Expositie over transgenders in Suriname en Europa

5
Expositie over transgenders in Suriname en Europa

In Suriname ondervindt de LGBT-gemeenschap en in het bijzonder de transgenders, moeite om aansluiting te vinden met de maatschappij. Anno 2017 lijkt de tijd rijp, gezien de mondiale ontwikkeling omtrent dit onderwerp, om ook in Suriname deze ontwikkeling door te maken. Parea Suriname, Urban House Suriname en de fotograaf Kenneth Heesbien hebben de handen in een geslagen en hebben de Expositie ‘ME’ opgezet. Deze expositie laat portretten zien van transgenders uit twee werelden, namelijk de Europese wereld en de Surinaamse wereld.

West-Europa en de Verenigde Staten van Amerika zijn voorlopers op dit gebied en de aansluiting tussen de LGBT-gemeenschap en de maatschappij wordt dan ook steeds kleiner. De maatschappij is al redelijk gewend aan gays, lesbiennes en biseksuelen, maar kan de gemeenschap van transgenders moeilijk plaatsen. Hierdoor wordt deze gemeenschap nog kwetsbaarder en moeilijk geaccepteerd.

Elk portret huisvest drie beelden van 1 persoon. 1 beeld vóór de transformatie, 1 beeld van de getransformeerde en 1 beeld vanuit de fantasie van dezelfde getransformeerde persoon. Deze methode, een portret met drie beelden in één vervat, heet lenticulair. De bezoeker van deze expositie zal genoodzaakt zijn goed te kijken en niet verward de expositie te verlaten. Deze zelfde verwarring vindt plaats in het dagelijks leven onder de grote groep jongeren in Suriname. Hopelijk verlaat elke bezoeker deze expositie met een nieuwe kijk op transgenders.

De opening van de expositie was op donderdag 26 oktober om 19:00 in het Fort Zeelandia en duurt tot en met 31 oktober 2017.


5 REACTIES

 1. Blijkbaar heeft de politiek correcte wind ook Suriname bereikt. Transgenders zijn namelijke mensen, die aan een mentale stoornis lijden zoals er ook mensen zijn, die stemmen horen, welke niet door anderen gehoord worden. Maar dankzij de troetelneger Barack Obama en Hollywood moet men een geestelijk zieke olympier – tienkamper Bruce Jenner – nu als vrouw accepteren, omdat hij dat vindt. Hij mag vinden, wat hij vindt, maar dat geldt ook voor mij: Bruce Jenner is niets anders dan een gefeminiseerde man, die met behulp van hormonen zijn mannelijke trekken tracht te verbergen.

  Ik heb nooit een hoge pet van Barack Obama gehad, want het is een ontzettend domme man, die zich door politiek correcte wanen van het moment laat leiden. Een man wordt echt geen vrouw, door zijn piemel eraf te hakken. Iedereen, die op de middelbare school biologie heeft gehad, weet dat in elke kern van een menselijke cel 23 paar chromosomen voorkomen, een van de vader en een van de moeder. Chromosomen zijn feitelijk de verpakking van het DNA. Een vrouw heeft 23 paar XX chromosomen. Daar een man – XY- het Y-chromosoom doorgeeft, kunnen alleen mannen jongens en meisjes creëren. Vrouwen geven alleen X-chromosomen door, dus alleen meisjes.

  Van elk mens gaan gedurende het leven cellen dood en worden er nieuwe aangemaakt. Een man, die zijn piemel heeft afgehakt, omdat hij meent vrouw te zijn, blijft cellen produceren met 23 paar XY chromosomen en gaat dus niet over op XX, wat bepaalt, dat men vrouw is.

  Het moet afgelopen zijn met deze politiek correcte kletskoek. Suriname loopt achter.! In de VS is de aanval door spraakmakende conservatieve jongeren op de transgendergekte ingezet. Donald Trump wil deze geesteszieken niet in zijn leger hebben. Ga eens bij jezelf te rade: Welk mens heeft vooraf zijn eigen sekse bepaald? Jij? Bijna niemand en slechts degenen, die in hun hoofd verward zijn.


  Maak melding

 2. Wake up bro..

  We moeten accepteren dat ze dr zijn …en ze niet in een verdomhoekje stoppen.

  Het zijn integendeel mensen als jij die het deze mensen moeilijk maakt,zielig eigenlijk want nadat ik gelezen heb wat je mening hieromtrend is …lijk je niet echt menselijk meer.

  Zeg wat we moeten doen?

  Ze vermoorden ze negeren ..vertel.

  Want juist deze boodschappen die je de wereld instuurt zorgt drvoor dat ze het xtra moeilijk hebben …terwijl voor en na de operaties ze in feite nog mens zijn.

  Dr zijn zoveel argumenten die belangryker zijn dan dit onderwerp…kijk wat dr met suriname gebeurd,straks bestaat dr geen suriname meer!!!!!

  Waarom maak je je daar niet sterk voor?

  Weet waar je prioriteit ligt,en bemoei je met zaken die echt gelden …roddels brengen je nergens!!!!!!!

  Ik vind je best zielig voor iemand die intellligent lijkt te zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.