Parlementariër wil verlaging loon ex-minister Van der San

72
Van der San nieuwe minister van Justitie in Suriname

PARAMARIBO, 27 jul – Het ministers salaris dat de directeur van het Kabinet van de President ontvangt, moet worden ongedaan worden gemaakt. Volgens parlementariër Mahinder Jogi is het onverdiend en onterecht veel geld. In een brief aan president Desiré Bouterse vraagt Jogi dat het salaris wordt aangepast naar het loonstelsel dat geldt voor overheidsfunctionarissen. De directeur van het Kabinet van de President mocht van Bouterse zijn salaris behouden dat hij verdiende als minister van Justitie & Politie.

Van der San moest opstappen als minister, enkele maanden nadat hij zijn directeurschap opgaf om minister te worden. Nu is hij terug met behoud van het ministerssalaris. “Het gelijk stellen van het loon van de heer Van der San als directeur van het Kabinet, wat een bestaande functie is, met dat van een minister, zal een precedent scheppen. Immers een opvolger van de heer Van der San zal niet minder mogen verdienen met alle juridische gevolgen” , stelt Jogi in zijn brief.

De gevolgen slaan op de voorziening dat het ministersambt voortvloeit uit de grondwet. De functie van directeur bij de overheid is geregeld in de overheidsbezoldiging. “Het toekennen van een ministerssalaris met bijbehorende emolumenten en alles wat daarmee samenhangt, zoals in de resolutie (het besluitdocument waarin Bouterse de benoeming van Van der San formaliseert, red.) aangegeven, riekt naar corruptie”, aldus Jogi. Als Van der San een lagere functie accepteert, moet hij de gevolgen evenzeer aanvaarden.

- Advertentie -

72 REACTIES

 1. Alle doorbetalingen van ex ministers als minister salarissen helemaal stoppen!!! A no so winti waay, lanti ey paay!!!

 2. De straatvechterij ” Joe koe ” Mahinder Jogi begeeft zich op drijfzand. Hij wilt graag een punt maken om de publiciteit te halen terwijl hij als geen ander weet dat de wet duidelijk is. Van der San heeft recht op het salaris van de functie waarin hij het laatst werd aangesteld. Als Jogi hierin verandering wil brengen belet niemand hem om een wetsvoorstel in te dienen. Hij moet dan wel de steun zien te verwerven van zijn partijgenoten en leden van de coalitieleden om een meerderheid voor dit wetsvoorstel te krijgen.

 3. Terecht moet deze zakkenvuller cq allesbeterweter, zijn salaris aangepast worden, een sociale uitkering is voor dit soort nog te veel.

 4. Eugene “jo koe” :
  Krijgt ex-minister Badrising ook haar ministers salaris als ambassadeur nu ??? met alle toelagen van een minister ???
  Gelijke monikken gelijke kappen !!!
  Laat Eugene “jo koe’ een antwoord hierop geven !!!!

 5. @RobG
  We weten dat je baasje voor zijn bendeleden zijn eigen grondwet handelt waarin corruptie en fraude toegestaan is.

 6. @Ray, doe toch niet zo vroom. Binnen de partij van jouw voorkeur lopen er nog veel mensen rond die genieten van een overheidssalaris.

  Deze personen waren voorheen in staatsdienst terwijl zij heden helemaal geen werkzaamheden verrichten voor de overheid.

  Ik houd je alleen een spiegel voor.

  SLA DEZE SPIEGEL NIET STUK.

 7. Op het kabinet van de pres.is koe de aanspreek titel.Bijvoorbeeld.De pres. geeft het woord aan koe Herrenberg of koe Graanoogst mag nu praten of koe Jozefzoon.
  In de assemblee versprak van der San zich een beetje.Hij dacht dat hij nog op het kabinet was.

 8. Naar alle waarschijnlijkheid bestaat er in su geen proeftijd.

  Wat een land, en wat een volk.
  Van mij mogen er meer ministers gereshuffeld worden, onderwijs en OW zijn een optie.

  Kom maar op, het volk betaald toch braaf.

