Wet moet mishandeling dieren in Suriname tegengaan

56

PARAMARIBO, 21 dec – Het parlement heeft eenstemmig de Wet Dierenwelzijn aangenomen. Volgens de initiatiefnemers, waaronder parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, moet het gedaan zijn met dierenmishandeling. Uiteraard zijn er uitzonderingen.

Zoals wanneer iemand gevaar loopt door het gedrag van een dier. Volgens de wet is het voortaan verboden dieren in kleine kooien te houden, te brandmerken, mishandelen en op ‘onwaardige’ manier te vervoeren. Het is ook verboden gevaarlijke dieren te kweken zonder toestemming van de autoriteiten. Oppositielid Chandrikapersad Santokhi (VHP) vindt de wet niet ver genoeg gaan op bepaalde punten.

Zoals wanneer iemand waakhonden van een ander vergiftigt. Dit gebeurde vaak als criminelen voornemens zijn in te breken. Organisaties voor dierenbescherming pleiten al lang voor invoering van een speciale wet. Wantoestanden zoals het opeengepakt ten verkoop aanbieden van vogels, zijn meer dan eens aan de kaak gesteld. Verwacht wordt dat de wet ook echt wordt uitgevoerd.

Bekijk ook:

56 REACTIES

 1. Goed er is een wet die dieren beschermd.Wanneer komt de wet die de beulen van mensen mishandeling eindelijk moet straffen ?!Denk aan 1980,denk aan Dec 1982 en Moiwana moorden en moordenaars.!Al het andere is zo geregeld in Suriname maar wanneer het komt op dit specifiek onderwerp klappen rechterlijke macht en burgers dicht !!
  Dient een burger zo onmenselijk behandeld en als een hond doodgeschoten te worden!?
  De surinamers ,1 drama volk!!


  Maak melding

 2. Goed initiatief, maar ik verwacht er niet zo veel van; hoeveel hoop mogen dieren hebben, dat hun dierenrechten worden eerbiedigt in een land met mensenrechtenschenders aan de macht? Vooral tante Jenny verdedigt de grootste crimineel van het land met hand en tand en dan komt ze nu in de poppenkast krokodillentranen huilen om het welzijn van labaria’s, tarantula’s, en krokodillen?


  Maak melding

 3. Goed werk eindelijk is een begin gemaakt om de dieren te beschermen.
  Indien deze wet jaren eerder genomen was dan zaten wij nu niet met de situatie zoals nu.
  Alweer heeft deze regering de spijkers op de kop geslagen.
  Wat de front nooit gedaan heeft daarmee zijn we nu continue bezig.
  Wij schromen niet om maatregelen te nemen die in het belang van onze broeders /zusters staan.
  Over 16 jaar hebben wij een heel ander Suriname.
  Wij kunnen blij zijn dat we geen Syriër of Turken zijn.


  Maak melding

 4. Triest dat er zo een wet moet komen maar in Suriname wel noodzakelijk! Kennelijk zijn er teveel zwakzinnige mongolen in su die het gore lef hebben dieren te mishandelen! In de wet opnemen dat overtreders 100 stokslagen krijgen!


  Maak melding

 5. @RobG en Rampie

  Jullie twee mamapiemas,wanneer komt er een wet die de mensen en mensenrechten in Suriname moet beschermen. Waar is de wet die de mensenrechtenschenders moet straffen.Als een 20 tal protesterende tegen dierenmishandeling gedaan kan krijgen dat er een wet komt die de rechten van de dieren moet beschermen , dan moet het om een geweldige 20 tal gaan,er hoeft niks getoetst te worden ,geen rechters die uit angst wegblijven of zich ziek verklaren,Bulldog Jenny die een grote voorstander is hiervan,waarom gaan deze 20tal niet protesteren tegen de schending van de mensenrechten in Suriname samen met Bulldog Jenny?! Misschien dat een wet aangenomen wordt binnen de kortste keren die al 36 jaren niet lukt gedaan te krijgen!!
  Hebben dieren alleen het recht om te leven en het recht alleen niet onmenselijk behandeld te worden?!Die 20tal protesteerden kan je de nieuwe ndp leden noemen. Nu is de grootste schender van de mensenrechten hun god,een soort god dus!!
  Ik roep een ieder op om de straathonden de zwerfhonden-
  en teefjes bij jullie thuis te komen dumpen en dan kunnen jullie 2 de zorg van deze dieren op jullie nemen!!
  Gaan jullie 2 samen met de 20tal bovengenoemd echte werk voor land en volk doen,stelletje idioten!! En neem bulldog Jenny mee,dit was voor haar een makkelijke taak ,geen vragen ,geen vergiffenis dillema ,niks,. Laat ze nu het echte werk doen en de grootste schender van de mensenrechten laten oppakken ipv hem te beschermen .Ze is medeplichtig bij het moreel verval in Suriname!!


