Studenten kunnen collegegeld niet meer betalen

59

Een groep Master Surinaams Recht(MSR) studenten van de Anton de Kom Universiteit heeft vrijdag een petitie ingediend bij het Kabinet van de President van Suriname. De studenten kunnen hun collegegelden vanwege de drastisch gestegen wisselkoersen niet meer ophoesten. De studenten hopen nu dat president Desire Bouterse zal bemiddelen om verzachting te krijgen bij betaling van collegegeld. De directeur van het Kabinet van de President, Eugene van der San(l), nam de petitie in ontvangst.

Bekijk ook:


59 REACTIES

 1. DDB heeft geen rechten studie gedaan, is alsnog President geworden; dus waarom zoveel moeite ?????
  Of gaat het alleen om de titel voor je naam alleen ????

  Jacko


  Maak melding

 2. Onder hen bevinden zich velen die stemden op de nationale dieven partij. Ze moesten beter hebben geweten, toen ze krijsten soso lobi baas. Anno 2016 baas en paarse roversbende e mek heri volk ka.


  Maak melding

 3. APELDOORN – Radja, de oudste orang-oetan van de Apenheul, is overleden. Ze werd 53 jaar oud. Ze had last van haar luchtwegen en hartfalen en kreeg daar medicijnen voor, maar dat hielp niet.


  Maak melding

 4. Veel van deze rechtenstudenten hebben met hun zogenaamde hersencellen die ze bezitten gestemd op een verroordeelde drugscimineel, tevens moordenaar gestemd, en lopen ze te janken samen met de rest van die aanhangers van die paarse boevenbende, heb geen medelijden met ze, en mogen nog jaren al dat gestolen geld terug betalen en niet nog 5, maar op zijn minst nog 30


  Maak melding

 5. @Budayayawa.

  Eindelijk laat je je ware gezicht zien.
  Dat je een ndp, er bent had ik al door.
  Er komt geen zinnig woord uit jou kabesa.

  Ook toen ik zag dat je het onderwerp over de SLM probeerde te verstoren.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. Tuku kloso ning ponorogo ‘
  Digelar ombo neng ngisaor gapuro..
  Dino immigratie langkung sedino dino..
  Jen kulo lepat nyuwun ngapuro.
  Satrio pringgondani arane gatotkoco’
  Duwe bapak arane werkudoro..
  Mugi gusti paring ngapuro’
  Duso kulo panjenengan sedoyo..


  Maak melding

 7. Dit gebeurt er als de paarse studenten op hun moord president stemmen. Bij wijze van spreken konden ze een moord president plegen om hun geliefde president op het stoel te krijgen. Ik heb helemaal geen enkele medelijden met deze paarse ezels, de zogenaamde toekomstige intelligentsia. Tot het bot en tot in de vezels van hun hersencellen gecorrumpeerd. En paarse studenten: mag ik jullie een geheim verklappen. Het grote feest, de climax, de apotheose van het hele paarse show moet beginnen. We gaan naar een koers van 1 op 100. Ik heb geen medelijden meer met die domme ezels in Su. Wat een ezels zeg. Vroeger in de jaren 80 en 90 stuurde ik nog dozen en geld. Never more. Nada. Nunca. Ik zal me niet meer aan dezelfde steen gaan stoten. Niet voor deze domme bevolking. En nogmaals: alleen een ezel kiest een meester.


  Maak melding

 8. Studenten kunnen collegegeld niet meer betalen.
  -Huisvrouwen kunnen de verhoogde winkelgoedeten ook niet meer betalen.
  -De EBS tarieven zijn moordend.
  -Waterleiding tarieven idem.
  -Autoleningen kunnen niet afgelost worden.
  -Huishuur is door de wisselkoers skyhigh.
  -Gezondheidszorg kan niet optimaal gegarandeerd worden.
  -Het volk wordt dankzij Bouterse en IMF armer gemaakt.

  Er is geen werkgelegenheid, het salaris is niet meer toereikend om een eenvoudige huishouding op adequate manier te draaien.