 9. Als Mahinder Jogi het echt meent met het Surinaamse volk, moet hij ervoor pleiten dat de pensioenen (inclusief van hemzelf), tot hun dood, van alle ministers en parlementsleden, als ze een jaar als zodanig gediend hebben, meteen stopgezet worden. Maar Mahinder Jogi zal gek zijn om daarvoor te pleiten, want dan gaat het hem persoonlijk geld kosten, eerlijk zijn omdat het nu om Syeni gaat is makkelijk. Alleen de privileges van Syeni Met De Korte Lont terugdraaien, legt geen zoden aan de dijk.

 10. -Corruptie viert hoogtij bij deze regering. Dit betekent dat een ieder die nu 2 maanden minister is hij of zij gewoon een minister salaris mag ontvangen, dit ongeacht welke functie je hebt of kiest.

  Het volk moet bezuinigen en Bouterse geeft een slecht voorbeeld hoe het eigenlijk niet moet.

  Velen worden of zijn nog steeds niet uitbetaald, omdat er geen geld is, en zie waar al dat geld naar toegaat.

  van der San::gebruik maar je pen om anderen van langs te geven. Vergeet niet dat je zovelen zaken al verloren hebt waar je niet tegen kunt.

  Waardeloos met deze gasten. Ik wens ze allen de hel toe.

 11. Het gaat er niet om wat wij/jullie/ik terrecht en eerlijk vinden.

  Wat als jullie gevraagd worden voor een post (in dit geval het terugkeren als dir. van het Kabinet). Stelllen jullie dan geen eisen m.b.t. het loon?
  Of zeggen jullie: Doe mij maar een paar duizend minder?

  Van der San is terug gevraagd en heeft deze eis gesteld en gekregen. Bouta&Zn kan het niet terug draaien omdat dit de afspraak is en Van der San zal dat uit eigen beweging niet doen.

  Jogi voert zielige symbool politiek om maar goedkoop te willen “scoren”. Hij weet drommels goed dat het niet terug gedraaid kan/gaat worden. Daarnaast laat hem zijn hand in eigen boesem steken als hij principele bezwaren heeft.

 12. Trouwens ik ben het helemaal eens met de ondervoorzitter, mr. dr. Misiekaba.

  Social media moet aan banden worden gelegd.
  Dit kan heel eenvoudig door facebook af te sluiten, voor onbepaalde tijd, tip voor Misiekaba.

  De suri’s be like, kunnen niet omgaan met de vrijheden van deze eeuw.
  Afsluiten.

  Misschien dat ze dan eindelijk, eindelijk, eindelijk, de straat op gaan.

  Want de verhogingen, lagere salarissen, criminaliteit, corruptie, wantoestanden, maken niets uit, maar kom niet aan de suri zijn facebook, dan gaan ze massaal protesteren.

  Afsluiten, halleluja prijs de Heer.

 13. Kevin en Rob snappen jullie niet dat men op waterkant jullie uitlachen. Jullie zijn echt lage mensen. Jullie zijn het type dat zijn vader en moeder en kids zou verkopen of verraden om het beter te krijgen.kortom een stel dagoes.

 14. Kevin Rob noem één ding wat goed is gegaan met deze regering. Dat kan jij en Rob niet.

 15. @Redneck

  Jij bent de enige die lacht samen met je alterego’s.
  Maar dat komt omdat je de meeste dingen niet bevat of begrijpt.
  Geeft niks…als je maar gelukkig bent…blijven lachen

 16. Redskin, Kevin en Rob kunnen niet anders dan toegeven dat het goed gaat met het 8 december strafproces, de wens van hun baas, dat ze slapeloze nachten zouden hebben, komt dus uit.

 17. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse.. De bende Van Ellende.

  Beste Surinamers.

  De Hr vander San Behoort tot het inner circle van Desi Bouterse.. en deze man weet veel daarom gaat Bouterse deze man nooit laten vallen..

