Nog geen gesprek tussen regering en leerkrachten

12

[FOTO] – Wilgo Valies(L), voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), spreekt protesterende onderwijzers toe op het Onafhankelijkheidsplein afgelopen week. Ze eisen dat het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de vorig jaar aan hun toegezegde herwaardering nu eens eindelijk inzet.

Volgens de Surinaamse minister van onderwijs, Robert Peneux, kan de herwaardering niet doorgevoerd worden binnen de afgesproken periode omdat o.a. gegevens van leerkrachten die doorgevoerd moeten worden naar het Ministerie van Financiën, nog niet helemaal in orde zijn. Peneux vraagt om nog twee maanden uitstel, maar volgens Valies is er geen garantie dat het proces deze keer wel zal aanvangen.

De vakbondsman zegt aan de Surinaamse nieuwssite Suriname Herald dat er andere zaken spelen, die maken dat de herwaardering steeds wordt verschoven door de overheid. Tegen Starnieuws zei hij nog steeds geen uitnodiging te hebben ontvangen van de regering voor een gesprek. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zou zich sterk maken, opdat om de tafel gezocht wordt naar een oplossing voor de problemen aangekaart door een delegatie van de BvL en de ALS.


12 REACTIES

 1. Herwaarderen. Vakbond denkt dat dit betekent hoger waarderen. Regering gaat ervan uit dat dir neerkomt op lager waarderen.
  Ik neig met de regering mee te gaan. Wanneer geletterde mensen als leraren op de NDP stemmen, dan verdienen ze het niet om hoger gewaardeerd te worden.


  Maak melding

 2. Baas en paarse roverheid no e go jepi geen ene ka. Ze houden elkaar aan de macht, hebben lak aan mens, dier en moeder natuur. Wo ka. Vele paarse leerkrachten e schijt en pis alla dee wang paarse ka vol kommer. Baas e mek her volk njnang ka, wacht maar af, land en volk gaan de paarse ondergang tegemoet.


  Maak melding

 3. kleine dief ingerekend,,

  waarom die tjé potíes inrekenen..,, waarom ”’ niet ”’ die grootste boeven , moordenaars, oplichters, staats dieven , bank leegrovers, land pikkers, enz. enz..

  de hele wereld weet, ook buiten sme, dat de meest gezochte moordenaars, in sme vrij en blij rond lopen..,, waarom worden zij niet ingerekend mevrouw silos..

  anderen zijn al bij voorbaat beoordeeld veroordeeld ook door het buitenland,, waarom worden deze figuren dan niet uitgeleverd..

  mevrouw de alcatraz,, laat je ballen eens zijn..


  Maak melding

 4. laten Valies en Pineut sjeu de Boel gaan spelen. Pineut is liefhebber en heeft een ruim inkomen vanachteren. Make love not war. Zet Bessie op onderwijs.


  Maak melding

 5. @ Brunswick,
  Deze benadering was mij ontgaan !!
  Herwaardering zou eigenlijk ook mogelijk moeten zijn dat je lager gewaardeerd wordt dan jouw huidige financiele waardering !!

  Te beginnen bij de Ministers en Steve Meye !!!
  En vooral de DNA-leden !!


  Maak melding

 6. Gezien en gelezen de vele reacties hierboven.
  Wat opvalt is dat de regering niet voor het volk staat maar voor eigenbelang.
  Functiewaardering zijn 20 jaar geleden gedaan.
  Salarisverhoging van de ministers zijn een jaar terug omhoog gegaan.
  Door Bouterse die eenzijdig besloten heeft.
  De leraren zijn in staking en de minister zegt over twee maanden klaar te zijn met functiewaardering.
  Functies van leraren zijn al beschreven door het toenmalige Centraal staforgaan formatie zaken en efficiënte
  Afdeling van Binnenlandse zaken.
  Herschrijven hoeft niet meer het wiel is allang uitgevonden.
  Alleen toetsen of er wat veranderd is qua taken.
  Dit geldt niet alleen voor onderwijs maar voor het gehele overheids apparaat.
  Het grootste probleem is dat er geen geld is en de regering probeert met smoes tijd te winnen .
  Jammer voor de werkende klasse die afhankelijk zijn van het salaris van de overheid.
  Ik heb wel begrip dat de maandelijkse kosten betaald moet worden.
  Denk aan huur boodschappen en licht/water en ziektekosten.
  Leraren ik leef met jullie mee.
  Laat je horen


  Maak melding

 7. Een analist zei dat de verarming door de devaluatie en inflatie op de achtergrond een rol speelt.

  De vakbonden willen praten en de next step doen. Terwijl de regering zoveel mogelijk wil uitstellen. Ze willen geen geld uitgeven aan de leraren. Ze willen net als in een toentertijd klas de meester voor de klas het voor het zeggen heeft. Zo de comissie kan ze een kleine koekje geven aan de zoete jongens en meisjes. Niet aan de stoute bonden.

  Doorstaken leraren totdat ze serieus praten of totdat ze naar huis gaan.


  Maak melding

 8. Monie no de, dus gesprekken heeft geen zin. De drugslading is onderschept dus het probleem kan nog niet opgelost worden. Dus! no deal no money.


  Maak melding

 9. Persbericht:

  De regering van Suriname maakt hierbij bekend dat er een zware uitbraak heeft plaatsgevonden van het `A NO MI VIRUS`. Deze is sterker dan ZIKA en heeft een PAARSE kleur. Voor zij die nog niet besmet zijn wordt gewaarschuwd om voorzichtig te zijn met de overdragers van dit virus namelijk de MUSKIET met name LIMBOSKITA en RAVENBERGITA. Het oorspronkelijk Virus is afkomstig van een zeldzame DICTATORAAP


  Maak melding

 10. Van Valies is bekend dat zijn vakbondsfilosofie is, dat als je een jaar geen actie voert, ben je een slechte vakbondsleider. Langer dan 35 jaar en haast elk jaar moet deze koffer in staking, waarbij de studenten steeds weer de dupe worden.


  Maak melding

 11. Die moordenaar is aan het wachten om weer toe te kunnen slaan. Hij heeft enorm veel wapens bij zijn vertrek als legerleider her en der in het land ondergebracht. Zodra alle vakbonden en oppositie partijen met hun achterban op straat gaan gaat die bastaard het staat van beleg afkondigen. Suribabewe is in aantocht. Daarvoor was die pornobladen venter in Cuba. Daar heeft hij een peleton van de doodseskader al geregeld. Die KA heeft niets te verliezen, zijn opvolger bromt in USA, zijn bastaard zoon Meriba bromt in Santo Boma, en de zogenaamde pleegdochters hebben allang een onderkomen in Brazilië. Nog drie weken en is Su wereldnieuws, eenmaal een moordenaar altijd een moordenaar. Hopelijk casteert hij die gatlikker Baboeram eerst zoals hij dat bij dhr. Daal gedaan had om vervolgens al zijn tegenstanders naar de Filistijnen te helpen. Wat een ramp is die awaridomri.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.