Vijf Surinaamse reisbureaus mogen geen KLM-tickets verkopen

11

PARAMARIBO, 13 okt – De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, KLM, heeft het aantal reisbureaus beperkt dat KLM-vliegtickets mag verkopen. Vijf reisbureaus hebben niet langer toestemming om de tickets te verkopen. Ze zouden ‘te weinig’ verkopen. Reisagenten hebben zo hun vermoedens over de echte reden.

Een betrokkene in de reisbranche vermoedt dat KLM reisbureau’s buiten spel wil zetten. Het bedrijf zou de verkoop van vliegtickets helemaal naar zich willen toetrekken. KLM-landenvertegenwoordiger Alexander van de Wint zegt tegenover de Ware Tijd dat “niets van de ene op de andere dag gebeurt.” Op de vraag of de ticketverkoop een reden is, zegt Van den Windt “dat dit een ‘zakelijke overweging’ kan zijn.

De reisagenten noemen de maatregel oneerlijk. De ‘groterere’ reisbureaus zijn buiten schot gebleven. Intsseun is de Associatie van Surinaamse Reisagenten, Asra, op de hoogte gesteld. Asra-voorzitter Riaz Mohamedjoesoef zegt dat bij de KLM zal worden nagegaan wat de reden is. Wel wijst Mohamedjoesoef erop dat de KLM het recht voorbehoudt om de samenwerking op te zeggen als de verkoop tegenvalt.


11 REACTIES

 1. Het is toch normaal dat je bij het aangaan van een dealerschap, jij je moet houden aan bepaalde afspraken. Eén van de belangrijkste afspraken is de afgesproken quota. Je moet een bepaald aantal zaken verkopen om jouw dealerschap te behouden. Haal je dit niet, dan ben je de klos. Bekijken wij de situatie van Suriname, dan blijkt dat door de economische situatie veel minder wordt gereisd. Er is gewoonweg geen geld om tickets te kopen. Dit betekent dat er minder vliegtickets worden verkocht. Hierdoor is de kans groot geworden dat jij je afgesproken quotum niet (meer) haalt en dan heb je Leiden in Last. En dan moet je gaan rekenen: wat is voordeliger: dealerschap verliezen of tickets tegen een lagere prijs verkopen om toch nog het minimum aantal te halen, zoals autodealers in o.a. Nederland het doen. Ik heb tijdens de recessie vaak auto’s ver beneden de verkoopprijs gekocht. Dus reisbureau’s die hun licentie kwijt zijn: u had beter moeten opletten en ook beter moeten rekenen.


  Maak melding

 2. De regering heeft de koopkracht van het volk afgepakt.Dan is het niet meer dan billijk dat de KLM wat reisbureaus minder op na houdt.Er zijn gewoon geen kopers meer voor haar producten.


  Maak melding

 3. Het is niet vreemd dat de KLM zo handelt.
  Familieledenboeken in Nederland en Amerika boeken voor hun mensen in Suriname die zij laten overkomen de tickets rechtstreeks via Internet of KLM reisbureaus. Bovendien een paar maanden geleden stond er ook een publicatie over een bonafide reisbureau in Suriname die zijn klanten flink heeft benadeeld en met hun geld ervandoor is gegaan.


  Maak melding

 4. KLM wilt simpelweg niet verbonden worden met surinaamse praktijken. Dit is een logische reactie.

  Helemaal nu het land van andre misikubai (dubai), met de dag
  congoleze en andere afrikaanse vertoont. KLM wilt niet verbonden worden met misdaad en ander wangedrag


  Maak melding

 5. Deze maatregel van de KLM had men reeds moeten zien aankomen. De KLM en vele andere luchtvaartmaatschappijen streven ernaar om over te gaan tot volledige online booking.De techniek maakt het mogelijk dat er geen bemiddelaars in de ticketverkoop nodig zijn. Dit is natuurlijk kostenbesparend omdat zij geen vergoedingen hoeven af te dragen aan de ticketverloper. Thans zijn de kleine reisbureaus aan de beurt. De grotere reisbureaus zullen t.z.t ook hiermee geconfronteerd worden.


  Maak melding

 6. Hele volksstammen weten een ticket van de SLM te kopen via de site van de KLM . Waarom zou je dan een reisbureau nodig hebben voor een simpele ticket?
  Ja zelfs een reis in elkaar zetten doe je zelf via internet.
  Alleen speciale samengestelde reizen worden door reisbureau’s geboekt.


  Maak melding

 7. Koos is niet op de hoogte dat KLM met bejaarde kisten vliegt. Sommige zijn bijna 20 jaar oud en constant in de lucht, kent geen rust. Ik vlieg liever met de Slm, een jongere toestel met een paar dagen rust.


  Maak melding

 8. kLM haalt deze grap niet uit op druk bevlogen routes.Helaas doet SLM onvoldoende moeite om een goede tegenspeler te zijn.Teveel regeldruk.Catering uitstekend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.