 18. De runderen zijn weer zonder wettelijke grondslag bezig vanachter n koloniale ziekenfonds bril.
  Lees je in voor dat je probeert te herkauwen.
  Stelletje mahinders anders gezegd stelletje koeien.
  Napraters of ook wel herkauwers.
  Mvg
  Boy

  PS
  Bek houden

 19. Boy waar is Ingi.
  Een en dezelfde persoon of een echtpaar of …….
  Jullie zijn beide opscheppers met scholen die jullie in India en Afrikaanse landen hebben gebouwd.

  Er zijn mensen die veel meer doen, maar nooit hoor je ze praten over het vele goede werk dat ze verrichten.

 20. In het geval dat van der San heeft geëist om zijn salaris als minister te kunnen behouden dan is deze man hebzuchtiger dan alle politici hebzuchtig zijn.

  Terwijl velen elk dubbeltje een paar keer moeten omdraaien eer ze het kunnen uitgeven, verdienen de politici geld als water.
  Daarom heb ik altijd gezegd en zal het ook blijven zeggen dat geen enkel Surinaamse politici het hart op de juiste plek heeft zitten.

 21. @ RobG

  U praat recht wat krom is.

  1 >>> een minister is geen ambtenaar qua aanstelling.
  2 >>> een minister kan pas na 1 jaar in functie aanspraak maken op de regelingen die van toepassing zijn en dat is terbeschikkingstelling in de functie van directeur.

  U geeft duidelijk aan elke immoraliteit van de NDP baasjes te omarmen.

  Indien u anderen iets wilt kunnen verwijten is het zaak voor je zelf hogere normen te hanteren.
  Je verdedigen van zij deden het ook getuigd van kleuterschool mentaliteit.

  De NDP heeft haar volgers hogere morele standaarden belooft en zal zich daar aan moeten conformeren om indien het anderen de les wil lezen.

  Nu geeft u aan dat ze net zo slecht of wellicht slechter zijn dan de voorgaande regering en dat het morele kompas ontbreekt

 22. Ben geen fan van Jogi, maar hij heeft zeker een punt. Dat sommige reageerders de ingezonden brief (zoals te lezen in Starnieuws) niet lezen/niet goed lezen/niet helemaal gelezen hebben of niet begrijpen is voor hen natuurlijk een reden om in de verdediging te gaan en de NDP vrij te praten van de voortdurende corruptie en het (te pas en onpas) geacommodeerd worden van ‘paarse onbenullen’.

 23. @Esmerald

  Trouwens ik ben het helemaal eens met de ondervoorzitter, mr. dr. Misiekaba.
  Social media moet aan banden worden gelegd.
  Dit kan heel eenvoudig door facebook af te sluiten, voor onbepaalde tijd, tip voor Misiekaba.

  ————————————————————————–

  Zullen we dan ook gelijk deze website sluiten zodat je hier je grote waffel niet meer open kan trekken idioot.

 24. @JoJo

  Je wandelt even langs het feit dat Van der San niet terug gezet is in zijn functie maar door Bouta&Zn gevraagd is om terug te komen.

  Je hebt helemaal gelijk hoor met dat jaar enz enz, maar nu heeft Van der San een inkomenseis gesteld om terug te komen. Te weten het salaris wat hij had als minister. Wat Jogi doet is verwarrend door te stellen dat hij met behoud van…..etc…..Jogi weet ook hoe het in elkaar zit en doet aan symboolpolitiek.
  Dat is een beetje de weg die de Olifanten Partij is ingeslagen. Daarmee gaan ze het niet redden

 25. Kevin:
  Jij wandelt even langs het feit dat van der San helemaal geen eisen kan stellen! Het is dat Bouterse alleen maar kan dicteren naar zijn paarse ondergeschikten en alle ‘gaatjes’ dicht probeert te houden!
  Je kan nog zoveel gaatjes dicht proberen te drukken, feit is dat de “NDP dijk” dusdanig verzwakt is dat hij binnen niet al te lange tijd wel door zal breken.

 26. @ Astaman

  Ik wandel nergens langs heen…dat is wat er is gebeurd….Van der San heeft geeist in ruil voor zijn terug komst een salaris gelijk aan het ministersalaris.

