Onderscheiding voor voorzitter stichting Collectief Overzee Suriname

6
Onderscheiding voor voorzitter stichting Collectief Overzee Suriname

President Desi Bouterse van Suriname heeft Ernest Grep, huisarts en zorgondernemer, begin deze maand benoemd tot officier in de ere orde van de gele ster. Op uitnodiging van de heer Ebu Jones, tijdelijk zaakgelastigde op de Ambassade van de Republiek in Den Haag, werd Drs. Ernest Grep gedecoreerd in aanwezigheid van de Consul-Generaal, de heer Roy Lieuw A Sie. De heer Patrick Kensenhuys, lid van ‘De Nationale Assemblee’, reikte de onderscheiding uit namens President Desire Bouterse

De heer Ebu Jones vertelde dat de president als reden voor de decoratie aangaf: Dat Ernest Grep de wet personen van Surinaamse afkomst (PSA) in Nederland onder de aandacht van de Surinaamse diaspora heeft gebracht en zijn talent tientallen jaren onbaatzuchtig inzet om de Surinaamse diaspora in Nederland dichter bij elkaar te brengen, hen motiveert en inspireert om hun bijdrage te blijven leveren ter ondersteuning van de nationale ontwikkeling in Suriname.

Grep is al ruim tien jaar CEO van Medi Check Services huisartsenpraktijk met vestigingen zowel in Nederland als in Suriname. Verder is hij sinds de jaren negentig sociaal, maatschappelijk en politiek actief in Nederland. Hij is ook voorzitter van stichting Collectief Overzee Suriname, die als missie heeft een transnationale gemeenschap te vormen tussen Nederland en Suriname.

Grep was zeer ontroerd met de decoratie en gaf aan dat de successen niet behaald hadden kunnen worden zonder de ondersteuning van zijn gezin en het bestuur van stichting Collectief Overzee Suriname. Hij gaf aan het een erkenning te vinden van het hele team, “Alleen ben ik absoluut niet in staat om deze prestatie te leveren”.

“Wat steeds in mij opkwam tijdens de decoratie plechtigheid, was dat mijn vader, die er helaas niet meer is, erg trots op mij zou zijn”. Mijn vader Imro Grep, oud voorzitter van de Vakcentrale de Moederbond in Suriname, heeft het zaadje in mijn geplant. “Doe goed en zie niet om” zei hij altijd.

Ernest Grep bedankte de President van de Republiek Suriname voor deze onderscheiding en zei vastberaden voort te zullen gaan op de ingeslagen weg.


6 REACTIES

 1. Grep was zeer ontroerd met de decoratie ?

  Zou de man sieren als hij de decoratie zou af slaan of is hij soms vergeten dat de Surinaamse president bij verstek is veroordeeld voor handel in drugs. Daarnaast is de man hoofdverdachte in de decembermoorden proces.


  Maak melding

 2. @Koos, deze man heeft een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Republiek Suriname. Be part of it otherwise you are going to left over! Suriname heeft geen tijd om tijd te verliezen aan aller hande prietpraat of achterhaalde issues.


  Maak melding

 3. Ondanks mijn “anonimiteit” in de media, heb ik net zo vaak mijn eigen naam genoemd; Doen ik al langer dan twintig jaar! Als er 1 mens, 1 Surinamer rond loopt, met wat realiteitszin, kent die mijn bijdragen aan Suriname en de wereld, as a whole. Mijn (groot) moeder wijlen, zei altijd; Paarden die havers verdienen, krijgen ze nooit!
  meneer sjapoo hoor, gefeliciteerd.


  Maak melding

 4. Ernest Ernest Ernest na zoveel goed waarom heb je je laten besmetten door die megalomane criminele psychopaath? Je had glorie kunnen bedanken maar nu zal je door je rest van je leven met spijt mee leven. Denk maar aan de 16 die op 8 december werden herdacht.


  Maak melding

 5. Ernest je vader Imro heb ik persoonlijk gekend als vakbondsman heel integer.Je vader was een man met een hoog IQ.Ook altijd begaand om iets voor het land te doen. Hij zou zeker trots op je zijn. Gelukkig zijn de onderscheidingen niet door Bouta zelf opgesteld.Gefeliciteerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.