  Ondertussen wordt fraude bij de naschoolse opvang gepleegd door de NDP en ABOB
  parlementariers niet vervolgd.
  Ook de bewezen fraude bij Carifesta is in de doofpot gestopt.
  Hebben we nog de duistere zaken bij OW, EBS, bruggen Bosje en Carolina, goudswap etc.

  If ju no mang draai na kondre teki ju bondru dai hoepel op.


  Maak melding

 9. Amnestie voor NDP en ABOP toppers die de honderden miljoenen van Carifesta en Naschoolse Opvang in eigen zak hebben gestoken.

  Zo gaat dat in het Suriname van Bouterse.


  Maak melding

 10. de studenten vluchten toch het land uit, alle studie ten spijt, 7 van de 10 studenten verkiezen toch nederland of amerika om carriere te maken…hier in leiden zijn er tamelijk veel studenten die uit suriname studeren en nadat ze hier de mogelijkheden hebben gezien, toch op termijn hier solliciteren… ik krijg aanmerkelijk veel passagiers in de bus en aan hun accent herkend ik meteen dat het een sranang student is…


  Maak melding

 11. Hans, onze RobG wacht op instructies vanuit de paarsekamp. De man is door zijn gebruikelijke ndp proza heen. We gaan niks meer van hem horen tenzij Bouterse ergens een suc6 heeft weten te boeken


  Maak melding

 12. Alle ndper;’s zijn paars demonisch bezeten door hun lijder didibri. De paarse vruchten die ze oogsten zijn dan ook misdaad, moord, drugs, roof,onrust, armoede, uitbuiting dor didibri en trawanten, van minister tot awarie domrie en verdere verdoemenis. Ndp is de paarse criminele, immorele vloek die het gehele land in haar greep houdt. Met dank aan al die oerdomme paars verworden zwijgzame idiote aanhangers. Baas en zijn criminele paarse rovende bende waarop ze hebben gestemd, e mek denk ka


  Maak melding

 13. Jenny verklaart dat ze de frauduleuze handelingen bij de naschoolse opvang ‘betreurt’ en laat het over aan de rechter.
  Dus Jenny bemoeit zich niet met de rechterlijke macht, althans zo komt het over.
  Wat een verschil met de amnestie- en de terugroepwet.
  Of komt er alsnog overnight een wet om M. Bouva, R. Panka en de rest van de NDP njang patu te vrijwaren van strafvervolging?
  Met Desiley aan het stuur is alles mogelijk.
  De arme studenten moeten wel keihard betalen en van het Nationale Jeugd Instituut geen beeld noch geluid.


  Maak melding

 14. Als er een groep die ik nooit zal steunen is het wel de universiteit studenten en ik raad een ieder om deze groep niet te steunen!
  Toen iedereen staakte en massaal de straat opkwamen om bouta te verdrijven in 1989 was het deze groep die nooit een actie van ons heeft ondersteund,Zelfs de lagere school juf en meneer en leerlingen deden mee.Kortom iedereen deed mee,behalve de universiteit en zij moeten het toch beter weten?!
  En kijk heden gaan ze hulp vragen aan dezelfde moordenaar,Het is niet slecht wanneer ik zeg dat zij rechters gaan worden gewoon voor spek en bonen want ze gaan bouta de moordenaar toch nooit berechten als zij straks rechter worden. Van hun verwacht ik dus ookniets nuttig.Niemand moet deze groep gaan ondersteunen!!
  Laat ze hun gevecht alleen uitvechten!!


  Maak melding

 15. @Budayayawa
  Echt Surinamers: schelden schelden maar geen visie.

  Nee, u trekt volle zalen met het te onpas opsommen van allerlei sociale uitkeringen.
  Hoeveel bedraagt overigens de uitkering op grond van Anw? Ben ik nog niet tegengekomen.


  Maak melding

 16. Paarse studenten kunnen niet worden gesteund omdat drugstransport naar R’dam van pasgeleden is mislukt. Misschien kunnen deze studenten voor opbrengen collegegeld in 1 van de vele bordelen terecht voor bijverdiensten.