 27. Als 30jr IT ervaringsdeskundige, is het dom wat je zegt idioot paul.

  Deze site kan nooit worden afgesloten, wel de suri facebook, net als bij de mattieś van je baas B.
  Ze lusten je toch niet bij de ndp, wat doe je moeilijk.

  dus…
  Goeie zaak meneer Misiekaba, sluiten die handel.

 28. Dus Rob en Kevin,
  terwijl er geen geld is strooit Bouterse hiermee.
  Hoe geloofwaardig ben je dan
  “ik begrijp wat jullie voelen”dit zei hij toch?
  hij zei niet ik voel met jullie mee.
  Nee, ik begrijp het en ik doe er lekker niets mee.
  Toch wil ik het voor Bouterse opnemen: ik denk dat van der san hem heeft voorgelogen dat hij weliswaar terug werd gezet, maar dat hij recht had op het “oude” ministersalaris.
  Bouterse is erin getrapt.
  Rest hem om het alsnog terug te draaien

 29. @Pico

  Kijk daar is de verwarring alweer van Jogi.
  Van der San is niet terug gezet.
  Hij heeft zijn ministerspost ter beschikking gesteld en zijn ontslag ingdiend. Klaar.
  Bouta&Zn heeft hem gevraagd terug te komen op zijn “oude post” te weten dir. van het Kabinet van de President.
  Hij had ook zijn ontslag voor akkoord kunnen tekenen dan had Va der San nergens recht op gehad, althans niet meer dan wettelijk is vastgesteld.

  Echter Bouta&Zn heeft hem gevraagd terug te komen als chef. Van der San heeft handig gebruikt gemaakt om dat te combineren met behoud van zijn minister salaris.
  Dat zijn nu eenmaal de afspraken die gemaakt zijn. Net zoals anderen afspraken maken met hun werkgever over salaris en arbeidsvoorwaarden.

  Ik begrijp de commotie wel en Jogi probeert daar handig gebruik van te maken. Maar het is niet zo dat hij terug is gezet in zijn functie met behoud van zoals door de Olifanten wordt gesuggereerd. De uitkomst is het zelfde. De toedracht echter anders.

 30. Komende 3 jaar gaat heel veel vrienden van ddb met minister salaris naar huis de rest van hun leven….staat in de wet!!!!

 31. De heer A werkt op een departement tegen een salaris S
  Hij gaat weg gaat nu veel meer verdienen, hij faalt gruwelijk en wordt ontslagen na zijn misdragingen.
  Vervolgens gaat de president zo iemand vragen wil je ajb je oude werkzaamheden weer oppakken. (We hebben niemand die kan wat jij kan, onder andere mensen schofferen, echter nu niet in het openbaar, nu wordt het niet met het publiek gedeeld).
  De heer A zegt ok, maar ik wil veel meer verdienen dan ik vroeger verdiende (vroeger was een paar weken geleden) en ik wil ook nog wat extra’s.
  Eigenlijk wil ik het salaris plus emolumenten behouden dat ik verdiende toen ik er een teringzooi van maakte
  Als jij denkt dat Bouterse hierin trapt heb je een lage pet op van hem.
  Bouterse geloofde waarachtig dat de heer A hier recht op had.
  Bouterse kan ook niet alles weten.

 32. v.d. San weet teveel van Bouterse, vandaar deze schaamteloze paarse vertoning. De deksel moet op de paarse beerput blijven. Nepotisme en volksmisleiding vieren hoogtij sinds 2010 het Bouta-regiem het land tot een dictatuur heeft gemaakt.

 33. Jojo/Pico,er is m.i. niets mis met het salaris dat de heer Van der San conform zijn aanstelling krijgt. Moet hij soms het salaris verdienen van een kleuterjuf? Gij denkt aan deze dorpse politieke benadering van Jogi enige gewicht toe te kennen terwijl wij met de zoveelste stormwind in een glas water te maken hebben. Ook deze laffe laag-bij-de grond aanval van Jogi is gedoemd vroegtijdig te mislukken. Het is ook de hoogste tijd dat wij ons gaan afvragen of Jogi zijn staats-salaris wel waard is. Deze klungel is het salaris dat hij als parlementslid van de staat ontvangt niet waard.