  Maak melding

 6. @Counter
  Ai baja,dus dieren mishandelaars moeten 100 stokslagen krijgen en mensen mishandelaars het plesjidentschap?!
  Dus dieren in Suriname staan hoger bij wet aangeschreven dan de mens?!
  Dus RobG,bouta,heks jenny en andere ndp beesten staan boven de mens,Nou dit noem ik echt Zielig,te triest voor woorden.


  Maak melding

 7. @Glenn

  Mahatma Gandhi had gelijk.
  Wij ,de mens,worden als beesten behandeld door de grote paarse beest Bouta en de kleine paarse beesten vinden het niet erg.


  Maak melding

 8. @Ray,
  Waar was je grote bek toen de fronters aan de macht waren.
  Wat er nu gebeurt is wat wij geërfd hebben van de fronters.
  De fronters hebben nooit een Wet in werking laten treden over dieren.
  Omdat ze altijd bezig waren om ontwikkelings hulp cq bedelen richting Nederland en uiteraard hun eigen zakken vullen.
  Wij zullen nogmaals geen 40 jaar erover doen maar slechts 16 dan zullen wij een beter Suriname hebben.
  Tot die tijd is het alleen maar de troep van de vorige regeringen opruimen.
  Wij gaan de problemen niet uit de weg maar lossen het op.
  Vergeet niet dat jouw president voor je familie en vrienden zorgt.
  Verlopig smoel dichthouden want wij hebben het nog steeds voor het zeggen.
  Prettige dag verder.


  Maak melding

 9. Waar blijft een WET ter bescherming van de Bevolking van Sranan, tegen de openlijke Staatsrovers en de STAATSGELD-VERDAMPERS !

  SROTO DENG STAATS-GELDEN-FUFURMAN !!

  PS : Gooi de NDP-anti-corruptie-wet in de Vuilnisbak !
  Uitgangspunt moet zijn ONAFHANKELIJK toezicht op ALLE FINANCIEN !
  GEEN PRIVE-COMMISSIES, die heer BOUTA BENOEMT !

  HIJ heeft teveel ZAND-EROVER ZAKKEN !!


  Maak melding

 10. Deze wet moet worden uitgebreid:
  Het moet hen die van de honger geen ontlasting hebben verboden worden huisdieren te houden.
  Mi baas e pina no k@k@ en daardoor heb ik ook niets te vreten. Voor een kluifje ben ik afhankelijk van mijn vriendinnetje Blacky aan de overkant.