  Maak melding

 17. Budayayawa..mooie Nick name.Weet je waar je moet zijn voor VIS onder de markt.Het wachten is op je LIJDER dat hij verstrikt raakt in zijn eigen web.En als hij van het toneel verdwenen is..dan zal Suriname herstellen.Ik denk dat velen daarop zitten te wachten.egoïstisch he.Help jij hem maar je bruist over van visie…ten eerste de uitkeringen in Suriname verhogen….💩💩💩💩💩💩💩💩💩


  Maak melding

 18. Is het Curtis op de achtergrond (als student of begeleider) op de foto van de studenten.

  De regering gaat de rechten studenten niet helpen !!!!
  Ze zijn bang dat ze rechter worden en de boeven die nu aan de macht zijn, hun vrienden en familie die het land naar de kloten hebben geholpen in de cel zullen smijten en alle rijkdom van ze af zal pakken om aan de Staat terug te geven.


  Maak melding

 19. niet het een of ander, ik had in mijn studenten tijd een bij- baantje in de horeca om rond te komen
  dat is is de normaalste zaak hier in nederland.
  het lijkt wel of deze studenten nu al aan hoogmoedswaanzin
  lijden net als hun bestuurders en niet willen werken en alles gratis willen krijgen.


  Maak melding

 20. DEZE hele poppekast is niet meer te filmen maar de waarheid doet me krom lachen handje vol studenten nu in “actie”de lijst is zo lang van kortzichtigheid…DUH..LEZEN DE LOKALE BEVOLKING VAN SURINAME MET ONS MEE ??? VRAAG ik me af😂hebben ze ook een stem of lach vinden ze het ook zo grappig?


  Maak melding

 21. Veel onrust waar door regeringen omvallen ontstaat op universiteiten. Het wordt tijd dat de studenten gaan inzien dat zij decennia gaan betalen voor het beleid van Bouterse en zijn vrienden.

  De studenten zouden het volk eens moeten voorrekenen hoe veel en hoelang zij moeten betalen.


  Maak melding

 22. Stel Bouta trapt op je voet en je wil je mond open doen omdat het pijn doet.
  Dan zegt Dubai dat het de zenuwen zijn die vanuit je voet signalen naar je hoofd sturen, deze signalen die via je zenuwbanden lopen moet je negeren. Het is de schuld van je zenuwbanden.

  Neks no fout, omdat a no mi.


  Maak melding

 23. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevoling van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vink ik.


  Maak melding

 24. ja, suriname is niet van hem dus geeft hij weg
  laten we nu kijken of hij bv zo lief is en het gestolen verkregen salaris van ingrid terug geeft
  ik wens u slapeloze nachten toe


  Maak melding

 25. Niet alleen de studenten in SWITI Sranan hebben het moeilijk.Probeer ook zelf om iets te bedenken zodat je je eigen studie kan helpen bekostigen.Als je klaar bent dan zal je heel trots zijn op je zelf.Ik heb bv toen ik op de Mulo zat auto’s gewassen,prasie’s schoon gemaakt,als er zand voor de deur was bij iemand vroeg als ik deze tegen betaling op het erf mocht zetten enz enz.Nogmaals when 1 door is close other ways or open.
  SUC6


  Maak melding

 26. @ Budayayawa

  Bouta kan makkelijk alles makkelijk uitgeven aan een iedereen,omdat het niet uit zijn eigen zak komt !
  Hoeveel grond en huizen heb je zelf gehad ??
  Het is niet gratis, het is een omkoperij van hem om op NDP te stemmen, maar jullie zijn zo dom en goedkoop om daarin te trappen. (Sampean tijang djawi goblok !!!!!! ))
  En de meeste Surinamers houden ervan om te bedelen omdat, ze te lui zijn om zelf te werken.(aanhang
  Met de huidige crisis in Su, naait men voor 500€ een hele dorp in Su. En dat heeft jou geliefde Pres indertijd gedaan voor de verkiezing. ( Pronken met andermans veren. )

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 27. JZ ZWARTMANS REALITEIT EN FEITEN ZIJN NIET ALTIJD OM TE LACHEN MAAR of je nou nuchter bent of dronken uw commetaar naar waarheid is toch om dubbel te lachen na verbazing uiteraad


  Maak melding

 28. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevoling van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2


  Maak melding

 29. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2


  Maak melding

 30. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname.