  Redskin jij bent en blijft een hopeloos geval.Wat ging er toch fout in je opvoeding. Kreeg je soms weinig aandacht van je directe omgeving? Ga je tijd toch nuttig besteden.

 34. @Jojo, je hebt groot gelijk en zie weer hoe de NDPérs met regels omgaan en juist in een tijd van bezuiniging zou je dit nooit moeten toelaten.

  -Trouwens ik heb naar Boefdraad geluisterd en moet zeggen dat die man gewoon een preek heeft gegeven alsof een ander het niet goed gedaan heeft.
  Wat opvalt in zijn preek is het feit dat hij niet toegeeft dat er wel geld in de pot was in 2010 toen de NDP aan de macht is gekomen.
  Ook geeft hij niet toe dat in de periode van de NDP de staatskast haast leeg was en dus kon de vorige regering geen acties ondernemen om zaken voor elkaar krijgen. De regering van toen moest alleen maar schulden afbetalen die de NDP toen had achtergelaten.
  Verder heeft hij het gehad over de ontwikkelingsgelden alsof de vorige regering niets heeft kunnen doen aan ontwikkeling voor het land en volk, dit terwijl zijn schoonvader Bouterse wel met ontwikkelingsgeld wapens heeft gekocht en niet aan het land en volk heeft gedacht.
  Misiekaba die roept dat er bruggen zijn gebouwd, maar vertelt niet dat de staat is aangeklaagd, omdat de regering het bedrijf niet heeft betaald.
  +Ik zou daarom geen hoge salaris aan van der San geven.
  Ik heb wel gemerkt dat de NDPérs elkaar tegen spreken.

  Bouterse en co mogen letterlijk opgehangen worden zonder eten totdat ze erbij neer vallen.

 35. In een 4 lonenklassen stelsel zou zulk een oplichting onmogelijk zijn geweest. Ik snap niet dat arme landen op deze manier zoveel geld verspillen.

 36. @ Kevin

  Vergeven van een fout na jaren loyale en gewaardeerde diensten is vrij normaal.

  Echter na een wel heel erg pijnlijk; schofferen van de top van de NDP, schofferen van collega’s op het kabinet van de president en ook schofferen de president zelf (de toon (van de president) stond mij niet aan dus ik heb ontslag genomen), ook het respectloos verdwijnen zonder overdracht, is het heel bijzonder iemand met een 100% salaris verhoging weer in diens te nemen.

  Is het niet vreemd dat de arbeidsregels met voeten getreden worden.

  Zou het niet kunnen zijn dat men zijn vijanden dicht bij moet houden en dat het gefrustreerd vrij rondlopen van van der San als een gevaar gezien kan worden.
  Is een het toegeven aan een dergelijke inkomenseis geen chantage of een overdadige koopkrachtcompensatie.

 37. Een NITWIT als YO KOE zet je op geen enkele post !

  Alleen in Bouta GELDDRUKKERSLAND van ONGEDEKTE bankbiljetten gebeurt dit !

  Daarom zijn ALLE PAARSE Plannen NEP of MISLUKT !

  Alleen PAARSE IDIOTEN zitten nog oa te wachten op de
  16.888 VOLKSWONINGEN VAN Opa D !

  Zij kunnen hem straks weer hierop aanspreken, na het uitzitten van zijn TWINTIG JAAR Celstraf !

  PS : Het Paarse Faillissement van het Land, treft en teistert de gehele Bevolking ! Dat is ook een vorm van TERREUR !

