dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJournalist mishandeld door extreemrechts in Utrecht

Journalist mishandeld door extreemrechts in Utrecht

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlands-Amerikaanse journalist Kevin P. Roberson is zaterdag mishandeld bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden tijdens een demonstratie tegen de karikatuur Zwarte Piet bij de jaarbeurs in Utrecht. Roberson werd aangevallen vlak nadat hij zijn livestream startte op zijn kanaal The Roberson Report. Een ongeïdentificeerde blanke man(FOTO) benadert hem op de beelden van achteren en slaat hem meermaals op zijn hals en hoofd, voordat hij wegrent.

Volgens Roberson zou de man deel uitmaken van de extreemrechtse en fascistische Nederlandse Volks-Unie (NVU). De politie in Utrecht heeft een verklaring opgenomen van de aangevallen journalist, maar voerde volgens de informatie die voorhanden is geen arrestaties uit. Andere media in Nederland zwijgen vooralsnog over deze aanval op de persvrijheid.

Roberson wordt al enige tijd bedreigd door extreemrechtse knokploegen in Nederland.(Via DutchTurks en The Roberson Report)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
 1. Dit kan alleen maar in het land der hypocrieten gebeuren.En steeds maar naar andere landen wijzen wanneer het gaat om dit soort zaken en zelfs niets zeggen/doen.Kijk ook laats naar de reacties van een aantal van deze taatas richting Simmons.Over de turken werd niets gezegt omdat ze weten dat de turken ze zullen afmaken.Ik blijf het herhalen dit is politiek en zo ziet de democratie eruit van het westen.Als het in hun straatje past dan wordt er ook gebruik van gemaakt.


  Maak melding
 2. Mohamed
  dit alles heeft niks te maken met hindoe,s
  als jij en jou soort genoten normaal deden
  en respect hadden voor de medemens zou de wereld er nu veel beter eruit zien.


  Maak melding
 3. Mohammed, weet je hoe laf jullie soort zijn . Diep gevallen monsters zijn jullie. Jullie worden door je eigen soort vermoord en uitgroeit. De Hindoestanen kennen geen geweld en daarom zijn zeer geslaagde en intelligente mensen. Van soort kunnen wij dat niet zeggen!


  Maak melding
 4. Mohamed verklaar je nader. Zie het verband met de hindoes namelijk niet.
  Vergeet niet dat de Pvv verder gaat dan alleen de islam en immigratie standpunten. Mensen kunnen ook andere motieven hebben om op de Pvv te stemen. Vb betere ouderenzorg, lagere belastingen, minder europa etc etc. Adviseer je om de partij programma eens te lezen. Veel mensen hier op wkn roepen maar wat aangaande de Pvv.


  Maak melding
 5. Meneer Roberson is een sensatie zoeker. Op zijn facebook pag staan filmpje waarvan de zaken genuanceerder liggen.
  De betreffende dader wordt door Roberson in het NVU kamp geschaard.
  Waar is dat op gebaseerd ? We moeten niet raar op kijken als daar niets van klopt. Kan ook een eenling zijn. Vergeet niet dat de merendeel voor behoud van zwarte piet. Ik trouwens ook maar dat geheel ter zijde. Een goede journalist past hoor en wederhoor toe.

  Laat 1 ding duidelijk zijn je blijft met je poten van iemand af.


  Maak melding
 6. @mohamed
  Ik wens je veel succes in Dubai. Daar zal je merken wat vrijheid is. En vergeet niet alle moslims mee te nemen. Want ze verzieken de maatschappij hier. Al die vrouwen en met name die jonge meiden met die gore hoefddoek dwijl op hun kop.
  Wilders heeft gelijk: minder moslims in NL


  Maak melding
 7. Wie zaait zal oogsten, het was te verwachten dat deze stemmingmaker eens aangepakt werd, niet dat ik deze manier goedkeur, maar je hebt nu eenmaal van dit soort simpel zielen die zo reageren.
  Als je zo slim bent als deze meneer zich voordoet verpak je je boodschap op een andere manier dan door olie op het vuur te gooien


  Maak melding
 8. @Mohamed, dacht ik al. Oorverdovend stil van jouw kant.

