Wie blijven geloven in verraders en volksverlakkers verdienen het om zijn slaven te zijn.


  Maak melding

 4. Dat is waar Oom Ludwig. Die kaboela jawas zijn zeker domme mensen. Die mensen hebben geen wong jowo cultuur. Ze hebben zijn verzuild geraakt in een andere moraal die thuis hoort in het huis van bewaring HVB. Deze kaboela jawas zijn lui geworden en hebben de vaardigheid en de kunst van het maken verloren waardoor ye afhankelijk zijn van kinderbijslag, volkwoning , voedselpakketten, schoolpaketten, sociaal uitkeringen. Doordat ze in een losbandig moraal zijn verzuild komen er meer alleenstaande moeders en kinderen die hun vaders niet kennen in de kaboelajawa gemeenschap .En daar heerst armoede en ellende . Sarie torie. kapkmoe kapan, wis podo mangan suket dwy. eigen shuld dikke bult en en allemaal eten nu gras, mesakke dwy sarie torie.


  Maak melding

 5. Mie brada Mie Mofo. Die gasten zitten al in het Huis Van Bwaring HVB. Ze zitten al opgesloten en helemaal vast tussen de kleine aziatische olifanten en de paarse rediie
  Moesoe Kanen. De kaboela jawas kunnen nergens heen en daar in het HVB krijgen ze gras als voer sarie torie


  Maak melding

 6. Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB)

  Waar het fort staat in fort Zeelandia daar had je de beruchte gevangenis Huis van Bewaring (HVB) later verhuist naar Santo Boma de huidige centrale penitentiaire inrichting.

  Dit gebouw op fort zeelandia heeft geschiedenis gemaakt tijdens de koloniale tijd en nadien als museum gediend en de overige gebouwen op fort zeelandia door Bouterse als Officiers woning, Mp, Devil de gevangenis waar Horb zich heeft opgehangen. Het kantoor gebouw van Horb en Bouterse was het fort zelf. En niet te vergeten waar de bekende december moorden heeft plaats gehad.

  Dus de afkorting HVB zegt heel wat.

  Het fort (gebouw) zelf is niet zomaar een fort geweest maar ook als symbool van de slavenhandel/astronomie daar neergezet door de Hollanders.

  Wat velen niet weten is dat Holland/Nederland het geheim van het gebouw nooit bekend heeft gemaakt aan de autoriteiten in Suriname tijdens de onafhankelijkheid. En later bij ontdekking of te weten zijn gekomen van de achtergrond van het gebouw rennen ze met dezelfde snelheid terug van waar ze zijn gekomen. Zo bijgelovig zij de gasten.

  Nu dient het weer als een soort gesloten museum voor toeristen.

  Durft niet aan Bouterse te vragen of hij terug wilt gaan wonen op fort zeelandia. Hij durft niet.
  Hij heeft z’n les door en door geleert door de vele onheil.
  De geruchten over fort zeelandia het paleis van de president waren toen niet eenvoudig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.