 38. Rob
  Bij een bepaalde functie hoort een bepaald salaris.(waarderingschaal)
  Dit verdiende van der San.
  Nu komt hij terug en de bijbehorende functie -waarderingschaal is niet veranderd!
  Dan kan het salaris ook niet veranderen.
  Je kan hoogstens een trede hoger worden ingeschaald.
  In het geval van der San lijkt mij dit niet mogelijk, omdat hij in de schaal op de hoogste trede zat.
  Jij zou dit toch moten weten.Dat anderen dit misschien niet weten. Ok, maar van jou had ik toch wel verwacht dit te weten
  Je stelt teleur.

  Jogi,of wie dan ook interesseert mij geen ene moer, omdat het niet over hem gaat.
  Focussen!

 39. Hahaha. Van der San zakt een tree in positie maar stijgt een tree in salaris. Ra ra, in welk land kan dit? Hahaha. Er is in het land geen dagblad zoals de Telegraaf in NL die dan stemming maakt en blijft maken, hahaha.

 40. Pico, ik ga ervan uit dat van der San gezien de zwaarte van de functie wel recht heeft op het salaris dat hem wordt aangeboden. Ik gun hem dat salaris wel. Er zijn wel meer overheidsdiensten waar de directeur een salaris heeft dat gelijk staat als het salaris van een minister of misschien zelfs hoger. Ik vind deze bombarie niets meer dan een storm in een glas water. Heeft de oppositie in het parlement niets anders te doen?

 41. Hallo UILSKUIKEN Ray, ….v der San,..slaat jullie allemaal K O,met de wet in de hand ! hooggeschoolde Dommerik !

 42. Jojo, gij gaat teveel uit van conflicten terwijl de president zijn uitgangspunt het harmonie model is. Achter alles zoekt gij een conflict. Ook in het geval van van der San gaat u uit van de onmin die was ontstaan met van der San terwijl wij allen hebben kunnen vernemen dat van der San een snel ontvlambaar persoon is.

  Velen hadden reeds vooraf gewaarschuwd over zijn zeer kort lontje. Hij is een persoon die snel kan exploderen. Achteraf krijgt hij dan spijt.

  Uw benadering in deze kwestie loopt oever van vooroordelen tegen de regering.Dit is een teken van zwakte omdat gij niet waardevrij een oordeel kan geven..

 43. EZEL ..Ray,..Pannenkoek..Strafu,..en BOERIEKIE ..Belfort,..jullie zijn van dezelfde categorie. GIJ LEDEN VAN Het DOMME gezelschap,de èèn een noch grotere SUKKEL als de andere ,die ècht erin geloven dat DDB STRAKS IN SANTO BOMA ZIT VOOR 20 JAAR GHA GHA GHAAAA, ik sla me op de dijen van t lachen ghaghaaaaaaaaaa..zo werkt het niet jooo koeee.

 44. @Esmerald

  Als 30jr IT ervaringsdeskundige, is het dom wat je zegt idioot paul.
  Deze site kan nooit worden afgesloten, wel de suri facebook, net als bij de mattieś van je baas B.

  —————————————————————-

  Facebook is Amerikaans. Er is geen Suri Facebook.

 45. @Pico

  Je zit teveel vast in CAO denken. Je onderhandeld op een bepaald niveau gewoon een salaris uit. Dat is ook in Nederland heel normaal. Of je het er verder mee eens bent is wat anders.

 46. Gezien het feit dat het doodstil is geworden toont maar weer eens aan dat de schreeuwers allemaal in Nederland zitten. Lekker vanaf de zijlijn roepen dus. Fijne nacht verder en morgen gezond weer op.
  Hier in Suriname is het inmiddels ook bedtijd aan het worden.

 47. bouta en sjene van der sang zijn muisstil want als schandknaap van bouta wilt de boelezelin sjene zo lang mogelijk likken voor een ministers salaris.

 48. Zo gaat het in Suriname en dat noemen ze vriendjes politiek. Die boeven plukken Suriname leeg.Bouterse is de grootste boef die Suriname ooit heeft gehad en niemand durft zijn mond open te doen anders krijg je de kogel.Vind je het gek dat het niet goed gaat in Suriname met Staatsfinanciën.Er wordt teveel geld uitbetaald aan mensen die niet presteren.