  By the de PVV is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond gestegen naar 33 zetels. De partij dankt de opmars aan de strafzaak tegen leider Geert Wilders en de verkiezingswinst van Trump. Wilders als president zie ik niet snel gebeuren maar het is wel tekenend hoe groot de kloof is tussen de burgers en politieke elite. wilders mond doodmaken is het stomste wat doen. Heb het al eerder gezegd Geert Wilders is gecreëerd door de criminele Marokkanen en mensen die discriminatie gebruiken als excuus. Hoe meer je afzet tegen wilders hoe groter de pvv wordt.


  Maak melding
 9. @@Mohamed, dacht ik al. Oorverdovend stil van jouw kant.

  By the de PVV is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond gestegen naar 33 zetels. De partij dankt de opmars aan de strafzaak tegen leider Geert Wilders en de verkiezingswinst van Trump. Wilders als president zie ik niet snel gebeuren maar het is wel tekenend hoe groot de kloof is tussen de burgers en politieke elite. wilders mond doodmaken is het stomste wat doen. Heb het al eerder gezegd Geert Wilders is gecreëerd door de criminele Marokkanen en mensen die discriminatie gebruiken als excuus. Hoe meer je afzet tegen wilders hoe groter de pvv wordt.


  Maak melding
 10. Mundo@
  Wat een wereld wijsheid, petje af over hypocriet gesproken.
  Ben jij groot gegroeit in sur,volg dan je opvoeding die je van je moeder hebt gekregen.


  Maak melding
 11. Mundo, die Erdogan laat de Europeanen van de EU Turkse stront ruiken om hen vervolgens daarmee in het gezicht te wrijven. Vervolgens geven ze toe dat ze het ook nog lekker vinden.” Zeg Koos het smaakt lekker hè “.


  Maak melding
 12. Hoe durf je te zeggen dat de hindustanen geen geweld kennen. Een kleine greep uit de collectie al de duizenden vrouwen die met zoutzuur bewerkt worden wanneer zij een man weigeren. Please zet jezelf niet neer als een superieur als je dat niet bent. Me schoen!!!


  Maak melding
 13. Dit staat de moslims ook te wachten als ze op Denk stemmen. Men is bezig Nederland te islamiseren !!!
  Aanpassen voor de moslims in een democratische rechtstaat is taboe !!!! Het staat immers in hun heilige boeken !!! Overal gedonder met de moslims, wereldwijd !!!!


  Maak melding
 14. @ royke @ Koos en anderen,

  Mie tek wan kiek, met mijn posting !! Ik lach mij krom om zoveel reacties !! Wat een haatdragende mensen zijn we toch !!
  Met zoveel vereende krachten zouden we Suriname kunnen” ontzetten” van Bouta !!!
  @ Kolibri: Voor de goede orde: met Hindoestanen wordt een etnische groep aangeduid in o.a. Sur/car.-gebied/Guyana !! Dus ook Christenen, Moslims,Hindoes,Atheïsten van Brits-Indische afkomst !!
  Een blanke of een Indonesier die het Hindoeïsme belijdt is nog geen HINDOESTAAN !! Knoop dat goed in je oren en verkondig geen stommiteiten meer !!!


  Maak melding
 15. Vreemd dat moslims zich hindoestanen voelen.
  Heb altijd begrijpen dat ze altijd met moeite hebben met deze eerst vier letter HIND. Ze willen nooit geassocieerd worden met deze benaming. Zelfs het hindi noemen ze anders !!!!


  Maak melding
 16. @ Al Bukhari: verdiep je eens in het begrip “hindostaan”. Want nu kom je heel dom over.

  En al die creolen hier die de slavernij zo snel zijn vergeten… Jammer, heel erg jammer, jullie zouden als geen ander moeten weten hoe het voelt gediscrimineerd en geschoffeerd te worden. Maar blijf je vooral wit voelen en wit gedragen, door de echte witte mensen worden jullie nog steeds uitgekotst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES