Overeenstemming regering en Inheemsen over grondrechtenvraagstuk

6
Overeenstemming regering en Inheemsen over grondrechtenvraagstuk Suriname

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (l) en voorzitter Lesley Artist van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (r) feliciteren elkaar vrijdag, na afloop van een gezamenlijke persconferentie, met het bereiken van een overeenstemming tussen de regering en de Inheemsen hoe het grondrechtenvraagstuk definitief op te lossen.

Vandaag (maandag) zet Artist samen met president Desire Bouterse zijn handtekening onder een gezamenlijke intentieverklaring. De regering en het traditioneel gezag van de Inheemsen beloven elkaar in de verklaring plechtig en op grond van wederzijds respect en gelijkwaardigheid, dat zij zullen werken aan een oplossing voor de eeuwenoude grondenrechtenproblematiek.

Dikan zei tijdens de persconferentie dat partijen nooit eerder zo dicht bij een oplossing zijn gekomen als met de ondertekening.


6 REACTIES

 1. Wie worden er beter van. Wie geeft deze man het recht te gaan onderhandelen met regering. Hij is een vazal van bouterse .Deze is instaat zijn moeder te verkopen voor een habbekrats. Dus wat zal hij vvoor de inheemsen kunnen betekenen. 1 inheemse vaart er wel bij en dat is hij zelf.


  Maak melding

 2. Er is een intentieverklaring om verder met elkaar te praten over grondrechten.

  Nou, nou, schokkend hoor!

  Mark my words: er gaat helemaal niets veranderen!


  Maak melding

 3. Zoek het maar lekker uit!

  Ik heb al 1,5 miljard aan staatsgelden en staatseigendommen legaal weggesluisd.

  De Baas wordt strafrechtelijk vervolgd en ik ontspring de dans.

  Niemand confisqueert.

  Bye bye, zwaai zwaai


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.