 49. Robg
  Pico, ik ga ervan uit dat van der San gezien de zwaarte van de functie wel recht heeft op het salaris dat hem wordt aangeboden

  Dan is hij altijd onderbetaald geweest.

  Er was dus geen persoon in SU te vinden die tegen het bestaande salaris het werk kon doen? is het zo somber gesteld met de kwaliteit van arbeid in SU?

  Van der San heeft Bouterse genaaid. Denk niet dat Bouterse dit laat passeren. Tzt gaat hij van der San een lesje leren. Ook met zijn opmerkingen richting Bouterse
  Ik zou niet in de schoenen van van der san willen staan.
  Jullie,Paul ook, denken dat Bouterse dit zomaar heeft gedaan.
  Bouterse is niet gek noch dom

 50. oma nanga opa takie open en bloot zonder schaamte zijn ddb en zijn paarse elite corrupte marionetten en roverheid. Na soso dre ai opo ai liegen en bedriegen ze die oerdomme paars verarmde debiele idiote ndp aanhangers.

 51. Rob G met mij onzin zorg ik voor 511 kinderen en 26 leraren met mijn eigen gebouwde school in India.als mens en man sta ik heel ver boven jou. Nooit zal jij kunnen bereiken wat ik heb bereikt in het leven. Maar ik zal altijd vechten voor de mens díe het minder heeft. Dat wil zeggen dat ik altijd zal strijden tegen jou lage soort van wat nog geen mens genoemd mag worden.

 52. Geen cent meer naar deze patient !

  Geen belastingcenten naar de niets presterende Paarse YO KOE !

  Zelfs de vervallen en failliete Republiek dient zulke figuren te mijden !

  PS : De zogenaamde begroting van 2017 is nog steeds niet af en deugt niet, die van 2018 zit nog “IN DE PIJPLIJN” !

  Net als onze PAARSE 17.866 VOLKSWONINGEN ! (etc)

  VOLK VAN SRANAN, STOP DEZE NIEUWE PAARSE SLAVERNIJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 53. Robg@
  Gij hebt een beneveld geest gij, als gij in deze toestand bent, moet gij niets meer schrijven, gij maakt je zelf belachelijk.

 54. Redskin, jij bent niet de enige hoor die steun geeft aan arme kinderen in Derde Wereldlanden. Elke maand wordt van mijn bankrekening geld overgemaakt naar instanties die zorgen voor wezen en arme kinderen in kindertehuizen in de Derde Wereld. Ik kan het missen. Als christen zeg ik dat Allah jou gaat zegenen voor je steun aan kinderen in India die de hulp hard nodig hebben.
  M.v.gr.

 55. RobG … je zult een keer …. STIKKEN …. in je leugens.
  Je doneert geen PENNY voor het lenigen van de nood in wat je noemt Derde Wereld.

  Het …. BLOEDGELD …. dat je maandelijks toucheert gaat op aan …. alimentaties …. en …. buiten-vrouwen.

  @ RobG …. een Christen …. leeft volgens de Tien Geboden … Steelt niet …. Moord niet …. Lieg niet ….. Fraudeert niet …
  leeft niet van Bloedgeld …. zoals M.v.gr. @RobG

 56. @ RobG

  “Jojo, gij gaat teveel uit van conflicten terwijl de president zijn uitgangspunt het harmonie model is.’

  Dit is om te gieren. Ik ga niet uit van conficten of conflict modelen. Ik stel vast dat:

  1 >>> van der San duidelijk, door zijn korte lontje, niet geschikt was als minister en ook niet geschikt is als directeur. Met dat korte lontje veroorzaak je immers makelijk conflicten.
  2 >>> van der San heeft de veiligheidschef van complotteren met de oppositie beschuldigd.
  3 >>> van der San heeft de President beschuldigd achter zijn rug om te gaan.
  4 >>> van der San beledigde de president door te stellen de toon stond mij niet aan.
  5 >>> van der San beledigde het volk van Suriname en de raad van Ministers door niet fatsoenlijk over te dragen.