  Maak melding

 11. @Rampie

  Oh Rampie ,ndp paarse monster,als mens hoeft niemand jou komen te onderwijzen lief te zijn voor de dieren.Als mens hoeft niemand jou te komen onderwijzen lief voor je mede mens te zijn.Als dierenliefhebber en eigenaar weet je dat jou huisdieren niet voor last moeten zorgen voor de buurt en je medemens.Er zijn meer zwerfhonden in de straat die voor last zorgen .Ook zorgen zij voor ongemak voor voetgangers en auto en of bromfietsen bestuurders,Daarom dat ik voorstel dat de zwerfbeesten bij jou en RobG thuis gedumpt worden dan heeft een ieder 1 koppijn minder,Als dieren liefhebber moet je zorgen dat je dieren in jou huis of erf horen te zijn en niet met smoesjes komen aandraven dat je geen schutting hebt,Daar moet jij voor zorgen.Niemand komt jullie huisdieren lastig vallen het zijn juist jullie huisdieren die de buurten komt terroriseren!!
  Breek me de mond niet open met je stronterij!!
  Wij deden het goed met de samenwerking met Nederland.Jou zwerfbaasje laat zijn teefjes de wereld rondreizen om geld te bedelen.Terugbetalen van de schulden is niet zijn koppijn,dat laat hij aan ons over,wijj die geen enkel koper cent van deze lenigen zien!!
  Zouden deze 20 tal protesteerders marcheren voor de rechten van de mens dan zou jij gek worden van woede want hoe durven deze 20tal een protest mars te houden tegen de grootste schender van mensenrechten je baasje bouta.Nu zijn deze 20tal net helden voor je.Ze hebben een wet gedaan gekregen zonder last te veroorzaken voor je baasje,
  Geef me een brik ,laat deze 20tal ook een wet gedaan krijgen die je baasje en zijn medeplichtigen in de gevangenis moet gooien!Dit is zware werk,laat ze het doen!!Wij proberen het al 36 jaren misschien kan deze 20tal
  het gedaan krijgen in 1 dag of 2!


  Maak melding

 12. WoW @Bruno; intelligent beestje.
  We zouden jou wel graag als huisdier willen hebben opdat je voor de rest van je leven een bestaan kan lijden als een echte SurNed-hond.
  In ruil daarvoor sturen wij het rampgeval @Rampie naar je huidig baasje om daar als z’n trouwe viervoeter te dienen en foe go njang pina nanga eng.


  Maak melding

 13. @Rampie
  Als baas van huisdieren heb jij ook verplichtingen die je moet nakomen,
  1,zorgen dat je huisdieren geregeld door een dierenarts gezien worden
  2.op tijd hun spuitjes/vaccinaties of ander kuur krijgen.
  3.dat ze op tijd gevoed worden en niet in buurman zijn vuil om eten gaat zoeken
  4,Steriliseer je hond of andere huisdieren
  5.zorgen dat je met je hond aan een leiband een wandeling maakt in en rond de buurt
  6,Zorg voor een omrastering
  7.je huisdieren trainen in je eigen erf te laten poepen en plassen en niet buurman zijn erf gebruiken
  8.baadt je huisdieren

  Niet dat je een hond hebt noemt en je bent een dieren liefhebber!! Ben je gek!!!


  Maak melding

 14. Helemaal mee eens met @Forummers.
  Bruno hoort thuis bij Blacky zijn vriendinnetje.
  En rampgeval Rampie hoort thuis bij Bruno zijn baasje kan hij ondervinden hoe honger hebben , voelt

  Woef ,woef Rampie,


  Maak melding

 15. @Ray
  @Forummes,
  @Shantaram
  Om met de laatste te beginnen.
  Shantaram is een persoon die geen normen en waarden heeft.
  Deze kwatta aap die tussen 3 en vierde rijweg gewoond heeft weet beter.
  Dank zei de creoolse man Henkie is hij groot gebracht.
  Verder laat ik het hierbij want hij is het antwoorden niet waard deze junkie moet beter weten.
  Forummers die geprofileerd heeft tot de loophondje van Ray vindt alles goed zonder erbij na te denken.
  Misschien een goed idee om hem een baan aan te bieden als Brom bere zodat de septitanks
  van de zittende regering optijd gecontroleerd en geleegd kunnen worden.
  En van Ray weten wij allemaal dat deze persoon een uitkering heeft en zich vermaakt op deze site.
  Er gaat geen dag voorbij en Ray heeft de afgelopen 6 maanden minimaal 6 postings per dag geplaatst.
  Gelukkig dat er een site is waar deze soort figuren van de straat gehouden worden.
  Verder heeft zich ook een gekke Marcel gemeld maar die kan alleen schelden.
  Van huisuit meegekregen.
  Maar geef niet deze idioten moeten er ook zijn.
  A no so kawka e fat koro mie boi.
  Veel succes poepvliegjes


  Maak melding

 16. Tegenwoordig komt geen papegaai, hond nog ezel meer op de massameetings van Baas in OCER. Misschien een goed idee om in Suriname ook een Partij Voor de Dieren te beginnen, waar de teleurgestelde paarse papegaaien (napraters), honden (geen normen en waarden) en ezels (geen hersenen) asiel en amnestie kunnen aanvragen.