  Maak melding

 31. Ik vind het ronduit triest dat de studenten hun schoolgeld niet meer kunnen betalen. Ik hoop dat de Surinaamse regeringsleiders een betaalbare manier vinden om de studenten tegemoet te komen. Het is erg zielig dat ook het volk lijdt onder de recessie. Het kan elk land gebeuren, en het maakt niet uit wie aan het hoofd staat van het land. Sterkte broeders en volk. Wees gerust alles komt terecht.


  Maak melding

 32. @ Get a life. lache. Daarom ben ik hier op waterkant.
  Van budawayayaya lees ik zelden iets. Hij/zij/het voegt inhoudelijk niets toe, Wel lees ik iets als een ander hiernaar verwijst.
  Nu lees ik dat bepaalde groepen grond hebben gekregen.
  Hoe kan dit? De bezittingen zijn toch niet van de gever persoonlijk.
  Ik kan je alleen iets geven als het van mij is.
  Als ik minister of president ben kan ik je niets iets geven dat niet van mij is.
  Ik heb ooit een keer bij het college recht geleerd dat te boek staat als de
  “Nemo plus regel”
  Dit komt neer op dat wat ik hierboven heb geschreven.
  Je kan niets overdragen als bezit dat niet jou bezit is.
  Let op het gaat dus om bezit (te goeder trouw) en het gaat dus niet om houderschap.
  Het valt onder het goederenrecht, voor de geïnteresseerde lezer


  Maak melding

 33. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname.


  Maak melding

 34. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname……… Iedereen zoek voor een eigen belang jullie ook maar Meneer Bouterse niet, voor de arme bevolking van Suriname Ja.


  Maak melding

 35. Vraag hulp aan buitenland!! wat niet is, kan je krijgen!! is toch een bedelland!! en later weten zij beter dan wie dan ook!! in mijn optiek ze worden toch wel professoren in professor weet nietskunde!!

  Computer voor alle kids opscholen!! Dikke lull!! Laarh, noenie, tollie! jarak,pik, van bouta!! en als je niet goed uitkijkt, krijg jij die pik! van hem!!! Hij is de HERMAN voor jullie!!


  Maak melding

 36. HONOLULU – Vier van de zes soorten mensapen worden met uitsterven bedreigd. Op de beruchte Rode Lijst van de International Union for the Conservation of Nature (IUCN) staan zij nu te boek als ‘ernstig bedreigd’, de hoogste risicocategorie.

  De IUCN presenteerde zondag de nieuwste lijst met bedreigde diersoorten. De vier soorten mensapen die sinds dit jaar ernstig bedreigd worden, zijn de Oostelijke gorilla, de Westelijke gorilla, de Borneose orang-oetan en de Sumatraanse orang-oetan. Ook de overige twee soorten, de chimpansee en de bonobo, worden in hun voortbestaan bedreigd.


  Maak melding

 37. Bouta checkt de studenten, zal hem een worst wezen.hij duldt geen knappe koppen naast zich.met vernieuwde inzichten, vandaar dat hij zich nog steeds omringt met oude seniele geiten als van der San de geweldige Staatskenner,Herrenberg de schildpad en bewaarder en verzamelaar van vrije dagen Jozefzoon de Kapasie en treintrekker, Wijdenbosch, de whiskeykeurder en last but not least Abrahams de eennierige kampioenschatkist graaier !!!Al deze lieden moeten gewoon tomaten gaan planten en de jongeren de afgestudeerden de kans geven met vernieuwde inzichten te komen.Maar neen , je krijgt deze lieden niet weg , voor geen meter ! Misschien alleen met een …..vult u maar zelf in !!!


  Maak melding

 38. Die Buduyayawa gaat niet lang genieten van zn huis denk ik, hij is totaal geobsedeerd door dat huis dat het nu bizarre vormen aanneemt,
  Woonde hij vroeger in een sloot missschien? Wat voor onderwerp dan ook hij blijft posten over dat huis !
  Vreemd ! Heel vreemd !
  Dat het krijgen van een woning hem zo aangegrepen heeft ? Iets waarop je recht heb en keihard voor moet betalen ???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.