  Dit is niet uit gaan van een conflict model maar registratie van wat er gebeurd is en er de conclusie aan verbinden “ONGESCHIKT”

  U laat mij echt lachen met dat de president van een Harmonie model uit gaat.

  1 >>> een vakbondsconflict loste hij op met wapens.
  2 >>> een verloren verkiezing (2005) loste hij op door zijn werk in de DNA niet te doen.
  3 >>> zijn rechtszaak ontgaat hij door vertragen en zich bemoeien met de rechtsgang.
  4 >>> coalitie genoten die zich beargumenteerd onthouden bij stemming hoepelt hij eenzijdig op.

  Ga zo maar door. Bouterse heeft geen idee wat harmonie is.

 57. Mul, leg je erbij neer dat ik je alle hoeken van een kamer, straat of snelweg laat zien. Heb je soms teveel illegaal gestookte spul gedronken? Ben je soms ontsnapt uit je rattenbordeel? Lummel, blijf maar lekker kotsen in je rotzooi.

 58. Mul, leg je erbij neer dat ik je alle hoeken van een kamer, straat of snelweg laat zien. Heb je soms teveel illegaal gestookte spul gedronken? Ben je soms ontsnapt uit je rattenhok? Lummel, blijf maar lekker kotsen in je rotzooi.

 59. Mul, leg je erbij neer dat ik je alle hoeken van een kamer, straat of snelweg laat zien. Heb je soms teveel illegaal gestookte spul gedronken? Kan je puberbrein niet tegen en ben je ontsnapt uit je rattenhok? Lummel, blijf maar lekker kotsen in je opgezwollen nek.

 60. @ RobG

  “Mul, leg je erbij neer dat ik je alle hoeken van een kamer, ….”

  U gelooft zeker niet in een harmonie model met dit soort reacties. U daalt naar het niveau van Damsco en DTRT.
  Dat is jammer maar ook veel zeggend. Er zijn geen argumenten om iets te weerleggen.

  De waarheid is hard.

 61. @ RobG …. de WAARHEID is KEIHARD !!!!! Probeer zonder …. LEUGENS …. en …. BEDROG …. te leven !!!!!!

 62. En jullie denken werkelijk allemaal dat Bouta&Zn Van der San destijds niet zonder reden heeft geplaatst als minster van Juspol?

  Bouta&Zn doet nooit zo maar iets………..

  Misschien heeft Van Der San percies gedaan wat er van hem verwacht werd.

 63. De geschiedvervalser Van der San kan het niet hebben dat Peggy die bedrijfsleidster was bij Albert Hein meer verdient dan hij.
  Van der San verdient ongeveer het zelfde als Limbo en dat kan niet nastuurlijk.

  Ramon is ook zo een grootverdiener met een mini-stersalaris op het KKabinet van deze van moordverdachte Drugscrimineel.

  Deze Daltons die dagelijks in de Saloon rondhangen zijn de best betaalde lieden in Suriname.

  Op deze Daltons zal never nooit nunca never worden bezuinigd.

 64. Ondertussen schijt het gros der oerdomme verarmde paarse idioten zich een paarse buffel en gaan over tot misdadigheden.

 65. Parlementaariër wil GEEN verlaging van de loon, maar gewoon dat Van der San de loon krijgt die bij z’n huidige functie hoort. Dat is terecht! Jo Koe, zou hij zeggen.

 66. Naar analogie van wat nu speelt aangaande de titulatuur medische faculteit ben ik van mening en blijf ik van mening dat van der San overbetaald wordt. Hieronder een zin uit een artikel (dwtonline.com/laatste-nieuws/2017/07/31/titulatuur-medische-faculteit-blijft-doctoraal/in dwt.com)

  “Cotino werd in haar betoog ondersteund door assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Zij voerde aan dat wanneer het curriculum noch de duur van de opleiding is veranderd het niet kan dat de titulatuur van de opleiding wordt gewijzigd.

  De functie is niet veranderd,de inhoud van de functie is niet veranderd, de persoon is niet veranderd, het kan dan niet dat het salaris is veranderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.