  Maak melding

 17. @ rampie. . .ja rampie met kleinletter r
  Vertel nou eens als de front regering :
  Een naschoolse opvang njang patoe had
  Corruptie op t hoogste niveau had
  Een moordenaar en mensenrechten schender als president had
  Ooit eens een president z’n zoon o.l.v.regering front opgesloten is geworden voor drugs- en wapenhandel.

  Dus doe me een genoegen rampie,maak geheel gratis gebruik van onze “bosje”brug en help jezelf maar.


  Maak melding

 18. Zelfs op deze forum is er geen democratie meer,posts worden niet geplaatst posts zonder krachttermen en of beledegingen

  jammer hoor waterkant.net


  Maak melding

 19. @Hans

  Hou es op met je racistisch. Ik bedoel Ray en z’n zooitje ongeregeld wat hier constant de boel loopt uit te schelden. Hoor jij daar ook bij? Dan kun jij je ook het beste laten steriliseren.


  Maak melding

 20. Er moet een WET komen om de BEESTEN … de DIEREN in/uit het parlement op te ruimen.

  Er moet ook een WET komen om de NDP- kadavers
  { Rampie, RobG, Paul etc.etc.} op te ruimen.

  Het volgend parlement moet met TWK bovengenoemde wetten aannemen …….. zodat de periode 2010 – …………
  { heden } ….een fikse schoonmaak beurt krijgt.

  Mijne heren …. wie kaatst moet de bal verwachten … snapé vous !!!!


  Maak melding

 21. Ik kan me nog herinneren dat het leuk was om waterkant.net te lezen. Er werd inhoudelijk gediscusieerd. Tegenwoordig staat er meestal alleen bullshit in de reacties. Onderlinge vetes worden uitgevochten, mekaar uitgescholden, enz. Er wordt nog zelden zinnig over inhoudelijke zaken gesproken. Het niveau is enorm gezakt. Gaat ”nergens” meer over. Wat jammer!!!


  Maak melding

 22. @Paul
  Wij bidden tot God dat hij een soort gelijke exemplaar van jou nooit meer moet maken.Het voorspelt alleen maar verdoemenis voor,Laat je steriliseren.!!Aub kje moet je niet voortplanten ,je kopies gaan belachelijker zi8jn dan jou.De appel valt niet ver van de stam. Mijn God geen enkel kind zou een idiote papa als jou willen hebben!!


  Maak melding

 23. Brandmerken doet wel denken aan het brandmerken van slaven. Om koeien en paarden te identificeren is brandmerken wel nodig. We hebben geen koeien en paarden dieven althans nog niet uitgebreid. In de toekomst wanneer veestapels bijv, in het binnenland los rond lopen is een ID noodzakelijk. Een chipin planten in zo’n dier kost meer geld dan brandmerken.. Katten en honden in sommige landen hebben een chip implant. Mensen die hun beestje kwijt zijn kunnen door de chip te lezen hun lieve dier terugkrijgen.

  Is het castreren van jonge stieren zodat ze meer vlees opbrengen ook in de wet gertegeld? Mischien moet een nieuwe veeteelt wet komen voor vrijstellingen.

  In Su hebben we geen honden gevechten of hanen gevechten. Is dat ook verboden in de wet ? Is nou een dierenbescherming dienst ook in begroting van een ministerie? In somige landen is de uitvoering van de wet in hun handen en niet bij de politie.

  Het is inderdaad vreemd dat dieren beschermd worden en mensen niet. Mensen verdwijnen spoorloos, politie inspecteurs worden op straat doodgeschoten, mensen worden gemarteld en doodgeschoten etc. Dat allemaal mag dan wel. Vreemd.I.


  Maak melding

 24. @Rampie
  @Shantaram heeft gelijk.Jij en jou soorten horen in de
  de dierentuin.thuis.Gelukkig hoor dat de ndp en ocer er zijn .Net 2 opvangplaatsen voor dieren zoals jullie van de ndp!! .


  Maak melding

 25. Lekker belangrijk. Wanneer gaat de ndp nu eens serieus regeren. Wanneer worden de schulden ingelost, wanneer wordt koers om laag gebracht, invoer anti corruptie wet, vervolging stelende ambtenaren, voortgang dec moorden proces, inlossen verkiezingbeloftes OM MAAR IETS TE NOEMEN….. aannemen wet dierenwelzijn is een afleidingsmanoeuvre.


  Maak melding

 26. Mul, de krachttermen die je gebruikt zijn voor ons het ultieme bewijs dat je een hopeloze verliezer bent. Jij blijft maar gebakken lucht verkopen.Al je frustratie komen tot uiting in de krachttermen waarmee je bent opgevoed. Een ding is zondemeer duidelijk. Eindelijk komt er een wet onder deze regering tot stand waarin er een begin wordt gemaakt met het waarborgen van de rechten van dieren en hun welzijn. Dit is een wet om er trots op te zijn.


  Maak melding

 27. @mul
  Er moet een WET komen om de BEESTEN … de DIEREN in/uit het parlement op te ruimen.

  Er moet ook een WET komen om de NDP- kadavers
  { Rampie, RobG, Paul etc.etc.} op te ruimen.

  Het volgend parlement moet met TWK bovengenoemde wetten aannemen …….. zodat de periode 2010 – …………
  { heden } ….een fikse schoonmaak beurt krijgt.

  Mijne heren …. wie kaatst moet de bal verwachten … snapé vous !!!!
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  HEY,..DOMME IDIOOT MUL BETEKENT “VUIL”IN T DUITS,GA GOOGELEN DAN ZAL JE HET ZIEN…PTJIENG TOLLYMANG


  Maak melding

 28. DAGGOE..RAY,..WAAR..,IN WELKE STRAAT GA JIJ JE VERSTOPPEN VOOR DE BOMBELS OP OUDEJAARSDAG ..STRAATHOND….GELUKKIG DAN BEN JIJ EEN PAAR DAGEN KOEST.


  Maak melding

 29. @ Damsco ….. NDP-KADAVER DAMSCO …. het duitse woord voor vuil is …. Müllabfuhr = 1) vuil{nis}afvoer,
  2) vuilnis ophaaldienst. Müll in het duits: vuilnis, afval.

  @ Damsco …. NDP-KADAVER …. zullen we verder op de duitse toer gaan? At your service ….. well, well …. zullen wij Damsco veranderen in ” Dämon ” {duits} = demon, boze geest, duivel ….. dat ben je in mensen gedaante @Damsco en jij niet alleen … die hele Boeven, Kleptomane Bende NDP’ers …. incluis KiIller Bouterse.

  @ Damsco …. NDP- KADAVER …. als je het nog steeds niet begrijpt … sorry …. ik schat je intelligentie op het nivo van een kind van de Bewaarschool … maar ook dat is te hoog gegrepen.

  @ Damsco …. NDP-KADAVER …. een goede raad
  { kosteloos } …. neem een stevige KRASI WIWIRI WASI…
  doen !!!!!!!!


  Maak melding

 30. Heel goed dat dieren sinds kort wettelijk beschermd worden in Suriname. Het is een goede ontwikkeling en ik ben daar heel content mee, want dieren hebben ook rechten en dieren moeten beschermd worden en goed verzorgd worden.


  Maak melding

 31. Er zijn genoeg mensen die het plezierig vinden dieren te mishandelen. Vooral kinderen doen dit veelvuldig. Zo trekken ze een zakje over de hoofd van een kat. Dat beest wordt gek van paniek en de kinderen vermaken zich daar enorm mee. Maar hoe moet je deze kinderen straffen? Ze zijn immers minderjarig.


  Maak melding

 32. Baboon
  Wat ik heb gezien, er lag een halve hond op de weg ,met 1 poot omhoog, wat is er gebeurd iemand heeft de hond achter de auto gebonden om te kijken hoe hard die kon lopen daarna gaf die vol gas, het was zo erg dat ik niet meer wou blijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.